Nabavite američki Netflix na Roku


Nabavite američki Netflix na Roku

Objavljeno: 6. prosinca 2019. godine


Roku je popularan uređaj za strujanje unutar i izvan SAD-a. On svojim korisnicima na srebrnom pladnju služi sadržaje popularnih internetskih servisa za strujanje poput Netflixa. Ako imate Roku, ali na njemu nema Netflixa, slijedite donji vodič. Kao bonus, pokazat ćemo i kako možete geo-hop gledati američku verziju Netflixa, kao i druge kanale sa sjedištem u SAD-u..

Netflix na Roku

Prije nego što su se Amazon Firestick i Chromecast pridružili redovima, Roku je bio jedini glavni igrač u industriji internetskih medija. Roku je lansirao svoju prvu kutiju prijemnika Netflix Internet Video Streaming – Roku DVP ranije u svibnju 2008. godine.

Još od kada je uređaj prolazio kroz neke velike pomake u generaciji. Sada je unaprijed učitan s desetak kanala sa sjedištem u SAD-u, kao što su Amazon Instant, ABC, NBC i Hulu, kako bi vaše iskustvo strujanja na velikim ekranima bilo učinkovitije i zabavnije. Roku trenutno nudi Roku Ultra, Roku Premiere, Roku Premiere +, Roku Express i Express +, a vi možete birati sve što vam odgovara džepu i potrebama.

Kako instalirati Netflix na Roku

Pokretanje Netflixa na Roku prilično je jednostavno jer je uređaj na njemu kompatibilan. Evo kako možete instalirati Netflix na Roku 1 i sve ostale Roku modele.

Za Roku 1:

 1. Na početnom zaslonu Rokua idite na Početna i odaberite “Netflix”. Ako ne možete vidjeti Netflix: Idite na “Trgovine kanala” ➝ “Filmovi & TV “, odaberite” Netflix “➝” Dodaj kanal “➝ prelazak na kanal
 2. Odaberite “Da” na početnom zaslonu Netflixa. Ako još niste član, slijedite upute za registraciju ili postavite svoje članstvo na mreži.
 3. Pojavit će se kôd. Unesite ovaj aktivacijski kôd na netflix.com/activate

Vaš Roku sada ima Netflix

Za ostale Roku modele:

 1. Idite na početnu stranicu i odaberite ‘Netflix’, ako nedostaje Netflix: idite na ‘Streaming Channels’ ⭢ ‘Filmovi & TV “, odaberite” Netflix “⭢” Dodaj kanal “⭢ pređite na kanal
 2. Odaberite “Prijava” na početnom zaslonu Netflixa. Ako još niste član, slijedite upute za registraciju ili postavite svoje članstvo na mreži.

Vaš Roku sada je povezan s vašim Netflix računom. Uživati!

Kako gledati američki Netflix na Roku

Sada kada imate Roku uređaj s Netflixom na njemu, zar ne bi bilo pametno otkriti da određeni naslov koji pokušavate gledati nije dostupan u vašoj regiji?

Netflix na Roku otvara vrata u posve novi svijet video zabave za rezače kabela. Međutim, i dalje ćete biti ograničeni sadržajem koji je dostupan u vašoj regiji. Netflix, kao što svi znamo, ima zasebne medijske biblioteke za svaku zemlju među kojima je američka knjižnica najcjenjenija. Ali njegovom sadržaju i dalje možete pristupiti izvan Sjedinjenih Država koristeći pouzdani Netflix VPN uslugu kao što je PureVPN. Korištenjem PureVPN-a lako možete pristupiti svim kanalima na Rokuu sa sjedištem u SAD-u koji inače nisu dostupni u vašoj regiji.

Imajte na umu da Roku nema ugrađeni VPN klijent i trebate postaviti PureVPN na kompatibilnom usmjerivaču koji će se koristiti za Roku. Na taj način Roku će automatski biti omogućena VPN funkcionalnost dok se povezuje na Wi-Fi.

Postava se sastojala od tri koraka.

 1. Prijava za PureVPN
 2. Konfiguriranje usmjerivača s PureVPN
 3. Spajanje usmjerivača s Rokuom

Prijavite se za PureVPN

Posjetite PureVPN i prijavite se za svoj plan.

Konfiguriranje usmjerivača s PureVPN

Jednom kada imate aktivnu pretplatu PureVPN, vrijeme je da je konfigurirate s usmjerivačem putem Wi-Fi-ja. Proces konfiguracije razlikuje se od usmjerivača do usmjerivača. Evo popisa svih usmjerivača zajedno s njihovim vodičima za konfiguraciju.

 1. DDWRT s PPTP-om
 2. DDWRT s OpenVPN
 3. Asus Router s PPTP-om
 4. Belkin usmjerivač s PPTP-om
 5. Usmjerivač rajčice s PPTP-om
 6. TP-veza s PPTP-om
 7. D-veza s PPTP-om

Nakon što konfigurirate PureVPN na usmjerivaču koji se koristi, prijeđite na sljedeći korak.

Povežite Router s Rokuom

Sada možete spojiti usmjerivač s Roku slijedeći ove korake.

 1. Ponovo pokrenite usmjerivač i povežite se s PureVPN američkom IP adresom
 2. Na Mac ili PC-u posjetite https://owner.roku.com
 3. Kad se od vas traži da odaberete zemlju, odaberite Sjedinjene Države
 4. SAD ima 5-znamenkasti poštanski broj pa morate sastaviti vlastiti poštanski broj koji se odnosi na vašu kreditnu karticu
 5. Sada izvedite resetiranje na vašem Roku. Da biste to učinili, pritisnite gumb na stražnjoj strani vašeg Rokua 15 sekundi
 6. Ponovno postavite Roku s usmjerivačem i ponovno ga povežite s mrežom

Sada biste mogli pristupiti američkom Netflixu kao i ostalim kanalima sa sjedištem u SAD-u, kao što su Hulu, ABC i NBC na vašem Roku-u..

Budući da Rokuu nedostaje zadana VPN kompatibilnost, ovo je daleko najlakši način za instaliranje i upotrebu VPN-a na Roku-u. Za razliku od Amazon Fire TV koji radi na modificiranoj verziji Androida, Roku ima vlastiti softver koji je prilično restriktivan u pogledu aplikacija koje možete instalirati.

Jednom kada instalirate PureVPN na Roku, možete biti sigurni da su vaše mrežne aktivnosti šifrirane i skrivene od znatiželjnih očiju poput vašeg lokalnog davatelja internetskih usluga. Ogromna mreža od 2000+ poslužitelja na 180+ lokacija garantira optimalan radni vijek bez DNS propuštanja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map