Što je VoIP VPN i zašto vam je potreban?


Što je VoIP VPN i zašto vam je potreban?

VoiP usluge kao što su Viber i Skype popularne su alternative uobičajenim fiksnim linijama, ali nisu im dostupne s bilo kojeg mjesta. Pomoću PureVPN možete virtualnu lokaciju promijeniti u zemlju u kojoj su te aplikacije dostupne i koristiti ih bez prepreka..


. VOIP VPN Logo

Pojava VoIP-a ili Voice over Internet Protocol ne samo da nam je olakšala život, već je i pristupačniji. Uz tehnologiju koja korisnicima omogućuje dobijanje internetske telefonske usluge, ti dani skupi pozivi su odavno prošli.

Kada se prvi put pojavio na sceni sredinom 1990-ih, bile su poteškoće u upućivanju i primanju poziva. Međutim, sada kada je VoIP napredan, znatno je lakše uživati ​​u kristalno jasnim pozivima s prijateljima, obitelji i kolegama.

Danas su dostupne mnoge popularne VoIP usluge, uključujući Skype, Viber, Google Hangouts i Vonage. No kako je VoIP blokiran ili ograničen u nekim zemljama u Aziji i na Bliskom Istoku. Trebat ćete promijeniti svoju virtualnu lokaciju kako biste pristupili tim uslugama.

Upravo se to VoIP VPN može pokazati korisnim jer mijenja vašu IP adresu u bilo koju zemlju koju želite. Štoviše, također vam je potreban da biste spriječili probleme s prisluškivanjem koji dolaze s korištenjem VoIP usluga.

Što je VoIP VPN?

Jednostavno rečeno, VoIP VPN stvorit će šifrirani tunel kroz koji će prolaziti sav vaš VoIP promet. Kao rezultat toga, moći ćete zaobići ograničenja vatrozida i sigurno upućivati ​​pozive.

Nadalje, skriva i vašu stvarnu IP adresu i dodjeljuje vam novu na temelju VPN poslužitelja kojeg odaberete. To vas čini anonimnima na mreži i omogućuje vam pristup VoIP uslugama čak i ako su one blokirane u vašoj regiji.

Gdje su blokirane VoIP usluge?

Slijedi popis zemalja koje su blokirale većinu VoIP usluga:

 • Ujedinjeni Arapski Emirati
 • Kina
 • Saudijska Arabija
 • Kuvajt
 • Sjeverna Koreja
 • Katar
 • Egipat
 • Jordan
 • Gvajana
 • Oman
 • Libija
 • Paragvaj
 • Meksiko
 • Karibi

Imajte na umu da nisu sve zemlje na ovom popisu kontinuirano blokirale VoIP. Dok neki drugi blokiraju VoIP usluge samo za određeno vremensko razdoblje, poput masovnog prosvjeda ili političkog neslaganja.

Prednosti upotrebe VPN-a za VoIP

Sada točno znate što je VoIP VPN, pogledajmo prednosti koje možete dobiti.

Bolje ponude

VoIP usluge zapravo omogućuju vam besplatne međunarodne pozive, ali trebali biste plaćati kad zovete fiksne ili mobilne brojeve. Te cijene poziva mogu biti skupe, ovisno o lokaciji s koje zovete.

Na primjer, ako ste u Velikoj Britaniji, pretplata na Skype sa 400 minuta skupo košta £ 6.00 mjesečno.

Međutim, ako se povežete s VPN serverom u SAD-u, moći ćete iskoristiti jeftiniju ponudu. Neograničeno broj mobilnih i fiksnih minuta 2,99 dolara mjesečno.

Korištenjem VPN-a za VoIP možete usporediti cijene VoIP pružatelja iz različitih zemalja tako da možete kupiti s najjeftinije lokacije.

Nema bacanja

Ako redovito upućujete VoIP pozive koji traju više sati, postoji velika šansa da vaš davatelj internetskih usluga (ISP) može smanjiti vašu propusnost jer ste koristili previše podataka. Ako se to dogodi, primijetit ćete značajno smanjenje kvalitete glasa.

