Hogyan lehet elrejteni a böngésző előzményeit az internetszolgáltatóról

A pórázot levetítették az internetszolgáltatóktól, lehetővé téve számukra, hogy személyes adataikat bármikor használják, és nagy dollárt keressenek belőle..

Az Obama-korszak FCC szabályait visszavonták és felváltották az új, a magánélet elleni törvényjavaslattal. Az új törvényjavaslat szerint az internetszolgáltatók felhatalmazást kapnak arra, hogy rögzítsék minden tevékenységet, amelyet online vagy az általunk használt alkalmazásban végezzünk, és ezeket az adatokat eladjuk a „legmagasabb ajánlatot tevő”.

Ami még rosszabb, hogy nincs mód arra, hogy megtudja, kinek adnák el az információkat.

Hogyan lehet elrejteni a böngészési előzményeket az internetszolgáltatótól

Mit jelent ez az adatgyűjtés a felhasználók számára …

Először is, az internetszolgáltatók nyomon követhetik minden meglátogatott weboldalt és az ezeken a webhelyeken végzett tevékenységeinket.

A továbbiakban eladnák a személyes információkat marketing cégeknek vagy más harmadik fél szervezeteinek.

A marketing cégek szétszerelik az adatokat, különféle elemzéseket végeznek rajtuk, és az eredmények felhasználásával betekintést nyerhetnek mindennapi életünkbe.

Például, ha csokorképeket keressünk, akkor az internetszolgáltatók ezt a lekérdezést érdeklődésünknek tekintik, és az érdeklődésnek megfelelő hirdetéseket jelenít meg nekünk, például a csokorboltokhoz kapcsolódó hirdetéseket, az esküvői csokrot stb..

Függetlenül attól, hogy a célzott hirdetésekkel történő spam-küldés csak az aggodalom egyik része.

A másik rész az, hogy nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy az internetszolgáltató nem használja fel személyes adatainkat egyéb hátsó okokból, kivéve azokat a marketing cégeknek.

Szóval, mit jelent ez számunkra??

Többé nem tarthatjuk a böngésző előzményeit magántulajdonban, és ennélfogva nem tarthatjuk kitörhetővé az online adatvédelmet.

Vagy tudjuk?

Mi az ISP-követés??

Az ISP követése arra utal, hogy egy internetes szolgáltató adatokat gyűjt és rögzít az online tevékenységeiről és kapcsolatairól. Tudod mit jelent ez? Minden, a böngésző preferenciáitól kezdve a keresési előzményekig, az internetszolgáltató könnyen megfigyelhető és dokumentálható.

Miért követi nyomon az internetszolgáltató??

Számos oka van annak, hogy az internetszolgáltatók ezt megteszik, többek között:

 • A személyes adatainak eladása

  Az internetszolgáltató profitálhat az összegyűjtött adatokból, ha azokat a legmagasabb ajánlatot kínáló hirdetőknek értékesíti. Amikor ezek a cégek ezeket az információkat egyesítik az Ön böngészési és vásárlási szokásainak rendelkezésére álló adatokkal, okosabb, de tolakodó módszereket találnak az Ön megcélzására.

  Noha ez a gyakorlat rendkívül jogellenesnek tűnhet, az az igazság, hogy néhány országban teljesen elfogadható. Még azokban az országokban sem, ahol ezt esetleg nem szabad megengedni, semmi sem garantálja az internetszolgáltatók számára, hogy ne vágják le a színfalak mögötti hirdető cégeket.

 • Az adatmegőrzési törvények betartása

  A világ sok országában az internetszolgáltatók kötelesek az ügyfelek internetes adatait meghatározott ideig tárolni. Ezt akkor bűnüldöző szervek rendelkezésére bocsátják, ha és amikor a vizsgálathoz szükséges.

  Ez fontos szerepet játszik a terrorizmus és a bűncselekmények elleni küzdelemben, ugyanakkor megakadályozza a bejelentőket és az újságírókat is anonimitásuk fenntartásában. Ezen felül nagy esély van arra, hogy sok hétköznapi polgárt nyilvánvaló ok nélkül megfigyelnek.

