Kako postaviti korisničke profile u Kodi 18


Kako postaviti korisničke profile u Kodi 18

Objavljeno: 02. srpnja 2019. godine


Svaki Kodi korisnik lako može kreirati različite Kodi profile. Saznajte kako postaviti korisničke profile na Kodi u ovom vodiču. Također, upotrijebite PureVPN za samo 0,99 USD kako biste pristupili dodatnim dodacima i poboljšali privatnost na svojim uređajima za streaming. Ubijte dosadu i zaključite koliko god želite.

Što su Kodi profili?

Kodi omogućava korisnicima da stvore različite profile i mijenjaju ih klikom miša. Zadani profil (administrator) koji prvo stvorite naziva se “glavni”, a nadalje se može koristiti za stvaranje bilo kojeg broja profila za više korisnika. Ova značajka omogućuje korisnicima blokiranje pristupa određenoj mreži ili mapi, stvaranje i prilagođavanje različitih medijskih knjižnica i postavljanje dodataka.

Korisnicima omogućuje čak i pojedinačne RSS feedove i tipkovnice. Prebacivanje između profila također je vrlo jednostavno i korisnici mogu uživati ​​u prilagođenom doživljaju Kodi na istom uređaju.

Zašto postaviti različite Kodi profile?

Za kreiranje izdvojenih medijskih biblioteka

Svi korisnici žele prilagoditi svoju medijsku knjižnicu prema svojim potrebama i ukusu. Ova je značajka vrlo korisna za korisnike koji vole dijeliti svoj uređaj s prijateljima, ali ne žele da zabrljaju bilo koja važna podešavanja ili im omoguće pristup osobnim mapama.

Možete stvoriti i zasebne medijske biblioteke tako da svi korisnici mogu uživati ​​u vlastitom doživljaju Kodi bez ičijeg uplitanja.

Za testiranje različitih Kodi dodataka

Kodi profili su također popularni među Kodi korisnicima napredne razine koji su uvijek u potrazi za novim dodacima koji mogu isprobati. Međutim, ti brojni eksperimenti mogu uzrokovati gužve knjižnice Kodi. Ako ste i vi pro-Kodi korisnik, možete izbjeći gnjavažu stvaranjem dva odvojena profila. Jedan za testiranje, a jedan za osobnu upotrebu.

Postavljanje verzije Kodi prilagođene djeci

Internet je preplavljen lako dostupnim informacijama, i dobrim i lošim. Stoga je postalo vrlo teško ograničiti djecu na pristup bilo kojem eksplicitnom sadržaju. Ova je značajka najbolja za roditelje koji traže prilagođenu verziju Kodija s jednostavnim sučeljem i kontroliranim pristupom sadržaju i dodacima.

Kako postaviti korisničke profile u Kodi 18.2 Leia

Kodi profili su vrlo zabavni za korištenje i lako se instaliraju. Evo jednostavnog načina za njegovo stvaranje.

Korak 1: Pokrenite Kodi na svom uređaju

Korak 2: Odaberite “Sustav” u gornjem lijevom kutu zaslona pomoću ikone koja izgleda kao kogdevice

3. korak: Sada idite na “Postavke profila”

4. korak: U podkategoriji profila moći ćete vidjeti sve profile koje ste prethodno stvorili. Ako prvi put postavljate novi korisnički profil, vidjet ćete samo administratorski profil nazvan “Glavni korisnik”. Sada s desne strane odaberite “Dodaj profil” da biste stvorili novi profil.

Korak 5: Pojavit će se tekstni okvir i od vas će se tražiti da unesete “Ime profila”.

Korak 6: Nakon završetka odaberite “U redu”

Korak 7: Sada će se pojaviti okvir s oznakom “Preglednik za mapu”. Jednostavno ga ostavite prazno i ​​odaberite “U redu”.

Korak 8:

 • Naziv profila – Ovdje možete promijeniti ime profila
 • Slika profila – Ovdje dodajete određenu sliku za profil kako biste ga lakše prepoznali
 • Imenik profila – Ovdje možete postaviti lozinku za određenu vrstu sadržaja. Na primjer, možete postaviti različite brave za videozapise, glazbu, dodatke, upravitelj datoteka itd. S tekstualnim kodom, numeričkim pristupnim kodom ili kombinacijom. To je najbolje za postavljanje dječije verzije Kodi s kontroliranim ili ograničenim pristupom
 • Izvori medija – u ovoj mapi nalaze se na raspolaganju svi filmovi i TV emisije. Iako je najbolje ovu opciju ostaviti sinkroniziranu s administrativnim profilom, možete imati i dvije potpuno odvojene mape. Omogućuje donje opcije.
  Odvojeno – Odvojite informacije o medijima s potpunom kontrolom
  Dijeljeno sa zadanom – Dijelite informacije o medijima s glavnim korisnikom uz potpunu kontrolu
  Dijeljeno sa zadanom (samo za čitanje) – Dijelite informacije o medijima sa zadanim korisnicima dok ih je zaključan glavni kôd
  Odvojeno (zaključano) – za profil imaju odvojene informacije o medijima sa zadanim korisnikom, ali ne mogu se mijenjati bez omogućavanja glavnog koda
 • Informacije o medijima – Ovdje možete postaviti zasebne informacije za dijelove medija za svaki korisnički profil. Nudi iste opcije kao i “Izvori medija”, ali preporučujemo vam da ostavite to “odvojeno” da biste stvorili pojedinačne profile

Ako niste sigurni koje promjene trebate unijeti u gornjim postavkama ili medijskim izvorima, slobodno ih ostavite kao zadane.

Da biste to učinili odvojeno, možda ćete u sljedećem koraku imati i jednokratnu kopiju medijskih informacija i izvora. Ova vam opcija omogućuje kopiranje postojećih postavki samo kao početnu točku, dok izvori i podaci o medijima ostaju odvojeni.

Kako prebaciti korisničke profile u Kodi

Sada kada znate kako stvoriti više korisničkih profila u Kodiu, možda ćete htjeti znati kako se prebaciti između tih profila. Evo jednostavnog načina za to.

 1. Pokrenite Kodi
 2. Idite na “Postavke”
 3. Odaberite “Postavke profila”.
 4. Na lijevoj bočnoj traci kliknite “Profili”
 5. Kliknite desnom tipkom miša na profil koji želite otvoriti
 6. Kliknite “Učitaj profil.”
 7. Kodi će trebati nekoliko sekundi za učitavanje i vaš će profil biti spreman za upotrebu

Kako prilagoditi postavke profila u Kodi-ju

Sada kada znate kako stvoriti više profila i prelaziti između njih. Sljedeći je korak naučiti kako prilagoditi postavke na svakom od profila. Slijedite dolje navedene korake.

 1. Pokrenite Kodi
 2. Idite na “Postavke”
 3. Zatim ‘Postavke profila’
 4. Na lijevoj bočnoj traci odaberite “Općenito”
 5. Pojavit će se dvije mogućnosti

Prikaži zaslon za prijavu pri pokretanju: Ako želite spriječiti drugim korisnicima da pristupaju vašem profilu i njegovom sadržaju, ova opcija osigurava da će, kad netko pokuša pristupiti Kodi-u, biti zatraženo da odaberu profil i unesu lozinku.

Automatska prijava pri pokretanju: Ova opcija omogućuje vam da odaberete koji će se profil koristiti kao primarni kada se pokrene Kodi. Obično je ovaj skup za zadnji prijavljeni profil; možete koristiti ovu opciju da bilo koji profil postavite kao zadani.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map