Besplatni WiFi u Chicagu

Chicago je glavni grad države Illinois, a treći je najnaseljeniji grad u Sjedinjenim Američkim Državama. Grad je poznat po svojoj sjajnoj infrastrukturi, te sjajnim mjestima za posjete i uživanje turista.

Kao što se i očekivalo od popularne turističke destinacije, Chicago je pun javnih Wi-Fi žarišta. Ako posjetite Chicago i dok lutate prekrasnim ulicama ovog grada, naći ćete stotine mjesta na kojima se možete besplatno povezati s Internetom.

Sljedeći će vam vodič pomoći pronaći besplatni WiFi u Chicagu, a također će vam pomoći da ostanete sigurni na svim tim mjestima!

img

Skoči na…

Javne Wi-Fi mreže izuzetno su opasne. Bez da vi uopće znate o opasnostima tih mreža, cyber google koriste ove igraonice, čekajući u sjeni namamiti ljude koji ne sumnjaju i kradu njihove privatne podatke. Bilo bi nerazumno spajati se na bilo koju Wi-Fi žarišnu točku na koju naiđete bez alata za zaštitu podataka.

Opasnosti javne Wi-Fi mreže

U Chicagu ćete naći dosta javnih Wi-Fi mreža. Te mreže mogu postati vrlo opasne za bilo kojeg web surfera. Važno je da shvatite notornu prirodu javne Wi-Fi mreže. Iako svima daje dodatnu pogodnost, on može ozbiljno ugroziti sve privatne podatke pohranjene na spojenom uređaju.

Replica vruće točke

Cyber ​​kriminalci su uvijek uvodili inovativne načine provale u bilo koji uređaj spojen na žarišnu točku, a da ih nisu ni upozorili. Najlakši način za to je stvaranje replika Wi-Fi mreža s istim imenima. Uređaj će se povezati s tom žarišnom točkom bez da znate. To bi ozbiljno ugrozilo vaš uređaj.

Alati za sjeckanje

U to je teško povjerovati, ali stvarnost je da je hakiranje na Wi-Fi mrežu prilično jednostavno zahvaljujući streljivu alata dostupnih na webu. Dostupno je puno setova za hakiranje koji jamče pristup bilo kojoj Wi-Fi mreži bez korisnikovog odobrenja. Svaki ambiciozni haker može koristiti ove alate za kompromitiranje bilo koje Wi-Fi mreže po svom izboru.

Ranjiva mreža

Wi-Fi usmjerivači dolaze sa standardno instaliranim ključevima za šifriranje, poput WPA, WPA2 ili WPA3. Ti ključevi za enkripciju nisu baš pouzdani, a bilo je mnogo slučajeva u kojima su ti protokoli kršeni sa zlonamjernim softverom. KRACK ranjivost Wi-Fi-a je primjer koliko opasan zlonamjerni softver može biti za vašu Wi-Fi sigurnost.

Muškarci u srednjoj prijetnji

MITM je prijetnja od prisluškivanja podataka koja se koristi za nadgledanje vašeg mrežnog prometa. MITM napad je zloglasne prirode i omogućuje hakerima da pregledaju vaše podatke i vide što radite, a da niste ni znali.

Sigurnosni popis prije nego što se pridružite besplatnom WiFi u Chicagu

Sada kada znate koliko mogu biti opasne javne Wi-Fi žarišne točke, krajnje je vrijeme da počnete biti sigurni da slijedite sigurnosni popis naveden u nastavku:

Pridružite se samo autentičnom Wi-Fisu

Korištenje besplatnog Wi-Fi-ja zabavno je. Ali svi smo pogriješili što smo se povezali s nepoznatom Wi-Fi mrežom dok smo sjedili u kafiću ili hotelu. Kao što je gore objašnjeno, hakeri su poznati kako bi stvorili vruće točke replike za povezivanje. Ove vruće točke mogu poremetiti sigurnost vašeg uređaja. Zbog toga se obavezno konzultirajte s osobljem u okolici i zamolite ih da vam pomognu u pronalaženju ispravnog Wi-Fi žarišta..

