A Bitmoji biztonságos?


A Bitmoji biztonságos?

Mi az a Bitmoji??

A Bitmoji egy ingyenesen használható alkalmazás – elérhető mind iOS, mind Android készülékekre. Bár az alkalmazás ingyenes verziója korlátozott funkciókkal rendelkezik, az alkalmazáson belüli vásárlások lehetővé teszik a prémium szintű hozzáférést és az összes szolgáltatás elérését. A Bitmoji könnyen elérhető az AppStore vagy a PlayStore segítségével. A Bitmoji lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi hangulatjeleket és avatárokat készítsenek és megosszanak. Miután a Snapchat megvásárolta, a Bitmoji nemcsak a tizenévesek, hanem a felnőttek körében is gyorsan népszerűvé vált.


Az alkalmazás integrálódik más csevegőalkalmazásokhoz, mint például a Messenger for Facebook, a WhatsApp, a Snapchat és az iMessage. Az eszköz billentyűzetével az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi hangulatjeleket és akár rajzfilmes változatokat készítsenek magukról. Két lehetőség közül választhat: létrehozhat egy avatárt a Bitsrips vagy a Bitmoji stílus használatával. A Bitsrips stílus részletes testreszabási lehetőségeket kínál, és valósághű avatárokat hozhat létre, másrészt a Bitmoji kevésbé részletesek, de a gyors létrehozáshoz preferáltak..

A Bitmoji segít a felhasználónak nem csak az arc esztétikájának, például az avatár funkcióinak megteremtésében, hanem lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy avatarjuk stílusát divatbeállításuk vagy öltözködésük szerint stílusozzák. Miután a felhasználók elkészítették az egyéni avatarjaikat, az eszköz billentyűzetén keresztül érhetők el, akárcsak a beépített hangulatjelek, és e-mailekben, szövegekben és online üzenetküldő alkalmazásokban használhatók..

van-bitmoji-safe-ikon

A Bitmoji teljes hozzáférést igényel-e?

Az alkalmazások által kért engedélyek bosszantóak. Gyakran kíváncsi lehet, hogy egy adott alkalmazás miért igényli hozzáférést a névjegyekhez vagy a mikrofonhoz. Van azonban néhány alkalmazás, amelynek működéséhez teljes hozzáférés szükséges. A Bitmoji az egyik ilyen alkalmazás. Az embereket általában legkevésbé zavarják a billentyűzet-alkalmazások, például a Bitmoji – az eszközhöz való teljes hozzáférés kérése. Az eszközhöz való hozzáférés azt jelenti, hogy az összes privát információt az alkalmazás fejlesztőjének közzéteszik. Az Ön névjegyei, üzenetei, e-mailjei, személyes adatai, adatok, bejelentkezési adatok és banki adatok, minden elérhetővé válik az alkalmazás számára.

Nem azt mondjuk, hogy a Bitmoji egy árnyas alkalmazás, vagy ellophatja az Ön adatait. Csak tájékoztatjuk Önt az ilyen alkalmazások által igényelt és örömmel biztosított hozzáférésről. A billentyűzettel kapcsolatos alkalmazások, például a Bitmoji, teljes hozzáférést igényelnek, mert információkra van szükségük a felhasználókról. A felhasználói információk elemzésével a billentyűzet alkalmazások, például a Bitmoji, prediktív javaslatokat hozhatnak létre az automatikus kiegészítés és az automatikus javítás funkciók végrehajtása érdekében. Az alkalmazások által elérhető információk segítenek nekik növekedni és megkönnyítik a felhasználói élményt.

A Bitmoji webhely elmagyarázza, hogy az alkalmazás miért igényel teljes hozzáférést az eszközhöz. A Bitmoji fejlesztők ezt mondják:„Teljes hozzáférés engedélyt kérünk, hogy kiszolgálóinkról letölthessük az egyedi Bitmoji képeket”.

A Bitmoji fejlesztők azt is biztosítják, hogy az alkalmazás – a felhasználók által biztosított teljes eszközhozzáférés ellenére – nem tudja értelmezni a billentyűzeten keresztül bevitt adatokat. A pontos szavak:„A Bitmoji billentyűzet nem képes olvasni vagy hozzáférni ahhoz, amit gépelt az iPhone billentyűzetén vagy bármely más harmadik fél billentyűzetén.”.

Adatok, amelyeket a Bitmoji gyűjt

A Bitmoji nem rendelkezik saját adatvédelmi politikával. Mivel a Snapchat megszerezte, a Bitmoji ugyanazzal az adatvédelmi politikával rendelkezik, mint a Snapchat. A Bitmoji hozzáféréssel rendelkezik a felhasználó alapvető demográfiai adataihoz, amelyek megadják az Ön nevét, korát, nemét és születési idejét, majd a telefonszámát, e-mail címét és bejelentkezési adatait.

