Je li postupak kupnje Bitcoina potpuno anoniman?

Unatoč svjetskoj reputaciji sigurnog i anonimnog načina plaćanja, istina treba reći – Bitcoin nije posve anoniman. Iako ovo može postati šok za Bitcoin zajednicu ili kripto obožavatelje općenito, svaka se bitcoin transakcija javno objavljuje u knjizi, a koraci provjere autentičnosti razmjenama olakšavaju praćenje Bitcoin-a do vas.

Vodeće svjetske kripto razmjene, poput Binancea, Coinbase-a i BitMEX-a, pridržavaju se strogih pravila KYC-a (poznajte svog kupca) i AML-a (pranja novca), što otežava anonimnost plaćanja Bitcoin-a. Kada pokušavate otvoriti račun na kripto razmjeni, od vas će se zatražiti da:

  • Skenirana kopija putovnice ili vozačke dozvole za dokazivanje vaše identifikacije.
  • Portretna slika vašeg lica tako da razmjena zna tko ste.
  • Vaše registrirano puno ime prema vašoj dokumentaciji.
  • Vaša službena adresa e-pošte putem koje ćete pristupati računu.
  • Morat ćete potvrditi adresu e-pošte koju ste naveli klikom na vezu u e-poruci.
  • Dodajte telefonski broj i potvrdite ga putem koda poslanog putem razmjene.
  • Dodajte svoju kućnu adresu.

S takvim osobnim podacima koji su dostupni burzi, mislite li zaista da je Bitcoin anoniman?

img

Kako kupiti Bitcoin anonimno

Kao i druge stvari, postoje i prepreke za anonimnu kupnju Bitcoina. Sigurno ste čuli za pojam: gotovina je kralj. Vjerovali ili ne, gotovina je zaista kralj. Sama metoda neodgovornosti povezana s novcem čini je neizdrživom.

Bankomat Bitcoin

Bitcoin možete kupiti anonimno gotovinom putem LocalBitcoina ili još bolje, Bitcoin bankomata! Jeste li ikad razmišljali o bankomatu namijenjenom bitcoinu? Da, postoji u preko 80+ zemalja s gotovo 3000 lokacija samo u Sjedinjenim Državama. Sve što trebate učiniti je umetnuti valutu u bankomat i usmjeriti je za prijenos kovanica u vašem Bitcoin novčaniku.

Iako postupak kupovine bitcoina putem bankomata čini anonimnim, jer bilo tko može prenijeti kovanice na svoj račun tako što ćete mu jednostavno dostaviti svoju adresu u novčanik, prava anonimnost leži kad vaša razmjena nema nikakve osobne podatke, a to je malo vjerojatno. s obzirom na propise.

Kupnja osobe

Tijekom godina, osobno se bavljenje Bitcoinima pokazalo daleko anonimnijim od ostalih metoda. Iako će vas osobna kupovina Bitcoin-a možda uključivati ​​da se fizički upoznate s kupcem ili prodavateljem, nije tajna da će se obje strane složiti da se nikada nisu upoznale.

Možete koristiti lokalne bitcoine da biste saznali o svim lokalnim kupcima ili prodavačima koji su spremni izvršiti transakciju, a zatim ih kontaktirati na platformi. Ipak, interakcija na platformi znači da je ugrožena vaša privatnost na mreži.

Najbolje je kladiti se olakšati transakciju s osobom u koju imate povjerenja i osjećate se sigurnom za bavljenje. Baveći se osobom koja ima pouzdan status, možete zaštititi svoju anonimnost. Međutim, ne može se svaka transakcija osoba-osoba smatrati anonimnom. Ako želite, Bitcoin možete odmah kupiti na mreži.

Kupite Bitcoin Anonymously Online

Neke razmjene omogućuju vam kupnju bitcoina bez da morate prolaziti kroz postupak provjere ili potrebe da znate svog kupca. Takav je primjer Bisq. Bisq je peer-to-peer aplikacija otvorenog koda koja omogućuje kupnju i prodaju kripto valuta u zamjenu za stvarne valute (dolar, euro itd.) I ne zahtijeva nikakvu registraciju.

Međutim, h3Bisq se ne može pohvaliti s likvidnošću i promptnim cijenama koje možete dobiti od značajne centralizirane razmjene. Platforma upravlja cijelim transakcijama kupnje i prodaje. Iz vaše kupovine za koju morate izvršiti plaćanje bankovnim prijenosom ili e-novčanikom, prodavatelju koji pošalje bitcoin iznos u vaš novčanik.

Iako se ne biste trebali oslanjati samo na Bisq, sjajna je zamjena Localbitcoins.com jer se s tom osobom ne morate sastajati. Ostali načini uključuju Hodl Hodl, gdje imate mogućnost unosa podataka za potvrdu.

Kome biste trebali vjerovati?

Iako postoje mjesta za koja je potrebna minimalna identifikacija uopće, a da biste stvarno izašli iz centraliziranog financijskog sustava, potreban vam je čvrst mehanizam koji na kraju može učiniti vaše Bitcoin plaćanja anonimnim i taj mehanizam nije ništa drugo nego VPN ili Tor mreža.

Zašto vam treba anonimnost?

Anonimnost je temeljno pravo svakog građanina. Privatnost i anonimnost idu ruku pod ruku. Bez privatnosti, vaše su pjesme vidljive drugima, a to je alarmantna situacija za sve koji su zabrinuti zbog njihove internetske privatnosti.

Dok živimo u eri platformi društvenih medija i hashtagova koji nas navode da dijelimo svoje vrlo osobne trenutke za neke lajkove, to dolazi po cijenu posebno kada postanemo žrtva cyber-napada ili krađe identiteta.

Uključivanje u kupovinu ili prodaju Bitcoina ili bilo koje druge kripto valute potpuno je osobna stvar, o kojoj se detalji ne bi trebali otkrivati ​​nikome, poput toga jeste li kupili, gdje ste kupili ili kada ste kupili bitcoin.

Vlade imaju osobnu ponudu protiv kupovine u vezi s kriptovalutama. Također, ako ste veliki kupac ili ugledna osoba u svijetu kripto valute, od nezakonitih pojedinaca mogli biste privući neželjenu privlačnost.

U svakom slučaju, anonimnost vam može pružiti potpunu bezbrižnost, pružajući vam potreban sloj zaštite prilikom obavljanja visokih vrijednosti bitcoin transakcija.

Želite povratiti svoju internetsku privatnost? Možda ćete htjeti provjeriti ispod vodiča:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me