A lassú WiFi kapcsolat 5 okát

A lassan futó Wi-Fi-t számos uralkodó tényező okozhatja. A lassú wifi sebesség öt lehetséges oka a következő:

 • Túl sok alkalmazás fut a háttérben.
 • Túl sok eszköz csatlakozik egyetlen csatornához.
 • Felhasználók, akik fárasztó tevékenységeket végeznek
 • Az útválasztó elhelyezése
 • Régi hardver

img

 • Rossz csatorna
 • Sávszélesség használata
 • Régi router
 • Rossz útválasztó elhelyezés
 • Elavult illesztőprogram

Miért olyan lassú a Wi-Fi-kapcsolat??

Azok az oldalak, amelyek betöltése jelentős időt vesz igénybe, meglehetősen bosszantóak lehetnek, és a türelem próbáját is megkísérelhetik. A lassú Wi-Fi-sebesség még aggasztóbbá válhat, ha megpróbálja elérni a határidőket, és időben befejezi a házi feladatát..

Az alábbiakban bemutatjuk néhány okot, amelyek miatt a lehetséges megoldások miatt a Wi-Fi sebessége lassú lehet.

*Jegyzet: A rossz Wi-Fi-jel arra késztetheti Önt, hogy internetes kapcsolat problémája, de a valóságban ez nem mindig igaz. Az internet felgyorsításához vagy a Wi-Fi jel fokozásához különféle lépéseket kell tennie.

1. Rossz csatornára van téve

A vezeték nélküli hálózatok két frekvenciasávból állnak: 2,4 GHz és 5 GHz. Ezek a frekvenciasávok két tényezőt befolyásolnak, amelyek a sebesség és az, hogy mennek gyorsan. Például egy 2,4 GHz-es csatorna lassabb sebességet tud biztosítani széles lefedettség alatt, mivel; egy 5 GHz-es csatorna nagyobb sebességgel képes továbbítani egy kisebb lefedettségi területen. Előnyösen a 2,4 GHz-es kapcsolatot jobban lehet alkalmazni a városi területeken, kevesebb zaj vagy interferencia miatt, mint egy 5 GHz-es hálózaton. Ezek a sávok több csatornán vannak felosztva.

A Wi-Fi lassú otthonának oka annak általános oka, hogy olyan készülékek vannak jelen, mint például mikrohullámú sütő, vezeték nélküli telefonok és más eszközök, amelyek ugyanazon a 2,4 GHz-es csatornán továbbítják a készüléket. Ha ezek az eszközök a közelben vannak, a Wi-Fi sebessége csökkenhet. Ez vonatkozik a szomszédaira, akiknél sok eszköz csatlakoztatható ugyanabhoz a hálózathoz, és ugyanazon a frekvencián működik.

A csatornák hasonlóak az utakhoz, és az eszközök az úton lévő járművek. Ha mindenki ugyanazt az útvonalat használja a megadott rendeltetési hely eléréséhez, valószínűleg forgalmi torlódásokat okozhat. De ha több útvonal vezet ugyanahhoz a rendeltetési helyhez, akkor valószínűleg felosztja a forgalmat, ezáltal kisebb torlódásokhoz vezet. Tehát például a legkevesebb forgalmi torlódással rendelkező csatorna kiválasztása példaként az 1., 6. és 11. csatorna a lehető leggyorsabb csatorna..

Hogyan javítsuk ki:

A vezeték nélküli elemző alkalmazás, például a NetSpot használatával megtudhatja, hogy mely csatornák vannak a leginkább torlódtak a hálózatán, majd helyezze át a csatornát az útválasztón..

2. Túlterhelt sávszélesség-használat

A sávszélesség a hálózaton keresztül bármikor továbbított legnagyobb adatmennyiséget jelenti. Ha több emberrel osztja meg a Wi-Fi-kapcsolatot, minden olyan ember, aki olyan sávszélességet igénylő tevékenységekben vesz részt, mint például az online videojátékok lejátszása, nagy audiofájlok streamingje és más tevékenységek, igénybe veszi értékes tevékenységeit. Ezen tevékenységek egyszerű leállítása drasztikusan javíthatja Wi-Fi teljesítményét.

Hogyan javítsuk ki:

Sávszélesség-megfigyelő szoftver, például DD-WRT vagy Garygole telepítése, hogy segítsen kitalálni a legtöbb sávszélességet felvevő alkalmazásokat

túl sok ember ugyanazon a hálózaton

3. Az útválasztója elavult

Az elavult útválasztó a lassú Wi-Fi sebességet is okozhatja. Az újabb eszközök sokkal jobb összeköttetést és távolságot biztosítanak, mint a régebbi eszközök. Például egy évtized óta működő útválasztó eszközök Wi-Fi-sebessége általában körülbelül 25mpb (megabit / másodperc). Míg az eszközök néhány évvel később megjelentek, a sebesség 150 és 500 Mbps között javult.

