Kako pronaći korisničko ime i lozinku rutera (nije potrebno resetiranje)

Ponekad se možete toliko angažirati u svom poslu da vam je teško imati trag stvari oko sebe. Slično je i u slučaju da zaboravite lozinku usmjerivača i pokušate smisliti rješenje kako biste je zapamtili. Tada pokušavate pronaći lozinku usmjerivača, ali u tome niste uspješni. Jedan od načina bio bi korištenje funkcije resetiranja za brisanje svih postavki usmjerivača.

Ali što ako ne želite resetirati usmjerivač, nego samo vratiti nekako svoje vjerodajnice, pa postoji li drugi način kako pronaći korisničko ime i lozinku usmjerivača? Pa, postoje neke tehnike kako se to otkrije, ali opisat ćemo samo 4 jednostavna načina jer su druge metode prilično složene za izvođenje.

Također, imajte na umu da bi vam moglo biti zabranjeno prijavljivanje ako ste napravili tri do pet pokušaja s nekim vrstama rutera. Sada pogledajmo kako pronaći korisničko ime i lozinku usmjerivača bez resetiranja.

Koristite usmjerivač lozinke rutera

Lozinka usmjerivača Kracker je alat za besplatnu uporabu za vraćanje izgubljenog korisničkog imena i lozinke usmjerivača. Može se koristiti i za oporavak lozinki za modeme. Općenito, usmjerivači i modemi upravljaju mrežnim pristupom putem HTTP tehnike provjere autentičnosti. To znači da kad sustav povežete s usmjerivačem, od vas će se tražiti da unesete svoje korisničko ime i lozinku. Ne morate resetirati usmjerivač samo da biste pronašli njegovo korisničko ime i lozinku.

Ako zaboravite svoje korisničko ime i lozinku za usmjerivač, tada nećete moći mijenjati ruter ili modem. U slučajevima poput ovih, Kracker će vam pomoći da oživite izgubljene lozinke. Ova metoda vam može pomoći pri pokušaju otvaranja sigurnosnog sustava. Ova tehnika koristi tehniku ​​rječnika za oporavak da pogodi ispravnu lozinku usmjerivača, jer ima bazu podataka punu zaporki.

Prema zadanim postavkama dolazi s rječničkom datotekom za usmjerivače. Nadalje, na mreži možete pronaći popise riječi sa rječnikom za lozinku. Stoga, ako imate vrlo složenu zaboravljenu lozinku za usmjerivač, ovaj alat možda nije za vas. Kracker sadrži lozinke koje obično postavljaju ljudi, zbog čega su šanse za lomljenje lozinke relativno visoke. Ako ste sami stvorili lozinku ili korisničko ime, tada nagađanje olakšava Krackeru, jer uglavnom vjeruje da ste ga konfigurirali..

Koristite RouterPassView

Kada spremite konfiguracijske postavke rutera na prijenosno računalo ili računalo, RouterPassView će postići višu stopu uspjeha u pronalaženju zaboravljene lozinke. Da biste objasnili jednostavnim riječima, ovaj alat može dekodirati sav kôd prisutan u vašoj konfiguraciji. Kad imate dovoljno vremena, možete uspješno vratiti svoje korisničko ime i lozinku.

Mnogi moderni usmjerivači sada omogućuju sigurnosnu kopiju njegovih postavki u datoteci, a zatim je možete obnoviti po potrebi. Sigurnosna kopija datoteka obično sadrži neke vrlo osjetljive podatke, poput vjerodajnica usmjerivača, ključa bežične mreže i drugih detalja. Ako ste zaboravili lozinku za usmjerivač Asus ili ključ, ali imate spremljenu vašu konfiguracijsku datoteku, tada vam RouterPassView može pomoći u pronalaženju izgubljene lozinke iz vaše datoteke usmjerivača..

Potražite naljepnicu na stražnjoj strani usmjerivača

Najlakši način za pronalaženje lozinke usmjerivača je provjerom naljepnice na stražnjoj strani okvira usmjerivača. Naljepnica će vam pokazati lozinku zajedno s ostalim detaljima kao što su serijski broj, mac adresa i ostale pojedinosti koje će vam trebati za pristup sučelju rutera..

Ako naljepnica nije pronađena, uvijek možete nazvati agenta za korisničku podršku kako biste dobili potrebne informacije i dokazali im vaš identitet. Brzo ćete dobiti svoje zadano korisničko ime i lozinku.

Upotrijebite zadano ime i lozinku usmjerivača

Uvijek možete spustiti zadani softver za lozinku usmjerivača koji je kompatibilan s uređajima na kojima je instaliran Windows 7 i noviji. Zatim trebate samo izdvojiti softver i nastaviti ga koristiti. Alat će pokušati pronaći IP adresu u prilogu vašeg usmjerivača i pružiti vezu za vaš usmjerivač za pristup njegovom sučelju. Samo kliknite ovu vezu kako biste vas usmjerili na stranicu konzole rutera bez potrebe za ručnim otkrivanjem IP adresa.

Nastavite, možete odabrati usmjerivač ili modem koji koristite, a softver će pronaći zadano korisničko ime i lozinku vašeg usmjerivača. Konačno, možete kopirati vjerodajnice u sučelje i prijaviti se. Ako ne pronađete marku usmjerivača na popisu, uvijek možete pokušati koristiti zadane lozinke iste linije proizvoda.

Kako proslijediti portove bez poznavanja lozinke

Želite li proslijediti portove vašeg usmjerivača za igre, poslužitelje ili bilo koji drugi program koji se odnosi na mrežu? To možete učiniti bez da znate i zaporku. To je također korisno ako koristite tuđu mrežu i nemate pristup njenoj zaporki.

Mnogi usmjerivači kompetentni su za univerzalni plug and play (UPnP), koji omogućava programima na vašem sustavu da ih otvore ili ne. Ako imate program koji ne omogućuje preslikavanje i prosljeđivanje portova, pomoću alata koji se zove UPnP PortMapper možete brzo proslijediti portove sa desktop aplikacije.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me