Sad predstavljamo 7-dnevno suđenje premija na posao, popivanje, & ostati siguran

Što je prosljeđivanje luka?

Prosljeđivanje luka važna je značajka koja omogućuje pristup uređaju, poslužitelju ili usluzi s bilo kojeg mjesta na svijetu. Jednostavno rečeno, Port Forwarding će omogućiti korisnicima izradu namjenskih poslužitelja, pokretanje različitih vrsta usluga i još mnogo toga.

S obzirom na značaj ove značajke, PureVPN je razvio snažni dodatak za prosljeđivanje priključaka koji omogućava korisnicima da prosljeđuju bilo koje portove istovremeno koristeći VPN mrežu.

Da biste u potpunosti razumjeli ovaj dodatak i njegove prednosti, pročitajte cijeli vodič.

img

Za što se koristi prosljeđivanje porta?

To je tehnika koja se široko koristi za preusmjeravanje računala promet putem odabranih portova između LAN računala (lokalna mreža) i udaljenih računala (Internet).

Ukratko, to je postupak koji vam omogućuje da mrežni promet pošaljete putem broja odabranog porta i učinite ga dostupnim drugima na lokalnoj mreži ili Internetu.

Obično se za preusmjeravanje koristi VPN ili proxy program. Ipak, to se može učiniti i putem hardverskih komponenti poput usmjerivača, proxy poslužitelja ili vatrozida.

Saznajte o tome što je broj porta?

Vrste prosljeđivanja luka

Mapiranje portova postoji u nekoliko oblika. Dolje su navedeni najčešće korišteni oblici:

Lokalno prosljeđivanje luka

Najčešće se koristi u usporedbi s drugim vrstama prosljeđivanja luka. Obično se koristi za slanje podataka iz druge aplikacije klijenta na isti sustav. Pomoću lokalnog prosljeđivanja porta lako se možete povezati s lokalnog računala na drugi poslužitelj. Također možete zaobići vatrozidove koji blokiraju određene web stranice pomoću lokalnog prosljeđivanja porta.

Daljinsko prosljeđivanje priključaka

Aplikacijama koje se nalaze na strani poslužitelja Secure Shell (SSH) omogućuje pristup uslugama na SSH-ovoj strani klijenta. Postoje i drugi vlasnički programi tuneliranja koji koriste udaljeno prosljeđivanje portova za istu opću svrhu. Jednostavnim riječima, daljinsko prosljeđivanje portova omogućava vam povezivanje sa strane poslužitelja tunela na udaljenu mrežnu uslugu koja se nalazi kod klijenta tunela, strana.

Dinamičko prosljeđivanje priključaka

Omogućuje vam prolazak kroz vatrozid ili NAT pomoću prozora vatrozida. Cilj ove metode je omogućiti klijentima da se povežu na pouzdan poslužitelj koji djeluje kao posrednik u slanju / primanju podataka na jedan ili više odredišnih poslužitelja..

Kako funkcionira prosljeđivanje luka?

Da biste poslali bilo kakav zahtjev putem interneta, paketi podataka stvaraju se i šalju preko interneta. Ovi paketi sadrže detalje vašeg zahtjeva, koji također uključuju odredište vašeg računala ili uređaja.

Mrežni usmjerivač obično provjerava zaglavlje IP paketa prije nego što ga pošalje na bilo koje povezano i odgovarajuće sučelje. Ona, pak, šalje podatke na odredište koje je u zaglavlju.

No, prosljeđivanje porta malo mijenja stvari. U prosljeđivanju porta, aplikacija za presretanje (vaš VPN klijent) čita zaglavlje paketa, bilježi odredište i zatim prepisuje podatke o zaglavlju prije nego što ga pošalje na drugo računalo ili poslužitelj – onu koja se razlikuje od računala / poslužitelja kojeg ste namjeravali.

