A Safer Internet Day 2020


A Safer Internet Day 2020

A Biztonságosabb Internet Napja tegyük jobbá az internetet azáltal, hogy megváltoztatjuk az online cselekedetek, interakciók és tranzakciók módját.!
A PureVPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden havi 12 fiókot ajándékozzanak szeretteiknek a Jelentkezzen a Biztonságosabb Internet Napjára.


img

 • Történelem
 • SID 2020
 • 2019 összefoglaló
 • társaság
 • SID tudatosság
 • Biztonsági tippek
 • Problémák
 • Gyerekek védelme
 • Biztosíték

A Biztonságosabb Internet Napja története

A Biztonságosabb Internet Napja, amelyet SID-nek is neveznek, globális kezdeményezés, amelyet a közös Insafe / INHOPE hálózat koordinál. A kezdeményezés célja a gyerekek oktatása az online biztonságról és a határok nélküli beszélgetés kezdeményezése a technológia felelős felhasználásáról. Olvassa tovább, hogy többet megtudjon ennek a napnak a fontosságáról és arról, mit tehet azért, hogy minden nap biztonságosabbá váljon.

Az Egyesült Királyságban, Biztonságosabb internet napja évente az Egyesült Királyság Biztonságosabb Internet Központja koordinálja, amely három vezető jótékonysági szervezet: az Internet Watch Alapítvány, a South West Grid for Learning és a Childnet International közötti partnerség..

Európán kívüli országok százai is ünneplik a napot. A koncepció Biztonságosabb internet napja A bizottságokat 2009-ben hozták létre, hogy az esemény valóban globálisvá váljon. Azóta minden évben a Biztonságosabb internet napja lehetővé tette a szülőknek, hogy segítsenek gyermekeiknek biztonságban maradni az internetet érintő sok veszély ellen.

biztonságosabb internet-nap

BIZTONSÁGOSABB INTERNET NAP

A nap megfigyelésre kerül 2020. február 11., kedd. Az idei téma az „Együtt a jobb internetért”. Valójában mindannyiunknak szerepet kell vállalnia annak érdekében, hogy továbbra is élvezhessük a rendelkezésünkre álló számtalan előnyt az internetnek köszönhetően, de pozitívan, felelősségteljesen és biztonságosan.

Az internet vitathatatlanul a legmegzavaróbb technológia valaha. Törölte a fizikai távolságokat, és lehetővé tette számunkra, hogy több ezer mérföld távolságon belül kommunikáljunk és kölcsönhatásba léphessünk az emberekkel, egy teljesen új lehetőségek világát nyitva a mai fiatalok számára..

Miközben számtalan módon megkönnyítette az életünket, az állandó összeköttetés sebezhetővé tesz és minket különféle, az interneten rejlő fenyegetéseknek tesz ki. Az adathalásztól és a ransomware-től az internetes titkosításig és a személyazonosság-lopásig a veszélyhelyzet nemcsak fejlődik, hanem az idő múlásával egyre súlyosabb is.

A Biztonságosabb Internet Napja egy nagyon szükséges lehetőséget kínál a digitális világgal kapcsolatos kockázatok tudatosságának terjesztésére, és felhatalmazza mind a fiatalokat, mind az idősöket, hogy maximálisan kihasználják az internetet, miközben biztonságban maradnak..

biztonságos napos-2020

A 2019-es Safer Internet Day kiemelése

Hogyan ünnepelte a PureVPN a SID 2019-et

Arra kértük mindenkit, hogy tegyen meg mindent a Biztonságosabb Internet Nap támogatásában, és mit jelent az, ha bekapcsolódunk az SID kampányba. Megalázott minket a résztvevők százai pozitív válasza.

A PureVPN együttműködik a Biztonságosabb Internet Napjával, hogy felhívja a figyelmet az internetet elárasztó veszélyekre és arra, hogy miért kellene az interneten mindenkinek, életkorától függetlenül, digitális lábnyomait biztonságban tartania..