Az útválasztók támogatják a különféle Wi-Fi-szabványokat, amelyek az évek múlásával javulnak. A piacon manapság a forgalomirányítók legkeresettebb Wi-Fi szabványai a B, G, N és AC. Ezek között a fő különbség az átviteli sebesség. Például a vezeték nélküli B átviteli sebessége 11 Mbps, míg a vezeték nélküli G 54 Mbps Wi-Fi sebességgel rendelkezik.

Hogyan javítsuk ki:

Ha lassú a Wi-Fi kapcsolat, próbáld újra indítani az útválasztót, amely felgyorsítja a dolgokat az Ön számára. Egyszerűen húzza ki a vezetéket az útválasztótól, és csatlakoztassa néhány másodperc múlva. Ha ez nem működik az Ön számára, a lehető legjobb megoldás egy új eszköz vásárlása.

elavult router

4. A router helytelen elhelyezése

Ha új eszközt vásárolt, de a Wi-Fi sebességével kapcsolatban továbbra is problémákat tapasztal, akkor az útválasztó elhelyezkedésével lehet kapcsolatos problémát. A jelek hajlamosak kifelé haladni, ezért a legjobb, ha az útválasztót egy olyan helyre helyezi, amely az egész ház sugarat lefedi, ahelyett, hogy az otthoni sarokba helyezné..

Hogyan javítsuk ki:

 • Lehet, hogy a ház különösen túl nagy ahhoz, hogy a router teljes lefedettséget biztosítson; ezt követően Wi-Fi-bővítményeket kell alkalmaznia, hogy növelje a házon átterjedő jeltartományt. Ezek a hosszabbítók kiegészítő eszközök, amelyek csatlakoznak az útválasztóhoz, és többször jeleket bocsátanak ki, hogy egy sokkal nagyobb területet lefedjenek.
 • Kerülje a router elhelyezését az alagsor közelében vagy az alagsorban, mivel az olyan anyagok, mint a beton és az anyagok blokkolhatják a Wi-Fi jeleket, és ezzel lassítják a Wi-Fi-t.
 • Ha az útválasztót könyvespolcon vagy a földön hagyja, nem a legjobb helyzet a Wi-Fi jelek terjesztésére. Egy ígéretesebb módszer az, ha a router egy bizonyos magasságra van helyezve, hogy észrevehető Wi-Fi teljesítményt érjen el, és teljes egészében meghosszabbítsa a műsorszórási tartományt.

router elhelyezése

5. Elavult hálózati illesztőprogram

Az internettel való kapcsolat létrehozásához hálózati adapterre van szükség, amelyet a hálózati illesztőprogramok támogatnak. Általában a Windows automatikusan frissíti ezeket az illesztőprogramokat havonta, hogy a lehető legjobb illesztőprogramot megkapja, hibamentesen. Előfordulhat azonban, hogy ezek a vezeték nélküli illesztőprogramok eltűnhetnek, vagy azokból nem válnak összeférhetetlenné a hardverrel, ami Wi-Fi-kapcsolati problémákat okozhat..

Hogyan javítsuk ki:

Az illesztőprogram manuálisan frissíthető, ha beírja az eszközkezelőt a keresőmezőbe, és megkeresi a hálózati adaptert. Amikor megtalálja a jobb gombbal a frissíteni kívánt hálózati adaptert, és válassza a frissítési illesztőprogramot. Ha az elérhető frissítést kéri, kattintson a telepítés elemre, ha nem, akkor a rendszer naprakész.

illesztőprogram frissítése

Tipp: Tesztelje a kapcsolat sebességét!

A pontos és valós eredmények elérése érdekében zárja be az összes háttérben futó alkalmazást, és szüneteltesse az Adblocker alkalmazást, ha egy ilyen fut.

Jegyzet: Internet sebessége lassú lehet a nap forgalmasabb időszakainál, szemben az éjféltel, alapvetően ez az, amikor a környéged felének valószínűleg alszik. Ha azonban sebessége állandóan alacsony, akkor érdemes felhívni az Internet szolgáltatót (Internet Service Provider), hogy megkapja a tervfrissítést.!

 • Nyissa meg a kívánt böngészőt, és lépjen egy sebességteszt-webhelyre, például a speed.googlefiber.net.
 • Érintse meg a "Játék" ikon
 • Néhány másodperc múlva megjelenik a ping, a letöltési sebesség és a feltöltési sebesség.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me