HTTP poplava napada

HTTP poplavni napad sličan je DDoS napadu gdje je namjera zaustaviti određeni poslužitelj neprestano ciljanja HTTP zahtjevima..

Što je napad HTTP poplave?

HTTP poplavni napad je vrsta napada zasnovana na volumenu DDoS postavljati zahtjeve ciljanom poslužitelju s načinom da ga preoptereti HTTP zahtjeve. Jednom kada je cilj bila naslaganima s HTTP zahtjevima i ne može odgovoriti na uobičajeni promet, dolazi do uskraćivanja usluge za dodatne zahtjeve stvarnih korisnika.

Ovi napadi poplava HTTP-a često se oslanjaju na botnet to je skup računala spojenih na internet koja su integrirana sa zlonamjernim virusom korištenjem zlonamjernog softvera poput trojanski konj.

Kako djeluje napad HTTP poplave?

HTTP poplavni napad je razina 7 od OSI sloj. Sloj 7 je onaj sloj aplikacije modela koji se odnosi na internetske protokole kao što su HTTP. HTTP se koristi za primanje i slanje zahtjeva preglednika, koji se obično koriste za učitavanje web stranica ili ispunjavanje mrežnih obrazaca putem interneta.

smanjivanje napadi sloja aplikacije malo je složeno jer postaje teško razlikovati normalan i zlonamjerni promet korisnika. Biti dovoljno kompetentan za postizanje maksimalne učinkovitosti, napadači stvorit će botneta izvršiti najznačajniji utjecaj njihovog napada.

Upotrebom uređaja zaraženih zlonamjernim softverom napadač može iskoristiti situaciju pokretanjem gomile prometa na predviđenim žrtva.

Kategorije HTTP napada

HTTP Napadi: U ovom obliku napada mnogi se uređaji kombiniraju kako bi zatražili ili slike, datoteke ili neke druge medije od ciljani poslužitelj. Kad cilj primi zahtjeve i nastavi primati iz više izvora, kao rezultat toga se vodi a DDoS poplavni napad.

  • HTTP Napadi: U ovom obliku napada mnogi se uređaji kombiniraju kako bi zatražili ili slike, datoteke ili neke druge medije od ciljani poslužitelj. Kad cilj primi zahtjeve i nastavi primati iz više izvora, kao rezultat toga se vodi a DDoS poplavni napad.
  • HTTP poslije napada: Općenito, kad korisnik ispuni mrežni obrazac i pošalje ga u preglednik, poslužitelj mora obraditi HTTP zahtjeva i vodi ga do sloja upornosti, najčešće baze podataka. Postupak za rukovanje slanjem podataka i izvršavanjem naredbi u bazi podataka mnogo je intenzivniji u usporedbi s količinom procesorske snage potrebne za slanje zahtjeva HTTP posta. Ovaj napad koristi potrošnju energije resursa šaljući mnoge HTTP zahtjeve na web poslužitelj, i kao posljedica toga i HTTP DDoS napad događa se sve dok njegov kapacitet ne postane zasićen.

Znakovi HTTP napada poplave

Ove su vrste DDoS napada dizajnirane da izazovu ciljanu žrtvu HTTP zahtjeva raspoređivanjem većine potrošnje energije u proizvodnju napada za odbijanje usluge na sustav ili mrežu. Cilj napada je preplaviti server sa što je moguće više zahtjeva.

HTTP zahtjevi za post uglavnom se upotrebljavaju jer uključuju veću potrošnju resursa na strani poslužitelja. Dok HTTP napadi jednostavnije je proizvesti, što dovodi do napada botneta kako bi se postigao maksimalan poremećaj.

Kako ublažiti HTTP napad u poplavi?

Kao što je gore spomenuto, ublažavanje HTTP poplavni napad može biti prilično složen i intenzivan zadatak i često višestruk. Jedna metoda uključuje provedbu zadatka za prepoznavanje stroja žrtve ukoliko je riječ o a bot ili ne, slično a Captcha test koji vas pita jeste li robot ili ne. Davanjem preduvjeta kao što je JavaScript izazov, smanjujete rizik od pojave HTTP poplave.

Ostale tehnike za zaustavljanje HTTP poplave DDoS napada je provođenje a web aplikacija firewall, upravljajući ugledom i popularnošću IP adrese kako bi je identificirali kao autentičan izvor prometa i selektivno blokirali sav zlonamjerni promet. Široka prednost različitih internetskih svojstava omogućava firmama da analiziraju web promet i ublaže potencijalne napade primjenom zaštitnih zidova web aplikacija kako bi ih uklonili DDoS napadi na razini aplikacije.

Zašto je napad poplave HTTP-a opasan?

Budući da koriste standardne URL zahtjeve, razlikovanje normalnog prometa od zlonamjernog prometa je gotovo nemoguće. Jer se ne oslanjaju na refleksiju ili podvala tehnikama, pa je teško prepoznati zaraženi promet.

A budući da zahtijevaju znatno nižu propusnost od grubi napadi, često se mogu zasjeniti dok istovremeno sruše cijeli poslužitelj. HTTP napadi poplava namjerno su osmišljeni za određeni cilj, čineći ih mnogo teže otkriti ili blokirati.

Zaključno, bilo koji žrtva stroj može biti prilično katastrofalan Poplava HTTP-a kojih nije imao namjeru učiniti ili nije bio svjestan, što dovodi do preopterećenog poslužitelja koji je zarobljen za primanje normalnog prometa.

Međutim, najviše se preporučuje smanjenje tehnika za sprječavanje poplava DDoS-a je putem metoda profiliranja, na primjer, prepoznavanje UP reputacije, praćenje nenormalnih korisničkih aktivnosti i prihvaćanje progresivnih sigurnosnih izazova.

Mnoge tvrtke koriste posebni automatizirani softver za analizu svih dolaznih mrežnih prometa putem kojih mogu prepoznati i klasificirati sav dolazni mrežni promet. Na primjer, zaštita web aplikacije Imperva želi identificirati sve botneta kako bi se spriječili napadi poplava HTTP-om analizom zlonamjeran bot promet i zaštita od svih napada aplikacijskog sloja razine 7.

Saznajte više o DDoS-u

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me