Azok számára, akik a PureVPN által hivatalos SID-üzeneteket retweetettek, ingyenes VPN-fiókot kaptak, hogy megosszák őket barátaik és családjuk között. A biztonságosabb internet biztonságosabbat jelent!

mi-is-sid-2020-ünnepségek-PureVPN

Mi a biztonságosabb Internet??

A biztonságosabb internet az, ahol bárki, függetlenül attól, hogy kicsoda és honnan származik, rendelkezik online biztonsággal, hogy nyíltan kifejezze magát. Internet mindenki számára korlátozatlanul és az online magánélet tiszteletben tartva azoknak a jogait, akik az online névtelenséget részesítik előnyben.

PureVPN partnerek a Biztonságosabb Internet Központtal

A tavalyihoz hasonlóan, a PureVPN – a SID hivatalos támogatója – összekapcsolódott az Egyesült Királyság Biztonságosabb Internet Központjával, hogy terjessze a Biztonságosabb Internet Nap üzenetét..

Hasznos forrásokat hozunk létre és osztunk meg a leggyakoribb online fenyegetések leküzdésére.

Ezenkívül ismét az átadási / ajándék-megközelítést alkalmazzuk, hogy ösztönözzük az egyéneket a beszélgetésre, és erősítsük az internetbiztonsággal kapcsolatos párbeszédet..

sid-partnerség PureVPN

Miért nélkülözhetetlen az internetes biztonsággal kapcsolatos tudatosság??

Noha az Internet szinte minden elképzelhető képessé tette és felgyorsította a fejlődést, számos online fenyegetésnek tette ki minket, például személyazonosság-lopás, társadalmi mérnöki munka, számítógépes zaklatás, ransomware, gyerekek kizsákmányolása és többek között a csalás.

Mivel adataink olyan sokkal elérhetők online, nem biztonságos az interneten való választás. Kötelező. Az online biztonság felé vezető első lépés az, hogy „tisztában van” az interneten rejlő különféle fenyegetésekkel és sebezhetőségekkel, és hogyan segíthetsz gyermekeidet abban, hogy ne váljanak azok áldozatává..

why-biztonságosabb internet-idő-is-döntő-2020-PureVPN

Internetes biztonsági tippek az online biztonság megőrzéséhez

A PureVPN-nél proaktívan segítünk megvédeni az adatokat adatvédelem során. Végül is élünk és lélegzik a biztonság és a magánélet! Mindazonáltal rájönünk, hogy ez nem feltétlenül mindenki esetében érvényes.
Tehát ezen a Biztonságosabb Internet Napon ahelyett, hogy emlékeztetnénk arra, hogy védje internetkapcsolatát egy VPN-sel (amit Önnek teljes mértékben meg kellene tennie), internetes biztonsági tippeket fogunk nyújtani Önnek, hogy kövesse és megvédje magát online.!

 1. Mindig töltsön le szoftvert és alkalmazásokat a hivatalos szolgáltatótól, hogy elkerülje a gazember szoftver telepítését.
 2. Tartsa személyes adatait az interneten kívül és csak magának, mivel értékes lehet azok számára, akik ki akarják használni azokat.
 3. Az online fiókok biztonságának megőrzése érdekében állítson be erős jelszavakat – számok, szimbólumok, nagybetűk és kisbetűk keverékét használhatja.
 4. Zárja le telefonját jelszóval, PIN-kóddal vagy feloldó mintával, hogy senki ne férhessen hozzá a személyes adataihoz.
 5. A közösségi média fiókjainak privátnak kell lenniük ahhoz a pontig, hogy csak a barátok és a családtagok bármit megtekintsenek rólad. Állítsa be az adatvédelmi ellenőrzéseket az „Opciók” vagy a „Beállítások” keresésével.
 6. Soha ne bízzon senkiben az interneten, függetlenül attól, hogy barátjaként jelennek-e meg. Ez nem biztonságos!
 7. Használjon kétfaktoros hitelesítést, ahol csak lehetséges, hogy extra biztonságot biztosítson az online fiókokhoz!
 8. Az operációs rendszer és a szoftver frissítése érdekében azonnal értesüljön arról, hogy a számítógépes bűnözők kihasználják-e a kiskapukat, hogy hozzáférjenek a számítógépéhez vagy a mobiltelefonhoz.
 9. Kerülje a nyilvános Wi-Fi-hálózatok használatát, például a kávézókban vagy éttermekben lévőket, mivel ezek természetüknél fogva nem biztonságosak.
 10. Használjon jelszókezelő programot a jelszavak mentéséhez, és tartsa távol a hackerek elérésétől.