A Bitmoji hozzáféréssel rendelkezik a szolgáltatás használati adataihoz is. Ez a fajta információ lehetővé teszi az alkalmazás számára, hogy rögzítse és tárolja az alkalmazáskal való interakció és a minta használatának módját. Mondanom sem kell, hogy az alkalmazás hozzáféréssel rendelkezik az összes megosztott és fogadott tartalomhoz, a kapcsolatok adataihoz és az eszköztárolóban tárolt információkhoz. Ezenkívül az alkalmazás hozzáférést biztosít a sütikhez és az eszközének helyéhez is.

Harmadik féltől származó alkalmazások, például a Bitmoji, gyakran használják az adatokat a felhasználói élmény fokozása érdekében. Nincs semmi baj ezzel. A felhasználói információk felhasználhatók a profilozáshoz, amely megkönnyíti a célzott hirdetéseket. Ez egy olyan bevételszerzési modell, amelyet gyakran használnak olyan alkalmazások, mint például a Bitmoji, ahol egy ingyenes alkalmazás keres, ha a felhasználók hirdetéseit preferenciáik szerint jeleníti meg..

Hogy van a Bitmoji bizonytalan??

Ahogy korábban kifejtettük, a Bitmoji teljes hozzáférést kér az eszközéhez. Ez minden bizonnyal néhány riasztást fog felhívni a felhasználók számára, akik komolyan veszik a magánéletüket és biztonságukat. Nem számít, mit állít a Bitmoji a weboldalán, mivel egy teljes hozzáférést igénylő billentyűzet-alkalmazás, a Bitmoji technikailag hozzáférést biztosít a billentyűzetről.

Mint korábban kifejtettük, az ilyen alkalmazások hozzáférhető adatokat használnak felhasználói élmény létrehozására. Ezért a Bitmoji valószínűbb, hogy rögzíti és elemzi az alkalmazáson belüli preferenciáira vonatkozó adatokat, például egy adott hangulatjel gyakori használata, nem pedig a személyes adatait. Végül is perspektíva kérdése. Az adatvédelmi rajongó inkább nem használja telefonját pénzügyi tranzakciók végrehajtására vagy érzékeny információk hordozására, mivel az eszköz könnyen elveszhet vagy ellopható..

Mivel a Bitmoji hozzáféréssel rendelkezik személyazonosságához, hívásnaplókhoz, mikrofonhoz, kamera- és eszközazonosítóhoz, az adatvédelmi rajongók inkább egy olyan billentyűzetalkalmazással foglalkoznak, amely hozzáférést kérnek a felhasználói azonosítóhoz, a mikrofonhoz és a kamerához, és nem aggódnak a billentyűleütések adatai miatt. Mint korábban már említettük, ez mind perspektíva kérdése. Őszintén szólva, ha túl komolyan veszi az adatvédelmet, akkor azon tűnődne, vajon a Bitmoji biztonságos-e vagy sem az alkalmazást használja-e.

A Bitmoji megéri?

Mint korábban kifejtettük, a túlzott engedélyeket igénylő alkalmazásokat a legkevésbé részesítik előnyben az adatvédelmi rajongók. A harmadik féltől származó billentyűzet-alkalmazások, például a Bitmoji használatához mindig fennáll az adatvédelmi kockázat. Tehát perspektíva kérdése. Akár szórakoztató élménnyé szeretné tenni a szöveges üzeneteket, akár éppen az adatvédelmet szeretné. Nem a Bitmoji fejlesztők integritását ítéljük meg, vagy nem biztonságos alkalmazásnak nyilvánítottuk. Annak ellenére, hogy a fejlesztők sikeresen megóvják és nem szándékoznak felhasználói információkat szabadon bocsátani illetéktelen személyek számára, a történelem azt mondja nekünk, hogy az információszivárgás elkerülhetetlen.

A Bitmoji elég hiteles a nevében, mivel a Snap Inc. megszerezte. Bár a Bitmoji nem tűnik árnyas alkalmazásnak, a túlzott engedélyek időnként felhívják a figyelmeztetést. Az ilyen aggodalmakra általában egy alkalmazás adatvédelmi irányelve válaszol. A dedikált adatvédelmi politika kötelező, mivel megkönnyíti a felhasználókat és megoldja az adatvédelmi aggályaikat. A Bitmoji nem rendelkezik saját adatvédelmi politikával, és a Snapchat politikája nagyon kevés részletet fed fel az alkalmazásról.

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map