Vaš ISP će tvrditi da to čine kako bi „upravljali mrežnim prometom“ ili „smanjili zagušenje širine pojasa“, ali to je obično pokušaj da vas uvjeri da nadogradite na skuplji plan podataka. S glasom preko IP VPN-a koji sprječava vaš davatelja internetskih usluga da vidi vaš promet, možete spriječiti leptiranje u cjelini.

Vrhunska sigurnost

Jeste li znali da vaše VoIP pozive može presresti i špijunirati bilo tko s pravom know how i opremom? Iako VoIP usluge poput Skypea tvrde da su šifrirane, u prošlosti su postojali slučajevi da hakeri iskorištavaju mane da bi prisluškivali korisnike..

Štoviše, vaš VoIP promet mogu nadgledati i davatelji internetskih usluga, a isto se može reći i za restriktivne vlade. Ako želite zadržati VoIP razgovore doista privatnima, korištenje VPN-a za VoIP najbolje je klađenje jer će osigurati cijelu internetsku vezu vojnim šifriranjem.

Potpuna sloboda

Pristupačnost i privatnost (do određene mjere) VoIP-a ne samo što su učinili ove usluge iznimno popularnima širom svijeta, već su doveli i do toga da su ih neke zemlje potpuno blokirale. U nekim zemljama telcos potiče vlade da blokiraju upotrebu VoIP-a kako bi mogle rasti i zaštititi profit.

U drugim, vlade ograničavaju pristup VoIP uslugama, jer se one mogu koristiti za zaobilaženje cenzurnih zakona ili razmjenu politički povjerljivih podataka. Glas putem IP VPN-a pomoći će vam da zaobiđete ove blokade puta, pružajući vam slobodu bezbrižno koristiti VoIP usluge koje želite.

Kako deblokirati online igranje glasovnog chata s VPN-om za VoIP?

Online igranje i dalje raste, a niz igara poput League of Legends, Battlefield, Call of Duty i Counter-Strike vlada srcima mnogih igrača. Ono što je zajedničko tim igrama je da su jako orijentirani na tim i podržavaju glasovni chat sa suigračima.

Međutim, neke vlade čak blokiraju glasovni chat u igri, uništavajući vaše cjelokupno igranje! Opremanjem VoIP VPN-a lako se možete zaobići u tim blokovima i komunicirati sa svojim suigračima u mrežnim igrama koristeći glasovni chat.

Jednostavno odaberite VPN poslužitelj koji se nalazi u vašoj blizini i u zemlji u kojoj VoIP nije ograničen ili blokiran. Zatim idite naprijed i započnite igru ​​koju želite igrati dok ste povezani – značajka timskog glasovnog chata sada će se deblokirati!

Kako ostvariti besplatne pozive pomoću VoIP VPN-a?

Internetom kruži puno pitanja koja se tiču ​​besplatnih VoIP poziva putem Voice over IP VPN-a. Budući da je jedini oblik prihoda za većinu VoIP usluga prodaja kredita za pozivanje stvarnih mobilnih i fiksnih brojeva, upućivanje besplatnih poziva s VoIP VPN-om nije moguće..

U skladu s tim, definitivno možete dobiti jeftinije cijene poziva uz pomoć VPN-a za VoIP. Pogledajte gornji primjer (tj. Ako već niste) da biste saznali kako postići najbolje moguće cijene za svoje omiljene VoIP usluge!

Kupite VPN za VoIP? Evo 6 stvari koje treba potražiti

Najbolji VPN za VoIP lako može izbjeći bilo kakva ograničenja ili blokove na VoIP uslugama. Također mora osigurati sigurnu i anonimnu vezu, istovremeno osiguravajući vrhunsku kvalitetu poziva. Kada kupujete VPN, potražite sljedeće:

1. Politika zaštite od zapisnika

Kao i kod bilo kojeg drugog pružatelja usluga, i promet usmjeren putem vaše VPN usluge može se zabilježiti. Ako treća strana zahtijeva pristup vašim podacima, vaša bi privatnost vrlo dobro mogla biti izložena strancima. Stoga se odlučite za VPN s strogim pravilima protiv zapisnika – ako oni nisu zapisnici, ne mogu se dijeliti!

