Zaštita Keyloggera – Kako zaštititi svoj uređaj od ovog zlonamjernog alata

Jeste li znali da je američka agencija za provođenje zakona 1999. godine srušila šefa mafijaške Philadelphije uz pomoć “keyloggera”?

Sada nije previše mutno, zar ne?

Pa, s Keyloggerima ne možete uvijek očekivati ​​sretne završetke, pogotovo kada su oni ostavljeni na volju hakera i drugih cyber kriminalaca.

Keylogger se koristi u različite svrhe. Na primjer, sigurno ste čuli priče o ljubomornim supružnicima koji vode računa o svim njihovim značajnim aktivnostima. Isto tako, većina IT osoblja koristi ove alate za praćenje korištenja propusnosti mreže ili otklanjanje problema.

Međutim, isti se alati također široko koriste od strane cyber kriminalaca za prikupljanje osjetljivih podataka korisnika. U konačnici, cyber-kriminalci ga koriste u druge svrhe, poput trgovine na crnom tržištu, krađe identiteta i još mnogo toga.

Stoga je najbolje naučiti i razumjeti više o zaštiti Keyloggera, tako da svoje povjerljive podatke možete zaštititi od cyber prijetnji. img

  • Što je Keylogger & Kako radi?
  • Vrste keyloggera o kojima biste trebali znati
  • Koje informacije mogu ukrasti keyloggeri?
  • 7 učinkovitih načina na koje možete zaštititi svoj uređaj od Keyloggera
   • Koristite antivirusni ili antimalware
   • Postavljanje vatrozida
   • Podržavajte OS i firmver ažuriranim
   • Ne otvarajte sumnjive e-poruke ili veze
   • Instalirajte Anti-Keyloggers
   • Periodično mijenjajte lozinke
   • Koristite virtualnu privatnu mrežu

  Vrste keyloggera o kojima biste trebali znati

  Kao što je već spomenuto, Keylogger dolaze u različitim oblicima i za njihovu zaštitu podataka morate biti važni.

  • Hakeri koji imaju fizički pristup uređaju žrtve mogu koristiti hardverske tipkovnice za nadzor i krađu informacija. Hardverski utemeljeni Keyloggeri dostupni su kao mini-PCI kartice, USB priključci, pa čak i kao ugrađeni sklop unutar tipkovnice.
  • Keyloggers koji se distribuiraju putem zlonamjernih rootkita ili softvera i koji mogu prodrijeti u izvor jezgre sustava nazivaju se Keyloggers temeljeni na kernelima. Ovu zlonamjernu vrstu softvera prilično je teško otkriti jer su oni dobro skriveni unutar samog OS-a.
  • Jedan od najčešćih oblika Keyloggera zasnovan je na API-ju. Ti se alati koriste kao API za tipkovnicu i na taj se način koriste za bilježenje pritisaka tipki koje je upisala žrtva.
  • Jedna od najkompleksnijih vrsta Keyloggera su Akustični Keyloggers. Alat koristi prakse akustične kriptoanalize za bilježenje pritisaka na tipkovnici žrtve.

  Koje informacije mogu ukrasti keyloggeri?

  Ovisno o prirodi i namjeni Keyloggera, alat se može koristiti za praćenje i krađu različitih vrsta osjetljivih podataka korisnika. Za početak haker može upotrijebiti alat za praćenje aktivnosti pregledavanja korisnika i zapisivanje vjerodajnica za prijavu korisnika, uključujući platforme društvenih medija, internetski bankovni račun itd..

  Haker zatim može koristiti podatke za ucjenjivanje cilja, krađu novca s bankovnog računa žrtve, kupovinu stvari na kreditnoj kartici žrtve ili jednostavno trgovanje vjerodajnicama na tamnom webu u zamjenu za ogroman iznos.

  7 učinkovitih načina na koje možete zaštititi svoj uređaj od Keyloggera

  Keyloggere je obično teško otkriti. Ali možete uzeti u obzir sljedeće savjete za zaštitu Keyloggera kako biste otkrili, uklonili i spriječili Keylogger-ove krađe i zloupotrebe vaših podataka.

