Hogyan lehet megvédeni a webkamerát a feltöréstől?

Ahelyett, hogy szalagot helyezne a webkamera fölé, javasoljuk, hogy kövesse a felsorolt ​​intézkedéseket, és állítsa le a nem kívánt kémkedést:

  • Használjon fényképezőgép burkolatát
  • Használjon rosszindulatú programok elleni eszközt
  • Ne kattintson a gyanús linkekre
  • Frissítse az operációs rendszer biztonsági javításait
  • Kapcsolja be az OS tűzfalat
  • Használja a PureVPN 256 bites titkosítását

Olvassa el ezt az alapos útmutatót annak érdekében, hogy megvédje webkameráját a feltöréstől, és részleteket kapjon az egyes felsorolt ​​intézkedésekről.

how-to-védő-webcam-tól-lét csapkodott-ikon

A webkamera kémkedés veszélyei

A hivatásos hackerek hozzáértő módon dolgoznak ki az Ön személyes adatainak megsértésére, kémkednek tevékenységeire vagy ellopják személyes adatait..

Kifejezetten megtervezett malware

Ezek alattomos, rosszindulatú eszközök, amelyek bármilyen módon megtervezhetők a hackertől származó bármilyen cél elérésére. Egyesek elsősorban a webkamera vagy a mikrofon biztonsági résének kiaknázására szolgálnak.

Az egyik ilyen eset a RAT malware, amelyet egy 24 éves svéd hacker fejlesztett ki. A rosszindulatú program több mint félmillió eszközt megfertőzött. Emellett egy kanadai kutatólaboratórium felsorolta 21 ország listáját, amelyek hasonló szintű rosszindulatú szoftverek felhasználásával nemzeti szintű kémkedésben vesznek részt.

2016-ban egy új típusú fenyegetést vezettek be a világnak, a Delilah-t, amely különösen az üzleti szektort célozta meg. A rosszindulatú eszközt egy vállalkozás webkamera-hírcsatornáinak eléréséhez és az alkalmazottak, akár az egész vállalat zsarolásához használták.

Ezenkívül 2017-ben a WikiLeaks számos bizalmas dokumentumot tárolt fel arról, hogy a kormány milyen elfoglaltsággal (és még mindig dolgozik) a fogyasztói elektronika felhasználásával, ideértve az intelligens tévékben található webkamerákat is..

Böngésző engedélyei

A webkamera kémkedése nem korlátozódik a rosszindulatú programok támadására. Egyes webhelyek különféle engedélyeket kérnek, amelyek magukban foglalhatják a kamera elérését. A böngésző rendszerint megerősítést kér, de a legtöbb felhasználó ezt gyakran figyelmen kívül hagyja, majd az „Igen” vagy az „Oké” gombra kattint.

Ne feledje, hogy nem minden webhelyben kell megbízni, különösen azokban, amelyeknek egyetlen vállalkozása sem fér hozzá a webkamerádhoz. A legfontosabb, hogy hatalmas kockázatot jelentene a magánéletének, ha olyan webhelyhez fér hozzá webkamerához, amely még SSL-védelemmel sem rendelkezik..

Alkalmazások engedélyei

Ugyanúgy, mint a böngészők, a mobilalkalmazások is engedélyeket kérnek. A fenti esethez hasonlóan nem minden alkalmazásnak kell hozzáférnie a webkamerához, de ennek ellenére engedélyt kér. Ügyeljen arra, hogy ne engedélyezzen olyan alkalmazásokat, amelyekben nem bízol, vagy olyan alkalmazásokat, amelyeket letöltött harmadik fél üzleteiből.

Hatékony intézkedések a webkamera védelme érdekében

Használjon fényképezőgép burkolatát

A könyv legrégebbi trükköi, mégis a leghatékonyabbak. Noha az emberek ezt korán használhatják, a gyakorlat vonzóvá vált, amikor Mark Zuckerberg laptopjának képe vírusos lett. Az incidens után egyre több felhasználó kezdte el fényképezőgépét papírral vagy szalaggal lefedni. Most már elérhetőek boltvédő burkolatok az üzletekben erre a célra.

Használjon rosszindulatú programok elleni eszközt

Most, hogy megtudta, milyen halálos rosszindulatú programok támadhatnak, fontos, hogy telepítsen és használjon egy rosszindulatú programot. És ne álljon meg ezen. A szerszám vírusleírásait naprakészen kell tartania, és rendszeresen ellenőriznie kell a készüléket a sebezhetőség felismerése és eltávolítása érdekében..

Ne kattintson a gyanús linkekre

Az e-mail mellékletek letöltése a második gondolat megfogalmazása nélkül ismételten kockázatosnak bizonyult. Az adathalász e-mailek mindig is hatékony módszer voltak a hackerek számára az emberek átverésére, kémkedésre és személyazonosságuk ellopására. Valójában ezek az e-mailek webkamera hackeléshez is vezethetnek. A hackernek csak arra kell kattintania, hogy rákattintson a linkre, és a fennmaradó rész a hackerek kegyelme. Tehát ne kattintson a gyanúsnak tűnő mellékletre vagy linkre, amelyet egy ismeretlen feladó küld.

Frissítse az operációs rendszer biztonsági javításait

A biztonsági javítások fontossága gyakran csekély. Valójában a rendszer sebezhetősége teszi lehetővé a hackerek számára az eszközhez való jogosulatlan hozzáférést, és bármit megtehetnek. Igazat mondva: az operációs rendszer biztonsági rései a hackerek első szempontjai, amelyeket egy eszköz vagy hálózat veszélyeztetésekor keresnek. Ezért javasolt az OS javítások, különösen a biztonsági javítások, naprakészen tartása.

Kapcsolja be az OS tűzfalat

A tűzfal célja a hálózat biztonságának megóvása az illetéktelen hozzáférés ellen az összes bejövő és kimenő forgalom megfigyelésével, valamint a blokkolni kívánt kapcsolat ellenőrzésével. Ha a tűzfalat ismeretlen okokból letiltja, kapcsolja be és tartsa úgy a maximális védelem biztosítása érdekében.

A PureVPN 256 bites titkosítása a lehető legnagyobb biztonságot nyújtja

A fent említett tippek bizonyos mértékig megmenthetik Önt a lehetséges webkamera-feltöréstől és kémkedéstől. Mint azonban korábban említettem, a tapasztalt hackerek ismerik az akadályokat. Az egyetlen ideális módszer annak biztosítására, hogy webkamera biztonságban maradjon minden hackelési kísérlet ellen, a VPN-szolgáltatás.

Nem kell hosszú útmutató arra, hogyan védje meg webkameráját a feltörésektől. Csak annyit kell tennie, hogy feliratkozik a PureVPN-re, töltse le eszközére és élvezze a teljes védelmet.

Miután csatlakozik az internethez a biztonságos VPN-kiszolgálóinkon keresztül, minden kommunikáció vagy adat titkosítva lesz. Ezért még akkor is, ha bármelyik számítógépes bűncselekmény megpróbálja beszivárogtatni az Ön adatait, csak jutalomként kapják el a szemöldökét..

A titkosításon kívül meghamisíthatja a valódi IP-címét, hogy elkerülje a nem kívánt követőket (hackereket) egy vadliba-tejsavóba, amely megpróbálja megtalálni téged az IP-címétől vagy a tartózkodási helyétől..

Tehát élvezze a biztonságos videobeszélgetést és az internetes szörfözést a PureVPN segítségével.

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me