Je li zatvor zatvoren?

Možda se pitate je li zatvor u zatvoru i što to radi? Izbjegavanje zatvora vašim pametnim telefonom može vam omogućiti pristup više značajki i funkcija koje je proizvodna tvrtka ograničila. Zatvaranje pametnog telefona na neki će vam se način možda činiti simpatično, posebno ako istražujete nove funkcionalnosti i mogućnosti pomoću svog telefona. Može zvučati nevjerojatno dobro – posljedice ili posljedice zbog kojih vam je pucanje u zatvoru moglo biti ozbiljno opasno. Dakle, pravo je pitanje da li ste igra i voljni preuzeti rizik.

Je li bjekstvo iz zatvora sigurno za vaš iPhone

Što je bjekstvo iz zatvora?

Uvjet Hack odnosi se na modifikacija na razini sustava uređaja za izbjegavanje ograničenja ili prepreka koje stvara proizvođač uređaja. Izraz se uobičajeno koristi za pametne telefone, međutim, primjenjiv je na druge uređaje poput igraćih konzola, poput PlayStationa i ostalih elektroničkih uređaja s ograničenim značajkama. jailbroken iphonei mogu lako zaobići ograničenja proizvođača i pristupiti ograničenim značajkama ili čak instalirati neovlašteni softver koji se ne mogu preuzeti iz trgovine aplikacija. Proces bjekstva iz zatvora djeluje kao iskorištavanje koje povećava povlastice vašeg uređaja zamjenom a ugrađeni operativni sustav s modovima na štetu sigurnosnih značajki i trajanja baterije zajedno s sigurnosnim ranjivostima i pitanjima stabilnosti. Zatvor od zatvora nije ograničen, ali sigurno je zloglasan među korisnicima iOS-a.

Kako djeluje bjekstvo iz zatvora?

Jabuka voli ograničavati svoje korisničke privilegije. Oni obično diktirati korisničko iskustvo i reći vam kako treba koristiti uređaj – uređaj koji ste upravo kupili. Istražimo nekoliko ovih ograničenja, Apple iPhone je memorija se ne može nadograditi, Apple iPod-ovi treba sinkronizirati sa Apple iTunes puštati glazbu, Apple Mac dijelovi se ne mogu zamijeniti i većina pristojnih aplikacija je uključena Trgovina aplikacijama su plaćeni. Naravno, postoje korisnici Apple telefona koji ne cijene suzdržanost te se stoga odlučuju za jailbroken telefon jer im omogućuje da zaobiđu ograničenja i pretežu Apple iPhone, Apple iPad i bilo koji drugi Apple-ov uređaj.

Je li bjekstvo iz zatvora legalno?

Uz Jailbreaking svoj iPhone modovi ili prilagođeni kernel zamjenjuju vaš ugrađeni operativni sustav i omogućuje vam da overklokujete svoj jailbroken iPhone, pristupate ograničenim funkcijama, besplatno instalirate aplikacije iz trgovine aplikacija i pristupate neovlaštenom sadržaju bez brige o Digital Millennium Copyright Act.

Nadalje, iPhone jailbreak omogućuje prilagođavanje korisničkog sučelja što nije moguće s dionicama iPhone OS-a. Izbjegavanje zatvora od vašeg iPhone zvuči fascinantno, ali, pitanje je treba li činiti jailbreaking? Uz jailbroken iPhone uređaje, dobivate dodatne povlastice, ali po cijenu sigurnosti svog uređaja. Je li probijanje zatvora sigurno? Ne! Jailbroken telefon je ranjiv u pogledu sigurnosti i podložniji je hakiranju, neovlaštenom pristupu i krađi informacija poput adrese e-pošte itd. Ipak, 1 od 3 telefona sa iOS-om na koje naiđete mogao bi biti prekid iPhone i pokrenut Cydia.

Jailbreaking iPhone vs iPhone ukorijenjen

Hack:

Izrazi jailbreak iPhone i root iPhone mogu se upotrijebiti naizmjenično, no unatoč tome, telefon sa bjekstvom iz zatvora uglavnom je povezan s iOS uređajima. S druge strane, korijenje je obično povezano s Android uređajima. Zatvorni telefon ili ukorenjevanje postupak je koji identificira ranjivosti u operacijskom sustavu dionica i zamjenjuje ga modovima – korisnicima omogućuje pristup ograničenim značajkama kojima nije moguće pristupiti iz trgovine aplikacija. Ovdje valja napomenuti da novorođenče ne smije pokušavati telefon s jailbreakingom jer postupak ne jamči 100% uspjeh. Dok je Jailbreak vaš iPhone uvijek postoji rizik da se blokira telefon ako se izvrši pogrešno. Nadalje, postoje slučajevi kada trebate zatvoriti svoj iPhone vrijeme iznova i pri svakom ponovnom pokretanju.

