Hogyan gyorsítsuk fel az internetet

8 módszert teszteltünk az internet felgyorsítására. Mielőtt kipróbálná az egyes lehetőségeket, kezdje el az útválasztó újbóli pozicionálásával

Manapság csaknem minden történik a hálózaton vagy az interneten keresztül. Mint ilyen, ha gond nélkül szeretné élvezni az internetet, vagy ha reménykedni fog abban, hogy versenyképes lesz az üzleti életben, akkor kiváló, stabil és biztonságos nagysebességű internet (HSI) szolgáltatással kell rendelkeznie..

A nagy sebességű internettel jobb internetkapcsolatot kap, ami hasznos, ha a világ számos sarkából érkező ügyfelekkel kommunikál. Azonnali üzenetküldés és más célzott üzleti programok segítségével gyorsan megoszthatja dokumentumait, és valós időben együttműködhet együtt. Ez azt is lehetővé teszi, hogy jobban kihasználják a feltörekvő technológiákat.

Ezenkívül a nagy sebességű internet lehetővé teszi a költségek csökkentését a meglévő technológiák kihasználásával. Ezzel az oktatóanyaggal megtanulhat néhány egyszerű módszert, hogy felgyorsítsa, így ismét újszerűként fut!

Cserélje ki a DNS-kiszolgálót

Amikor egy bizonyos URL-re vonatkozó kérelmet futtat, az eszköz megkeresi a címeket, hogy a megadott webhelyet irányítsa. A kiválasztott DNS-kiszolgáló befolyásolhatja a weboldal betöltési idejét.

Megváltoztathatja az alapértelmezett DNS-kiszolgálót, amelyet valószínűleg az ISP (internetszolgáltató) nyújt, a készüléken vagy a hozzáférési ponton (router).

A DNS-kiszolgáló megváltoztatásához Windows 10 rendszeren kövesse az alábbiakban ismertetett lépéseket:

  • Nyissa meg a Vezérlőpultot
  • Érintse meg a Hálózat és internet elemet
  • Válassza a Hálózati és megosztási központ lehetőséget
  • Válassza az Adapterbeállítások módosítása lehetőséget
  • Nyissa meg annak a hálózatnak a Tulajdonságok ablakot, amelyben meg akarja változtatni a DNS szervert.
  • Válassza az Internet Protocol 4-es verziót (TCP / IPv4)
  • Válassza a Tulajdonságok lehetőséget
  • Írja be a Preferált DNS-kiszolgáló IP-címét
  • Kattintson az OK gombra

Tárgyalás az internetszolgáltatóval

Ha lassú internetkapcsolatot tapasztal, akkor a legjobb dolog az, ha teszteli a sebességét. Ez a sebesség, ameddig a kapcsolat működik, bármilyen más szoftver beavatkozása nélkül. Próbáljon ki és végezzen különböző sebességteszteket nappali és éjszakai időpontokban.

Ha észlel mintát, ez problémát jelenthet az internetszolgáltatóval kapcsolatban. Ezért fel kell hívnia és beszélni velük. Vegye figyelembe, hogy az egyik legnagyobb probléma, amely lecsökkenti az internet-kapcsolatok sebességét, az, hogy az internetes cégek általában nem küldik meg a megfelelő csatlakozási sebességet az Ön helyére.

ISP

Érzékeny útvonal

Bármilyen zavar befolyásolhatja a Wi-Fi jelet. Mivel az interferencia lelassítja az internet sebességét, csökkentenie kell a Wi-Fi eszköz hatókörét. Az érzékeny útválasztók használatával könnyedén élvezheti a kevésbé kihasznált 5 GHz-es frekvenciát.

Ezeknek az eszközöknek nincs szükségük külső modemre a kábelvezetéken vagy DSL-en keresztüli kommunikációhoz. Ezzel az eszközzel javíthatja internetkapcsolatát, ha lassú az internet. Vegye figyelembe, hogy ha az útválasztót nem rögzíti megfelelően, akkor más emberek használhatják a sávszélességet anélkül, hogy tudomása lenne róla. Ezért elengedhetetlen az útválasztó biztonságos biztosítása, ha nagyobb internetsebességet szeretne.

útvonal

Használjon egy hirdetésblokkot a hirdetések blokkolásához

Nem kétséges, hogy a hirdetések bosszantóak, de megakadályozhatják a böngészést, különösen, ha lassú az internet-kapcsolat. Ne feledje, hogy amikor ezek a hirdetések betöltődnek, több adatot töltnek le különféle szerverekről, és ehhez hosszabb várakozást kell elvégezni, mielőtt az internet betöltődik. Javasoljuk, hogy ad-blokkolók segítségével csökkentse a számítógépére küldött adatok mennyiségét.

