Kako ubrzati Internet

Isprobali smo 8 načina za ubrzavanje interneta. Prije isprobavanja svake opcije, počnite s ponovnim postavljanjem usmjerivača

Danas se gotovo sve radi preko mreže ili interneta. Kao takav, ako želite besprijekorno iskustvo korištenja Interneta ili ako se nadate biti konkurentni u poslu, morate imati izvrsnu, stabilnu i sigurnu internetsku uslugu (HSI) velike brzine..

Uz brzi Internet dobivate bolju internetsku vezu što je korisno za komunikaciju s klijentima iz različitih krajeva svijeta. Možete brzo dijeliti dokumente i surađivati ​​u stvarnom vremenu pomoću trenutnih poruka i drugih ciljanih poslovnih programa. Također vam omogućuje bolje korištenje novih tehnologija.

Nadalje, brzi Internet omogućit će vam da snizite troškove iskorištavajući prednosti postojećih tehnologija. Pomoću ovog vodiča možete naučiti neke jednostavne načine kako da ubrzate vaš rad tako da se opet pokreće kao novi!

Promijenite DNS poslužitelj

Kada pokrenete zahtjev za određeni URL, vaš uređaj će potražiti adrese kako bi vam usmjerio navedenu web lokaciju. Odabrani DNS poslužitelj može utjecati na vrijeme učitavanja web stranice.

Možete promijeniti zadani DNS poslužitelj koji vam je najvjerojatnije pruža ISP (davatelj internetskih usluga) na svom uređaju ili pristupnoj točki (usmjerivač).

Da biste promijenili DNS poslužitelj u sustavu Windows 10, slijedite korake navedene u nastavku:

  • Otvorite upravljačku ploču
  • Dodirnite Mreža i Internet
  • Odaberite Centar za mrežu i dijeljenje
  • Odaberite Promjena postavki adaptera
  • Idite na prozor Svojstva mreže za koju želite promijeniti DNS poslužitelj.
  • Odaberite verziju 4 internetskog protokola (TCP / IPv4)
  • Odaberite Svojstva
  • Unesite IP adresu svog preferiranog DNS poslužitelja
  • Kliknite U redu

Pregovarajte sa svojim davateljem internetskih usluga

Ako osjetite sporu internetsku vezu, najbolje je učiniti testirati svoju brzinu. Ovo je brzina kojom vaša veza radi bez ikakvih smetnji drugog softvera. Pokušajte i izvodite različita ispitivanja brzine u različito vrijeme tijekom dana i noći.

Ako primijetite obrazac, to bi mogao biti problem s davateljem internetskih usluga. Stoga ćete trebati nazvati i razgovarati s njima. Imajte na umu da je jedan od najvećih problema koji uzrokuje usporavanje brzine internetskih veza to što internetske tvrtke obično ne šalju odgovarajuću brzinu veze na vašu lokaciju.

ISP

Odgovarajući put

Bilo koje smetnje mogu utjecati na Wi-Fi signal. Budući da smetnje usporavaju brzinu Interneta, trebali biste smanjiti domet svog Wi-Fi uređaja. Korištenjem osjetljivih usmjerivača, s lakoćom ćete moći uživati ​​u manje korištenom frekvenciji od 5 GHz.

Ovim uređajima nije potreban vanjski modem za komunikaciju preko kabelske linije ili DSL-a. Ovim uređajem možete poboljšati internetsku vezu kad je Internet spor. Imajte na umu da ako vaš usmjerivač nije ispravno osiguran, možda će drugi ljudi koristiti vašu propusnu širinu, a da nemate pojma. Stoga je bitno osigurati svoj usmjerivač ako želite veću brzinu interneta.

put

Blokirajte oglase pomoću bloka oglasa

Nema sumnje da su oglasi dosadni, ali mogu ugroziti vaše iskustvo pregledavanja, pogotovo ako je vaša internetska veza spora. Imajte na umu da kad se ti oglasi učitavaju, preuzimaju više podataka s raznih poslužitelja, a za to je potrebno duže čekanje prije učitavanja weba. Preporučuje se smanjiti količinu podataka poslanih na vaše računalo pomoću ad-blokera.

