Kako onemogućiti WebRTC u Firefoxu i Chromeu

Nedavno je otkriven ogroman sigurnosni propust u WebRTC. Propust u sigurnosti utječe samo na korisnike Windows OS-a, ali za to ne treba kriviti sam Windows OS. Ranjivost, u osnovi poznata kao WebRTC curenje, utječe na korisnike preglednika Chrome i Firefox i omogućuje web lokacijama da vide stvarnu IP adresu korisnika čak i dok su iza vpn-a. Srećom postoje neka proširenja koja mogu spriječiti WebRTC u preglednicima.

img

Kako onemogućiti curenje WebRTC-a u pregledniku Firefox (Windows OS)

Korisnici Mozilla Firefox trebali bi pokrenuti Firefox i učiniti sljedeće kako bi izbjegli WebRTC curenje:

  • Upišite about: config u adresnu traku Firefoxa.
  • Kliknite “Bit ću oprezan, obećavam!” (ili neku sigurnosnu poruku sličnu onoj) [poruka ovisi o verziji Firefoxa koju imate]. Na primjer, nova verzija Firefoxa prikazuje poruku upozorenja, “Ovo može poništiti vaše jamstvo!” nakon čega slijedi objašnjenje sigurnosti unaprijed postavljenih postavki i slično. Ako vidite takvu poruku, kliknite “Prihvaćam rizik!”
  • Otvorit će se popis s trakom za pretraživanje iznad. U toj traci za traženje upišite: media.peerconnection.enabled i pritisnite Enter.
  • Kad se pojavi rezultat, dvokliknite ga da biste njegovu vrijednost pretvorili u lažnu.
  • Završite karticu da biste dovršili postupak.

Ako ne želite proći tako užurban način da spriječite curenje WebRTC-a na svom pregledniku Firefox, jednostavno instalirajte PureVPN Firefox Extension.

Proširenje dolazi s ugrađenom zaštitom od propuštanja WebRTC-a, omogućavajući gledanje omiljenog sadržaja ili korištenje bilo kojeg VoIP komunikacijskog alata za kontakt s voljenima, bez straha od kršenja privatnosti.

Kako onemogućiti curenje WebRTC-a u pregledniku Chrome (Windows OS)

U pregledniku Chrome ne postoje ugrađene postavke koje bi omogućile korisnicima da ih poprave Problemi s propuštanjem WebRTC-a. Stoga, kako bi se onemogućilo curenje WebRTC-a, korisnici Chromea moraju instalirati pravo proširenje.

Prije nekoliko godina ljudi koji upotrebljavaju preglednik Chrome u sustavu Windows preuzeli su dodatak / proširenje “blokiraj WebRTC” za svoj preglednik Chrome. Međutim, proširenje nije uspjelo učinkovito i na kraju je procurilo stvarni IP korisnika.

Međutim, PureVPN Chrome proširenje dokazalo je da može uspješno spriječiti propuštanje WebRTC-a i zadržati stvarni IP korisnika u potpunosti skrivenim. Proširenje ne samo da maskira stvarni IP korisnika i sprječava curenje WebRTC-a, već pruža i šifriranje na visokoj razini kako bi se sadržaj preglednika korisnika u potpunosti osigurao.

Što je WebRTC i koje platforme najviše utječu?

‘RTC’ u WebRTC-u kratica je za komunikaciju u stvarnom vremenu, a koristi se za glasovne pozive, video chatove i dijeljenje datoteka p2p. WebRTC nije problem jer je prvobitno razvijen kako bi olakšao gore navedene vrste veza između preglednika neovisno, ovisno o dodacima. Od 2013. godine, stručnjaci su sumnjali da bi WebRTC mogao biti koristan u otkrivanju lokalnog IP-a korisnika, čak i ako korisnik stoji iza VPN-a.

WebRTC ne utječe na OSX i Android korisnike, tako da korisnici koji upotrebljavaju Chrome ili Firefox na OSX ili Android ne trebaju brinuti o tome. Korisnici Windowsa, međutim, trebaju poduzeti trenutne korake kako bi izbjegli propuštanje WebRTC-a i zaštitili svoju stvarnu IP adresu kako bi mogli nastaviti s pristupom omiljenim web-lokacijama ili sadržajima koji su ograničeni na geo i ograničen način dok koriste anonimni VPN.

S ekstenzijama preglednika PureVPN više se ne morate brinuti zbog problema s curenjem WebRTC-a.

Google je izdao proširenje za Chrome, " Mrežni limitator WebRTC-a" što uklanja strahove WebRTC-a. Proširenje je izuzetno male veličine, svega 7,31 KB, ali dovoljno učinkovito da onemogući mogućnost WebRTC višestrukih ruta u postavkama preglednika o privatnosti, konfigurirajući WebRTC da ne koristi određene IP adrese.

"Sve javne IP adrese povezane s mrežnim sučeljima koja se ne koriste za web promet (npr. Adresa koju pruža ISP tijekom pregledavanja putem VPN-a) [su skrivene],"Kaže Google.

No, ne bi bilo pametno gubiti vrijeme na proširenje koje nudi samo jednu značajku kada proširenja preglednika PureVPN dolaze s zaštitom od curenja WebRTC, mrežnom sigurnošću, anonimnošću i još mnogo toga.

Uživajte u potpunoj anonimnosti i slobodi interneta sprečavanjem curenja WebRTC-a na pregledniku Chrome ili Firefox.

Ostanite anonimni, PureVPNers!

ne-log-img

PureVPN nije certificiran bez prijave!

PureVPN-ovu politiku neregistriranja potvrdio je jedan od vodećih neovisnih revizora sa sjedištem u SAD-u. Ne samo da je PureVPN najbrži, već i provjereni dobavljač VPN-a bez prijave!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me