Hogyan lehet megakadályozni, hogy valaki kémkedjen a mobiltelefonján

Az okostelefonok kémkedése a mobiltechnika korszakában általános lett. Ennek ellenére az emberek általában nem veszik komolyan okostelefon-biztonságukat, amíg természetesen kiberbűnözés áldozatává nem válnak..

Sok oka van annak, hogy félje a mobiltelefon kémkedését. Például, ha egy kompromittált nyilvános Wi-Fi-hez kapcsolódik online tranzakcióinak kezelése céljából, pénzügyi lopásnak teheti ki magát. Hasonlóképpen, egy hacker eldobhat egy hátsó ajtót a készülékén, hogy kémkedjen a tevékenységeire a telefon webkamerajának feltörése révén.

Vagy egy számítógépes sztrájk rosszindulatú szoftvereket szúrhat be a mobilodban, hogy nyomon tudja követni a GPS-t, elolvassa az üzeneteit, és mindig tudja a pontos helyét. Ennek oka lehet sok, de a mobiltelefon kémkedés következményeitől csak Ön szenved.

Az áldozat akár a családtag is lehet, például testvérei, gyermekei stb. Mint ilyen, kíváncsi lehet: “Hogyan lehet megakadályozni, hogy valaki kémkedjen a mobiltelefonomon?” Olvassa tovább, hogy megtanulja, hogyan lehet megakadályozni valakit abban, hogy kémkedjen a mobiltelefonján, és megvédje magát és családját a mobiltelefon kémkedésének veszélyei ellen..

hogyan lehet megakadályozni, hogy valaki kémkedjen a mobiltelefon ikon képén

Mobiltelefon kémkedés történik a világ körül

2017. márciusban a Wikileaks a kormányzati kémkedés bizalmas dokumentumainak sorozatát fedte fel. A jelentés bemutatta a hátsó ajtókat és a rosszindulatú eszközöket, amelyeket a kémügynökségek használnak minden okos eszköz behatolására és a felhasználók kémkedésére. Valójában az eszköz akár egy felhasználó intelligens TV-jébe is becsapódhat, és kémkedhet a kameráján keresztül.

A kémkedés nem csak az Egyesült Államokban gyakori, hanem más országok, például Ausztrália és az Egyesült Királyság is kitéve a kémkedésnek.

Kritikus adatok mobiltelefon kém eszközök nyomon követése

Számos komoly oka van annak, hogy aggódjon a mobiltelefon kémkedése miatt. Végül is online adatvédelem megsértése! Az alábbiakban bemutatunk néhány általános módszert, amellyel a mobiltelefon kémprogramokat nyomon követheti az adatokkal:

  • A spyware behatolhat a GPS-be, és nyomon tudja követni a mindennapi ingázást. Bármely hacker, aki hozzáfér a GPS-hez, könnyen láthatja tartózkodási helyét.
  • A kémkezelő eszköz behívhatja a hívásait, és meghallgathat minden fontos beszélgetést a házastárssal, üzleti partnerével stb., Ijesztő, igaz?
  • Néhány kémprogram-eszköz arra szolgál, hogy nyomon kövesse és rögzítse a telefonjáról vagy táblagépéről küldött szöveges üzeneteket.
  • Mint korábban említettem, számos magas szintű kémprogram-eszköz behatolhat az okostelefon, a táblagép, a laptop vagy akár az intelligens TV webkamerajába, és figyelemmel kísérheti minden tevékenységét..

Szerencsére van néhány, a mobiltelefon kémkedésére utaló jel

Számos módon gyorsan ellenőrizheti, hogy a telefont kémkednek-e. Ezeket a jeleket azonban általában észrevétlenül hagyják, mivel nagyon finomak. Íme, amire szüksége van a várakozáshoz:

  • Tevékenység az okostelefonon, annak ellenére, hogy készenléti állapotban van. A telefonon lévő szokatlan tevékenységek készenléti állapotban azt jelzik, hogy a készüléket távirányítják. Például az okostelefon készenléti állapotban továbbítja az üzeneteket. Vagy az okostelefon önmagában is újraindul.
  • A telefon akkumulátora túlzott használat nélkül lemerül. Az akkumulátor lemerülése általában akkor jelentkezik, ha aktívan játszik okostelefonon vagy a kedvenc TV-műsorokat nézi. Ha azonban az okostelefon akkumulátora túl sok tevékenység nélkül lemerül, akkor ok van aggódni.
  • Az okostelefon háta folyamatosan melegszik. A kémprogramok általában a háttérben futnak anélkül, hogy felhívnák a felhasználók figyelmét. Ha észreveszi, hogy az okostelefon mindig melegen van, valószínűleg fertőzött kémprogramokkal.
  • A mobil adatterv fokozott használata. A kémprogram érzékeny információkat küld a telefonjáról az eszközt irányító hackereknek. Ilyen esetekben a szoftver a mobil adatcsomagot (ha nincs csatlakoztatva a Wi-Fi-hez) használja az adatok feltöltéséhez. Ha észrevehetően megnöveli az adathasználat előzményeit, az azt jelenti, hogy van egy spyware, amely miatt aggódnia kell.

