Kako promijeniti svoju Wi-Fi lozinku

  • Prvo se prijavite na upravljačku ploču usmjerivača unosom zadane IP adrese u željeni preglednik.
  • Sada unesite zadano korisničko ime i lozinku
  • Otvorite Wireless Wireless i potražite karticu pod nazivom Lozinka
  • Unesite lozinku po vašem izboru i kliknite na Uštedjeti.

Kako promijeniti svoju WiFi lozinku

Pronađi IP adresu

Da biste promijenili WiFi lozinku i / ili ime, znanje IP adrese je neophodno jer je to ono što povezuje i pomaže vam u komunikaciji s Internetom. Ovisno o vašem operativnom sustavu, možete slijediti korake u nastavku. Alternativno, koristite zadanu IP adresu usmjerivača (192.168.0.1/192.168.1.1).

Da biste pronašli IP adresu u sustavu Windows 10:

  • Kliknite ikonu Start i odaberite Postavke.
  • Kliknite Mreža & Internet ikona.
  • Da biste pogledali IP adresu ožičene veze, odaberite Ethernet na lijevom oknu izbornika i odaberite mrežnu vezu, a vaša će se IP adresa pojaviti pored "IPv4 adresa".
  • Da biste pogledali IP adresu bežične veze, odaberite Wi-Fi na lijevom oknu izbornika i kliknite Napredne mogućnosti, a vaša će se IP adresa pojaviti pored "IPv4 adresa".

Da biste pronašli IP adresu na Mac OS X 10.5 i novijim računalima:

  • Na Apple izborniku odaberite System Preferences … u System Preferences, u System Preferences, u izborniku View odaberite Network.
  • U prozoru Mrežne postavke kliknite mrežni priključak (npr. Ethernet, AirPort, Wi-Fi). Ako ste povezani, vidjet ćete njegovu IP adresu ispod "Status."

Otiđite na ADMIN PANEL

Nakon što znate svoju IP adresu, možete pristupiti web sučelju usmjerivača unosom IP adrese u adresnu traku u pregledniku.

Ovo će vas odvesti do gateway-a gdje možete pristupiti i promijeniti postavke usmjerivača. Prije nego što pristupite postavkama, prvo se morate prijaviti pomoću korisničkog imena i lozinke usmjerivača. Ovdje je popis zadanih korisničkih imena i lozinki za upravljačku ploču.

OTVORITE BEZBEDNI ODJEL

Jednom kada su vaši podaci uneseni i prijavljeni, potražite odjeljak “Wireless” na stranici s konfiguracijama.

Naziv koji se ispravno koristi za ovu opciju varira i mijenja se od proizvođača do proizvođača, ali uglavnom se sastoji od ključnih riječi poput “Wireless” ili “Wireless Settings / Setup”.

Ako se ispod ima više pododjeljaka, potražite stranicu pod nazivom “Bežična sigurnost”.

PROMIJENI WIFI PASSWORD

Dođite do "Bežični" > Sigurnost bežične mreže > Odaberite sigurnosni način rada (WPA / WPA2) > Odaberite Lozinka / Dijeljeni ključ ili "zaporka".

Ovdje možete unijeti svoju novu WiFi lozinku. Da biste spriječili hakiranje vaše WiFi lozinke, morat ćete biti sigurni da je to snažna lozinka i teško je probiti / pogoditi.

Ne smije biti povezano s ničim osobnim, što je duža lozinka, to je bolje i kombinirana kombinacija brojeva, slučajnih slučajeva i posebnih znakova (poput! $ Ili čak #).

Zašto zaštititi svoju WiFi lozinku?

Wi-Fi je ključan za gotovo sve nas danas. Od strujanja do rukovanja složenim procesima na mreži, Wi-Fi tehnologija otvorila je put za budućnost u kojoj gotovo sve postaje digitalno.

Svi danas trebaju Wi-Fi uređaj. Ali loše zaštićen Wi-Fi može izložiti vaše osobne podatke ili nezaštićen Wi-Fi može pružiti šansama svojim susjedima da se besplatno oslobode interneta i ugroze brzinu i performanse svoje propusnosti..

Iako se neki mogu odlučiti povezati se na WiFi bez zaporke, čuvanje lozinke usmjerivača i često mijenjanje lozinke od presudnog su značaja za zaštitu mreže i očuvanja podataka.

Dodatni koraci za sigurnost WiFi

Provjerite vrstu zaštite

Wi-Fi sustavi imaju tri vrste bežične enkripcije: WEP, WPA i WPA2.

WPA2 je najsigurniji od svih, ali ne radi na starijim uređajima jer kodiranje neće biti podržano i uzrokovat će pogreške u vezi..

U takvim slučajevima možete se prebaciti na WPA. Na primjer, WEP se uopće ne preporučuje budući da je jednostavno prekinuti šifriranje i može se ući u manje od 30 minuta.

Promijenite naziv mreže

Promjena mrežnog imena nema izravan odnos prema sigurnosti onoliko koliko ima neizravnu vezu.

To je zato što je to samo psihološki trik, jer se usmjerivači sa zadanim imenima smatraju lakšim hakerskim ciljevima od onih koji će biti promijenjeno ime.

Budući da se naziv mreže javno emitira, on ne treba sadržavati ništa osobno prepoznatljivo.

Spremite svoje postavke

Napokon, nakon što završite s unosom podataka (poput nove zaporke ili korisničkog imena) i ažuriranjem postavki (vrsta zaštite), kliknite na "primijeniti" ili “Uštedjeti” gumb koji se obično nalazi pri vrhu ili dnu stranice.

Nakon što to učinite, usmjerivač će trebati nekoliko trenutaka za obradu promjena, u kojem bi trenutku svi povezani uređaji automatski bili isključeni..

Nakon što se postavke promijene, možete svoje uređaje ponovo povezati s bežičnim mrežama pomoću nove zaporke.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me