Je li moja WiFi sigurna? Kako osigurati WiFi kućnu mrežu u jednostavnim koracima?

Ovo je osnovni popis za provjeru koji biste trebali slijediti kako biste osigurali svoju bežičnu mrežu:

 • Uvijek promijenite naziv svoje kućne mreže (SSID).
 • Uvijek stvorite jedinstvenu i jaku lozinku i često je ažurirajte.
 • Uvijek koristite i aktivirajte najjaču mrežnu enkripciju.
 • Filtrirajte MAC adresu na vašoj mreži.
 • Nikada ne dijelite mrežne vjerodajnice sa svojim gostima.
 • Ograničite domet bežičnog signala.
 • Isključite Wifi kad niste kod kuće.
 • Redovno ažurirajte firmver vašeg rutera.
 • Za maksimalnu sigurnost koristite proizvode mrežne sigurnosti poput VPN-a.

Za više informacija pročitajte detaljni vodič u nastavku o tome kako osigurati svoj WiFi.

Wi-Fi veza osigurana je PureVPN vojnim šifriranjem.

Kako djeluje sigurna Wi Fi sigurnost?

WiFi je najtraženija ulazna točka koju cyber-kriminalci koriste kako bi se infiltrirali u vašu Wi-Fi vezu radi dobivanja podataka poput lozinke (Izbjegavajte korištenje osobnih podataka (npr. Ime kućnog ljubimca) za lozinku) putem usmjerivača. Ironično je da hakeri to uspijevaju bez ijednog koraka u vašoj kući kako bi dobili svoju lozinku i hakirali vaš usmjerivač, a da nisu fizički tamo.

Kako tehnologija napreduje, povećava se naša ovisnost o pouzdanoj sigurnoj bežičnoj mreži putem usmjerivača ili bilo kojeg uređaja. Sigurna Wi-Fi veza funkcionira tako što šifrira vaše internetske aktivnosti 256-bitnom enkripcijom AES-a. Jednom kada se na mrežu povežete s VPN mrežom instaliranom na usmjerivaču ili bilo kojem uređaju, vaše internetske komunikacije poput zaporke putuju naprijed i nazad kroz sigurni prolaz bežične mreže.

Koliko je nesigurna javna WiFi bežična mreža?

Sama skala javne pokrivenosti Wi-Fi bežičnom mrežom putem usmjerivača ili bilo kojeg uređaja i njegova pogodnost oboje dolaze po cijeni. Isti razlozi zbog kojih su nezaštićene vruće Wi-Fi bežične mreže putem usmjerivača ili bilo kojeg uređaja poželjne za korisnike je ono što privlači hakere, jer javna Wi-Fi bežična mreža ne zahtijeva nikakvu provjeru autentičnosti ili lozinku koja stvara priliku da haker dođe neograničen pristup svojim uređajima.

Najveći rizik povezan s javnim prometom putem bežične mreže Wi-Fi je sposobnost hakera da se pozicionira između vas i internetske pristupne točke poput bežičnih usmjerivača. Nakon što je mreža ugrožena, umjesto da izravno razgovarate s usmjerivačem hotspot (npr.), Šaljete pristup informacijama o bežičnoj mreži poput mrežnog imena, mac adrese, lozinke za WiFi, zadanu lozinku, postavke usmjerivača, modela rutera, gosta lozinke rutera mrežu i kućnu mrežu, IP adresu, hakeru, koji će ga potom prenijeti na.

Znajte za što se prijavljujete

Podrazumijeva se da morate biti upoznati s Uvjetima i odredbama. Općenito, kada se povežete s mrežom Javna Wi-Fi mreža prikazuje T&Cs stranica prije nego što vam omoguće pristup internetskim bežičnim mrežama, a vaša je odgovornost osigurati da pročitate svoju sigurnost i kakve će podatke prikupljati u vezi s vašim osobnim podacima iz sesije vaše internetske mreže prije nego što pristupite njima, i što rade s tim.

Iako je nejasno može li se pristanak naviknuti na zlo u vezi s uvjetima i odredbama – oni pomažu i da zaštitite davatelja Wi-Fi mreže – ali nemojte samo slijepo kliknuti na sve iskačuće zaslone s kojima se nalazite dok ste na , Uvijek tražite naziv mreže bez obzira kojoj Wi-Fi vezi pristupate putem protokola zvanog WPA2 ili Wireless Zaštićeni pristup2, WPA2 je najjači koji se trenutno koristi za bežični usmjerivač. A ako od vas zatraže da instalirate bilo koji dodatni softver ili proširenja preglednika ili trebate pristup vašem telefonu, svakako se povucite radi vlastite sigurnosti i pristupite bilo kojoj drugoj sigurnoj mreži koja pruža zaštitu od Wi-Fi-ja.

