Felhasználói profilok beállítása a Kodi-ban 18

Közzétéve: 2019. július 2

Minden Kodi felhasználó könnyen létrehozhat különböző Kodi profilokat. Ebben az útmutatóban megismerheti, hogyan állíthat be felhasználói profilokat a Kodi-on. Használjon PureVPN-t is csak 0,99 USD-ért, hogy további kiegészítőkhöz férjen hozzá, és javítsa a streaming-eszközök adatvédelmét. Öld meg az unalom lezárását és a Kodi-ot, amennyit csak akar.

Mik a Kodi profilok??

A Kodi lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle „profilokat” hozzanak létre, és egér kattintással megváltoztassák azokat. Az elsőként létrehozott alapértelmezett profilt (admin) „master” -nek hívják, és felhasználható tetszőleges számú profil létrehozására több felhasználó számára. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy blokkolják a hozzáférést egy adott hálózathoz vagy mappához, hozzanak létre és testreszabják a különféle médiakönyvtárakat, és kiegészítőket állítsanak be..

Még azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi RSS-hírcsatornákat és kulcsképeket kapjanak. A profilok közötti váltás szintén nagyon könnyű, és a felhasználók ugyanazon az eszközön élvezhetik a személyre szabott Kodi élményeket.

Miért állítson be különféle Kodi profilokat??

Szegmentált médiakönyvtárak létrehozása

Minden felhasználó szeretne testreszabni médiakönyvtárait igényeik és ízléseik szerint. Ez a szolgáltatás nagyon hasznos azoknak a felhasználóknak, akik szeretnék megosztani eszközeiket barátaival, de nem akarják, hogy összezavarják az összes fontos beállítást, vagy hogy hozzáférjenek személyes mappáikhoz..

Külön médiakönyvtárakat is létrehozhat, hogy minden felhasználó élvezhesse saját Kodi élményét, bárki más beavatkozása nélkül.

Különböző Kodi kiegészítők tesztelése

A Kodi profilok népszerűek a haladó szintű Kodi felhasználók körében is, akik mindig arra törekednek, hogy új kiegészítőket próbálkozzanak. Ez a sok kísérlet azonban a Kodi könyvtár túlterheltségét okozhatja. Ha Ön is pro-Kodi felhasználó, akkor két külön profil létrehozásával elkerülheti a gondot. Az egyik teszteléshez és egy személyes használatra.

Gyerekbarát Kodi verzió beállítása

Az internet elárasztja a könnyen hozzáférhető információkat, mind a jót, mind a rosszat. Ezért nagyon nehéz feladat volt a gyerekeket korlátozni bármilyen explicit tartalom elérésében. Ez a szolgáltatás a szülők számára a legjobb, ha a Kodi gyerekbarát verzióját keresik, egyszerű felülettel, ellenőrzött hozzáféréssel a tartalomhoz és kiegészítőkhöz..

Felhasználói profilok beállítása a Kodi-ban

A Kodi profilok rendkívül szórakoztatóak és könnyen telepíthetők. Így létrehozhat egy egyszerű módszert.

1. lépés: Indítsa el a Kodi eszközt

2. lépés: Válassza a „Rendszer” elemet a képernyő bal felső sarkában, a fogaskerekű eszköznek megfelelő ikon segítségével

3. lépés: Most lépjen a „Profilbeállítások” oldalra

4. lépés: A profilok alkategória alatt láthatja az összes korábban létrehozott profilt. Ha első alkalommal állít be új felhasználói profilt, akkor csak a „Főfelhasználó” nevű adminisztrátori profilt fogja látni. Most válassza ki a jobb oldali „Profil hozzáadása” elemet egy új profil létrehozásához..

5. lépés: Megjelenik egy szövegmező, és be kell írnia egy „profilnevet”.

6. lépés: Ha kész, válassza az „Ok” lehetőséget

7. lépés: Most felbukkan egy doboz, melynek címe: „A mappa böngészője”. Csak hagyja üresen, és válassza az „Ok” lehetőséget.

