Je li LastPass siguran?


Je li LastPass siguran?

Sa porastom naših mrežnih računa, pamćenje korisničkog imena i lozinke za svako od njih postalo je izazov i često se odjaviti sa svojih računa jer ste izgubili lozinku.


Da li se više ne usuđujete ponovo upotrijebiti istu lozinku, jer prema često citiranoj studiji Microsoftovog istraživanja prosječni korisnik ima 6,5 ​​lozinki, a svaka se dijeli na 3,9 različitih web mjesta? Svaki korisnik ima oko 25 računa koji zahtijevaju lozinke i upisuju u prosjeku 8 lozinki dnevno.

Ako račun za Facebook na račun portala vaših učilišta, on može biti sam test da se samo sjetite vaših vjerodajnica. Zbog toga je negdje netko završio sa sjajnom idejom razvoja upravitelja lozinki!

U osnovi, Upravitelj lozinki djeluje kao organizator koji sigurno zadržava vaše lozinke na svakom mrežnom računu tako da ne morate stalno čekati po glavi pokušavajući opozvati lozinku. Takav upravitelj lozinki je LastPass, globalno pohvalna šifrirana usluga.

je zadnji prolaz siguran

Što je LastPass i tko ga posjeduje?

LastPass je prvobitno objavljen 22. kolovoza 2008. Od listopada 2015. LogMeIn Inc je kupio LastPass za 110 milijuna dolara.

LastPass je upravitelj i generator lozinki koji vaše lozinke i osobne podatke zaključava u sigurnom trezoru.

Iz trezora LastPass možete pohraniti lozinke i prijave, stvoriti profile za kupovinu na mreži, generirati jake lozinke, pratiti osobne podatke u bilješkama i još mnogo toga.

S LastPassom izbjegavate zatvoriti svoje internetske račune ili se boriti sa frustrirajućim resetiranjem zaporki.

LastPass također nudi premium verziju koja nudi dodatne prednosti kao što su neograničeno dijeljenje lozinki, stavki i bilješki, 1 GB šifrirane pohrane datoteka, premium multifaktorska provjera autentičnosti, prioritetna tehnička podrška i provjera autentičnosti otiska prsta na radnoj površini.

Glavna lozinka

Za postavljanje novog LastPass računa potrebna je snažna glavna lozinka. Šifra je šifrirana, u slučaju da je LastPass hakiran, tako da vaša glavna lozinka ne bi bila tamo u bazi podataka.

Sjetite se glavne lozinke LastPass, a LastPass će umjesto vas automatski ispuniti web preglednik i prijave.

Kako je LastPass siguran?

LastPass djeluje u sigurnosnom modelu nulteg znanja gdje su svi osjetljivi podaci pohranjeni u LastPass-u šifrirani na razini uređaja s AES-256 bitnom enkripcijom prije nego što se sinkronizira s sigurnosti transportnog sloja (kriptografski protokol namijenjen pružanju sigurnosti komunikacije preko računalne mreže ) da ga zaštiti od napada čovjeka u sredini.

Česta nadogradnja sustava

Uz to, LastPass koristi najbolje sigurnosne prakse u industriji kako bi osigurao svoju infrastrukturu često nadogradnjom svojih sustava, kao i koristeći suvišne podatkovne centre kako bi umanjio rizik od zastoja ili jednostrukog kvara. Navodno je LastPass testirano na više od 43.000 tvrtki, uključujući Fortune 500 i vodeća tehnološka poduzeća.

Šifriranje i dešifriranje podataka

Šifriranje i dešifriranje funkcionira besprijekorno provjerom ključa. Jednom kada je ključ potvrđen, znači da ste uspješno unijeli ispravnu lozinku, tada ćete moći vidjeti svoje lozinke spremljene na LastPassu.

Redovita revizija i penetracijska ispitivanja

Ako pripadaju usluzi pružanja sigurnosti, podvlači se da su sigurnosne mjere ključne za svakodnevnu rutinu na LastPass-u. Poput PureVPN-a, LastPass također provodi najmanje jedno godišnje testiranje kako bi učvrstio i potvrdio sigurnost svog proizvoda kako su provjerile službe ispitivanja sigurnosti.

Sudjelovanje u programima programa Bounty

LastPass također sudjeluje u programima za stvaranje bugova na BugCrowd-u, gdje istraživači bijelih šešira ispravno otkrivaju bugove kako bi kompanije mogle poboljšati svoj proizvod i dodatno ga ojačati protiv hakera i cyber kriminala. Ovo dodatno učvršćuje njihova obećanja u čuvanju korisničkih lozinki onakvima kakve trebaju biti.

Što se događa ako LastPass dobije hakiran stav?

Doba je hakera i govorilo se da je gotovo sve na internetu hakativno, da vidimo kako se LastPass bavi svojom sigurnošću.Kao upravitelj lozinki sigurnost nam je glavni prioritet. Nastojimo osigurati da su najosjetljiviji podaci naših korisnika privatni i sigurni, pod svaku cijenu. Kao softverska kompanija, greške i problemi javljaju se prirodno, a iako su neugodni i zabrinuti, oni su dio prirodnog procesa koji LastPass čini jednako sigurnim..

Prema LastPassu, oni su doživjeli samo jedan sigurnosni incident u svojoj desetogodišnjoj povijesti koji potiče iz 2015. Srećom, nisu ugroženi nikakvi šifrirani podaci trezora.

LastPass često testira infrastrukturu, pa čak i na većini ekstremnih testova njihovi sustavi su na značajan način izdržali i zaštitili šifrirani svod u kojem se nalaze složeni podaci njegovih korisnika. To dodatno učvršćuje naše povjerenje u bezgrešnu mrežu koju su razvili.

Ako LastPass pretrpi haker, hakeri zapravo neće dobiti ništa drugo osim informacija o glupostima. To je zato što oni koriste AES-256 bitnu enkripciju koja kodira vaše podatke do razine zbog koje ga nema koristi niti jednoj osobi osim stvarnom primatelju s valjanim ključem za dešifriranje.

Sada su potrebni i neki sigurnosni protokoli koje biste trebali uzeti u obzir kako biste svoje podatke zaštitili.

Možeš:

 • Najbolja praksa je stvoriti novu i snažnu lozinku za svaki račun koji napravite.
 • Nikada nemojte ostati prijavljeni ako koristite proširenje preglednika jer postoje veće šanse da vam uređaj ukrade i haker može lako pristupiti svim vašim lozinkama..
 • Ažurirajte svoj softver i antivirus.
 • Posljednje, ali ne najmanje bitno, zaštitite se od hakera pomoću PureVPN-a.

Želite povratiti svoju internetsku privatnost? Možda ćete htjeti provjeriti ispod vodiča:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map