DNS zaštita od curenja

Pristupite web stranicama širom svijeta i budite sigurni u svoju internetsku privatnost. DNS zaštita od propuštanja PureVPN-a dizajnirana je za zaštitu svih internetskih aktivnosti u svakom trenutku. Nakon povezivanja, sve i sve IP adrese kojima pristupate osigurane su šifriranjem najvišeg stupnja.

Osigurajte svoj DNS zaštitom DNS-a od propuštanja PureVPN-a koja osigurava najveću tajnost vaših mrežnih aktivnosti.

Što je DNS?

Način na koji funkcionira DNS (Domain Name System) je prevođenje imena domena u IP adrese kako bi preglednici mogli međusobno komunicirati. Svaki uređaj spojen na Internet ima jedinstvenu IP adresu s kojom se drugi uređaji komuniciraju. DNS poslužitelji uklanjaju potrebu za memoriranjem IP adresa poput 192.168.1.1 (u IPv4) ili složenijih novijih alfanumeričkih IP adresa poput 2300: de00: 1298: 1 :: g482: v6b3 (u IPv6).

Kako mogu provjeriti radi li moj VPN ispravno?

Provjera da li vaš VPN ispravno radi može biti sam izazov jer curenje DNS-a predstavlja iznenađujuće čest problem. Iako možete pokušati samostalno istražiti postavke VPN-a i osigurati da sve dobro funkcionira i izbjeći curenje DNS-a, to nije tako lako za sve.

Imajući to u vidu, PureVPN je osmislio test provjere curenja DNS-a koji ističe ako vaš zahtjev za DNS (poslužitelj imena domena) bude izložen na webu. Kako se sigurnosne propuste sve češće javljaju, vaš stvarni IP-u prijeti opasnost od znatiželjnih očiju, čak i ako koristite VPN, i to je lako iskoristiti.

Ispitajte DNS test propuštanja

Ako već imam VPN, zašto moram provjeriti ima li DNS zaštite?

VPN veza štiti vašu internetsku vezu usmjeravanjem internetskih zahtjeva putem VPN tunela, prikrivajući tako vaš stvarni identitet i mrežne aktivnosti i štiti vas od propuštanja DNS-a. S druge strane, DNS propusnosti su kada zbog problema sa softverom vaš ISP može pratiti vaše internetske aktivnosti, bez obzira na to koristite li VPN ili ne!

Kako vam zahtjevi DNS-a odaju navike pregledavanja, oni se mogu vrlo dobro upotrijebiti protiv vas. U slučaju da osoba ima pristup vašim zahtjevima vezanim za DNS, osim vašeg davatelja internetskih usluga ili VPN poslužitelja, to izaziva zabrinutost. To znači da su vaše mrežne aktivnosti ranjive i više niste sigurni zbog curenja DNS-a. Da biste provjerili, napravite test propuštanja kako biste spriječili curenje DNS poslužitelja ili koristite VPN uslugu koja može spriječiti propuštanje DNS poslužitelja.

Koji su uzroci curenja DNS-a?

Brojni su uzroci istjecanja DNS-a. Najčešći su:

1.Pogrešno konfigurirana mreža

Neispravnim postavkama izlažete svoj uređaj cyber-napadima i kršenjima podataka. Kad uređaj povežete s relativno novom Wi-Fi mrežom, DHCP postavke mreže (zadani protokol koji definira IP adresu vaših uređaja u mreži) mogu automatski dodijeliti DNS poslužitelje koji će se brinuti o vašim web zahtjevima.

Problem s tim je što DNS poslužitelj ili DNS poslužitelji mogu pripadati vašem davatelju internetskih usluga ili onaj koji može biti nezaštićen (nije šifriran) što uzrokuje curenje DNS-a. U takvom slučaju, kada se povežete sa svojim VPN-om, DNS web zahtjevi će obilaziti šifrirani VPN tunel, uzrokujući curenje DNS-a.