  Koristite antivirusni ili antimalware

  Antivirusi ili Antimalware djeluju kao avangarda protiv raznih vrsta zlonamjernih alata koji se dižu u cyber prostoru. Čak i ako ne sumnjate na bilo koji Keylogger ili ste svjedoci bilo kakvih simptoma zlonamjernog softvera na vašem uređaju, koristite ove sigurnosne alate kako biste spriječili bilo koji budući incident. Pobrinite se da ažurirate bazu podataka virusa tog alata ažurnom za borbu protiv novih i novih prijetnji.

  Postavljanje vatrozida

  Vatrozidovi se koriste za postavljanje pravila protiv dolaznog i odlaznog mrežnog prometa. Kao rezultat, vatrozidi čine stvarno učinkovitu aplikaciju protiv štetnih alata poput Keyloggera. Budući da Keyloggeru treba Internet za slanje podataka napadaču, a internetski promet prolazi kroz Vatrozid, postoji velika vjerojatnost da će aplikacija otkriti riblji promet ili zatražiti. Možete upotrebljavati Windowsov ugrađeni vatrozid ili postaviti aplikaciju treće strane.

  Podržavajte OS i firmver ažuriranim

  Imajte na umu da sigurnosna ranjivost u firmveru ili OS-u sustava dovodi do uspješnih cyber napada. U stvari, hakeri i drugi cyber-kriminalci uvijek su u potrazi za iskorištavanjem nula dana radi uspješnih kršenja sigurnosti, a samim tim i krađe podataka.

  Jedini način na koji možete spriječiti cyber napade u vezi sa sigurnosnim eksploatacijama je ažuriranjem firmvera ili OS-a vašeg uređaja. Proizvođač softvera uređaja ili razvojni programer OS periodično razvijaju sigurnosne zakrpe kako bi pomogli korisnicima i njihovim uređajima da budu iskorišteni..

  Ne otvarajte sumnjive e-poruke ili veze

  Ako na uređaju imate Keylogger, čak i nakon svih preventivnih mjera, to znači da je alat morao proći kroz sumnjivu e-poštu ili vezu na koju ste možda kliknuli. Nikada ne otvarajte i ne klikajte nepoznate e-poruke. Nikada ne možete znati sadržaj e-pošte i prijetnje koje ona sadrži. Stoga je najbolje zanemariti ili izbrisati e-poruke koje izgledaju čak pomalo sumnjivo.

  Instalirajte Anti-Keyloggers

  Pomoću anti-Keyloggera možete otkriti svaki Keylogger u vašem sustavu ili uređaju i zauvijek ga ukloniti. Na internetu možete pronaći besplatne plaćene aplikacije. Obavezno provjerite recenzije i koristite pouzdane aplikacije.

  Jedna stvar na koju morate imati na umu pri korištenju anti-Keyloggera jest da su ti alati izgrađeni za iskorjenjivanje svih vrsta kompleta za zapisivanje ključeva koji vaš uređaj ima, čak i legitimne komplete koje IT osoblje koristi u gore spomenutim svrhama.

  Periodično mijenjajte lozinke

  Česta promjena ili izmjena lozinki jedan je od najstarijih trikova u knjizi. Nepotrebno je reći da je i jedna od najboljih praksi zaštite Keyloggera. Međutim, prije promjene lozinke obavezno morate biti sigurni da vaš uređaj nema nijedan keylogger. U suprotnom, vratit ćete se na kvadrat.

  Koristite virtualnu privatnu mrežu

  Sigurno da antimalware i anti-Keylogger mogu otkriti i ukloniti Keylogger. No, ako želite implementirati dodatni sloj sigurnosti kako biste spriječili buduće sukobe s Keyloggerom i sličnim prijetnjama, preporučuje se da razmislite o upotrebi VPN-a, zajedno s ostalim ovdje navedenim preventivnim mjerama..

  Za šifriranje podataka korisnika PureVPN koristi standardne sigurnosne protokole i vojnu enkripciju. Jednom kada su postavljeni i implementirani, korisnici mogu uživati ​​u sigurnoj komunikaciji i pregledavanju na bilo kojoj mreži, uključujući javne Wi-Fi žarišne točke koje su prilično popularne zbog iskorištavanja i nesigurnosti..

  Osim što štiti vaš uređaj od neovlaštenog pristupa, PureVPN vam omogućuje i obmanjivanje lokacije kako biste uživali u anonimnosti i dostupnosti na mreži, uz brojne druge pogodnosti.

  Želite povratiti svoju internetsku privatnost? Možda ćete htjeti provjeriti ispod vodiča:

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me