Kako izbrisati svoju povijest Google Voicea

Google je poznat po proizvodnji inovativnih aplikacija koje korisniku pružaju maksimalnu udobnost. Takve su aplikacije integrirane s moćnim AI-om koji čini tako puno naših svakodnevnih poslova lakšim i praktičnijim. Vodeće ime među tim aplikacijama je moćan Google Assistant koji nas sluša i ispunjava naredbe, a da nas ne mora dotaknuti naših pametnih telefona.

Iako su ove značajke možda sjajne, njihovo korištenje je ogromno. Očito, može se činiti da su te aplikacije i usluge besplatne, no Google je iza naših leđa koristio podatke koje prikuplja putem tih aplikacija za svoje prednosti..

Kako izbrisati google ikonu bannera povijesti glasa

Što Google može učiniti s vašom glasovnom poviješću?

“Ako ne kupujete proizvod, tada ste to proizvod.”

U modernom digitalnom dobu ova se izjava odnosi na sve osobe koje besplatno koriste uslugu. Bez obzira na uslugu koju koristite, ako joj nije pridružen trošak, to znači da tvrtka možda koristi neki drugi model kako bi zaradila novac od vas. A Google zasigurno ima i druge načine da zaradite od vaših privatnih podataka.

Google je tvrtka za pretraživačko oglašavanje. Sigurno ste primijetili Google oglase u besplatnim verzijama aplikacija koje koristite na svom Android uređaju. Oglasi se prikazuju i kada sve tražite na Googleu. Da biste zaradili više novca putem tih oglasa, Google ovisi o svim podacima koje navedete i koji ih koriste za stvaranje personaliziranih oglasa koji vas privlače u kupovinu oglašenog proizvoda..

Ako prođete kroz Googleove uvjete i odredbe koji vrijede za sve njegove besplatne usluge, jasno je da će tehnološki gigant imati pravo “ugostiti, pohranjivati, reproducirati, mijenjati, stvarati izvedene radove, komunicirati, objavljivati, javno izvoditi, javno prikazati i distribuirati ”sve podatke koji su pohranjeni u njihovim aplikacijama. Ovo uključuje podatke koje dodajete u aplikaciju Povijest Google Voicea.

Zašto želite izbrisati Google Voice History?

Google Voice Search ili samo Google Voice kao što se najčešće naziva nevjerojatna je aplikacija koja preslušava vaše naredbe i ispunjava ih, a da pritom ne morate čak niti dodirnuti svoj uređaj. Djeluje putem Google Assistant-a i drugih aplikacija. Također ćete pronaći značajke Google Voicea u aplikaciji Google Translate da vam omogućuju prevođenje jezika koji se govore usmeno u pokretu.

Međutim, kao i svi vaši podaci, Google pohranjuje i svoju Voice povijest koristi i u reklamne svrhe. Zamislite da svaku naredbu koju ste napravili obrađuju divovski strojevi koji pokušavaju učiti i oponašati ljudsko ponašanje. Vaše svakodnevne navike analiziraju se putem tih glasovnih poruka i dodaju se vašem vlastitom profilu koji je stvorio i kojim upravlja Google.

Još je gora stvar Google Voice Historya ta što može snimati naše glasove, a da mi to uopće nismo ni znali. Naredba “Ok Google” obično otvara aplikaciju Google Assistant. Google često može pogrešno shvatiti sve što ste naveli kao naredbu “Ok Google” i tada će slušati vaš razgovor najmanje sljedećih 10 sekundi. Ti razgovori mogu sadržavati bilo što, a sigurno ne biste željeli da je stranac sluša i doda prikupljene podatke u vaš profil.

Ako želite da vaš osobni život ostane osobni, bilo bi bolje ako potpuno izbrišete Google Voice History sa svog uređaja!

Kako izbrisati govornu povijest sa ploče aktivnosti Googlea

Postoje različiti načini za brisanje povijesti Google Voicea s računa. Ovisi o uređaju koji koristite da biste ga izbrisali. Sljedeće će vam metode pomoći da izbrišete Google Voice History s uređaja:

1. korak: pronađite ploču Google aktivnosti za unose glasovnog pretraživanja klikom na ovu vezu dok ste prijavljeni na svoj Google račun.

2. korak: kliknite tri točke na desnom kraju trake za pretraživanje da biste otvorili padajući izbornik.

Korak 3: Kliknite Izbriši snimke i potvrdite svoj izbor.

Ovi koraci nisu dovoljni da garantiraju privatnost vaših glasovnih pretraživanja. Čak i nakon što izbriše vaše prethodne snimke, Google će nastaviti pohranjivati ​​nove sve dok ne kažete da se zaustavlja. Sljedeći koraci garantiraju potpunu privatnost vaše povijesti glasa:

1. korak: vratite se na Google Activity Panel i kliknite tri točke na desnom kraju trake za pretraživanje.

Korak 2: Kliknite na “Kontrole aktivnosti"

Korak 3: Pritisnite tipku pored “Glas & Zvučna aktivnost “za sprečavanje Googlea da prikuplja vaše snimke.

Privatnost je važna za sve nas. Obavezno budite sigurni na webu slijedeći dodatne upute navedene u nastavku.

Želite povratiti svoju internetsku privatnost? Možda ćete htjeti provjeriti ispod vodiča:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me