Kako sakriti IP adresu

Jeste li se ikad zapitali kako određena web stranica sazna vašu lokaciju na webu? Možda ste se pitali kako Facebook, Netflix ili bilo koji drugi web servis poznaje vašu zemlju, čak i kad ste isključili GPS lokaciju iz postavki.

Razlog zašto je lako otkriti vašu lokaciju je taj da se vaša IP adresa lako može otkriti na bilo kojoj web stranici na internetu. A budući da vaša IP adresa može otkriti puno informacija o vama, uvijek je korisno da naučite kako maskirati IP adresu.

Prije nego što nastavimo s tim, prvo morate naučiti što je IP adresa.

Kako sakriti IP adresu

Što je IP adresa?

IP – ili internetski protokol – adresa je jedinstveni niz brojeva koji se često koriste za identifikaciju bilo kojeg uređaja koji se povezuje na Internet.

Svaki vaš uređaj ima jedinstvenu IP adresu. Ova adresa funkcionira slično kao pismo. Ako je, na primjer, vaš internetski upit pismo, vaša IP adresa funkcionira kao povratna adresa na koverti. Svaki upit koji upišete na njemu je napisan vašu IP adresu. A odgovor na vaš upit zatim se šalje na ovu povratnu adresu koja je vaš sustav.

IP adresa vašeg uređaja nije dodijeljena nasumično. Obično vam ga pruža vaš ISP. To znači da se za otkrivanje stvarne fizičke lokacije može koristiti vaša IP adresa.

Zašto moram sakriti svoj IP?

Možda se pitate zašto moram sakriti svoj IP. Razloga je mnogo, a oni se često odnose na vašu privatnost na webu. Neki ljudi žele ostati oprezni prilikom pregledavanja interneta. I oni imaju razloga za to. To je zato što je poznato da mnogi moćni subjekti špijuniraju ljude na internetu. Uključuju snažne vladine agencije poput NSA, CIA, itd.

Ako niste svjesni koliko je ta prijetnja ozbiljnoj vašoj privatnosti, samo trebate provjeriti otkrive koje je Edward Snowden objavio ne tako davno. Prema njegovim riječima, agencije koriste vašu IP adresu za provjeru vaše povijesti pregledavanja. I ne staju tu. Poznato je i po tome da hakiraju kamere i špijuniraju ljude čak i tijekom najintimnijih trenutaka.

Čak i ako internetska anonimnost nije nešto što bi vas moglo zanimati, još uvijek postoje razlozi da naučimo kako sakriti svoj internetski IP. Drugi razlog da naučite maskiranje IP-a ili IP ghosting, jeste pristup pristupu kanalima za strujanje na webu.

Ako, na primjer, želite pristupiti Disneyu + i prebaciti ga s lokacije na kojoj nije dostupna, morat ćete maskirati originalnu IP adresu i iskoristiti lažnu IP adresu. Ali kako to možete učiniti? To je lako!

Kako mogu sakriti svoju IP adresu?

Kao što je gore objašnjeno, skrivanje vaše IP adrese potrebno je u mnogim slučajevima. A najbolji način da sakrijete svoju IP adresu je nanošenje kamuflaže. To znači da ćete ostati skriveni dok ste viđeni. Nijedan entitet na webu neće moći pronaći vašu stvarnu lokaciju ili vaš identitet.

Postoji mnogo načina da sakrijete svoju IP adresu. Neke od njih navedene su u nastavku:

Kako sakriti IP s VPN-om?

Najjednostavniji način nanošenja kamuflaže preko IP adrese je korištenje VPN-a. Korištenje VPN-a ima mnogo prednosti. To ne nudi samo anonimnost na mreži; ona vam također omogućuje da promijenite svoj IP na drugo mjesto i pristupite omiljenim kanalima s lakoćom.

VPN je u osnovi mreža poslužitelja kojima se može pristupiti putem VPN klijentske aplikacije. Ti su poslužitelji uglavnom rašireni u različitim zemljama. Oni imaju jednu primarnu funkciju, kako bi vam pomogli da promijenite svoju IP adresu.

Kad god se povežete s VPN poslužiteljem, vaša IP adresa ima oblik IP adrese tog poslužitelja. To također mijenja vašu IP lokaciju i možete se pretvarati da ste posjetitelj neke zemlje, čak i ako živite tisućama kilometara dalje.

VPN-ovi dolaze u različitim oblicima. Najbolje su VPN usluge. Tu spadaju, među ostalim, PureVPN. Ove VPN usluge nude pristup najvećim mrežama poslužitelja, a svojim korisnicima nude i najbolje sigurnosne i privatne značajke.

Na primjer, PureVPN nudi pristup 2.000+ poslužitelja u 140 zemalja. Nudi pristup 300.000+ IP adresa koje možete promijeniti. Također nudi cjelovito šifriranje za zaštitu vaše internetske komunikacije. Nadalje, svojim omiljenim kanalima, uključujući Netflix US i Disney +, možete pristupiti s bilo kojeg mjesta.

Povezivanje s uslugom poput PureVPN najsigurniji je i najjednostavniji način sakrivanja moje IP adrese.

Koristeći Tor za odskok od IP adrese

Tor je još jedan alat koji vam pomaže sakriti IP adresu. To je i najstarija metoda za maskiranje IP adrese. U ranim 2000-im Tor je smislio način da vas sačuva na internetu.

Tor je u osnovi preglednik koji može uskočiti vašu IP adresu na različita mjesta. Vaš mrežni promet prolazi kroz različite poslužitelje iz cijelog svijeta. To ga drži skrivenim na webu.

Međutim, postoji nekoliko problema s korištenjem Tor-a. Za jedno je sporo. Vaš IP mora proći kroz različite poslužitelje, što smanjuje brzinu. Drugi razlog za nekorištenje Tor-a je taj što su ga agencije za nadzor već nekoliko puta ugrozile. Bilo je slučajeva da su nevini bili ispitivani jer su izgledali sumnjivo dok su koristili Tor.

Proxy za IP kodiranje

Upotreba proxyja još je jedan način sakrivanja moje IP adrese. To je najosnovnija opcija koju možete koristiti da sakrijete svoj IP. Međutim, proxy je malo previše osnovni i često mu nedostaje savršenstvo koje dolazi s korištenjem VPN usluge. Poznato je da im puštaju IP adrese. A nedostaju im mnogo važnih sigurnosnih značajki potrebnih da bi se vaš IP skrivio.

Zašto koristiti PureVPN za skrivanje vaše IP adrese?

Postoji više načina za skrivanje IP adrese. Najbolji način da sakrijete svoju IP adresu je uporaba PureVPN. Pomoću PureVPN-a možete pristupati i koristiti više od 300 000+ IP adresa iz 140 zemalja. Možete uživati ​​u najboljoj sigurnosti i anonimnosti. U međuvremenu, također možete pristupati svojim omiljenim kanalima za streaming i usmjeravati ih s bilo kojeg mjesta!

Saznajte više o IP adresama

  • Što je moj IP
  • Kako sakriti IP adresu
  • Anonimni IP
  • Zadani prolaz
  • IP adresa usmjerivača
  • IP mrežnog usmjerivača
  • Broj priključka
  • Što je privatna IP adresa
  • Što je IPv6 Adresa
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me