 • Figyelemmel kíséri a P2P használatát

  A fájlmegosztás a világ számos részén illegális, és a szigorú szerzői jogi törvényekkel rendelkező régiókban az internetszolgáltatóknak figyelemmel kell kísérniük a felhasználói kapcsolatokat annak biztosítása érdekében, hogy nem vesznek részt torzító tevékenységekben. Ha elkísérte letölteni a torrenteket, akkor megkap egy értesítést a szerzői jogok megsértéséről, következésképpen hatalmas pénzbírságot kell fizetnie, vagy akár bíróság elé kell utalni.!

 • A sávszélesség csökkentésére

  Egyes internetszolgáltatók a felhasználói kapcsolati adatokra támaszkodnak, így csökkenthetik a sávszélességet – ezt az internetes sebesség szándékos lelassításának tekintik. Azt állítják, hogy ezt a hálózati torlódások csökkentése érdekében hajtják végre, de a legtöbb internetszolgáltató sávszélesség-csökkentést használ annak érdekében, hogy meggyőzze a felhasználókat, hogy frissítsenek egy drágább előfizetésre, vagy fizetjenek egy új, drágább adatcsomagot..

Miért érdekelne??

Nos, a válasz nem lehetett egyszerűbb – mert a magánélete veszélyben van! Az interneten végzett tevékenységeket (a meglátogatott webhelyeket, a használt szolgáltatásokat, a letöltött fájlokat stb.) Valaki folyamatosan figyeli, és amellett, hogy súlyos adatvédelmi beavatkozást jelentenek, meglehetősen furcsa is..

Az Ön ízlése és érdeklődése szerint személyre szabott hirdetésekkel is megcélozzák. Vannak, akik nem bánják, hogy reklámozzák őket, de nézzünk szembe a tényekkel – egyszerűen rossz az a mód, amellyel a hirdetők nyomon követik a viselkedését webhelyein!

De ez még nem minden. Ha a fájdalomra hagyatkozik, hogy hozzáférjen a szükséges fájlokhoz, törvényes forró vízbe kerülhet, és ha hosszú órákat tölt streamingtel, letöltéssel vagy játékkal, akkor sávszélesség-csökkentésnek lehet kitéve..

Milyen adatokat láthat az internetszolgáltató?

Mivel az internetszolgáltatók IP-címet rendelnek az eszközéhez, és tudják, hogy milyen IP-címekhez csatlakoznak, gyakorlatilag mindent látnak, amit az interneten végeznek. Ezt azonban az internetszolgáltató számára még könnyebbé teszi, ha a meglátogatott webhelyek HTTP-t használnak, nem pedig HTTPS-t – ez titkosítja az Ön és a webhely között elküldött adatokat..

Az internetszolgáltató a következőket látja:

 • A mobiltelefon földrajzi elhelyezkedése
 • A keresési előzmények
 • A kriptovaluta tranzakció
 • Böngészési előzményei
 • A titkosítatlan kommunikációd
 • Jelszavai (ha nem titkosított webhelyekre gépelnek)
 • Letöltések

Hogyan állítsuk le az internetszolgáltatót a nyomkövetésből?

Most, hogy tudja, hogy az internetszolgáltatói figyelik, érdeklődhet, hogy miként korlátozhatja, ha nem is felszámolja a képességét, hogy nyomon kövessen téged. Reálisan nem tudunk harcolni az internetszolgáltatókkal, és nem kérhetjük őket, hogy személyes adataikat ne használják fel profitjuk érdekében. Azt azonban megtehetjük, hogy elrejtsük böngészőelőzményeinket az internetszolgáltatókkal szemben, és online tevékenységeinket teljesen névtelenné tegyük.

Szerencsére van néhány módszer, amellyel tovább lehet lépni.

 • Használja a Tor-ot

  Ha el akarja rejteni a böngészési előzményeket az internetszolgáltatókkal szemben, akkor kezdje a Tor-tal. Bár a Tor nem 100% -ban nem biztonságos, ez mégis jó megoldás.

  A Tor egy böngésző kliens, amely lehetővé teszi az internetes keresési előzmények névtelenségét a kapzsi internetszolgáltatók kíváncsiságától. Titkosított böngészési élményt kínál, amely lehetővé teszi, hogy elrejtse böngészési tevékenységeit a harmadik fél általi nyomon követés vagy megfigyelés ellen..