Van-e módja a mobiltelefon kémprogramokat megtalálni?

Felmerül a kérdés: „Hogyan találhatunk kémprogramokat a telefonján?” A kezdők számára a kém eszközöket kémkedéshez készítették, és ezért ezeket nem mindig könnyű felismerni. Az ilyen eszközöket az alkalmazáskönyvtár elérésével találhatja meg, és olyan eszközöket kereshet, amelyeket nem emlékszik letöltésre.

Távolítsa el a kémprogramot az Androidról

Ha ellenőrizni szeretné a kémprogramokat egy Android-eszközön, lépjen a Beállítások elemre, és folytassa az Alkalmazások menüponttal. Másodszor, lépjen a Futó szolgáltatások oldalra, és nézd meg, hogy mely szolgáltatások futnak jelenleg. Ha bármilyen ismeretlen szolgáltatást talál, koppintson rá, és távolítsa el a gyorsítótár ürítése után. Ellenőrizze a kémprogramokat is az Alkalmazás kezelése képernyőn, és kövesse ugyanazt a folyamatot, ha bármilyen rosszindulatú eszközzel találkozik.

Távolítsa el a kémprogramot az iOS-ból

A mobiltelefon kémkedése iPhone-on nem olyan egyszerű, mint egy Android-alapú eszközön. A spyware telepítéséhez iPhone-ra a jailbreaking szükséges. Tehát, ha olyan gyanús alkalmazást észlel, amelyet az Apple Store-ban nem talál, valószínűleg egy spyware, és valószínűleg az iPhone-ját feltörték.

Szerencsére viszont könnyebb megszabadulni minden kémprogramtól vagy rosszindulatú szoftvertől az iPhone-tól, mint az Android-on. Csak frissítenie kell az iOS rendszert, és minden harmadik féltől származó alkalmazás használhatatlanná válik.

Íme: Hogyan állíthatunk le valakit kémkedésről a mobiltelefonján

Használjon biztonságos jelszót: Az erőteljes és összetett jelszavak használatának szabadalom nélkül kell lennie. Sok felhasználó azonban nem veszi komolyan a jelszavakat, és készülékeit feltörik. A jó jelszó nemcsak a telefonját biztonságban tarthatja, hanem a kémprogramokat is telepítheti.

Biztonsági alkalmazások telepítése: Az Android és az iOS rendszeren is talál biztonsági alkalmazásokat, amelyek értesíthetnek minden új letöltött alkalmazásról. Telepítheti az alkalmazást, és azonnal értesítést kaphat.

Mindig használjon rosszindulatú programokat: A rosszindulatú eszközöket, mint például a kémprogramokat, nagyon nehéz felismerni, és ezért eltávolítani. Ezért a legjobb a rosszindulatú programok elleni eszköz használata. Ezek az alkalmazások megvédik az eszközt minden rosszindulatú, harmadik féltől származó alkalmazástól, ideértve a spyware alkalmazásokat is. A telepítés után még a jövőbeni spyware-eszközökkel sem kell aggódnia, mivel ezen alkalmazások adatbázisát rendszeresen frissítik.

Titkosító eszközök használata: Dusan Petricko, a Digital Forensics Manager azt javasolja, hogy a telefon tárolását titkosítsák, hogy bezárják az összes ajtót a hackerek számára, amelyek magánélet megsértéséhez vezetnek. „Ha eszköze elveszik vagy ellopták, akkor még a haladóbb ellenfeleknek semmi esélyük sincs arra, hogy hozzáférjenek az Ön adataihoz” – javasolja a szakértő.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy valaki kémkedjen a mobiltelefonomon? Nos, Ön nem az egyetlen, akinek ez a nagyon fontos kérdése van, mivel a mobiltelefonok kémkedése már a mobiltelefonok megjelenése óta létezik. Néhány fontos megfontolással – például a fent tárgyalt kérdésekkel – megmentheti magánéletét a kompromittációtól.

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me