SID-biztonsági tippek-2020

Milyen internetes biztonsági kérdésekkel nézünk szembe manapság?

  Az alábbiakban találjuk a leggyakoribb internetes biztonsági kérdéseket, amelyekkel manapság szembesülünk:

  Információbiztonsági kockázatok

 • Rosszindulatú: Olyan rosszindulatú szoftver, amely a személyes adatok gyűjtésére szolgál a felhasználó hozzájárulása nélkül, például vírusok, kémprogramok, férgek, trójaiak, ransomware stb..
 • Adathalászat: Olyan csalás, amelynek során az elkövető megkísérli az áldozatok érzékeny adatait beszerezni azzal, hogy törvényes társaságnak vagy személynek tekinti magát. Gyakran hamis szöveges üzenetek, e-mailek vagy webhelyek útján történik.
 • Online csalások: Az egyének pénzének vagy személyes adatainak – például a bankszámla adatainak – megtévesztésére létrehozott rendszerek hamis ígéretekkel, trükkökkel stb.
 • Személyes biztonsági kockázatok

 • Internetes zaklatás: Elektronikus eszközök, például e-mail, azonnali üzenetküldés és közösségi média használata egyének vagy csoportok zaklatására vagy követésére.
 • Sértő / obszcén tartalom: Olyan webhelyek, amelyek explicit, sértő vagy ártalmatlan tartalmat tartalmaznak, amelyek valószínűleg nem igazán szerepelnek a felhasználóban.
 • internetes zaklatási: Olyan bűncselekmény, amelyben a támadó tartósan megrémíti vagy zaklatja az áldozatot elektronikus eszközök, például azonnali üzenetküldés, e-mail vagy beszélgetőcsoportokba vagy webhelyekre küldött üzenetek felhasználásával.
 • Online ragadozás: A kiszolgáltatott serdülők vagy gyermekek visszaélésszerű vagy szexuális célú kizsákmányolása.
 • Sextortion: A kizsákmányolás olyan fajtája, amelyben szexuális képeket vagy információkat használnak pénz vagy szexuális előnyök kiszorítására az áldozattól.
 • Személyazonosság-lopás: Bűncselekmény, amikor egy csaló személy kulcsfontosságú személyes adatokat szerez be, például a bankszámla adatait vagy a társadalombiztosítási számokat, hogy megszemélyesítsen téged és csaljon.
 • Wi-Fi lehallgatás: Az a módszer, amelyet a számítógépes bűnözők gyakorlatilag „figyelnek” a Wi-Fi-forgalomra, és ellopják a hálózaton továbbított adatokat.
 • Spamming: Elektronikus üzenetküldő rendszerek, például e-mailek használata nem kívánt tömeges üzenetek (spam) küldésére, amely megnyitja az ajtót az adathalászat, a rosszindulatú programok és az adatvédelmi fenyegetések számára..
 • zsarolóprogramok: Olyan típusú rosszindulatú program, amely lezárja a számítógépet vagy a fájlokat, és váltságdíjat igényel annak feloldásához.

Internetes biztonsági tippek a gyermekek védelmére:

 • Internetes zaklatás
 • Sértő tartalom
 • internetes zaklatási
 • Online ragadozás

Internetes biztonsági tippek a gyermekeknek az internetes zaklatás ellen

 1. Légy okos az online írásakor vagy elküldésekor. Tartózkodjon attól, hogy bármit megosszon, ami zavarhat vagy sérülhet.
 2. Ne ossza meg senkivel jelszavait vagy fiókja adatait, mert ez veszélyeztetheti az online tevékenységek feletti ellenőrzést.
 3. Nyilvános számítógépet használva mindig jelentkezzen ki, mivel fiókja adatait veszélyeztetheti, ha elfelejti kijelentkezni.
 4. Soha ne tegyen megtorlást vagy válaszoljon olyan felhasználónak, aki fenyegető vagy sértő üzeneteket küld Önnek. Azonnal blokkolja őket!
 5. Ha Ön vagy valaki, akit ismerek, számítógépes zaklatás áldozata, ne hagyja figyelmen kívül. Azonnal értesítse egy felnőttnek.

