Kako isključiti dijeljenje lokacije na Chromeu

Tko je znao da će doći vrijeme kada će karte s papirima gotovo izumrijeti i zamijenjene malim uređajima u našim džepovima. Nadalje, ovi bi uređaji bili dovoljno pametni za skeniranje lokaliteta i predlaganje najbližih restorana, kafića, hotela ili bilo kojeg odredišta do kojeg želimo doći. Pa, sve je to moguće zbog čudesnih algoritama koji stoje iza internetskih tragača o lokaciji.

Praćenje lokacije sada je toliko univerzalno da ga možete pronaći na svim kartama koje imaju ikakve veze, čak i pomalo, s mjestima. Nepotrebno je napomenuti da ovu značajku imate i na svim pametnim uređajima, poput pametnih telefona, tableta, pametnih satova itd..

Bez obzira na to koliko se ugodno osjećali dok koristite značajku praćenja lokacije, imajte na umu da iskustvo nije uvijek ugodno.

Od označavanja fotografija s različitih mjesta na društvenim mrežama ili pregledavanja hotela ili kafića, skloni smo zaboraviti da ostavljamo jasne tragove naših aktivnosti na mreži..

Stoga je neophodno naučiti kako isključiti dijeljenje lokacije na Chromeu i izbjeći potencijalne rizike za našu privatnost i sigurnost.

kako isključiti dijeljenje lokacije u kromiranoj ikoni

Praćenje geolokacije dolazi s rizicima privatnosti i sigurnosti

Praćenje lokacije može biti prikladno. Ali ako podaci o lokaciji dođu u pogrešne ruke, postat će ne samo neugodni, već i prilično opasni. Prepoznavanjem lokacije i držanjem kartica za svaki potez, cyber stalker ili bilo koji drugi cyber kriminalac može znati puno o vama kao što su vaše ponašanje, dnevne rutine, vaše zanimanje i još mnogo toga.

U stvari, davanjem svoje stvarne lokacije pozivate gotovo sve da vas lako prate do vašeg doma i znaju gdje živite. Isto je ako je u pitanju vaš partner, braća i sestre ili djeca. Praćenje lokacije može postati prilično opasno za sigurnost vas i vaših najmilijih.

Nadalje, ne samo da cyber-kriminalci koriste tragače za pronalaženje vašeg trenutnog boravišta, već i vladine agencije. Zapravo je došlo do incidenata vezanih uz aplikaciju koja je omogućila agenciji za provođenje zakona da u stvarnom vremenu prati lokaciju korisnika, što bi u suprotnom zahtijevalo sudski nalog.

Stoga, ako želite zadržati svoje aktivnosti privatnim i ne želite da drugi prate svaki vaš potez, najbolje je onemogućiti aplikacije i usluge za praćenje lokacije.

Kako isključiti dijeljenje lokacije na Chromeu

Možda se u ovom trenutku pitate: zašto Chrome lokacija prati fokus našeg vodiča? Za početak Chrome je najkorišteniji preglednik na planeti. Zapravo, od 2019. godine Google Chrome ima svjetski tržišni udio od 61,72%, a slijedi Safari, 15,23%, i ostatak.

Štoviše, značajka praćenja lokacije Google Chromea pročišćena je i učinkovitija u usporedbi s drugim preglednicima koji imaju mogućnost geo-praćenja.

Bez obzira na to, u nastavku slijedi nekoliko jednostavnih vodiča o onemogućavanju Chromeovog praćenja lokacije na različitim uređajima.

Onemogući preglednik lokacije Chrome na radnoj površini (preglednik)

 • lansiranje Chrome preglednik na radnoj površini
 • Kliknite Chromeove Ikona izbornika a zatim idite na Postavke
 • Pomaknite se prema dolje i kliknite za otvaranje Napredna
 • Idite na Postavke sadržaja ispod odjeljka Privatnost i sigurnost odjeljak
 • Otvorite lokaciju i uključite se Pitajte prije pristupa (preporučeno)

Bilješka: U prozoru Postavke sadržaja možete postaviti i druge značajke za “pitaj prije pristupa”, kao što su kamera, mikrofon, obavijesti itd..

Blokirajte praćenje lokacije Chrome na Androidu

 • Otvorite svoj Android uređaj i idite na postavke
 • Dodirnite i otvorite Mjesto (ili idite na Povezivanje na uređaju Samsung)
 • slavina Krom
 • slavina dozvole i isključite se Mjesto

Isključite Praćenje lokacije u Chromeu na iPhoneu

 • slavina postavke na vašem početnom zaslonu
 • Pomaknite se prema dolje da biste pronašli i idite na Krom
 • Pod, ispod Krom postavke, dodirnite Mjesto
 • Postavite postavke lokacije na Nikada
 • Nakon završetka preglednik Chrome Chrome neće pratiti vašu lokaciju

VPN je savršen alat za anonimiziranje vaše lokacije

Ako vjerujete da bi onemogućivanje pretraživača lokacija u pregledniku Chrome onemogućilo radar, ne biste mogli više pogriješiti. Napokon, možda će vam trebati Chromeov GPS u nekom trenutku ili drugom.

Najbolji način da doista sakrijete svoju lokaciju ili spoof je postavljanjem VPN-a.

PureVPN posjeduje opsežnu bazu IP adresa koje potječu iz različitih lokacija. Trenutno dobivate više od 300 000+ anonimnih IP-ova sa 180+ lokacija poput Njemačke, SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Brazila i mnogih drugih. Prevarajući stvarnu lokaciju anonimnim IP-om, možete biti sigurni da vas nitko ne prati, pa čak i ako je itko, onda se nalaze na potjeri za divljim guskama.

Na stranu anonimnosti, dobivate i da zaštitite svoje važne podatke od pokušaja hakiranja, nadzora ili špijuniranja pomoću naše 256-bitne enkripcije, što je ista tehnologija koju koriste vojska i druge vladine agencije.

Dakle, osigurajte svoju anonimnost još danas kriptiranjem prometa i lažnim otkrivanjem lokacije PureVPN-om.

Želite povratiti svoju internetsku privatnost? Možda ćete htjeti provjeriti ispod vodiča:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me