2. Kompatibilnost uređaja

Ovih se dana VoIP usluge mogu koristiti i na radnoj površini i na mobilnim uređajima. Dakle, ako želite koristiti VPN tijekom korištenja VoIP-a, morate pokrenuti VPN softver / aplikaciju na istom uređaju putem kojeg upućujete svoj poziv. Srećom, većina dobrih VPN pružatelja usluga ponudit će klijentima koji su jednostavni za upotrebu za širok izbor uređaja.

3. Brzina veze

VPN obično usporava internetsku vezu do određene mjere zbog procesa šifriranja koji se odvija. No, najbolji VPN-ovi imaju zaobilazno rješenje za to, tako da mogu isporučiti najbrže brzine bez ugrožavanja vaše mrežne sigurnosti. Ovo je vrlo važan faktor za osiguranje izvrsne kvalitete poziva.

4. Privatnost prijateljska nadležnost

Ako se vaš pružatelj VPN-a nalazi u zemlji sa strogim propisima zapisivanja u dnevnik, imat će drugu mogućnost osim da vodi evidenciju vaših mrežnih aktivnosti i predaje ih kada agencija za provođenje zakona zatraži pristup. Da biste izbjegli ovo kršenje privatnosti, uvijek odaberite VPN-ove registrirane u zemljama sa zakonima o zaštiti privatnosti.

5. Distribucija poslužitelja

Zaostajanje može stvoriti ili prekinuti vaše VoIP iskustvo i postoje brojni čimbenici koji tome doprinose, poput udaljenosti između vas i udaljenog poslužitelja na koji ste povezani. Ako VPN usluga ima široko distribuiranu poslužiteljsku mrežu, moći ćete odabrati poslužitelj koji vam je bliži da biste što više smanjili zaostajanje.

6. Premium značajke

Najbolje VPN usluge dolaze s nizom vrhunskih značajki (osim enkripcije) kako bi se poboljšala vaša privatnost, sigurnost i anonimnost na Internetu. Na primjer, Internet Kill Switch potreban je jer će automatski obustaviti vaš VoIP promet u nepredviđenom slučaju pada VPN veze..

PureVPN – najbolji VPN za VoIP!

Ako tražite najbolji VPN za VoIP, ne tražite dalje od PureVPN-a. Ne samo da slijedimo strogu politiku zapisivanja bez dnevnika, već također nudimo vlasničke aplikacije i softver za sve glavne platforme. Štoviše, s sjedištem u Hong Kongu ne postoje zakoni o obveznom čuvanju podataka kojih se moramo pridržavati..

Naši 2.000+ VPN poslužitelji se neoptimiziraju kako bi vam pružili VoIP pozive bez zastoja, bez obzira na vašu lokaciju. Nudimo i niz značajki koje podižu vaše VoIP iskustvo na potpuno novu razinu, od kojih neke uključuju revolucionarni ozon i gravitaciju, kao i internetski preklopnik, zaštitu od propuštanja WebRTC, između ostalih.

Kako se koristi VoIP VPN?

Slijedite ove jednostavne korake za postavljanje i korištenje VoIP VPN-a:

 1. Nabavite pretplatu PureVPN koja najbolje odgovara vašim potrebama.
 2. Preuzmite aplikaciju ili softver PureVPN.
 3. Prije pozivanja povežite se na lokaciju poslužitelja po vašem izboru.

PureVPN ne samo da će prikriti vašu IP adresu, već će i osigurati sav vaš VoIP promet s 256-bitnom enkripcijom AES za kraj. Tako VoIP usluge možete koristiti iz bilo kojeg mjesta, čak i zemalja u kojima su one ograničene ili blokirane!

Pristupite sljedećim VoIP uslugama s PureVPN:

 1. Viber
 2. Telegram
 3. WeChat
 4. razdor
 5. CRTA
 6. Glasnik i još mnogo toga….

Zamotavanje stvari

Dobivanje pouzdane VoIP VPN kao što je PureVPN je neophodno. Ako želite prikladno pristupiti VoIP uslugama i koristiti ih bez ikakvog radara. Ne samo da poboljšava sigurnost i privatnost vaših govornih poziva, već također poboljšava kvalitetu svojih poziva, a čak vam omogućava i postizanje najboljih cijena poziva.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map