Internetes biztonsági tippek a gyerekek védelmére a sértő / obszcén tartalmaktól

 1. Használjon webszűrő eszközt a nem megfelelő webhelyekhez és az internethez való hozzáférés blokkolásához.
 2. Ha olyan tartalommal találkozik, amely sértőnek találja magát, azonnal jelentse azt a webhely rendszergazdájának.
 3. Ne habozzon, jelentsen nem megfelelő tartalmat a közösségi médiában, például obszcén fényképeket, pornográf képeket stb.
 4. Kapcsolja be a Biztonságos keresést, hogy blokkolja az explicit eredményeket a Google-on.
 5. Használjon hirdetésgátló eszközt, hogy megakadályozza a sértő hirdetéseket a képernyő elhomályosításában.

Internetes biztonsági tippek a gyerekeknek az internetes zaklatás ellen

 1. Az online profilokban használjon olyan fényképet, amely nem azonosítja a tartózkodási helyét, így nem lehet nyomon követni.
 2. Ha nem kötelező, akkor ne töltse ki azokat a mezőket, amelyek személyes azonosító adatokat (PII) kérnek, például születési dátumát, amikor online regisztrál vagy regisztrál valamit.
 3. Vigyázzon arra, hogy milyen személyes információkat oszt meg a csevegőszobákban, e-mailekben vagy közösségi média webhelyeken. A követőknek könnyű információkat gyűjteni a képeidből vagy a hozzászólásaidból.
 4. Ha szakad egy intim partnerrel, állítson vissza valami banki, közösségi média és e-mail fiókjának jelszavát, ők nem tudják kitalálni.
 5. Ha cyber-észrevételeket kapnak, mentsen minden bizonyítékot az elkövetővel, és jelentse azt a bűnüldöző szerveknek.

Internetbiztonsági tippek, amelyek segítenek gyermekeinek az online zsákmány ellen

 1. Soha ne beszélj senkivel, különösen az idegenekkel, személyes vagy szexuális dolgokról. Azonnal fejezze be a beszélgetést!
 2. Ne találkozzon szemtől szemben valakivel, akivel az interneten találkozott, még akkor is, ha az a személy kedvesnek tűnik.
 3. Ne töltsön le olyan képeket, amelyeket olyan emberek küldtek be, akiket nem ismersz.
 4. A szülőknek felügyelniük kell az internethez csatlakoztatott eszközök használatát.
 5. Ha valaki kényelmetlenül érzi magát online, azonnal értesítse erről egy megbízható felnőtt vagy szülő.

Internetes biztonsági tippek az ön elleni védelemhez:

 • Rosszindulatú
 • Adathalászat
 • Csalárd
 • Spamming
 • zsarolóprogramok

Internetes biztonsági tippek a rosszindulatú programok megelőzéséhez

 1. Telepítsen egy víruskereső / rosszindulatú programot az ismert rosszindulatú programok blokkolására, mihelyt azokat észlelik.
 2. Biztonságos kapcsolatot létesíthet a böngésző címsorától balra található lakattal. Ennek a következőnek kell lennie: „https”.
 3. Vigyázzon a szociális mérnöki taktikákkal, mint például az adathalász, az online csalások stb.
 4. Használja a WPA2 titkosítást, és változtassa meg az alapértelmezett SSID-t (a Wi-Fi hálózat neve) a hálózat biztonságához.
 5. Állítsa be a víruskereső / rosszindulatú programot a szkennelés rendszeres időközönként történő futtatásához.