To sekundarno odredište hosta može biti drugi poslužitelj koji koristi drugačiju IP adresu, drugačiji port ili potpuno različitu kombinaciju dvaju. U slučaju VPN-a ili proxy-a, ovo sekundarno odredište obično su poslužitelji zaposleni od pružatelja usluga koji maskiraju ili pokrivaju vašu originalnu IP adresu.

Pogled na prosljeđivanje luke

Sljedeći će vam primjer pomoći u objašnjenju funkcioniranja značajke za prosljeđivanje porta.

U sljedećem primjeru, IP adresa 101.0.0.1 šalje zahtjev na 101.0.0.3 na priključku 90. Posrednički domaćin – 101.0.0.2 – presreće pakete, prepravlja zaglavlja paketa i šalje ih na IP adresu 101.0.0.4 na Port 9090 :

101.0.0.1->101.0.0.2->101.0.0.4
Podnosi zahtjev zaZapravo šalje na
101.0.0.3:90101.0.0.4:9090

Domaćin, 101.0.0.4, odgovara na ovaj zahtjev, šalje ga na 101.0.0.2. Tada 101.0.0.2 preispituje paket – što pokazuje da je odgovor od 101.0.0.3 – i šalje ga na 101.0.0.1:

101.0.0.4->101.0.0.2->101.0.0.1
Šalje svoj odgovor naProsljeđuje odgovor na
101.0.0.2:9090101.0.0.1:90

Što se tiče 101.0.0.1, poslao je zahtjev na 101.0.0.3 u luci 90, a odgovor je vratio od 101.0.0.3 u luci 90. Ali to se zapravo nije dogodilo. Promet nikada nije dirnuo 101.0.0.3. Ali, zbog načina na koji su paketi prepisani, 101.0.0.1 vidi da je dobio odgovor iz 101.0.0.3.

Primijećeno odredište uvijek je iz perspektive računala koje traži. Kao što vidite na dijagramu: unatoč tome što je 101.0.0.4 postalo odredište u stvarnom vremenu za promet od 101.0.0.1, odredište za sav promet (koliko domaćin domaćin zahtijeva) je 101.0.0.3.

Možete saznati više o tome kako funkcionira prosljeđivanje porta putem donjeg videozapisa:

Upotrijebite slučajeve prosljeđivanja luka

Značajka preusmjeravanja luka dolazi u priličnoj prilici u mnoštvu stvari koje radimo kod kuće ili na poslu. Evo nekih važnih slučajeva upotrebe preusmjeravanja luka:

 • Pristup sigurnosnim kamerama kada niste kod kuće
 • Prosljeđivanje portova na Xbox i PlayStation konzole
 • Postavljanje poslužitelja kod kuće, kao što je Minecraft ili Teamviewer
 • Ubrzavanje preuzimanja.
 • Pronalaženje usmjerivača na vašoj mreži.
 • Optimiziranje usmjerivača.
 • Testiranje portova na vašoj mreži.
 • Vratite izgubljene lozinke usmjerivača.
 • Prosljeđivanje porta omogućuje vam pristup računalu, prijenosnom računalu ili poslužitelju s bilo kojeg mjesta na svijetu.
 • Omogućuje vam dijeljenje pristupa vašoj web stranici / FTP-u ili bilo kojoj drugoj usluzi.
 • Omogućuje vam igranje internetske igre s prijateljima dopuštajući prijateljima da se pridruže vašem igračkom poslužitelju.
 • Da biste klijentima slali e-poštu na siguran način.
 • Za pristup web lokacijama s ograničenim pristupima s bilo kojeg mjesta.
 • Da biste se povezali s hosting poslužiteljima putem vatrozida na razini datacentera s bilo kojeg mjesta.
 • Da biste poboljšali otpor protiv DDoS napada.
 • Za p2p svrhe.
 • Da biste dobili udaljeni pristup (RDP).
 • Za pristup privatnim umreženim aplikacijama iza NAT-a za udaljeni pristup.
 • Da biste se povezali s Fantasy Groundsom s raznih usmjerivača.
 • Za pristup uslugama na Synology NAS.
 • Pristup uslugama na Plex-u.

