Hogyan lehet eltávolítani az Exif és a metaadatokat a Fotókról

Kövesse ezeket a lépéseket a metaadatok eltávolításához a Fotókról:

 • Kattintson a jobb gombbal a képre, és válassza a lehetőséget tulajdonságok .
 • megtalálja „Részletek fül” a tetején, és kattintson rá.
 • kettyenés “Távolítsa el a következő tulajdonságokat a fájlból" link alján.
 • Jelölje be az összes információt, amelyet eltávolítani szeretne a képről.
 • A fényképhez csatolt információkat most töröljük, és ugyanazt a folyamatot megismételve is ellenőrizheti.

A metaadatokról lépésről lépésre elolvashatja ezt a teljes útmutatót, és megismerheti a metaadatok műszaki jellemzőit és kérdéseit.

hogyan lehet eltávolítani a metaadatokat a képekről

Fogalma volt, hogy a legtöbb kamera minden kattintott fénykép mögött tartalmaz zárt vagy rejtett adatokat? És amikor ezeket a képeket elküldi vagy fogadja, például feltölti őket a közösségi médiára – a rejtett információk rejtve maradhatnak a fénykép mögött? És hogy az emberek megszerezzék ezt az információt bármilyen extra kemény munka nélkül?
Ezt a metaadatot EXIF-adatoknak nevezzük (cserélhető képfájl formátum).
Ez általában nem nagy kérdés, de ritka esetekben a fekete kalap hackerek visszaélhetnek velük, és némi problémát okozhatnak.

Mi az EXIF ​​és a metaadatok a fotókon??

A fényképezés egy bonyolult művészet, amely magában foglalja a sok technikát, például a megvilágítást, a kompozíciót, a kamera megfordítását és sok más olyan funkciót, amelyek egy jó fényképet alkotnak. A tányéron sok olyan dolgot meg kell tanulni, amelyet még egy szakértő évtizedekbe is igénybe vehet, hogy megtanulja.
Az Exif adatok az összes olyan műszaki információ, amely minden fénykép mögött rejtőzik. A tartalom kibontásával sokat tanulhat a képről, például a fénykép rögzítésének módjáról, a helyről, az időről és sok másról, amelyek lehetővé teszik, hogy a következő szintre elsajátítsa fényképezési képességeit..

A metaadatokban szereplő adatok

 • Az Exif adatok vagy a metaadatok tartalmazhatnak
 • Kamera típusa és gyártója
 • A fénykép készítésének dátuma, ideje és helye
 • Képfelbontás
 • Zársebesség, rekesz, ISO
 • A fényképhez használt tömörítés

Folytatás…

Összességében az EXIF-adatok ártatlanok, és szándékában áll mindezen részletek megadása. Időnként a beágyazott képek mögé további adatbiteket lehet hozzáadni, amelyek megtámadhatják az Ön személyes adatait, és kiszolgáltatottá válhatnak.
Vegyünk egy felszerelt kamerával és GPS funkcióval rendelkező okostelefonot. Amikor képeket készít a telefonjáról, minden egyes rögzítéshez mellékeltek GPS-koordinátákat a fénykép mögött. Ez nagyszerű lehetőséget kínál a fényképek földrajzi címkézésére, de azok, akiknek nincs megfelelő szándéka, kibonthatják ezeket a koordinátákat és megadhatják a helyet idegeneknek, ha az interneten találják meg képeit..
Figyelembe véve, egy régi DSLR fényképezőgép néhány évvel ezelőtt kelt. Az EXIF-adatok nemcsak információkat tartalmazhatnak a gyártóról és a modellről, hanem a sorozatszámot is tartalmazhatják.
Ez a sorozatszám nyomon követhető, és az összes képet e fényképezőgéppel készítették.

Az NSA összegyűjti és elemzi az Exif-adatokat

Távolítsa el az Exif Data Now alkalmazást

Néhány évvel ezelőtt az NSA elindította az Xkeyscore nevû programot, amely megmutatta, hogy a metaadatok elõnye az adatgyûjtés. Továbbra is felmerül a kérdés, lehetséges, hogy megszakítanak a hátsó részébe? Nem igazán.
Ennek ellenére a lehetőség továbbra is fennáll, ezért jobb az Exif eltávolítása minden esetre, kivéve; tudatosan meg akarja őrizni az Exif-et saját céljainak. Szeretné tudni, hogyan szüntesse meg a metaadatokat a képről? Folytassa a cikk elolvasását, hogy átfogó képet kapjon a metaadatok képből történő eltávolításáról.

