Hogyan lehet megtudni, ha a telefonját feltörték-e

Okostelefonjaink mindennapi életünk jelentős részét képezik. Ezenkívül ez egy olyan eszköz, amelyet naponta magunkkal vinnünk a zsebünkben, tehát mindig átlátható az adatlopás szempontjából. Ezért elengedhetetlen egy bizonyos szintű biztonság fenntartása és annak biztosítása, hogy elegendő intézkedést hozzanak az értékes adatainak a hackerekkel szembeni védelmére..

A hackerek mindig fejlesztik az eszközöket. Ugyanakkor nem minden hackereknek van erkölcsi szándéka, hogy gondoskodjanak az adatokról, ha léteznek olyan fekete kalap hackerek, akik állandó javításban vannak, hogy megszerezzék az Ön értékes információit, és visszaéljenek velük, és megszerezzék azt, amit akarnak.

Ez az útmutató átfogó részleteket nyújt Önnek hogyan tudom megtudni, ha a telefonod feltört és a feltört szoftverek kezeléséhez szükséges ellenintézkedések.

img

 • A telefon feltört!
 • Tudjon róla
 • Ki csapta fel
 • Mit kell tenni
 • Megelőző intézkedések

Hogyan támadhatja meg telefonját??

Különböző technikák vannak a telefon feltört. Néhányan nem is igényelnek műszaki szakértelmet, és a szokásos felhasználók is elvégezhetik.

Előadással Sim Swap támadás, A fekete kalap hackerek átvihetik telefonszámát a SIM-kártyájukra, és ellophatják a fiókja adatait.

spyware az alkalmazások összegyűjtik adatait, és kémkednek rád. Néhány kémprogramot meglehetősen könnyű megszerezni, és olyan rendes személy használhatja, aki nem rendelkezik műszaki ismeretekkel a hackelés terén..

A rosszindulatú programokat a következők révén szerezheti meg nyilvános Wi-Fi hotspotok vagy töltőállomások. A etikátlan hackerek hamis Wi-Fi-hozzáférési pontokat állíthatnak fel, és adathalász webhelyekre irányíthatnak, vagy akár adatokat tölthetnek el a töltőrendszer USB-portjain keresztül..

Az adathalász szöveg, például a rosszindulatú linkeket tartalmazó Facebook üzenetek vagy e-mailek alkalmazásokat telepíthetnek az értékes információk ellopására.

Találhat néhány vírusokkal kitöltött linket az interneten keresztül vagy véletlenszerű kattintással rosszindulatú előugró ablakok amely átirányít téged valamilyen illegális tartalom felé.

feltörték a telefonomat

Hogyan lehet megtudni, hogy telefonját feltörték-e?

Átgondolt valaha azon a gondolaton, hogy vajon a telefonomat feltörték? Íme néhány jel, amelyek biztosítják, hogy telefonját feltörték.

 • Észrevesz valamit a kezdőképernyőn, amit nem adott meg. Ez lehet néhány véletlenszerű alkalmazás vagy gyanús hívások a telefonkönyvben.
 • A telefon nem működik úgy, ahogyan eredetileg feltételezte. A lassú telefon jele lehet annak, ha több forrást használ fel és az akkumulátort lényegesen gyorsabban üríti le. Egyes hackerek gyakorlatilag használhatatlanná teszik a telefont, vagy jelentősen csökkentik az energiát.
 • Az Ön adatait drasztikusan túlzottan fel lehet használni, anélkül, hogy önmagadat bármilyen módon felhasználnánk. Ennek oka az, hogy a hackerek megpróbálnak beszűrni az információkat az okostelefonjáról, és ennek eredményeként drágássá válik az Ön számára is.
 • Lehet, hogy a telefon nem úgy működik, ahogy szeretné. Az alkalmazás összeomlása vagy a telefon elindulási hurokba kerülése a mobil rendszer halálos rosszindulatú programjának hatalmas jelei lehetnek.
 • Ha sok előugró ablakot észlel a kezdőképernyőn, akkor valószínűleg van néhány spyware telepítve a számítógépére.
  • biztonságos a telefon

   Hogyan lehet megtudni, ki támadta meg a telefonját?

   Hacsak a támadó szándékosan nem támadott meg ön ellen egy támadást, a származási forrás megkeresése elég nehéz feladat lehet. Próbáld ki kitalálni az összes olyan alkalmazást, amelyre nem emlékszel, és minden olyan másodlagos telefonszámot, amely nem a fiókjában található és amelyek kapcsolatba léptek veled.

   Véletlenszerű kereséssel találhat néhány linket, ám a hackert általában kiberbiztonsági szakértő végzi, aki rendelkezik a támadó lebocsátásához szükséges műszaki ismeretekkel. Általában megvalósítható az ilyen esetek bejelentése a bűnüldöző szervhez további értékelés céljából.

   feltörték a telefonomat

   Mi a teendő, ha telefonját feltörték?

   Ha van egy feltört telefonod, van néhány ellenintézkedés, amelyet az alábbiak szerint választhat

   • Állítsa vissza a jelszavait azonnal
   • Távolítsa el a rosszindulatú szoftvert azonnal
   • Tájékoztasson mindenkit a névjegyzékében figyelmen kívül hagyja a gyanús üzeneteket a végedből jön
   • Hagyja abba a váltást a mobil hotspotban nyilvánosan, mivel ez megkönnyíti a hackerek számára az elérést
   • Telepítsen megbízható vírusvédelmi szoftvert rosszindulatú programok keresésére és a fertőzött alkalmazásokkal szembeni védelemre
   • Állítsa vissza a telefon gyári beállításait. Segíthet abban, ha a felbukkanó ablakok soha nem érnek véget, és ezáltal okostelefonját nem lehet használni. Ez az opció állítólag a végső aktus, ha semmi más nem működik.
   • biztonságos a telefon

    Hogyan lehet megakadályozni a telefon hackelését

    • Ne tegye ki nyilvánosságra a mobil hotspotot, és ha így tesz, ellenőrizze, hogy van-e legmodernebb biztonsági beállításai a mobil eszközön.
    • Terelje el a figyelmet a nem megbízható töltőállomásokon. Ha nyilvános Wi-Fi-t szeretne használni, ellenőrizze, van-e telepítve VPN-je. A fekete kalap hackerek megkísérelnek hamis hozzáférési pontokat létrehozni, árnyékolva egy valódi hálózat felett, hogy ellopják az információkat, és ennek megfelelően nyomon kövessék Önt. Soha ne felejtsd el leválasztani a Wi-Fi-t bármely nyilvános hálózatról, miután abbahagyta a használatát.
    • A Bluetooth nyílt hozzáférés lehet a hackerek számára is, ezért ha nem használja, akkor próbáljon kikapcsolva tartani
    • Védje telefonját, mint például a Fort Knox, biztonsági rétegekkel, például ujjlenyomat-szkenneléssel, írisz letapogatással, arcfelismeréssel és még sokan másokkal.
    • Ne nyisson meg semmilyen gyanús linket az e-mail mezőben vagy a fájlokban. Ezek malwareként árnyékolhatók
    • Telepítse a védőbiztonsági alkalmazásokat, és folyamatosan frissítse a szoftvert
    • Soha ne használjon olyan letöltési webhelyeket, amelyekben nem bízik meg. Ezek a készülékekhez való hozzáférés egyik eredetét jelentik.

    A telefonomat feltörték

    Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

    Kim Martin
    Kim Martin Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me