Hogyan lehet törölni a táviratot?

Nem számít, milyen fantasztikus és biztonságos egy alkalmazás, állítólag nem, mindenki számára nem tetszik. Az emberek különbözőek és gyakran eltérő preferenciákkal rendelkeznek. Az emberek többsége folyamatosan kipróbálja a különböző alkalmazásokat, amíg meg nem találja a legmegfelelőbbet. Más alkalmazásokkal ellentétben, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy néhány kattintással azonnal kikapcsolják fiókjaikat, a Telegram fiókja deaktiválási folyamata meglehetősen unalmas és bonyolult. Más versengő alkalmazásokkal ellentétben a Telegram-fiókot közvetlenül nem törölheti az iOS vagy az Android alkalmazás törlésével.

A Telegram-fiók deaktiválásához be kell jelentkeznie az asztalon vagy egy mobil böngészőn keresztül. Ezenkívül van néhány dolog, amit tudnia kell, mielőtt törli a távirat-fiókját. A Telegram irányelve szerint a fiók inaktiválásának megadása után több napig nem használhatja a szolgáltatást. Tehát, ha ismét Telegram-felhasználóvá kíván válni, lehet, hogy néhány napot kell várnia, hogy újra regisztráljon.

img

Tartalomjegyzék

Miért érdemes törölni a táviratot?

Az évek során a Telegram számos biztonsági problémát tapasztalt. A számítógépes támadásoktól az adatsértésekig a Telegramról ismert, hogy rosszindulatú programokat terjeszt a Windows számítógépekre.

Érthető, hogy miután naponta meghallotta az adatok megsértéséről és szivárgásáról, törli a Telegram-fiókját. Néhány ok, amiért törölni szeretné az alkalmazást:

  1. 2017-ben a Telegram nagymértékű biztonsági megsértést tapasztalt, amikor a hackereknek sikerült a Telegramon keresztül terjeszteni a rosszindulatú programokat a Windows számítógépekre. Az alkalmazásról szintén ismert, hogy kiszivárogtatja a felhasználók metaadatait.
  2. Mint résztvevő, kevésbé tudja irányítani a beszélgetéseket. Mivel a csoportban bárki törölheti egymás üzeneteit, zavart és manipulációt okozhat.
  3. A távirat az MTProto néven ismert biztonsági protokollt használt, amelynek biztonsága és megbízhatósága még mindig bizonytalan. Az iparág kriptográfistái elutasították a protokollt, mivel nem elég biztonságos.

A táviratfiók törlésének módszerei

Mivel sokan olyan emberekkel találkoztak, amelyek az online távirat-fiók törlését kérdezték, ezért úgy döntöttünk, hogy átfogó útmutatót készítünk a rászorulók számára. A Telegram-fiókot kétféle módon törölheti: az önpusztítás és a kézi deaktiválás módja. Most részletesebben kifejtjük mindkét folyamatot.

Önmegsemmisítési módszer a táviratfiók törléséhez

Mint már korábban elmondtuk, a Telegram a magánélet védelme és a biztonsági rajongó barátja. Ez az oka annak, hogy a Telegram rendelkezik beépített önpusztító funkcióval. Ha egy távirat felhasználó egy bizonyos ideig nem aktív, akkor az alkalmazást önpusztításra tervezték. Ez a szolgáltatás nem csak a Telegram-fiókot törli, hanem a korábbi beszélgetéseket és az átvitt fájlokat is.

Az alkalmazás önmegsemmisül, ha a felhasználó hat hónapig inaktív marad, ez alapértelmezés szerint az alkalmazás önpusztító időzítője. Sajnos a felhasználó nem tudja letiltani ezt a funkciót, azonban növelheti vagy csökkentheti az önpusztítás idejét. Az önpusztító időzítő 1 hónaptól egy évre állítható. Az önpusztító időzítő megváltoztatásához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Hozzáférés ‘beállítások’ a Telegram alkalmazásból.
  2. Menj „Adatvédelem és biztonság” lap.
    Hogyan lehet törölni a táviratot?
  3. Alatt „Adatvédelem és biztonság” lehetőségeket, keresse meg ‘a fiókom törlése’.
    Hogyan lehet törölni a táviratot?
  4. Állítsa az önpusztító időzítőt 1 hónap és akkor jó menni.
    Hogyan lehet törölni a táviratot?

Kézi törlés asztali vagy mobil böngészőn keresztül

Mint korábban tárgyaltuk, a Telegram nem teszi lehetővé a felhasználók számára a fiókok deaktiválását vagy törlését az alkalmazásból. Tehát, ha azonnal el akarja törölni a Telegram fiókját, akkor saját kezűleg törölnie kell azt egy asztali vagy mobil böngészőn keresztül. Kérjük, kövesse az alábbi lépéseket a Telegram-fiók törléséhez:

  1. Hozzáférés Távirat deaktivációs oldal asztali vagy mobil böngészőből.
  2. Kérni fogják Bejelentkezési Információ. Kérem írja be a számot feliratkozott, és megnyomja a következőt.
    törölje a táviratot

  3. Miután megadta a szükséges információkat és folytatta, kap egy a megerősítő kód a távirat alkalmazásban.
  4. A megerősítő kód lapon írja be az alkalmazásban kapott kódot, és nyomja meg a gombot Bejelentkezés.
  5. A mező megadja ‘miért mész el?’ opcionális. Megadhatja visszajelzését, vagy kihagyhatja.
    törölje a táviratot
  6. Amint megnyomja a Kész gombot, megjelenik egy üzenet, amely felteszi a kérdést, hogy biztos-e a döntésében. Az üzenet figyelmeztetést is mutat, amelyben kijelenti, hogy a kikapcsolás kiválasztása után több napig nem fogja használni a táviratot. Kattintson az „Igen, törölje a fiókomat” elemre, és folytassa.
    törölje a táviratot

A fiók sikeresen törölve

Gratulálunk! Sikeresen törölte Telegram-fiókját. Amint azt korábban tárgyaltuk, a fiókja törlése után több napig nem tudna használni vagy regisztrálni a Telegramba. Tehát, ha egyszerűen csak pihenni szeretne az alkalmazástól, javasoljuk, hogy állítsa be az önpusztítási időt, és egyelőre csak inaktív maradjon, inkább a kézi deaktiválás mellett dönt. Ha azonban meggondolta magát, akkor folytassa a fent említett eljárással a Telegram-fiók végleges törléséhez.

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me