6 legjobb Kodi-alternatíva az Ön streaming-igényeinek

Közzétéve: 2019. július 2

Aggódik a Kodi kiegészítők leállítása miatt? Ezután használja a legjobb Kodi alternatívákat streaming készülékein a lezárási napok során. Ne felejtsd el a PureVPN-t csak 0,99 USD-ért használni, hogy javítsd streaming élményedet, és bárhonnan feloldhass minden streaming csatornát..

  • Stremio
  • Plex
  • Emby
  • Médiaportál
  • OSMC
  • Universal Media Server

img

Kodi hosszú ideje és jó okokból beszélt a streaming közösségről. Eltekintve attól, hogy az egyik elérhető legszélesebb körű médiaközpont, a Kodi megnöveli a szórakozást, mint egy ingyenes streaming alkalmazás, köszönhetően számos kiegészítőnek, amelyeket kínál. Mivel azonban a Kodi-val kapcsolatos jogi kérdések miatt sok népszerű kiegészítője időnként leáll, a felhasználók más alternatívákat fontolgatnak. Az alábbiakban felsorolunk hat legjobb Kodi-alternatívát, amelyeket 2019-ben telepíthet és használhat.

Ugorj…

Miért van szüksége egy Kodi alternatívára??

A jogi kérdések mellett számos oka van annak, hogy a felhasználóknak szüksége lehet egy Kodi alternatívára streaming-igényeikhez.

A Kodi nagyszerű médialejátszó képességekkel rendelkezik, de az alkalmazás felülete némileg csalódást okoz számos felhasználó számára. A felhasználói felület még mindig egy kissé unalmas, és nem is nagyon szórakoztató a legújabb, javított funkcionalitással és jobb szolgáltatásokkal ellátott Kodi Leia verzió elindításakor..

Egy másik ok, amiért a felhasználók választják az alternatívát, az, hogy a Kodi egy barkácsolás projekt. A Kodi lehetővé teszi a testreszabást alulról felfelé, és ez sok erőfeszítést igényel. A több kiegészítő manuális telepítése és kezelése egyesek számára félelmetes lehet, ezért a felhasználók gyakran olyan alternatívát keresnek, amely felhasználóbarát és kifinomultabb streaming élményt kínál..

6 legjobb Kodi alternatíva

Akár megsemmisíti a kedvenc Kodi kiegészítő leállítása, változtatást keres a felhasználói felületen, vagy küzd, hogy megismerje a Kodi működését; kipróbálhatja az alább felsorolt ​​alternatívákat. Használhatja őket a Kodi mellett és végezheti el saját versenyvizsgálatát.

Stremio

A Stremio nagyon népszerű a kábelvágók körében. A Kodi-hoz hasonlóan a Stremio egy platformon átívelő média streaming szolgáltatás, amely lehetővé teszi filmek és TV-műsorok streamingét különböző forrásokból egyetlen képernyőn. A Stremio és a Kodi különbözik a kínált HD minőségű adatfolyamtól. Ez lehetővé teszi külön médiakönyvtárak létrehozását, akárcsak a Kodi, és nagyon sokféle eszközön működik, beleértve a Windows, MacOS, Linux, Android és iOS rendszereket. Egyszerűen fogalmazva: a Stremio Kodi néhány extra funkcióval.

Egy másik általános vonás az, hogy a Stremio számos hivatalos és nem hivatalos kiegészítőt is támogat. A különbség azonban az, hogy a Stremio kiegészítők és online telepítve vannak, és a fiókodhoz vannak kötve, ami később elérhetővé teszi minden olyan eszközön, amelybe ugyanazon fiókkal bejelentkezett. A kiegészítő könyvtár nem olyan széles, mint a Kodi, de a felület sokkal felhasználóbarátabb és nem testreszabható. Tehát ha egy Kodi-tól eltérő streaming-igényéhez egy könnyen kezelhető platformot keres, akkor meg kell próbálnia a Stremio-t.

Plex

A Plex a Kodi újabb közeli versenytársa, amelynek fizetős és ingyenes verziói is elérhetőek. Az alapvető szolgáltatások ingyenesek, de ha feliratkozik egy prémium plex előfizetésre, számos hozzáadott funkciót élvezhet, mint például a mobil szinkronizálás, az élő TV & DVR, kamerafeltöltés, automatikus fényképcímkézés és így tovább. A Plex ügyfél-szerver kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ugyanazt a tartalmat egyidejűleg több támogatott eszközön továbbítsák. Önállóan működik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját médiakiszolgálót hozzanak létre, amely a legjobb a helyben tárolt digitális média közvetítéséhez.

Csakúgy, mint a Kodi, a Plex számos plugint is támogat, hivatalos és nem hivatalos Plex csatornákat is. A Kodi kiegészítőkhöz hasonlóan ezek a csatornák lehetővé teszik a Plex többdimenziós interfészén keresztül olyan tartalmak streamingjét, mint a TV-műsorok, az élő TV és a filmek. A Plex kompatibilis az összes alapvető operációs rendszerrel, beleértve a Windows, Mac, iOS és Android rendszert, de a Windows telefon, a PlayStation, a Roku, az Android TV és a Linux számára elérhető verziókkal is rendelkezik. Ha nem jobb, akkor a Plex olyan közel áll, mint bármely más alternatíva, ha Kodi helyébe lép az elsődleges média streaming lejátszó.

