Kako priključiti naprijed PS4


Kako priključiti naprijed PS4

Prosljeđivanje luka relativno je čest pojam među mrežnim igračima i to je uglavnom zbog toga što su igrači u određenom trenutku iskusili da njihov igra nije dostupan zbog NAT problema.


video_thumb

Skoči na…

Kako prenijeti svoj PlayStation 4

Iako su portovi potrebni za otvaranje NAT vrste na PS4 isti, postupak se razlikuje od usmjerivača do rutera jer nisu svi usmjerivači iste konfiguracije. Iako se postavke rutera mogu razlikovati, koraci za prijenos naprijed na Playstation 4 uglavnom su isti na bilo kojem usmjerivaču. Treba samo kopati oko postavki vašeg usmjerivača.

Evo koraka za prijenos naprijed na PS4:

 1. Otvori postavke aplikaciju na PlayStationu 4.
 2. Zatim se pomaknite prema dolje i odaberite Mreža.
 3. Odaberi Pogledajte status veze.
 4. Obratite pažnju na IP adresa vaše konzole. Ovo će biti potrebno kasnije u postupku prosljeđivanja porta.
 5. Obratite pažnju na Mac adresa vaše konzole. Ovo se može zahtijevati i za kasnije korake.
 6. Prijaviti se na web sučelje vašeg usmjerivača.
 7. Ručno dodijelite statička IP adresa na svoje PS4 konzola. Upotrijebite podatke iz koraka četiri ili koraka pet ovisno o vašem usmjerivaču.
 8. Pronađite mjesto pravila za prosljeđivanje luka za vaš usmjerivač.
 9. Kad tamo, dodajte portove za TCP 80, 443, 3478, 3479, 3480 i UDP 3478, 3479.

Nakon što učinite izmjene, preporučuje se vama ponovno podizanje sustava tvoj uređaj. Nakon ponovnog pokretanja, trebali biste vidjeti poboljšanje vašeg NAT tipa. Ako se pitate najbolje vrste NAT, to je NAT 2 tipa, koji je umjeren, s tim da je tip 3 strog, a tip 1 otvoren.

Saznajte o tome što je prosljeđivanje porta.

Što je NAT?

Prijevod mrežnih adresa (NAT) igra veliku ulogu kada je u pitanju povezivanje internetskih igara za više igrača jer odlučuje kako se dolaznim prometom upravlja. Za online igrače NAT igra važnu ulogu jer određuje s kim možete igrati.

Prijevod mrežne adrese (NAT) metoda je koju usmjerivači koriste za tumačenje javne IP adrese koja se na Internetu koristi u privatnu IP adresu koja se koristi u vašoj kućnoj mreži i obrnuto..

U svijetu mrežnih igara NAT može stvoriti prepreke ako nije postavljen ispravno. Brojni su razlozi zašto na mreži možete imati strogi NAT. Međutim, ako se prosljeđivanje porta nalazi na mjestu, možete povoljno prevladati prepreke na mjestu.

Kada govorimo o svijetu igraćih konzola, postoje tri glavne NAT vrste koje klasificiraju povezivanje s drugim igračima putem Interneta:

NAT Tip 1 – Otvoreno

Ovo je vrsta konfiguracije u kojoj je sve dopušteno. To znači da se vaš Playstation 4 može povezati s bilo kojim igrama i igrama domaćina. To nije sve, i drugi korisnici širom svijeta moći će vas pronaći i povezati se s igrama koje ste domaćini. Ova vrsta postavki povezana je izravno s Internetom bez vatrozida.

NAT Tip 2 – umjeren

U ovoj vrsti postavke vaša će igraća konzola biti izravno povezana s drugim igračima, no neki će aspekti biti ograničeni. Kada se povežete s internetom putem usmjerivača, dobit ćete NAT tip 2.

NAT Tip 3 – strog

S ovom vrstom NAT, vaš PS4 ima ograničenu povezanost s ostalim igračima na PlayStation poslužitelju. Ostali igrači s NAT Type 2 i NAT Type 3 neće se moći pridružiti nijednoj igri koju pokušavate ugostiti. U NAT Type 3, vaš usmjerivač nema otvorene portove i zahtijeva prosljeđivanje porta.

To znači da ćete imati najbolji doživljaj internetskih igara ako imate NAT Type 1.

Saznajte o NAT filtriranju.

Često postavljana pitanja o prosljeđivanju luka na PS4

Koji su uredi za PS4?

Gotovo svi online igrači nadaju se NAT-u 2. ​​Da biste se to dogodili, morat ćete proslijediti sljedeće portove na IP adresu vašeg Playstation 4:

Brojevi za prosljeđivanje portova Ps4:

TCP portovi: 80, 443, 1935, 3478-3480
UDP portovi: 3478-3479

Pomaže li prosljeđivanje PS4 vrata u mrežnom igranju?

Svrha prosljeđivanja portova je izravno povezati svoju PS4 konzolu s Sonyjevom PlayStation mrežom. Ako je mjesto prosljeđivanja na mjestu postavljeno, vaš PlayStation 4 automatski će dobiti NAT Type 2 (umjeren), što vam omogućava uživanje u igračkom iskustvu bez ikakvih upada.

Prenesite svoj PS4 i igrajte igre s mrežnim igračima. Nabavite dodatak PureVPN za prosljeđivanje za samo 0,99 USD

Je li NAT Type 2 najbolji za PS4?

NAT type 2 je poznat kao najbolji za igranje online igara. No, s umjerenom zaštitom, to može dovesti do sigurnosne prijetnje vašoj mreži, zbog čega morate koristiti prosljeđivanje porta s VPN-om konfiguriranim na vašem usmjerivaču ili PS4 konzoli..

Zašto je potrebno prosljeđivanje porta na PS4?

Možda nećete moći igrati online igrice sa svojim prijateljima i osobama širom svijeta ako prosljeđivanje porta nije konfigurirano na vašem PS4. Sve se svodi na vrstu NAT kao zadanu, većina rutera ima omogućen vatrozid tako da ne dozvoljava ulazak bilo kojeg vanjskog internetskog prometa u Wi-Fi mrežu.

S prosljeđivanjem portova konfiguriranim na PlayStationu 4, možete jednostavno povećati svoje online igranje. Saznajte više o prosljeđivanju luka za igre

Je li prosljeđivanje portova sigurno za PS4?

Općenito, prosljeđivanje porta je sef. Međutim, uz sve što se radi putem interneta, povezani su rizici zbog čega je ključno koristiti VPN prilikom uživanja u igri. PureVPN štiti vas od DDoS napada (uobičajeno među igračima).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map