Kako instalirati Kodi na Roku – Za Android & Windows OS

Objavljeno: 02. srpnja 2019. godine

Ako ne možete instalirati Kodi na Roku, onda je ovaj vodič za vas. Naučit ćete kako instalirati Kodi na Roku, kao i omogućiti jednostavno zrcaljenje zaslona. Uz to, nabavite PureVPN za samo 0,99 USD kako biste osigurali zadivljujuće iskustvo strujanja tijekom blokiranja.

**Ažuriraj: Novija, bolja verzija naše Kodi aplikacije je nestala! Popravili smo neke bugove & uveo velika poboljšanja performansi. Nadogradite postojeću aplikaciju na verziju 1.8.0 (ako već niste) od ovdje.**

Dostupnost uređaja i aplikacija za rezanje kabela, poput Rokua i Kodija, potakla je trend mrežnog strujanja na potpuno novu razinu. Kao rezultat toga, postalo je super jednostavno gledati vaš omiljeni sadržaj na bilo kojem uređaju koji želite.

Govoreći o Roku i Kodiju, Roku je prilično popularan streaming medijski player, dok je potonji središte medijske zabave. Iako oboje imaju veliki obožavatelj koji slijedi širom svijeta, nažalost nisu kompatibilni jedni s drugima.

Ali nemojte gubiti srce jer Kodi možete instalirati na Roku!

Je li moguće instalirati Kodi na Roku jailbreaking uređajem?

Možda ste naišli na članke u kojima se spominje kako u zatvoru Roku uređaj instalirati Kodi. Žao nam je što smo pukli balon, ne možete pronaći nijedan definitivan vodič o temi jer ga još nema… .Zašto?

To je zato što je Roku prilagođeni vlasnički OS izgrađen na matičnoj platformi C / C ++. Naklon je ono što uređaj čini dosta teškim za bjekstvo iz zatvora ili korijen. Dakle, ne, uređaj uopće ne možete zatvoriti.

Štoviše, čak i ako postoji način da zatvorite uređaj, ne možete igrati Kodi na Roku-u jer za njega nema službenih dodataka Kodi.

Opet, ako pitate, postoji li način da se Kodi na Roku, tj. Izravno instalira na njega? Odgovor bi bio ne. Ali ako pitate, postoji li zaobilazno rješenje? Odgovor je, da!

Zaobilazno rješenje uključuje “lijevanje” Rokua na uređaj koji je kompatibilan s Kodijem. Naučimo kako koristiti “Cast” ili “Zrcaljenje zaslona” za pristup Kodi na Roku.

Kako instalirati Kodi na Roku s VPN-om?

Budući da tražite rješenje za pokretanje Kodija na Rokuu, morate biti svjesni činjenice da postoje neki popularni dodaci Kodija kojima ne možete pristupiti bez VPN-a. Srećom po vas, VPN vam omogućuje pristup vašim omiljenim dodacima Kodi sa samo nekoliko klikova.

Slijedite ove korake za dobivanje svog PureVPN računa i odgovarajuće aplikacije za svoj uređaj:

 1. Prije svega, prijavite se za PureVPN račun
 2. Preuzmite VPN aplikaciju i instalirajte je
 3. Povežite se s odabranim poslužiteljem, poput američkog poslužitelja, kako biste pristupili svom omiljenom dodatku Kodi
 4. Uživajte u svim vašim omiljenim Kodi sadržajima na Roku

Kako omogućiti zrcaljenje zaslona na Roku?

Zrcaljenje zaslona prilično je fascinantna tehnologija koja vam omogućuje prikaz zaslona jednog uređaja na drugom. Pretpostavimo da morate gledati filmski isječak na HD TV-u, ali isječak se zapravo nalazi na vašem pametnom telefonu. To možete lako učiniti tako da na oba uređaja uključite Zrcalo na zaslonu i povežete ih putem Bluetooth veze ili Wi-Fi.

Zrcaljenje zaslona prilično je uglađena tehnologija koju sada možete vidjeti na najnovijim uređajima ili operativnim sustavima. U stvari, ovu opciju možete pronaći na Widows i mnogim Android uređajima. Stoga će rješenje funkcionirati samo ako vaš uređaj podržava zrcaljenje zaslona.

Roku uređaji koji podržavaju ogledalo

Kao što je gore spomenuto, vaš Roku uređaj mora imati značajku zrcaljenja zrcala kako biste na njemu mogli pristupiti Kodi-ju. Evo popisa Roku uređaja koji dolaze s ovom moćnom značajkom:

 • Roku 2 Model 4210 s verzijom 5.6 ili novijom
 • Roku 3 Model 4200 i Model 4230 s verzijom 5.6 ili novijom
 • Roku 4 Model 4400 s verzijom 5.6 ili novijom
 • Roku Stick Model 3500 i Model 3600 s verzijom 5.6 ili novijom
 • Za Roku TV morate imati verziju 6.2 ili stariju

Omogući ogledalo na Roku

Da biste na svom Roku uređaju omogućili funkciju Zrcaljenja zaslona, ​​slijedite dane korake:

 • pritisni Dom pritisnite gumb na daljinskom upravljaču Roku da biste otišli u glavni izbornik svog uređaja
 • Idi na postavke opciju i zatim na Ažuriranja sustava
 • Obavezno koristite v5.6 ili noviju verziju. Drugo, ako je dostupno ažuriranje, ažurirajte OS
 • Vratite se na postavke a zatim prijeđite na Zrcaljenje na zaslonu
 • tisak Omogućiti Zrcaljenje na zaslonu

Kako doći Kodi na Roku putem Windows-a?