Ukorijenjivanje telefona:

Korijen telefona, s druge strane, manje je kompliciran u usporedbi s bjekstvom iz zatvora. To je zbog otvorenosti operativnog sustava. Android kao operativni sustav oslobođeniji je u usporedbi s iOS-om. Iako proizvođači Androida ne cijene ili ne potiču ukorijenjenje, izvršavanje postupka na Android uređaju je mnogo manje problematično u usporedbi s iOS-om. Sigurno je reći da je ukorijenjenje Android uređaja malo dopušteno u usporedbi s bjekstvom iz zatvora. Ako stvari idu na jug, vraćanje ukorijenjenog uređaja u OS-u može se smatrati zadnjim utočištem. Unatoč tome, neželjeni propadi u zatvoru mogu vam ostaviti neispravan ili opečen uređaj koji je nemoguće vratiti.

Ugrožava li bjekstvo iz zatvora sigurnost uređaja?

Prije nego što skočite na vagon o tome kako lopov može negativno utjecati na sigurnost vašeg uređaja, besprijekorno je shvatiti kakav utjecaj ima na sigurnost vašeg uređaja..

Bez jamstva za Apple

Zatraživanje zatvora uređajem ukida njegovo jamstvo. Vaša garancija leti s prozora ako se nešto loše dogodi s vašim uređajem. Iako ste povukli uspješan bjekstvo iz zatvora, sada imate uređaj s neograničenim pristupom. I ljudska je priroda istražiti koliko duboka zečja rupa ide – uvijek ćemo odabrati crvenu pilulu. Postoje dobre i loše aplikacije; aplikacije koje se ruše i zlonamjerni softver. Postoji razlog zašto su ta ograničenja na prvom mjestu. Uređaj Jailbroken omogućuje vam instaliranje API-ja čak i s neovlaštenih i često nesigurnih stranica – ostavljajući sigurnost vašeg uređaja ranjivom.

Stabilnost i pad sustava u mobilnim uređajima:

Jailbroken uređaji su podložniji padu telefona. Također, neke aplikacije možda neće raditi kako su namjeravale ili nekada. Službena ažuriranja katastrofa su za mobilne telefone. Službeno ažuriranje, ako ne zasmeta vaš telefon, dovelo bi do propadanja vašeg telefona, razbijenog telefona ili bi učinilo da neke značajke nisu dostupne. Nadalje, ažuriranja mogu pratiti i zlonamjerni softver. Jedino rješenje za to je ažurirana verzija zatvora od zatvora i često je potrebno tjednima, pa i mjesecima.

malware:

Bez obzira kako vam zvuči cool prilagođeni iOS uređaj, preporučujemo da ne pokušavate zatvoriti zatvor. Kada pokušate zatvor, zatvorite svoje dane kao bezbrižni korisnik. Vaša garancija nije poništena. Ako nije Apple, morate odlučiti je li aplikacija sigurna ili ne, više niste njihova briga. Zatvori od zatvora često prate sigurnosne prijetnje jer u zatvoru može biti ugrađena stražnja vrata. U trenutku kada korijenite svoj iOS uređaj s firmverom, možda biste slučajno omogućili pristup svim svojim podacima i informacijama pohranjenim na telefonu..

Kršenja podataka:

Jedan od zloglasnih hakerskih slučajeva hakiranja dogodio se 2015. godine kada su kineski hakeri dobili pristup podacima o prijavi iClouda za 225.000 pojedinaca koji su pokušali zatvoriti zatvor. Hak je bio potpomognut backdoor-om stvorenim u izbijanju jailbreak-a koji su pomogli hakerima da uđu u korisničke uređaje.

Evo zašto ne preporučujemo da vam iPhone prekida bijeg

Možda ste do sad znali da ukrašavanje uređaja nije sigurno i može ugroziti sigurnost vašeg uređaja. Zatvor od zatvora ne samo da poništava jamstvo vašeg uređaja, već vam može ostaviti ugrađeni uređaj ako je pogrešno izveden. Službena ažuriranja postaju katastrofa i prate dosadne propuste – što uzrokuje nepotrebno zaustavljanje vašeg uređaja. Praktično ste prepušteni vlastitoj milosti jer više niste briga tvrtke. Možda ćete morati sami razlikovati dobru aplikaciju od zlonamjernog softvera.

Iskreno, ako stvari krenu bočno, nitko vam ne pomaže. Dakle, ako ste novorođenče, toplo vam ne preporučujemo pokušaj bjekstva od zatvora ili zamolite nekoga da to učini umjesto vas. Ponekad je dovoljno da otpakirate novi uređaj koji radi kako treba. Međutim, ako ste entuzijastični entuzijasta, idite slomiti nogu. Lijepo je testirati nove stvari, prilagođeni iOS uređaj zvuči super i uvijek, ali uvijek budite sigurni!

Želite povratiti svoju internetsku privatnost? Možda ćete htjeti provjeriti ispod vodiča:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me