Internetes biztonsági tippek az adathalászat megakadályozására

 1. Ne nyissa ki a mellékleteket, ne kattintson a hivatkozásokra, és ne töltsön le fájlokat megbízhatatlan vagy ismeretlen feladók e-mailjeiben.
 2. A tűzfal szoftver segítségével állítsa le az adathalászok és más hackerek támadásait, amelyek megpróbálják veszélyeztetni a hálózatot vagy a számítógépet.
 3. Óvakodj a felbukkanó ablakoktól, mivel ezek általában adathalászati ​​kísérletek.
 4. Soha ne küldje el e-mailben pénzügyi adatait – ez nem biztonságos módszer pénzügyi információk, például hitelkártya-számok vagy banki adatok továbbítására.
 5. Telepítse az adathalász-ellenes szoftvert vagy a böngésző-kiterjesztést, mivel ez figyelmezteti Önt, ha és mikor bukkan el egy adathalász webhelyen.

Internetes biztonsági tippek az online csalások megakadályozására

 1. Ne hibáztasson azáltal, hogy előzetesen fizet olyan dolgokért, mint a jelzálogkölcsön-segítség vagy az adósságmentesség. Valószínűleg ez egy csalás, és el fogják venni a pénzt, és eltűnnek.
 2. Ha valaki felhív és személyes vagy pénzügyi információt kér, akkor tegye le és hívjon vissza egy ismert számra, hogy ellenőrizze, hogy a hívó fél valódi-e. A csalók könnyen hamisíthatják a hívó fél azonosítóját!
 3. Ha online vásárolni akar valamit, akkor ezt mindig legitim és megalapozott csatornákon keresztül kell megtennie, például az Amazon vagy az eBay.
 4. Soha ne engedje, hogy valaki távolról hozzáférjen a számítógépéhez, kivéve, ha megbízható forrás, például az internetszolgáltató (ISP)..
 5. Kerülje a felesleges barátokat a közösségi médiában, mert a csalók kihasználhatják az Ön által megosztott információkat.

Internetes biztonsági tippek a spamküldés megakadályozására

 1. Győződjön meg arról, hogy e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan a csevegőszobákban, közösségi média hálózatokban, nyilvános könyvtárakban stb., Hogy elkerülje a spam küldésének lehetőségét..
 2. Vigyázzon az e-mail cím megadására – csak akkor tegye meg, ha erre szükség van.
 3. Kerülje el az e-mailek „leiratkozása” hivatkozásokat minden áron. Ha rákattint, akkor megerősíti, hogy az e-mail címe aktív, és még több spam érkezhet.
 4. Ne használja vállalkozása vagy személyes e-mail címét, amikor feliratkozik szolgáltatásra, online vásárol cuccot, stb. Használjon inkább eldobható e-mail címet.
 5. Telepítsen egy spamszűrő eszközt az átjutó spam e-mailek számának csökkentése érdekében.

Internetes biztonsági tippek a Ransomware megelőzéséhez

 1. Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot adatokról – ez a legfontosabb dolog, amit megtehetsz a ransomware legyőzése érdekében.
 2. Soha ne kattintson a gyanúsnak tűnő csatolmányokra vagy hivatkozásokra.
 3. Telepítse az operációs rendszer, a víruskereső / rosszindulatú szoftverek és más szoftverek frissítéseit, amint rendelkezésre állnak a kompromisszumok elkerülése érdekében..
 4. A tűzfalat mindig bekapcsolt állapotban kell tartani.
 5. Állítsa be a biztonsági szoftvert az archivált vagy tömörített fájlok szkennelésére, ha ez a lehetőség rendelkezésre áll.

happy-biztonságosabb internet-nap

Összegezve

Vegyük ezt a Biztonságosabb Internet Napot egyértelmû emlékeztetőnek arra, hogy az internet tele van gonosz színészekkel, akik lelkesen készülnek arra, hogy hogyan cselekedjünk rosszul.

Az előrelépés egyetlen módja a digitális létezés biztosítása, és az internet biztonságos helyévé tétele gyermekek és felnőttek számára.

Tegyük fel, hogy megteszünk olyan biztonsági intézkedéseket, amelyek biztosítják az online tevékenységek legnagyobb titkosságát. A PureVPN csapat mindenkinek kíván egy boldog Biztonságosabb Internet Napot!

  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map