 • Távolítsa el az Exif adatokat a Windows File Explorer segítségével
 • A Windowsnak van egy beépített Exif-eltávolítója, amelyet nagyon könnyű használni.
 • Nyissa meg a fájlkezelőt a rendszeren (Windows gomb + E hivatkozás)
 • Átirányítás bármilyen képre
 • Kattintson a jobb gombbal a képre, és válassza a tulajdonságokat
 • Válassza a részletek fület

A Windows 10 két kategóriába sorolhatja a fényképeket: „Kamera” és „Speciális fénykép”. A kamera tartalmaz néhány elsődleges tulajdonságot, például rekesz, fókusztávolság és mérési mód. A fejlett fotókategória tartalmazza a kamera sorozatszámát, Exif verzióját és egyéb feltételeket is.

A tulajdonságok ablak megnyitása után látnia kell a „tulajdonságok és személyes információk eltávolítása” feliratot, tehát kattintson rá az Exif eltávolító eszköz futtatásához, és készüljön fel a kép metaadatainak eltávolítására. Az eszköz lehetővé teszi az eltávolítandó tulajdonságok kiválasztását, vagy a képen található összes metaadat másolását, hogy véglegesen eltávolításra kerüljön. Kiválaszthat több fényképet is, és egyszerre eltávolíthatja az összes metaadatot.

Tipp: a Windows 10 egyik korlátozása az, hogy nem engedélyezi a teljes metaadatok megsemmisítését. Nincs magyarázat arra, hogy a Microsoft miért tartotta fenn ezt a korlátozást, de ha teljes Exif-adatokat szeretne megsemmisíteni, akkor kövesse az alábbi módszerek közül kettőt az alábbiakban leírt:

Távolítsa el az Exif adatokat a GIMP használatával

A GIMP egy nyílt forráskódú szoftver, melynek segítségével az Exif adatokat bármilyen képről teljesen eltávolítható. Lehet, hogy egyértelműbb is, mint a fent leírt Windows 10 módszer.

 • Indítsa el a GIMP-t
 • Nyitott kép a GIMP-ben
 • Keresse meg a fájlt, és válassza a „Export as” menüpontot a kép exportálásához. Nevezze el, amit csak akar, de ne felejtse el hozzáadni a JPG képbővítést
 • Kattintson az Exportálás gombra
 • Az exportálási lehetőségek alatt bontsa ki a speciális beállításokat, és távolítsa el az Exif adatok mentése jelölőnégyzetet
 • Módosítsa az egyéb tulajdonságokat saját választása szerint
 • A befejezéshez kattintson az Exportálás gombra

Ez a módszer azonban nagyon időigényes, mivel minden képet külön kell kiválasztani, és egyenként exportálni kell őket, bár mindegyik csak 5 másodpercet vesz igénybe, mégis némi erőfeszítést igényel.

Jegyzet: ugyanezt megteheti a Photoshop használatával, a Gimp helyett, de ha megvásárolja a Photoshopot az Exif adatok eltávolításához, nem érdemes megvásárolni.

Távolítsa el az Exif-adatokat egy mobilalkalmazással

Ha a képeinek nagy részét okostelefonjával készíti, akkor értelmesebb az Exif eltávolító alkalmazás használata, így nem kell bevonnia a számítógépes rendszert köztük.
Mielőtt továbblépne egy harmadik féltől származó Exif eltávolító alkalmazás telepítésével, ellenőrizze a fényképezőgép beállításait, hogy letiltja-e az Exif adatok előállítását. Egyes kameraalkalmazások csak akkor jogosultak fel, hogy letiltják a helymeghatározó szolgáltatásokat. Ezzel szemben mások esetleg nem engedik meg, hogy egyáltalán eltávolítsa az Exif-adatokat.
Még mindig EXIF ​​eltávolító alkalmazást keres? Próbálkozzon a Photo Metadata eltávolítóval, ha eltávolítja a metaadatokat az androidon, vagy IOS esetén telepítheti a Metapho szoftvert. Mindkettő szabadon használható, azonban az Exif-adatok eltávolításának feloldásához a teljes alkalmazást kell vásárolnia, amely néhány olyan kiegészítő funkcióval rendelkezik, mint például a dátum és a hely szerkesztése, és biztosítja a biztonságos megosztást..

Ne feledje, hogy:

Amikor megosztja képeit másokkal, vagy feltölti őket online, feltétlenül távolítsa el az EXIF-adatok / metaadatok adatait, ha nem akarja, hogy mások földrajzi helyzetben részesítsék téged. Az Instagram a legtöbb ilyen esetet tartalmazza, amikor az alkalmazás kategorizálja a képeit a hely szerint, és megjeleníti azokat, akik az adott helyet keresik.
Gondoskodjon róla, hogy a képek lehető legnagyobb mértékben online adatvédelemben részesüljenek, különösen akkor, ha online megosztja másokkal. A titkosítás segítségével biztonsági másolatot készíthet, bárki biztos lehet benne, hogy bárki szippant a személyes adatain.

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me