2.Internet protokol verzija 6 (IPv6)

IPv4 protokol doista se iscrpljuje, ali istodobno je Internet u fazi pretvaranja između IPv4 i IPv6. Većina VPN usluga ne daje IP adresu IPv6 zbog čega onima koji su na IPv6 protokolu pružatelj VPN ne pruža sigurnost.

Kako bi se zajamčilo da ćete dobiti najveću anonimnost na mreži, PureVPN nudi IP adresu koja ima IPv6 zaštitu od curenja koja je dizajnirana da zaštiti vaš internetski promet od znatiželjnih očiju, hakera, pratilaca i nadzornih subjekata, na taj način možete spriječiti curenje DNS-a. Jednom kada se povežete s PureVPN, možete biti sigurni u svoju internetsku privatnost na IPv4 i IPv6 protokolima i prestati se brinuti o DNS curenju.

3.Transparentni DNS proxy

Davatelji internetskih usluga širom svijeta smislili su postupak nametanja vlastitog DNS servera korisniku u slučaju da korisnik želi promijeniti postavke tako da koristi treći poslužitelj. Ako ISP primijeti promjene u postavkama DNS-a, upotrijebit će prozirni proxy.

Prozirni DNS proxy je klonirani poslužitelj koji zaustavlja i prosljeđuje internetski promet ISP-ovima u vlasništvu DNS poslužitelja ili DNS poslužitelja. Poznat i kao prisiljavanje davatelja internetskih usluga, ovo je oblik curenja DNS-a koji nastaje zbog neispravnosti vašeg davatelja internetskih usluga. DNS poslužitelj VPN-a ili DNS poslužitelj osigurava da vaš web promet sigurno prolazi i sprječava propuštanje DNS-a.

4.Ostali softver

Uvijek pazite da se vaš softver ažurira kako ažuriranja pojačavaju sigurnost vaših uređaja protiv zlonamjernih aktera. DNS propuštanja uobičajena su sa zastarjelim softverom za razliku od najnovijeg softvera. Na taj način možete spriječiti curenje DNS-a. Uvijek pazite na DNS test propuštanja često.

Kako PureVPN pruža zaštitu od propuštanja DNS-a?

PureVPN je VPN usluga koja je posvećena pružanju najboljih iskustava na mreži. To znači pružanje izvanredne internetske sigurnosti i neusporedive brzine na mreži. PureVPN nudi vrhunsku DNS zaštitu od propuštanja i osigurava da je vaš internetski promet siguran od znatiželjnih očiju vašeg davatelja internetskih usluga ili bilo kojeg drugog špijunskog entiteta.

DNS zaštita od propuštanja od DNS-a protiv PureVPN

Svaki put kada pristupite domeni (Facebook, Google itd.), Generira se DNS zahtjev koji otkriva vaš stvarni internetski identitet na webu. DNS zahtjevi šalju se na DNS poslužitelj ili DNS poslužitelje koji su postavljeni u vašim konfiguracijskim postavkama. Davatelji internetskih usluga su pametni i odabiru domene koje uglavnom tražite uprkos činjenici da ste povezani na VPN mrežu..

PureVPN-ov VPN poslužitelj je brz, siguran i šifriran što vam pomaže izbjeći ovo špijuniranje / nadgledanje tako što onemogućuje DNS zahtjev da dođe do vašeg ISP-a, a zahtjev rješava unutar vlastite mreže DNS poslužitelja VPN-a. Ovaj postupak osigurava sigurnost vašeg mrežnog identiteta; stoga ostajete potpuno anonimni na mreži.

Saznajte više o značajkama PureVPN-a

  • Split tuneliranje
  • AES enkripcija
  • Sigurni WiFi
  • Sigurno dijeljenje datoteka P2P
  • IPv6 Zaštita od propuštanja
  • iOS na zahtjev
  • Internet prekidač
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me