Emby

Nem olyan régen, az Emby csak egy újabb média böngésző volt, közös funkciókkal. De a legújabb verzió, amely tele van olyan funkciókkal, mint a Cloud sync és a mappa szinkronizálás, az Emby közvetlenül a Plex mellett áll, mint a Kodi kiváló alternatívája. Az Emby és a Plex sok alapvető funkcióval rendelkezik. Mindkettő kliens-szerver kialakítást kínál, könnyű hozzáférést biztosít a médiaszerverhez különböző klienseken. Díjmentes előfizetést is választhat, és hozzáférhet olyan speciális szolgáltatásokhoz, mint a DVR, a mobil szinkronizálás, az offline média és így tovább.

Az Emby számos olyan eszközt támogat, mint az Android, Windows, Linux, MacOS, Amazon Fire, Android TV, Roku, Xbox One, PS4 és egyebek. A rengeteg funkció mellett az Emby felhasználóbarát felülettel rendelkezik, amely megkönnyíti a médiakönyvtárak kezelését. A Kodi-hoz és a Plexhez hasonlóan az Emby sem tárolja a tartalmát, és a rendelkezésre álló tartalmakat különféle forrásokból tölti le. Emellett különféle hivatalos és nem hivatalos beépülő modulokat is hozzáadhat az online médiához való jobb hozzáférés érdekében.

Médiaportál

Mivel a média streaming jelenet viszonylag új, a Media Portal még nem vált népszerűvé, ám minden tulajdonsággal rendelkezik, hogy figyelemre méltó Kodi alternatívának nevezze. Ez egy nyílt forrású médialejátszó, amely átalakítja a PC-jét teljes médiaközponttá. Zökkenőmentesen csatlakoztatható külső eszközökhöz, például DVD-lejátszókhoz, BluRay lejátszókhoz, TV-hez és kivetítőkhöz, és egy egyszerű felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a média könnyű rendezését. Noha nem olyan sok funkcióval rendelkezik, mint a Kodi vagy a Plex, de bizonyos funkciókban, mint például a DVR (digitális videofelvétel), teljes mértékben felülírja mindkét riválisát. A médiaportál DVR-funkciója olyan varázslatban működik, amely lehetővé teszi a közvetlen felvételt, ütemezést vagy élő tévénézés kéznél – ezt a funkciót a Kodi is kínálja, de nem néhány csuklás nélkül..

A DVR funkción kívül a Media Portal támogatja a bővítmények széles skáláját, amelyek lehetővé teszik, hogy mindent elérhessen, a YouTube-tól a Live Sports-ig. A Media Portal egyetlen hátránya, hogy csak a Windows felhasználók számára érhető el, ami még mindig vonzóvá teszi azokat, akik a PC-t használják elsődleges szórakoztató forrásként..

OSMC (Open Source Media Center)

Sok felhasználó, különösen az újszülöttek számára, Kodi kezelőfelületét bonyolultnak találja. Ha olyan alternatívát keres, amely ugyanazokat a funkciókat kínálja Önnek, mint a Kodi, egy egyszerű felülettel, akkor az OSMC nem bátorság. Ez egy nyílt forráskódú médialejátszó, amely szó szerint Kodi modelljén alapul, és amelyet gyakran Kodi Linux verziójának hívnak. egy Linux diszkó.

Az OSMC minimalista felülettel rendelkezik, amely a Kodi felhasználói felületének továbbfejlesztett verzióját számos eszközhöz, például Raspberry Pi és alapértelmezés szerint az Apple TV-hez hozza. Támogatja továbbá számos WiFi adaptert és TV tuner-t. Néhány figyelemre méltó szolgáltatás közé tartozik az élő TV, a TV-tuner támogatás, a helyi média streaming, és a legjobb az egészben, hogy szinte az összes Kodi-kiegészítővel működik..

Universal Media Server

A Universal Media Server egy UPnP médiaszerver, amely lehetővé teszi a média streamingét sokféle DLNA eszközön, ideértve az okostelefonokat, TV-ket, Blu-ray lejátszókat és akár játékkonzolokat is. Azok a felhasználók, akik nem rendelkeznek DLNA-támogatott eszközzel, használhatják a webhely felületét, és ugyanolyan gondtalan élményt élvezhetnek, mint mások.

A Universal Media Server különféle video formátumokat támogat, és az automatikusan beállítja a bitrátát a kapcsolat sebessége szerint. A beállításhoz kevés lábmunka szükséges, de a felhasználói felület nagyon könnyű használni még azok számára is, akik korábban még nem használtak ilyen alkalmazást. Alapértelmezés szerint számos hasznos bővítménnyel rendelkezik, de a szoftver funkcionalitását további bővítmények telepítésével is javíthatja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me