Ezzel az intelligens lépéssel javíthatja böngészési sebességét, mivel a hirdetéseket általában a weboldal más tartalma előtt töltik be. Ezenkívül az internetes élményt elviselhetőbbé teszi.

reklám blokkoló

Maradjon az Data Caps-en belül

Számos internetszolgáltató korlátozza az online továbbítandó adatok mennyiségét. Ez természetesen attól függ, hogy mit akar tenni online. Például az egy órás TV-műsor streamingéhez sok adat szükséges, amely meghaladhatja a 2 GB-ot.

Míg ha csak e-mailt szeretne küldeni vagy fogadni, akkor csak több megabájtot szabad használni. Ezek a szolgáltatók az interneten történő gázszabályozást használják a szükségtelen használat elkerülése és a sávszélesség adóztatása érdekében. A legjobb megoldás egy VPN használata, ha nagyobb sávszélességet kell fogyasztania.

Az ISP-től függően fojthatja vagy sem. Fontos megjegyezni, hogy mindig titkosítással kell megkerülnie az internetszolgáltató gázszabályozását, és a VPN az, ami elkerüli az internetszolgáltató gázszabályozását. Ennek elmulasztása esetén az MPAA perelni fogja.

sávszélesség-sapka

Végezzen víruskeresést

A vírusok nagy oka annak, hogy az internetkapcsolatok lassan működnek. Ezek olyan kicsi szoftveralkalmazások, amelyek számos nemkívánatos dolgot tesznek a számítógépre. Ezek közül a legveszélyesebb az, hogy hány vírus működik "Küld" információt vissza a vírust létrehozó hackernek.

Ez az internetkapcsolatot használja, és sok sávszélességet igénybe vehet, ezáltal lassabbá válik. Annak biztosítása érdekében, hogy számítógépe nem tartalmaz vírusokat vagy kémprogramokat, töltsön le egy víruskereső eszközt, és használja a rendszer átvizsgálásához. Rengeteg hasznos ingyenes eszköz áll rendelkezésre.

Ne töltsön le azonban csak az interneten elérhető szoftvereket, próbálkozzon, és fogadjon el magas színvonalú és pozitív értékeléssel rendelkező szoftvereket.

tűzfal

Használjon vezeték nélküli LAN-t

A LAN egy olyan típusú adatkommunikációs hálózat, amelynek földrajzi kiterjedése korlátozott. Az internet gyors, és lehetővé teszi a Windows-számítógépek megosztását bármilyen Wi-Fi-kompatibilis eszközzel.

Ezzel a beállítással nem feltétlenül szükséges technikai ismeretekre, mivel felhasználóbarát, mivel lehetővé teszi, hogy kapcsolatát egyetlen gombnyomással megoszthassa. Ezenkívül nincs szüksége semmilyen kiegészítő eszközre vagy vezetékre. Ezzel a Wi-Fi-vel biztonságos, gyors internetkapcsolatot hozhat létre időn belül.

ethernet

Konfigurálja az útválasztót

Ha továbblép az útválasztó beállításaira, számos pontot fedezhet fel, amelyeket javítani lehet az optimális internetsebesség elérése érdekében. Mivel minden útválasztónak különféle irányítópultja van, a módosítások elvégzése előtt ellenőrizze át az útválasztó beállításait.

Adminisztrációs Panel

Következtetés

A személyi számítógép, amikor új, nem tartalmaz nem kívánt információkat vagy fájlokat. A rendszer rendben van, és akadálytalanul képes elvégezni az összes számítási igényt. Néhány hónapos használat után ez a helyzet teljesen megváltozik.

Elkezdenek olyan problémákat tapasztalni, amelyek lassítják a számítógép sebességét; a számítógép képernyője rendszeresen lefagy, amíg a számítógépet használja. Ha ez a kis teszt nem befolyásolja a böngészés sebességét, akkor az otthoni vagy irodai internet és vezeték nélküli rendszer nem a tettes.

És ezen a ponton meg kell kérnie az internetszolgáltatóját, hogy segítsen. Ellenőrizze a legjobb módot erre. Időnként az élő csevegés gyorsabb lehet a szolgáltatással, mint egy telefonnal.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me