Netflix ne radi na Apple TV-u? Evo kako to riješiti.

Objavljeno: 03. ožujka 2020. godine

Korisnici Apple TV-a suočeni su s različitim problemima koji se odnose na strujanje kada koriste Netflix aplikaciju na svojim drugim generacijama i starijim uređajima. U nekim slučajevima korisnici se pozdravljaju s pozdravom pogreške “Netflix je trenutno nedostupan”, u drugim se Netflix nastavlja srušiti; dok neki korisnici mogu otkriti da Netflix nema zvuk na Apple TV-u. Ako se i vi suočite s bilo kojim od ovih dosadnih problema, pročitajte njihov vodič za rješavanje problema u nastavku.

Netflix ne radi na Apple TV-u

Netflix je sada službeno dostupan za Apple TV 2 i novije verzije. Napokon su korisnici Apple TV-a dobili pauzu od isprobavanja različitih načina rada koji su sami napravili. Apple TV domaćin je gotovo svih glavnih servisa za strujanje poput Amazon Prime i Hulu, ali dodavanjem Netflixa na popis Apple TV je postao vrući izbor u streaming zajednici.

Netflix na Apple TV nudi jedinstveno iskustvo streaminga, ali baš kao i svi uređaji koji podržavaju Netflix, postoje i posebne blokade puta s kojima se korisnici često suočavaju. Ako se i vi suočite s bilo kojim problemom koji smo spomenuli u početku, pomaknite se prema dolje za njihova specifična rješenja.

“Netflix trenutno nije dostupan”

Ako vam se prikazuje poruka o pogrešci da je “Netflix trenutno nedostupan”, u nastavku su neke kratke ispravke koje možete isprobati..

Provjerite Netflix na drugom uređaju

Pokušajte koristiti Netflix na drugom uređaju, poput pametnog telefona ili računala, kako biste vidjeli postoji li problem s mrežnom vezom. Ako Netflix dobro funkcionira na drugom uređaju, problem je u vašem Apple TV-u.

Ponovno instalirajte Netflix na Apple TV

Možete izbrisati aplikaciju Netflix na svom Apple TV-u, a zatim je ponovo instalirati kako biste vidjeli može li riješiti problem. Evo kako:

 • Pritisnite i držite središnji gumb na dodirnoj ploči i vidjet ćete da se Netflix počeo tresti
 • Sada pritisnite gumb za reprodukciju
 • Odaberite “Izbriši”
 • Sada idite u App Store, potražite Netflix i ponovno ga instalirajte

Ponovo pokrenite Apple TV uređaj

Možete isključiti Apple TV nekoliko minuta, a zatim ga ponovo uključiti kako biste ga ponovo pokrenuli. Ili to možete učiniti iz “postavki”. Evo kako:

 • Idite na “postavke”, system “sustav” za 4K / četvrti gen uređaj ili “Općenito; za 3. gen i niže
 • Sada odaberite “Ponovo pokreni”.

Provjerite Apple TvOS Update

Slijedite ove korake možete provjeriti nadolazeće ažuriranje Apple tvOS-a. Odaberite “Podešavanja” > “Sustav” ili “Općenito” > “Ažuriranja softvera”. Ako je dostupno ažuriranje, odaberite “Ažuriraj softver” ili “Automatski ažuriraj”, a zatim “Preuzmi i instaliraj”

Poništite postavke Apple TV-a

Poništavanje svih postavki na Apple TV-u može zauvijek riješiti problem. Idite na “Postavke” ↦ Općenito ↦ Poništi ↦ Poništi sve postavke

Provjerite internetsku vezu

Otvorite “Postavke” > ‘Mreža’ > “Testirajte mrežu” > ‘Da’ > Sada odaberite očekivanu brzinu za preuzimanje s vaše internetske veze.

Provjerite Ažuriranje mrežnih postavki

Evo kako možete ažurirati mrežne postavke:

 • Otvorite “Postavke”, zatim “Općenito, pa” Mreža, a zatim “Wi-Fi” ili “Ethernet.”
 • Za korisnike etherneta: odaberite “Ethernet” > “Konfiguriraj IP” > “Automatski.” Sada odaberite “Konfiguriraj DNS” > ‘Automatski.’
 • Za Wi-Fi korisnike: Odaberite Wi-Fi mrežu > “Konfiguriraj IP” > “Automatski.” Sada odaberite “Konfiguriraj DNS” > ‘Automatski.’

Evo nekoliko brzih rješenja za najčešće greške kod korisnika Netflix Apple TV-a. Prijeđite na sljedeći problem i njegov vodič za rješavanje problema.

Nema zvuka na Netflixu

Također se ljudi žale što Netflix nema audio izlaz na Apple TV-u. Ako i vi imate problema, provjerite rješenja u nastavku.

Pokušajte reproducirati drugi film ili pokazati

Ponekad Netflix možda nema zvuka zbog slomljenog ili oštećenog naslova u biblioteci. Možete reproducirati drugi film ili TV emisiju ako je problem s tim određenim naslovom ili samom aplikacijom Netflix.

Prilagodite audio postavke na uređaju

Možete pokušati promijeniti audio postavke na vašem Apple TV-u da biste vidjeli rješava li problem. Evo kako:

Za korisnike 2. i 3. generacije Apple TV-a: idite na “Postavke” > “Video i audio” > “Audio format” > „Dolby” > “Odaberite Automatski” i provjerite Netflix.

Za korisnike generacije četvrtog i 4K Apple TV-a: otvorite “Postavke”, “Video i audio”, “Audio format”, “Promijeni format”, “Koristite najbolje dostupne.”

Provjerite probleme s hardverskom vezom

Netflix također može izgubiti zvuk ako vaš uređaj ima probleme s hardverskom vezom. Evo kako možete provjeriti i riješiti te probleme.

Koristite HDMI kabel ↦ Spojite ga izravno na TV ↦ Preokrenite krajeve HDMI kabela ↦ Pokušajte s drugim HDMI kabelom ↦ Isprobajte novi HDMI priključak

Gore navedena rješenja mogu u bilo kojem trenutku vratiti vašu Netflix aplikaciju u savršeno audio-vizualno zdravlje. Sada, bez dodatnog divljanja, prijeđimo na sljedeći problem.

Netflix App Crashes na Apple TV-u

Ako ustanovite da se aplikacija Netflix na vašem Apple TV uređaju počela rušiti, iznova i iznova, možete isprobati rješenja u nastavku. Rješenja su gotovo ista kao i ona koja smo naveli za problem br. 1, pa bismo preskočili detalje za većinu njih.

 • Ažurirajte Apple tvOS
 • Testirajte mrežnu vezu
 • Ponovo pokrenite usmjerivač >>Vratite Apple postavke na zadane vrijednosti
 • Ponovo pokrenite Apple TV uređaj
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me