A helymegosztás kikapcsolása a Chrome-on

Ki tudta, hogy eljön az idő, amikor a papír térképek majdnem kihalnak, és zsebünkben kicsi eszközökkel helyettesítik őket. Ezen túlmenően, ezek az eszközök elég okosak lennének a helyszín átvizsgálásához és a legközelebbi éttermek, kávézók, szállodák vagy bármilyen úti cél felkínálásához, amelyet elérni akarunk. Nos, ez minden lehetséges az online helymeghatározók mögött álló csodálatos algoritmusok miatt.

A helymeghatározás annyira univerzális, hogy megtalálja az összes térképen, amelynek bármi köze van, akár kissé is, a helyekkel. Mondanom sem kell, hogy ez a szolgáltatás az összes okos eszközön is megtalálható, például okostelefonokon, táblagépeken, intelligens órákon stb..

Nem számít, mennyire kényelmesek lehetnek a helymeghatározó funkció használatakor, ne feledje, hogy a tapasztalat nem mindig kellemes.

A különféle helyekről fényképeket címkézve a közösségi médiában, vagy bevizsgálva szállodákba vagy kávézókba, elfelejtjük, hogy tiszta online lábnyomokat hagyunk tevékenységünkről.

Ezért feltétlenül meg kell tanulnia, hogyan kapcsolhatja ki a helymegosztást a Chrome-ban, és elkerülheti a magánéletre és a biztonságra vonatkozó esetleges kockázatokat.

hogyan lehet kikapcsolni a helymegosztást a króm ikonban

A földrajzi helymeghatározás adatvédelmi és biztonsági kockázatokkal jár

A helymeghatározás kényelmes lehet. De ha a helymeghatározási adatok rossz kezekbe kerülnek, akkor nem csak kellemetlenné válnak, hanem meglehetősen veszélyesek is. A helymeghatározás és a fülek folyamatos megfigyelésével minden lépése során a számítógépes sztrájk vagy bármilyen más számítógépes bűncselekmény sokat tudhat rólad, például viselkedése, napi rutinja, érdeklődése stb..

Valójában azzal, hogy megadja a valós helyét, szinte mindenkit felhív, hogy könnyedén visszavezethesse otthonába, és tudja, hol lakik. Ugyanez igaz, ha a partner, testvérek vagy gyermekek eszköze. A helymeghatározás elég veszélyesvé válhat Ön és szeretteinek biztonsága szempontjából.

Sőt, nem csak a számítógépes bűnözők használják a nyomkövetőket az Ön jelenlegi tartózkodási helyének felkutatására, hanem a kormányhivatalok is. Valójában voltak olyan események olyan eseményekkel kapcsolatban, amelyek lehetővé tették a bűnüldöző szervek számára, hogy valós időben nyomon kövessék a felhasználó helyét, ami egyébként bírósági végzést igényelne.

Ezért ha azt akarja, hogy tevékenységeit magántulajdonban tartsa, és nem akarja, hogy mások minden lépését kövessék, akkor a legjobb letiltani a helymeghatározó alkalmazásokat és szolgáltatásokat..

A helymegosztás kikapcsolása a Chrome-on

Lehet, hogy ezen a ponton kíváncsi: miért követi útmutatónk fókuszában a Chrome helyét? A kezdők számára a Chrome a leggyakrabban használt böngésző a bolygón. Valójában 2019-től a Google Chrome piaci részesedése világszerte 61,72%, ezt követi a Safari, 15,23%, és a többi.

Ezenkívül a Google Chrome helymeghatározó funkciója finomabb és hatékonyabb, mint a többi földrajzi nyomonkövetési képességű böngésző.

Függetlenül attól, az alábbiakban bemutatunk néhány könnyen követhető útmutatót a Chrome helymeghatározásának letiltásáról a különböző eszközökön.

A Chrome Location Tracker letiltása az asztalon (böngésző)

 • Dob Chrome böngésző az asztalon
 • Kattintson a Chrome-ra Menü ikonra majd menjen a Beállítások menübe
 • Görgessen le és kattintson a megnyitásához Fejlett
 • Lépjen a Tartalombeállítások elemre a Adatvédelem és biztonság szakasz
 • Lépjen a Helyre, és kapcsolja be Kérdezd meg a hozzáférés előtt (ajánlott)

Jegyzet: A Tartalombeállítások ablakban más funkciókat is beállíthat úgy, hogy „kérdezzenek a hozzáférés előtt”, mint például a kamera, a mikrofon, az értesítések stb..

Blokkolja a Chrome helymeghatározását az Android rendszeren

 • Nyissa meg Android-eszközét, és ugorjon a Beállítások
 • Koppintson és nyissa meg Elhelyezkedés (vagy lépjen a Samsung eszköz csatlakozásához)
 • Koppintson a Króm
 • Koppintson a Engedélyek és kapcsolja ki Elhelyezkedés

Kapcsolja ki a Helymeghatározást a Chrome-ban az iPhone készüléken

 • Koppintson a Beállítások a kezdőképernyőn
 • Görgessen le és keresse meg Króm
 • Alatt Króm beállítások, koppintson a elemre Elhelyezkedés
 • Állítsa a Helybeállításokat értékre Soha
 • Ha kész, akkor az iPhone Chrome böngészője nem fogja követni a helyét

A VPN a tökéletes eszköz a tartózkodási hely anonimizálására

Ha úgy gondolja, hogy a helymeghatározó funkció letiltása a Chrome böngészőben megakadályozná a radart, akkor nem lehet több tévedni. Végül is valamikor szüksége lehet a Chrome GPS-jére.

A legjobb módja annak, hogy a helyét valóban elrejtse, vagy hamisítsa, a VPN létrehozásával.

A PureVPN kiterjedt IP-címkészlettel rendelkezik, amelyek különböző helyekről származnak. Jelenleg több mint 300 000 névtelen IP-t kap több mint 180 helyen, például Németországból, az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Kanadából, Brazíliából és így tovább. Ha anonim IP-vel hamisítja meg a valódi tartózkodási helyét, biztos lehet benne, hogy senki sem követ téged, és bárki is van, akkor vadliba-üldözésben vannak..

Névtelenség mellett eltekintheti a fontos adatait a hackelési kísérletek, megfigyelések vagy kémkedés ellen is 256 bites titkosítással, amely ugyanaz a technológia a katonai és más kormányzati ügynökségeknél.

Tehát biztosítsa ma anonimitását a forgalom titkosításával és a PureVPN-sel való hamisításával.

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me