A WebRTC letiltása a Firefoxban és a Chrome-ban

Nemrégiben hatalmas biztonsági hibát fedeztek fel WebRTC. A biztonsági zavar csak a Windows OS felhasználóit érinti, de maga a Windows OS nem felelős érte. A sebezhetőség, amelyet alapvetően WebRTC szivárgás, érinti a Chrome és a Firefox böngészők felhasználóit, és lehetővé teszi a webhelyek számára, hogy a felhasználók valódi IP-címét láthassák még akkor is, ha a vpn mögött vannak. Szerencsére vannak olyan kiterjesztések, amelyek megakadályozzák WebRTC a böngészőkben.

img

A WebRTC szivárgás letiltása a Firefox böngészőben (Windows OS)

A Mozilla Firefox felhasználóinak el kell indítaniuk a Firefoxot, és a következőket kell tenniük a WebRTC szivárgásának elkerülése érdekében:

  • Gépelje be about: config a Firefox címsorába.
  • Kattintson a “Légy óvatos, ígérem!” (vagy ehhez hasonló biztonsági üzenet) [az üzenet a Firefox verziójától függ). Például a Firefox új verziója figyelmeztető üzenetet jelenít meg: „Ez érvényét veszti a garancia!” amelyet az előzetes beállítások biztonságának magyarázata követ, és így tovább. Ha ilyen üzenetet lát, kattintson az „Elfogadom a kockázatot!”
  • Megnyílik egy lista, a fenti keresősávval. A keresési sávba írja be: media.peerconnection.enabled, és nyomja meg az enter billentyűt.
  • Amikor az eredmény megjelenik, kattintson duplán rá, hogy értékét hamis értékre állítsa.
  • Az eljárás befejezéséhez zárja be a fület.

Ha nem akarja csak ilyen hamis módon átmenni a WebRTC szivárgásának megakadályozása érdekében a Firefox böngészőben, telepítse egyszerűen a PureVPN Firefox kiterjesztést.

A mellék beépített WebRTC szivárgásvédelemmel rendelkezik, amely lehetővé teszi kedvenc tartalmainak megtekintését, vagy bármilyen VoIP kommunikációs eszköz használatát, hogy kapcsolatba léphessen szeretteivel, anélkül hogy félne a magánélet megsértésétől..

A WebRTC szivárgás letiltása a Chrome böngészőben (Windows OS)

A Chrome böngészőben nincs olyan beépített beállítás, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy javítsák WebRTC szivárgási problémák. Ezért a WebRTC szivárgás letiltásához a Chrome-felhasználóknak telepíteniük kell a megfelelő kiterjesztést.

Néhány évvel ezelőtt az emberek, akik a Chrome böngészőt használják a Windowson, letöltik a „WebRTC blokkolása” kiegészítőt / kiterjesztést Chrome böngészőjükhöz. A bővítmény azonban nem működött hatékonyan, és kiszivárogtatta a felhasználók valódi IP-jét.

A PureVPN Chrome Extension azonban bebizonyította, hogy sikeresen megakadályozza a WebRTC szivárgását, és a felhasználók valódi IP-jét teljesen rejtve tarthatja. A kiterjesztés nem csak elfedi a felhasználók valódi IP-jét és megakadályozza a WebRTC szivárgását, hanem magas szintű titkosítást is biztosít a felhasználók böngésző forgalmának teljes biztonságához.

Mi a WebRTC és milyen platformon működik ez a legjobban??

Az „RTC” a WebRTC-ben a Real-Time-Communication rövidítése, és hanghívásokhoz, videobeszélgetésekhez és p2p-fájlok megosztásához használható. A WebRTC nem hiba, mivel eredetileg arra fejlesztették ki, hogy megkönnyítse a fent említett típusú böngészők közötti kapcsolatokat, függetlenül a kiegészítőktől. 2013 óta a szakértők azt gyanították, hogy a WebRTC hasznos lehet a felhasználó helyi IP felfedezéséhez, még akkor is, ha a felhasználó VPN mögött van..

A WebRTC nem érinti az OSX és az Android felhasználókat, így azoknak a felhasználóknak, akik a Chrome-ot vagy a Firefox-ot az OSX-en vagy az Androidon használják, nem kell aggódniuk. A Windows felhasználóknak azonban azonnali lépéseket kell tenniük a WebRTC szivárgásának elkerülésére és a valós IP-cím védelmére, hogy anonim VPN használata közben továbbra is hozzáférhessenek kedvenc földrajzilag korlátozott vagy blokkolt webhelyéhez vagy tartalmához..

A PureVPN böngészőbővítményekkel már nem kell aggódnia a WebRTC szivárgás miatt.

A Google kiadott egy Chrome kiterjesztést, " WebRTC Network Limiter" kiküszöböli a WebRTC félelmeit. A kiterjesztés rendkívül kicsi, csak 7,31KB, de elég hatékony ahhoz, hogy letiltja a WebRTC több útvonalat tartalmazó opciót a böngésző Adatvédelmi beállításaiban, miközben a WebRTC-t úgy konfigurálja, hogy ne használjon bizonyos IP-ket.

"A hálózati interfészekkel társított nyilvános IP-címek, amelyeket nem használnak a webes forgalomhoz (például egy ISP által biztosított cím, amikor VPN-en böngésznek) [rejtett],"A Google szerint.

De nem lenne bölcs dolog pazarolni az olyan bővítményre, amely csak egyetlen szolgáltatást kínál, ha a PureVPN böngészőbővítményeihez WebRTC szivárgásvédelem, online biztonság, névtelenség és még sok más tartozik.

Élvezze a teljes anonimitást és az internet szabadságát azáltal, hogy megakadályozza a WebRTC szivárgását a Chrome vagy a Firefox böngészőben.

Maradjon névtelen, PureVPNers!

no-log-img

A PureVPN No-Log tanúsítvánnyal rendelkezik!

A PureVPN No-Log politikáját az USA egyik vezető független auditorja érvényesítette. Nem csak a PureVPN a leggyorsabb, hanem egy ellenőrzött No-Log VPN szolgáltató is!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me