Ovim pametnim potezom možete poboljšati brzinu pregledavanja jer se oglasi obično učitavaju prije drugog sadržaja na web stranici. Nadalje, Internet iskustvo čini podnošljivijim.

blokator oglasa

Ostanite unutar kapa podataka

Nekoliko davatelja internetskih usluga nameće ograničenja na količinu podataka koje možete prenijeti putem interneta. To će, naravno, ovisiti o onome što želite raditi na mreži. Primjerice, za streaming jednog sata televizije trebat će puno podataka koji mogu biti i veći od 2 GB.

Dok ako želite samo slati ili primati e-poštu, možete koristiti samo nekoliko megabajta. Ovi davatelji usluga koriste leptir na vašem internetu kako bi spriječili nepotrebno korištenje i oporezovali svoju propusnost. Najbolje je rješenje, ako trebate trošiti više propusnosti, korištenje VPN-a.

Možete biti ugašeni ili ne, ovisno o davatelju internetskih usluga. Važno je napomenuti da biste uvijek trebali koristiti šifriranje kako biste izbjegli prebacivanje ISP-a, a VPN je upravo ono što vas okružuje prigušivanjem ISP-a. Ako to ne učinite, rezultirat će tužbom MPAA.

ograničenje propusne širine

Izvršite antivirusno skeniranje

Virusi su veliki razlog zašto internetske veze usporeno funkcioniraju. Ovo su male softverske aplikacije koje na vašem računalu čine nekoliko nepoželjnih stvari. Najopasnije od toga je koliko virusa djeluje "poslati" informacije natrag na hakera koji je stvorio virus.

Ovo koristi vašu internetsku vezu i može zauzeti veliku propusnost, čineći je sporije. Da biste osigurali da vaše računalo ne sadrži viruse ili špijunski softver, trebali biste preuzeti antivirusni alat i upotrijebiti ga za skeniranje vašeg sustava. Mnogo je korisnih besplatnih alata.

Međutim, nemojte preuzimati samo softver koji je dostupan na mreži, isprobajte softver s visokim ocjenama i pozitivnim kritikama.

vatrozid

Koristite bežični LAN

LAN je vrsta mreže za prijenos podataka koja je geografski ograničena. Internet je brz i omogućit će vam dijeljenje Windows računala s bilo kojim uređajem koji imaju Wi-Fi.

S ovom postavkom ne zahtijevaju nikakve tehničke vještine jer je ona korisnička, omogućujući vam da svoju vezu podijelite sa samo jednim klikom na gumb. Nadalje, ne treba vam dodatna oprema ili kablovi. Pomoću ove Wi-Fi mreže možete imati sigurnu i brzu internetsku vezu ni u kojem trenutku.

ethernet

Konfigurirajte usmjerivač

Prelaskom na postavke rutera možete otkriti brojne točke koje možete poboljšati za optimalne brzine interneta. Budući da svaki usmjerivač ima drugu nadzornu ploču, trebali biste pregledati postavke rutera prije nego što izvršite promjene.

upravljačka ploča

Zaključak

Osobno računalo, kad je novo, ne sadrži nikakve neželjene podatke ili neželjene datoteke. Sustav je uredan i nesmetano radi na svim računalnim potrepštinama. Nakon nekoliko mjeseci upotrebe, ova se situacija potpuno mijenja.

Počinjete počinjati nailaziti na probleme koji usporavaju brzinu vašeg računala; zaslon računala redovito se smrzava dok radite s računalom. Ako ovaj mali test ne utječe na brzinu pregledavanja, onda Internet i bežični sustav u vašem domu ili uredu nisu krivci.

A u tom ćete trenutku morati dobiti svog davatelja internetskih usluga koji će vam pomoći. Provjerite najbolji način za to. Ponekad razgovor uživo može biti brži s uslugama ponavljanja nego telefonom.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me