Kako mogu omogućiti prosljeđivanje porta na mojoj VPN?

Imate li problema s povezivanjem vaših omiljenih igara za više igrača ili chat programa na Internet? Ne radi li web preglednik vašeg tableta iako je spojen na Wi-Fi mrežu? Vaš je problem možda blokirani priključak na usmjerivaču, a to je lako ispraviti.

Vaš usmjerivač stoji između uređaja i interneta i osigurava da su svi podaci koji ulaze i izlaze ispravno usmjereni.

Zamislite svoj usmjerivač kao zid koji sprečava neželjeni i štetni promet dok otvara portove kako bi omogućio koristan promet poput web stranica, igara i programa za razmjenu datoteka. Portovi su poput vrata u zidu rezerviranih samo za korisni promet, a vaš usmjerivač čini dobar posao automatske konfiguracije većine portova koje trebate za sigurno korištenje interneta.

U nekim slučajevima, međutim, morate reći ruteru da otvori određeni port kako program neće biti blokiran. Ovdje će vam trebati PureVPN-ova značajka za prosljeđivanje porta.

Prosljeđivanje porta s dodatkom PureVPN

Mnogo je razloga zašto će vam trebati dodatak za prosljeđivanje porta PureVPN. Poznata je činjenica da VPN-ovi i prosljeđivanje porta obično ne rade zajedno. Ako želite koristiti prosljeđivanje porta, morat ćete isključiti svoju VPN uslugu. Ali to će vas izložiti internetskim prijetnjama svih vrsta.

Tu dolazi dodatak za prosljeđivanje porta PureVPN. Upotreba ovog dodatka omogućit će vam istodobno korištenje prosljeđivanja vrata i PureVPN.

Slično tome, prosljeđivanje porta ne radi na vašem računalu. No s PureVPN dodatkom, funkcionirat će i na vašem računalu.

Otvorite portove za bilo koju igru ​​po vašem izboru s premium dodatkom probnog razdoblja PureVPN Port Forwarding za samo 0,99 USD

Saznajte više o PureVPN-ovom dodatku

Prednosti upotrebe programa PureVPN i slanja portova istovremeno

Prosljeđivanje luka štiti vas od hakera. Vaši uređaji i poslužitelji ostaju zaštićeni od neželjenog pristupa, dok vaše aktivnosti ostaju skrivene od svih vrsta špijuna i hakera. Prosljeđivanje porta transparentno je krajnjem korisniku, dok mrežama dodaje dodatni sloj sigurnosti.

Jedna zasebna IP adresa

Slično tome, prosljeđivanje porta je korisno za one koji se žele pridržavati jedne IP adrese prilikom korištenja interneta. To mogu biti poduzetnici ili ljudi koji rade za korporativni subjekt. Oni se obično pretplaćuju na namjenski IP putem pružatelja VPN-a i koriste značajku za prosljeđivanje porta za povezivanje s tom određenom jedinstvenom IP adresom.

Prosljeđivanje porta također je korisno za one koji žele pokrenuti web poslužitelj ili igrački poslužitelj na jednoj mreži. Oni koji se žele povezati s ovom mrežom mogu to lako učiniti putem značajke prosljeđivanja vrata.

PureVPN vam omogućuje pristup značajki prosljeđivanja porta, istovremeno osiguravajući da ostanete sigurni u procesu. Svi podaci koje pošaljete sa svog uređaja i dalje ostaju 100% zaštićeni i sigurni. Bez obzira koliko se haker trudio, vaše internetske komunikacije ostaju skrivene i sigurne najboljim načinima šifriranja.

Pa što čekaš? Isprobajte PureVPN sada i koristite Forwarding prosljeđivanje, bez izlaganja njegovih ranjivosti.

Pitanja i odgovori(Često postavljana pitanja)

Kako provjeriti je li moj port otvoren?

Možete provjeriti je li vaš port otvoren ili nije putem servisa za provjeru porta poput CanYouSeeMe.org i ismyportopen.com.

