A Bitcoin vásárlási folyamata teljesen névtelen?

Annak ellenére, hogy a biztonságos és névtelen fizetési mód globális hírneve, az igazat megvallva – a Bitcoin nem teljesen anonim. Noha ez sokk lehet a Bitcoin közösség vagy a kriptográfia rajongói számára, minden egyes Bitcoin tranzakciót nyilvánosan nyilvánosságra hoznak egy főkönyven, és a tőzsdei hitelesítési lépések megkönnyítik a Bitcoin nyomon követését Önnel..

A világ vezető kriptovállalatok, mint például a Binance, a Coinbase és a BitMEX betartják a szigorú KYC (ismeri az ügyfelet) és az AML (pénzmosás elleni szabályok) szabályokat, megnehezítve a Bitcoin-kifizetések anonim jellegét. Amikor fiókot próbál megnyitni rejtjelezés-cserén, a következőket kell megadnia:

  • Az útlevél vagy a járművezetői engedély beolvasott példánya az Ön személyazonosságának igazolására.
  • Arca portréképe, hogy a csere tudja, ki vagy.
  • A regisztrált teljes neve a dokumentáció szerint.
  • Az Ön hivatalos e-mail címe, amelyen keresztül hozzáférhet a fiókhoz.
  • A megadott e-mail címet az e-mailben található linkre kattintva kell igazolnia.
  • Adjon hozzá egy telefonszámot, és ellenőrizze azt a központ segítségével küldött kóddal.
  • Adja hozzá otthoni címét.

Az ilyen személyes adatokkal, amelyek a tőzsdék rendelkezésére állnak, valóban úgy gondolja, hogy a Bitcoin névtelen?

img

Hogyan vásárolhatok Bitcoint névtelenül

Más dolgokhoz hasonlóan vannak olyan megoldások is, amelyekkel a Bitcoin névtelenül vásárolható meg. Bizonyára hallottál a kifejezésről: a pénz a király. Hidd el vagy sem, a készpénz valóban király. A készpénzzel kapcsolatos elszámolhatatlanság puszta módszere nyomon követhetetlenné teszi.

Bitcoin ATM

Lehet vásárolni a Bitcoint névtelenül készpénzzel a LocalBitcoinson keresztül, vagy még jobb, ha a Bitcoin ATM-ekben vásárolhat! Gondolt már egy Bitcoinnak szentelt ATM-re? Igen, több mint 80 országban létezik, közel 3000 telephellyel csak az Egyesült Államokban. Csak annyit kell tennie, hogy behelyez egy pénznemet az ATM-be, és irányítja azt az érmék átutalására a Bitcoin pénztárcájába.

Miközben a bitcoinok ATM-en keresztüli vásárlása anonimossá teszi, mivel bárki átviheti érmék számlájára azáltal, hogy egyszerűen megadja számukra a pénztárcád címét, az igazi névtelenség abban rejlik, ha a pénzváltónak nincs személyes adata rólad, és ez valószínűtlen figyelembe véve a rendeleteket.

Személyenkénti vásárlás

Az évek során a Bitcoin-ban történő személyes kereskedelem sokkal névtelennek bizonyult, mint más módszerek. Bár a Bitcoin személyes vásárlása magában foglalhatja Önt, hogy fizikailag megismerkedjen a vevővel vagy az eladóval, nem titok, hogy mindkét fél egyetért azzal, hogy soha nem találkoztak.

A Helyi Bitcoinok segítségével megismerheti azokat a helyi vásárlókat vagy eladókat, akik hajlandóak tranzakciót kötni, majd kapcsolatba lépni velük a platformon. Mindazonáltal egy platformon történő interakció azt jelenti, hogy az online adatvédelem veszélyben van.

A legjobb, ha megkönnyíti a tranzakciót olyan személlyel, akiben bízol, és biztonságban érzi magát vele. Ha megbízható személyekkel foglalkozik, megóvhatja névtelenségét. Ugyanakkor nem minden személy közötti tranzakció tekinthető névtelennek. Ha szeretné, akkor azonnal megvásárolhatja a Bitcoint az interneten.

Vásároljon Bitcoint névtelenül online

Egyes csereprogramok lehetővé teszik a bitcoin megvásárlását anélkül, hogy át kellene mennie az ellenőrzési folyamaton vagy a vásárló ismerete nélkül. Ilyen példa a Bisq. A Bisq egy nyílt forrású, peer-to-peer alkalmazás, amely lehetővé teszi kriptovaluták vásárlását és eladását valós valuták (dollár, euro stb.) Cseréjére, és nem igényel regisztrációt.

A h3Bisq azonban nem büszkélkedhet azokkal a likviditási és azonnali árakkal, amelyeket egy jelentős centralizált tőzsde megkaphat. A platform szabályozza az Ön teljes vételi és eladási tranzakcióit. A vásárlástól, amelyért fizetést kell fizetnie banki átutalással vagy e-pénztárcával, az eladónak, aki elküldi a bitcoin összeget a pénztárcájához..

Noha nem szabad kizárólag a Bisq-re támaszkodni, ez kiváló helyettesíti a Localbitcoins.com webhelyet, mivel nem kell megismerkednie az adott személlyel. Más módok közé tartozik a Hodl Hodl, ahol lehetősége van megadni az ellenőrzés részleteit.

Kibe bízzon?

Noha vannak olyan helyek, amelyekben egyáltalán nincs szükség azonosításra, ahhoz, hogy valóban kiszabaduljon a központosított pénzügyi rendszertől, olyan robusztus mechanizmusra van szüksége, amely végül névtelenné teheti a Bitcoin-kifizetéseket, és ez a mechanizmus nem más, mint VPN vagy Tor-hálózat..

Miért van szüksége névtelenségre??

A névtelenség minden polgár alapvető joga. A magánélet és az anonimitás kéz a kézben jár. Adatvédelem nélkül a sávok mások számára is láthatóak, és riasztó helyzet mindenki számára, akit aggódnak az online adatvédelem miatt..

Miközben a szociális média platformjainak és a hashtagok korszakában élünk, amelyek arra késztetnek bennünket, hogy megosszuk a nagyon személyes pillanatainkat néhány kedvelő számára, ez költségekkel jár, különösen akkor, ha egy cyberack vagy személyazonosság-lopás áldozata vagyunk..

A Bitcoin vagy bármely más kriptovaluta vásárlásában vagy eladásában való részvétel teljesen személyes ügy, amelynek részleteit senkinek sem szabad nyilvánosságra hozni, például hogy vásároltad, hol vásároltál, vagy mikor vetted a bitcoint.

A kormányok személyes bántalmazással rendelkeznek a kriptovalutákkal kapcsolatos vásárlások ellen. Továbbá, ha hatalmas vásárló vagy figyelemre méltó személy vagy a kriptovaluta világában, akkor tiltott személyek figyelmének tudatában vonzhatja magát..

Mindenesetre a névtelenség teljes nyugalmat biztosíthat, és megadja a szükséges védettségi szintet a nagy értékű bitcoin-tranzakciók során..

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me