10 módon, hogy az NSA 2020-ban kémked rád


10 módon, hogy az NSA 2020-ban kémked rád

Volt valaha olyan érzése, hogy figyeltek? Átgondolt valaha az a gondolata, hogy valaki folyamatosan nyomon tudja követni a digitális lábnyomait, hogy megzavarja az Ön személyes adatait? Hat év telt el azóta, hogy a hírhedt értesítő, Edward Snowden a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) minõsített fájljait kiszivárogtatta a világ számára. Akkor megismerkedett a világ, hogy Sam bácsi mindig figyeli.


Természetesen a világ tud az eseményről, mégis emlékezzünk azoknak, akik elfelejtették. Edward Snowden 2013. június 5-én fújta a sípot az NSA-n. A Snowden által kiszivárogtatott dokumentumok azt mutatták, hogy az NSA nemcsak az amerikai állampolgárokat kémkedett, hanem a világ minden tájáról személyes adatokat gyűjtött. Snowden kinyilatkoztatása viharban vette a világot, amikor a netizens egyesültek és feltették a következő kérdést:

a nsa kémkedés ikon kép

Miért kémked az RSA??

A kinyilatkoztatások kezdeti hatása ellenére megdöbbentő látni, hogy a figyelmeztetések az egyik fülön átmentek, a másikon pedig kimentek. Az idő múlásával az emberek elfelejtették, hogy miként sértették meg magánéletüket a nemzeti érdek érdekében. Nem számít, továbbra is értékeljük Snowden áldozatát és azt, amit értünk tett. Tehát emlékeztessük önöket arra, ahogyan az NSA ismét kémkedett!

XKeyScore vagy XKS

Az XKS egy titkos program, amelyet a Nemzetbiztonsági Ügynökség fejlesztett ki az internetről származó globális adatok keresésére és elemzésére. Az XKS egy kifinomult program, amely hozzáférést biztosít az NSA számára az internet monitorozásához. A program lehetővé teszi az NSA számára, hogy elolvassa az e-maileket, hozzáférjen a keresési lekérdezésekhez, a böngészési előzményekhez és a megosztott dokumentumokhoz. A program lehetővé teszi az NSA számára, hogy gyakorlatilag hozzáférjen az Ön készülékéhez – lehetővé teszi számukra az összes monitorozását. Ezenkívül az NSA nyomon tudja követni a készüléket bárhová is megy. Röviden: bármihez és mindenhez hozzáférhetnek.

Testreszabott hozzáférési műveletek

1997-ben az NSA létrehozta a testreszabott hozzáférési műveletek elnevezésű hackelési osztályát, amely TAO néven is ismert. A TAO az NSA speciális számítógépes hadviselési hírszerző egysége, amely ezt a mottót követi: „Az Ön adatai az adataink, az Ön felszerelése a mi felszerelésünk – bármikor, bármikor, bármilyen törvényes eszközzel”. A testreszabott hozzáférési műveletek kihasználják az eszközök biztonsági réseit, hogy információkat gyűjtsenek a felhasználóról, vagy használják az eszközt megfigyelő eszközként. Mindazonáltal, a minimális biztonsági résekkel rendelkező eszközök vagy a biztonsági rések hiánya nem nagyon messze van a TAO elérhetőségétől.

A TAO eléggé képes megsérteni az eszköz biztonságát malware segítségével. A célzott forgalmat átirányíthatják a valódi webhelyek hamis verzióira, hogy figyeljék a naplókat és a felhasználói tevékenységeket. A TAO szövetséget folytat a technológiai vállalatokkal az útválasztók hátsó ajtóinak létrehozása érdekében – az eszközöket nemcsak gyakorlatilag, hanem fizikai módon is kihasználva.

Adatok gyűjtése a közösségi médiából és a távközlési óriásokból

A PRISM program kötelezettségeinek megfelelően az NSA adatokat kért a közösségi médiától és a távközlési óriásoktól. Az NSA információkat kérhet e vállalatoktól, például fényképeket, videókat, e-maileket és böngészési előzményeket. A legnagyobb technológiai munkatársakról azt mondják, hogy a Google, a Facebook, a Microsoft, a Yahoo és az Apple.

Öt szem intelligencia szövetség

Az NSA megalapítását a nemzetbiztonság elve támogatta. Az NSA-t úgy hozták létre, hogy információkat gyűjtsön külföldről és állampolgárokról, nem pedig az Egyesült Államok polgárairól. A szövetségnek elő kellett segítenie a szervezetet a nemzetbiztonsággal szembeni bármilyen cselekedet ellenállásában és ellensúlyozásában. Röviden: az NSA nem kapott felhatalmazást az amerikaiakkal kapcsolatos információk gyűjtésére. Bár a kérdés az, hogy megtették-e? Igen!

A jogi kiskapukat kihasználva az NSA nemcsak az Egyesült Államok állampolgáraival kapcsolatos információkat gyűjt, hanem megosztja ezeket az információkat az Öt Szem Intelligencia Szövetség nevű szövetségeseivel is. A szövetség öt országból áll: Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kanada, Új-Zéland és Ausztrália. A kapcsolat azonban kölcsönös, mivel más országok hírszerzési adatai is megoszlanak az Egyesült Államokkal.

Bárhová is megy, az NSA követi

Nem vagy egyedül! Nem számít, hová megy, az NSA követi. Az NSA a mobiltelefon-hordozón, a közelben lévő (természetesen biztonsági szempontból veszélyeztetett) Wi-Fi-hálózatokon és a GPS-en keresztül nyomon tudja követni az Ön tartózkodási helyét. A Washington Post szerint az NSA napi mintegy 5 milliárd rekordot gyűjt. Az utazási minta megfigyelésével az NSA nyomon tudja követni kedvenc helyeit. Ki tudja, lehet, hogy tisztában vannak a titkos rejtekhelyeddel a faházban. Ezen információk segítségével az NSA megkeresheti a megcélzott egyének társait – és ezáltal érdekes személyekké is teheti őket..