Je li prosljeđivanje luka sigurno?

Izazov prilikom ručne postavke ručnog prosljeđivanja putem usmjerivača jest taj što vaše internetske komunikacije možda više neće ostati sigurne. Kada koristite prosljeđivanje luka, postoji više mrežnih ranjivosti zbog čega vam je potreban VPN prosljeđivački VPN da biste osigurali svoje mrežne aktivnosti.

Također, hakeri ne mogu pristupiti putem proslijeđenih portova. Sve ovisi o ciljanim ulazima ili koliko je dobar vatrozid vašeg usmjerivača i koliko je on siguran i iznutra i izvana..

Što je Port pokreće?

Uključivanje priključka slično je prosljeđivanju luka, osim nekoliko ključnih razlika. Kad postavite okidanje porta, zatvara port koji ste odabrali. Ova luka otvara se samo kad je aktivirana odlaznom komunikacijom. Luka će se zatvoriti nakon određenog vremenskog razdoblja nakon završetka izlazne komunikacije koja je pokrenula otvaranje.

Ovo je korisno za povećanje sigurnosti veze jer daje kontrolu lokalnom uređaju za otvaranje veze ili na drugi način drži vrata zatvorenima. Ovo pomaže u uklanjanju rizika povezanih s prosljeđivanjem luka kada port dulje vrijeme ostaje otvoren, čak i kada se ne koristi.

Treba li prosljeđivanje porta statički IP?

Da, za prosljeđivanje priključaka potrebna će vam statična IP adresa za vaš uređaj. Prema zadanim postavkama, davatelj internetskih usluga dodijelio vam je dinamičnu IP adresu koja se uvijek mijenja. Zato prosljeđivanje porta neće moći prikvačiti vaš uređaj na vašu kućnu mrežu.

Smanjuje li prosljeđivanje portova ping?

U nekim slučajevima prosljeđivanje porta može smanjiti vaš ping. Međutim, za neke će korisnike ping drastično eskalirati. Sve je označeno na poslužitelju na koji se povezujete i koliko je taj server smješten od vaše fizičke lokacije.

Koja je razlika između prosljeđivanja i pokretanja porta?

Kao što možda već znate, neki programi i igre zahtijevaju otvaranje određenih portova za uspješno funkcioniranje. Prosljeđivanje i pokretanje priključaka mogu se koristiti za omogućavanje uređajima pristup uslugama izvan mreže. Međutim, njihovi procesi su malo drugačiji.

Prosljeđivanje porta omogućuje vanjske veze na neodređeno vrijeme, tako da se smatra manje sigurnim jer su portovi otvoreni na usmjerivaču. Puštanje u priključak, međutim, omogućava vanjske veze određeno vremensko razdoblje, što ga čini sigurnijim i fleksibilnijim od svog partnera.

Što je UPnP?

UPnP, također poznat kao Universal Plug and Play, protokol je koji rješava neke sigurnosne probleme koji se pokreću prosljeđivanjem porta. Aplikacijama na vašim uređajima omogućuje otvaranje portova po potrebi i zatvaranje nakon završetka. To je praktičnije jer vas štedi od gnjavaže otvaranja i zatvaranja portova.

Saznajte više o tome što se nadograđuje

Kako otvoriti portove na vašem usmjerivaču?

Pronalaženje i otvaranje portova na usmjerivaču je jednostavno. Prati korake:

 • Pronađite IP adresu usmjerivača.
 • Prijeđite na postavke usmjerivača.
 • Unesite svoje vjerodajnice (korisničko ime i lozinku).
 • Pogledajte oko kartice za prosljeđivanje luka.
 • Otvorite svoj željeni priključak. Na primjer, upišite 8840 za otvaranje priključka 8840. Ako želite otvoriti dva ulaza, upišite 8840, 8820 ili 8810-8815 da biste otvorili portove od 8810 do 8815.
 • Spremite svoje postavke.
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me