Ista praksa mora se ponoviti i u kafićima, zračnim lukama ili drugom mjestu gdje su besplatna žarišta.

Uvijek onemogući automatsko dijeljenje

Hakeri posjeduju više taktika koje se mogu koristiti za hakiranje unutar vaše mreže. Pronalaženje ranjivosti najbolji je način napada na vaš uređaj. A najveća ranjivost je značajka automatskog dijeljenja koja hakeri omogućuje jednostavan pristup vašem sustavu. Nužno je onemogućiti značajku automatske dijeljenja kad god ste povezani na javnu žarišnu točku.

Izbjegavajte osjetljive aktivnosti na besplatnim Wi-Fi žarišnim točkama

Javne pristupne točke Wi-Fi-ja pružaju maksimalnu udobnost tako da s lakoćom možete pretraživati ​​Internet. Međutim, opasnosti koje vrebaju na tim mrežama nadmašuju prednosti koje su u ponudi. Stoga preporučujemo da po svaku cijenu izbjegavate dijeliti sve privatne i povjerljive podatke na tim mrežama.

Zaštitite svoj uređaj od prijetnji na javnom Wi-Fis-u pomoću VPN-a

Pridruživanje besplatnim Wi-Fi mrežama nevjerojatno je rizično, osim ako nemate potrebne alate koji mogu pružiti dodatnu sigurnost vašem mrežnom prometu. PureVPN može vam pružiti taj duševni mir poboljšavajući vašu internetsku sigurnost i čuvajući vas anonimnim kada ste povezani na javnu Wi-Fi mrežu.

PureVPN ima posebne poslužitelje ispunjene svim značajkama potrebnim za brigu o vašoj internetskoj sigurnosti. PureVPN nudi vojnu sigurnost u obliku najboljih standarda šifriranja koji osiguravaju da čak i najiskusniji hakeri ne mogu provaliti u vaš promet.

Pronaći ćete i značajke poput Wi-Fi sigurnosti koje dvostruko povećavaju sigurnost vašeg prometa kada se povežete s javnom Wi-Fi mrežom.

Osim što osigurava vaše web aktivnosti, PureVPN vas čini i anonimnima. Također omogućuje pristup bilo kojem sadržaju koji je dostupan na webu. Puno više možete učiniti s PureVPN-om dok ste povezani na besplatnu Wi-Fi žarišnu točku.

Mjesta s besplatnim bežičnim pristupom internetu u Chicagu

Sada kada ste svjesni najbolje prakse koju trebate slijediti prije povezivanja na javnu Wi-Fi žarišnu točku, evo nekoliko mjesta koja možete posjetiti kako biste uživali u besplatnoj povezanosti s internetom.

Besplatan bežični pristup internetu u Millennium Parku

Osim u prekrasnom krajoliku ovog parka, uživat ćete u besplatnom pristupu internetu putem javnih Wi-Fi žarišta dostupnih na tom području..

Besplatan bežični pristup internetu u hotelu Four Seasons

Dok uživate u neverovatnoj hrani u udobnostima svoje sobe, možete uživati ​​i u besplatnim Wi-Fi mrežama.

Besplatan bežični pristup internetu u The Art Institute of Chicago

Predivne su vam kolekcije koje možete vidjeti, a možete i slobodno surfati web-om u prekrasno uređenim dvoranama ovog nevjerojatnog muzeja.

Osim očiglednog, besplatni Wi-Fis možete pronaći u hotelima, zračnim lukama, teretanama, restoranima, pa čak i javnim parkovima u Chicagu.

Evo još nekoliko vodiča o besplatnom WiFi-u u SAD-u:

 • Besplatni WiFi u Sjedinjenim Državama
 • Besplatni WiFi u Bostonu
 • Besplatni WiFi u Los Angelesu
 • Besplatni WiFi u San Diegu
 • Besplatni WiFi u New Yorku
 • Besplatni WiFi u Phoenixu
 • Besplatni WiFi u Houstonu
 • Besplatan WiFi u Philadelphiji
 • Besplatni WiFi u Mcdonaldsima
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me