Valaki néz

Az NSA egyszerűen érinti a fényképezőgépet a laptopján, okostelefonján és akár webkameráin is egy egyszerű rosszindulatú program támadásával. A támadás annyira finom, hogy nem is veszi észre, hogy az eszköz veszélybe került. Nincs hatással az eszköz teljesítményére, fő célja az információk gyűjtése. Ezenkívül a mikrofonjai felhasználhatók a beszélgetések rögzítésére és továbbítására az Ön hozzájárulása nélkül.

Még a kikapcsolt készülékek is bekapcsolhatók anélkül, hogy észrevennénk. Gondolkozott már azon azon, hogy miért bombáznak valami olyan hirdetéseivel, amelyeket éppen a barátjával tárgyaltál? A reklámokról szólva oka van, hogy Mark Zuckerberg folyamatosan megcsapolja kameráját és mikrofonját. És az az oka, hogy tudja!

Az NSA kihagyja az ellenőrző listáról

Snowden kiszivárgott információi azt mutatták, hogy az NSA a vásárlásait is kémkedik. Az olyan hitelkártya-óriásokkal, mint a Visa, együttműködve az NSA hozzáférhet a vásárlási naplókhoz és figyelemmel kísérheti vásárlási viselkedését. Ezenkívül az NSA szövetséget alakított ki a SWIFT néven is ismert bankközi pénzügyi távközlési társasággal..

Az NSA már hozzáférést kapott a SWIFT adatbázisából, amely magában foglalja a hitelkártyákkal végzett vásárlások és egyéb pénzügyi tranzakciók nyilvántartását. Az ilyen információk gyűjtésének célja a terrorista szervezetek vásárlásainak nyomon követése volt, bár nehéz elhinni, hogy az élelmiszereket vásárló polgárokkal kapcsolatos információk e tekintetben segítenek..

Hátsó ajtó építése – az NSA kedvenc átadási ideje

Mindannyian tudunk a híres FBI-Apple eseményről 2016-ban. Akkoriban, amikor az Apple elutasította az FBI kérését, hogy hozzáférjen egy olyan iPhone adatához, amelyet elkoboztak a San Bernardino lövöldözős események helyszínén. Az Apple válasza egy visszahúzódással kísért, amelyre Cook válaszolt:"Senki sem akarja, hogy olyan mesterkulcs épüljön, amely százmillió zárakat fordít el, még akkor is, ha ez a kulcs a legmegbízhatóbb személy birtokában volt … ezt a kulcsot el lehet lopni".

Nyilvánvaló, hogy ez az érme egyik oldala. Snowden kijelentése szerint az NSA évente több mint 200 millió dollárt költ az eszközök biztonságának sérülékenyé tételére. Ezt a mamutmennyit költik a technológiai óriásokkal való együttműködésre – hátsó ajtók létrehozására a megfigyeléshez.

Egy másik esemény, amely a reflektorfénybe került, az NSA-RSA együttműködés volt, ahol a Nemzeti Biztonsági Ügynökség 10 millió USD-t fizetett az RSA-nak a hátsó ajtó létrehozása és a veszélyeztetett titkosítási eszközök terjesztése érdekében. Az évek során az RSA azt állította, hogy az NSA-val fennálló kapcsolatuk megváltozott, ám erõsen hiszünk ebben a gondolatban: egyszer tolvaj, mindig tolvaj.

Természetesen ezek néhány ismert esemény. Több száz ilyen együttműködésnek kell lennie, amelyekről nem tudunk. Szövetségek, amelyek még működnek, és az NSA-vel együtt kémkednek ránk az árnyékból.

Információ küldése

Az NSA hozzáférhet a szöveges üzenetekben elküldött vagy fogadott információkhoz. Az NSA nemcsak információkat gyűjt az üzenetek tartalmáról, hanem a metaadatokat is, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hozzáférjenek az eszközéről származó tranzakció-naplókhoz, a névjegyekhez és az Ön jelenlegi helyéhez..

Valaki telefonon van

Az NSA a telefonos beszélgetésekről is információkat gyűjtött. Ez az információ nem korlátozódott csak a metaadatokra. 2009-ben az NSA elindította a Mystic néven ismert titkos programot. Snowden kijelentései szerint a program lehetővé tette az NSA számára, hogy ne csak a metaadatokat, hanem a telefonos beszélgetések tartalmát is rögzítse. 2011-ben a program elérte a csúcspontját, mivel arról számoltak be, hogy a Mystic lehetővé tette az NSA számára, hogy egész hónapig rögzítse egy ország telefonos tartalmát és metaadatait..

Van megoldás mindenre

A digitális tér megosztása mellett a mi felelősségünk, hogy netizens munkatársainkat ne csak az oktatjuk az NSA által kémkedés módszereiről, hanem megoldásokat nyújtsunk nekik. Alapos kutatással a csapatunk olyan megoldásokkal állt elő, amelyekkel biztonságát a következő szintre állíthatja – eszközöit sebezhetetlenné teszik a hackelési kísérletekre. Ezenkívül erőteljesen támogatjuk a magánélet és az anonimitás kérdését, és olyan iránymutatásokat dolgoztunk ki, amelyek segítségével megóvhatja magát az online megfigyeléstől és megakadályozhatja, hogy az NSA megsértse magánéletét..

Internetes adatvédelem – Ne mondj nemet az online megfigyelésnek

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map