Ako ne koristite VPN

Wi-Fi mreža je osjetljive prirode. Njihova svrha nije samo prenošenje internetske mreže u radio signale, već i olakšavanje komunikacije između usmjerivača uređaja koji su spojeni na wifi mrežu. Ogroman protok podataka (mac adrese, wifi mreža, postavke usmjerivača, ip adresa, kućna mreža, gostinska mreža, korisničko ime i lozinka) čini ih vrućom metom osim ako ne upotrebljavate VPN na bežičnim usmjerivačima, kućnoj mreži, usmjerivaču itd. Za osigurajte zaštitu mac adresa, wi-fi mreža, kućne mreže, ip adrese, postavki usmjerivača, mak adrese uređaja, sigurnosti mrežnog usmjerivača kako biste bili sigurni da ćete povećati sigurnost svojeg wifija na svojim wifi mrežama ili wifi mreži.

WiFi VPN

VPN koji je konfiguriran na usmjerivaču osigurat će sigurnost Wi-Fi veze svih onih uređaja (usmjerivača i mak adrese uređaja itd.) Koji su povezani na usmjerivač. Ako je VPN konfiguriran na uređaju, on će uspjeti osigurati sigurnost uređaja, a ne i one koji koriste Wi-Fi za pristup internetskoj mreži. Aplikaciju možete koristiti umjesto sučelja web preglednika da biste konfigurirali i zadanu lozinku za svoje wifi mreže ili wifi mrežu.

Sigurni Wi-Fi tvrtke PureVPN namijenjen je svima

PureVPN dolazi opremljen modernim sigurnosnim protokolima koji vašu Wi-Fi vezu štite od svih vanjskih prijetnji kako bi osigurali vašu bežičnu mrežu. PureVPN pruža 256-bitnu vojnu sigurnost šifriranja koja može zaštititi vašu bežičnu mrežu usmjerivača od svih vrsta hakera, cyber kriminala, pa čak i velikih nadzornih agencija kako bi zaštitili vaše korisničko ime i lozinku, mac adresu, mrežnu sigurnost usmjerivača, itd..

PureVPN također može zadržati vašu stvarnu lokaciju anonimnom na webu, onemogućujući vam nikoga da vas nađe putem vašeg usmjerivača. PureVPN je također bolja alternativa za pristup značajkama daljinskog upravljanja usmjerivačem koji izlažu svoje sučelje s web preglednikom na webu.

Kako vam PureVPN može koristiti?

Pitali biste, je li wifi siguran? Odgovor je: Da. Među desetak pogodnosti povezanih s povezivanjem na Internet s VPN-om, PureVPN pruža izvanrednu internetsku sigurnost tako da vaš stvarni identitet i vaši podaci budu zaštićeni od tragača, marketinških agencija, cyber kriminala i nadzornih grupa.

• AES 256-bitna enkripcija– Iako je šifrirajući standard stari desetak godina, najpoznatiji je među VPN zajednicom, jer nudi najvišu povjerljivost vaših podataka..

• Split tuneliranje– Podijelite svoje internetske zahtjeve između VPN poslužitelja i interneta putem Split Tunneling-a i budite sigurni u svoju internetsku privatnost.

• siguran sigurni pristup – Svom uređaju možete daljinski pristupiti povezivanjem na Wi-Fi mrežu iz bilo kojeg mjesta svijeta, pod uvjetom da ste sigurno povezani s VPN mrežom..

• Zaštita od njušenja paketa – Hakeri postavljaju zlonamjerni softver kako bi čitali vaše internetske komunikacije. Sigurni Wi-Fi tvrtke PureVPN stalno vas štiti od zlonamjernog softvera i špijunskog softvera.

• Internet Kill Switch– Internet Kill Switch PureVPN-a sigurnosni je gumb koji osigurava da će vaša internetska privatnost uvijek biti netaknuta u slučaju pada VPN veze..

PureVPN Ekskluzivne značajke

ikona

Sigurni WiFi

Korisnici Androida mogu se povezati s bilo kojim Wi-Fi-jem s potpunim povjerenjem i bezbrižnošću

ikona

Split tuneliranje

Dobijte slobodu distribuiranja internetskog prometa kako god želite između PureVPN-a i vašeg davatelja internetskih usluga

ikona

VPN Hotspot

Pretvorite svoj Windows uređaj u žarišnu točku kako biste osigurali sve povezane uređaje

ikona

Konfiguracija usmjerivača

PureVPN kompatibilan je sa širokim rasponom usmjerivača radi zaštite vaše kućne ili uredske mreže

ikona

Internet prekidač

Upotrijebite našu značajku IKS koja nije sigurna i osigurajte da vaš stvarni internetski identitet ostaje tajna

ikona

256-bitna enkripcija

PureVPN koristi 256-bitnu AES enkripciju kako bi osigurao vaš Wi-Fi mrežni promet

ikona

Zaštita od curenja

Koristite našu uslugu da biste ostali zaštićeni od curenja IPv6, WebRTC i DNS u svakom trenutku

ikona

Anonimno pregledavanje

Sakrijte svoju stvarnu IP adresu uz PureVPN i uživajte u anonimnom pretraživanju weba

Saznajte više o značajkama PureVPN-a

 • Split tuneliranje
 • AES enkripcija
 • Internet prekidač
 • Sigurno dijeljenje datoteka P2P
 • IPv6 Zaštita od propuštanja
 • iOS na zahtjev
 • DNS zaštita od curenja
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me