  A Tor azonban elmulasztja a böngészőn kívül bármi más titkosítását. A Tor például nem akadályozhatja meg az internetszolgáltatókat abban, hogy nyomon kövessék a letöltött és használt alkalmazásokból származó személyes információkat.

  Hasonlóképpen, Tor nem tudja megvédeni otthonunk tárgyak internete (tárgyak internete) eszközeit.

  Ezenkívül egyes internetszolgáltatók még a Tor ügyfeleket sem engedik meg. Még akkor is megtilthatják az internetkapcsolatot, ha a forgalmat Torból irányítják.

 • Használja a HTTPS böngésző kiterjesztést

  Egy másik megvalósítható lehetőség, amellyel elrejtheti a böngésző előzményeit az internetszolgáltatóktól, a HTTPS böngésző kiterjesztése. Ez egy nagyszerű eszköz annak megakadályozására, hogy a böngészője kiszivárogtasson bármilyen tevékenységet, amelyet a webhelyen végez.

  A HTTPS kiterjesztés feladata minden meglátogatott webhely titkosítása. Az Internet szolgáltatója természetesen tudna a meglátogatott webhelyekről, de soha nem tudnák a tevékenységet, amelyet Ön ott végez.

  Tegyük fel például, hogy meglátogat egy streaming webhelyet. Az internetszolgáltató nyomon tudja követni, hogy a felhasználó meglátogatta a streaming webhelyet, de nem tudja követni, milyen videókat néztek, vagy keresési lekérdezéseket használtak.

 • Virtuális magánhálózat (VPN) használata

  A VPN használata olyan, mintha internetes titkosítását szteroidokra tenné.

  A virtuális magánhálózat lehetővé teszi, hogy ne csak elrejtse a böngésző előzményeit az internetszolgáltatóktól, hanem elrejtse az összes online tevékenységet a hackerek, adatlopások, snoopterek stb..

  A VPN nem csak a böngészőt, hanem magát a számítógépet, az Ön által használt okostelefonokat, a laptopját és valójában az otthoni IoT-eszközöket is védi..

  Amikor feliratkozik egy VPN-szolgáltatásra, ez titkosítja a hálózati kapcsolatot, amely otthoni minden eszközt összekapcsol az Internettel.

  A VPN-k lehetővé teszik a névtelen IP-k (Internet Protocol) használatát a webhelyek böngészésében. Egy másik országból származó IP használatával becsapja az internetszolgáltatóját arra, hogy azt gondolja, hogy a webhelyet más forrásból vagy régióból érik el, nem pedig a házát.

  Ezen kívül a VPN 256 bites AES titkosítással titkosítja a hálózati kapcsolatot. A katonai titkosítás lehetővé teszi az internet teljes nyugalommal történő használatát.

  A VPN által biztosított legmagasabb szintű titkosítással online vásárlást vagy online tranzakciókat végezhet, bármilyen gond nélkül..

PureVPN – Megbízható VPN a magánélet védelme érdekében!

Az AES 256 bites titkosítást használjuk személyes adataink védelmére harmadik felektől, például internetszolgáltatók, hirdetők és számítógépes bűnözők ellen. Ráadásul az Ön valódi IP-címét helyettesíti a 300 000+ egyedi IP-vel is, amely lehetetlenné teszi az online tevékenységek visszakapcsolódását.

A PureVPN tiszteletben tartja a magánélethez való jogát, és szigorú bejelentkezési szabályt követ, hogy a lehető leginkább névtelen maradjon. Az összes főbb platformhoz alkalmazások elérhetők, és egy nagylelkű, 31 napos pénz-visszatérítési garancia biztosítja, hogy befektetése védelme alatt álljon.

Az ön oldalánál korlátlanul hozzáférhet olyan prémium funkciókhoz is, mint a DNS szivárgás elleni védelem, az Internet Kill kapcsoló, a WebRTC szivárgásvédelem stb., Amelyek mindegyike teljesen új szintre helyezi az online adatvédelmet..

Kövesse az adatvédelmet

Záró szó

Az új szélessávú adatvédelmi törvényjavaslat csak a magánélet elleni korszak kezdete. A korszak jobb megélése érdekében proaktívnak kell lennünk magánéletünk védelmében. Szerencsére vannak olyan eszközök, mint egy VPN, amelyek biztosítják otthoni hálózataink biztonságát és családunk magánéletének védelmét a nem kívánt szemek elől.

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me