Instalirajte Kodi na Roku

Da biste izbacili Kodi zaslon na svoj Windows operativni sustav – bilo da je to desktop ili prijenosno računalo, morate biti sigurni da koristite Windows 8.x ili Windows 10.

Štoviše, također morate biti sigurni da imate Kodi player instaliran na vaš Windows OS.

Provjerimo korake o tome kako instalirati Kodi na Roku putem sustava Windows 8.1 ili noviji:

 1. Kliknite gumb Izbornik Start i idi na postavke
 2. Dvokliknite ikonu uređaji kutiju da je otvorim
 3. Klik Povezani uređaji ili Bluetooth i ostali uređaji
 4. Klik Dodajte uređaj ili Dodajte Bluetooth ili drugi uređaj
 5. Pričekajte da Windows skenira i pronađe vaš Roku uređaj
 6. Kada Roku povežete putem sustava Windows, vidjet ćete zaslon uređaja na Roku TV-u
 7. Sada otvorite Kodi na svom Windows-u i uživajte u njemu na svom Roku uređaju

Kako nabaviti Kodi na Roku putem Androida?

Baš kao i Windows, vaš Android uređaj također mora podržavati funkciju zrcaljenja zaslona kako biste mogli instalirati Kodi na Roku. U tu svrhu obavezno koristite Android 4.4.2 ili najnoviju verziju.

Drugo, možda nećete moći pronaći značajku s istom naljepnicom kao i drugi uređaji jer se ikad proizvođači etikete razlikuju drugačije. Ovisno o vašem Android uređaju, funkciju zrcaljenja na zaslonu možete pronaći kao:

 • HTC Connect na HTC uređajima
 • AllShare Cast / Quick Connect / Smart View na nekim Samsung uređajima
 • Snimanje zaslona u verziji Android Lollipop
 • Smart Share na LG uređajima
 • Ogledalo / bežični zaslon na Google Android uređajima
 • Cast / Cast ekran na nekim Android verzijama

E sad, pogledajmo korake koje je potrebno poduzeti da biste zaslon Android uređaja bacili na Roku za upotrebu Kodi-ja.

 1. Idi na postavke izbornik na Android uređaju
 2. A sada idite na Prikaz izbornik
 3. Na zaslonu se pomaknite prema dolje da biste ga vidjeli Cast značajku i dodirnite je da biste je otvorili. Kao što je spomenuto ranije, značajka može imati različito ime ovisno o vašem uređaju
 4. Vidjet ćete Roku uređaj ako ste već omogućili Zrcaljenje na zaslonu na tome
 5. Jednom kada vidite Roku uređaj, dodirnite ga i uživajte

Zašto trebate instalirati Kodi na Roku?

Mnogi se korisnici Rokua često pitaju je li korištenje Kodi on Roku dobra opcija ili ne. Uostalom, Roku dolazi sa svojim službenim setom kanala.

Pa, uređaj za streaming medija možda nudi popularne kanale u svojoj trgovini, a ne nudi privatne kanale. Budući da Roku više ne nudi privatne kanale, možda nećete moći pristupiti vašim omiljenim kanalima koji su bili nekad dostupni.

Štoviše, Roku ima tendenciju da zabranjuje sve vrste sadržaja za koje smatra da su ilegalni. Svi ti razlozi na stranu, glavni razlog upotrebe Kodija na Roku je taj što Roku zahtijeva da iskašljaš više novca za pristup većem broju kanala. Drugim riječima, na Rokuu morate kupiti pretplate na željene kanale.

Međutim, Kodi je potpuno besplatna medijska platforma za zabavu. Štoviše, nudi veliku galeriju besplatnih dodataka koji mogu zadovoljiti vašu žudnju za filmovima, TV emisijama, sportovima itd..

Kombinacijom besplatnih značajki Kodija i Roku-ovih pretplata uživate u nevjerojatnom iskustvu putem interneta.

Zašto vam treba VPN?

Bilo da je to Kodi ili Roku, postoje neki kanali koji vam ograničavaju pristup njima bez VPN-a. Najvjerojatniji razlog problema su blokovi lokacija. Zbog sporazuma o sadržaju koji se odnose na određenu zemlju ili problema s licenciranjem ne možete gledati sadržaj koji je dostupan u određenoj zemlji.

Na primjer, ne možete gledati britanski kanal, BT Sports, izvan Velike Britanije.

VPN vam pruža ogromnu zalihu anonimnih IP adresa koje bez problema možete pristupiti mrežnim kanalima ili dodacima Kodi ili Roku. Korištenjem anonimnih IPN-ova VPN-a skrivate svoju stvarnu lokaciju i prikazujete svoj javni IP ili lokaciju bilo koje zemlje.

Pomoću PureVPN-a možete pristupiti Hulu, BT Sports, Sky Go Live, Amazon Prime, pa čak i američkim Netflixu s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Dakle, nabavite VPN i oprostite se od problematičnih digitalnih prepreka jednom zauvijek.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me