8. lépés:

 • Profil neve – Itt módosíthatja a profil nevét
 • Profilkép – Itt ad hozzá egy speciális képet a profilhoz, hogy könnyen azonosítható legyen
 • Profilkönyvtár – Itt állíthat be jelszót egy adott tartalomtípushoz. Beállíthat például különféle zárakat videókhoz, zenéhez, kiegészítőkhöz, fájlkezelőhöz stb. Szöveges kóddal, numerikus jelszóval vagy kombinálással. Ez a legjobb, ha ellenőrzött vagy korlátozott hozzáféréssel rendelkező gyermekbarát Kodi verziót állít be
 • Médiaforrások – Ez a mappa tartalmazza az összes elérhető filmet és TV-műsort. Annak ellenére, hogy a legjobb, ha ezt az opciót szinkronizálja az admin profilkal, akkor lehetősége van arra is, hogy két teljesen különálló mappa legyen. Ez lehetővé teszi az alábbi lehetőségeket.
  Külön – külön a médiainformáció teljes irányítás mellett
  Alapértelmezés szerint megosztva – ossza meg a médiaadatokat a főfelhasználóval, teljes ellenőrzéssel
  Alapértelmezés szerint megosztva (csak olvasható) – A médiaadatok megosztása az alapértelmezett felhasználókkal, miközben a master kód le van zárva
  Elkülönítve (zárolva) – Annak érdekében, hogy a profil külön médiainformációval rendelkezzen az alapértelmezett felhasználóval, de nem változtatható meg a mesterkód engedélyezése nélkül
 • Média információ – Itt beállíthat külön információt a média egyes felhasználói profiljaihoz. Ugyanazokat a lehetőségeket kínálja, mint a „Médiaforrások”, de azt javasoljuk, hogy hagyja ezt a „külön” lehetőséget az egyes profilok létrehozásához

Ha nem biztos abban, hogy milyen változtatásokat kell végrehajtani a fenti beállításokban vagy a médiaforrásokban, nyugodtan hagyja alapértelmezésként.

Ha külön szeretné elvégezni a dolgokat, akkor a következő lépésben egyszerre másolhatja a médiaadatokat és a forrásokat. Ez az opció csak lehetővé teszi a meglévő beállítások másolását kiindulási pontként, míg a források és a médiaadatok külön vannak.

Hogyan lehet váltani a felhasználói profilokat a Kodi-ban

Most, hogy tudja, hogyan lehet több felhasználói profilt létrehozni a Kodi-ban, érdemes lehet tudnia, hogyan válthat át e profilok között. Itt van egy egyszerű módszer erre.

 1. Indítsa el a Kodi-t
 2. Menj a beállításokhoz’
 3. Válassza a „Profilbeállítások” lehetőséget.
 4. Kattintson a bal oldali sáv „Profilok” elemére
 5. Kattintson a jobb gombbal a megnyitni kívánt profilra
 6. Kattintson a „Profil betöltése” elemre.
 7. Kodi néhány másodpercbe telik, mire a profilod készen áll a használatra

A profilbeállítások módosítása a Kodi-ban

Most, hogy tudja, hogyan lehet több profilt létrehozni, és hogyan lehet váltani közöttük. A következő lépés az, hogy megtanuljuk, hogyan kell beállítani az egyes profilokat. Kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Indítsa el a Kodi-t
 2. Menj a beállításokhoz’
 3. Aztán a „Profilbeállítások”
 4. Válassza az „Általános” lehetőséget a bal oldali oldalsávból
 5. Két lehetőség felbukkan

Bejelentkezés képernyő megjelenítése indításkor: Ha azt akarja, hogy más felhasználók hozzáférjenek a profilodhoz és annak tartalmához, ez az opció biztosítja, hogy amikor valaki megpróbál hozzáférni a Kodi-hez, felkérést kapjon egy profil kiválasztására és jelszó megadására..

Automatikus bejelentkezés indításkor: Ez az opció lehetővé teszi, hogy kiválassza, melyik profilt kell használni elsődlegesként, amikor a Kodi elindul. Általában ez az utolsó bejelentkezett profilhoz tartozó készlet; ezt a beállítást bármilyen profil alapértelmezetté tételéhez használhatja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me