6 najboljih Kodi alternativa za vaše potrebe strujanja

Objavljeno: 02. srpnja 2019. godine

Zabrinuti zbog gašenja dodataka Kodi? Zatim koristite najbolje Kodi alternative na svojim streaming uređajima za vrijeme zaključavanja. Ne zaboravite da upotrijebite PureVPN za samo 0,99 USD kako biste poboljšali svoje iskustvo strujanja i otključali bilo koji streaming kanal s bilo kojeg mjesta.

  • Stremio
  • Plex
  • Emby
  • Medijski portal
  • OSMC
  • Univerzalni poslužitelj medija

img

Kodi je dugo vremena i iz dobrih razloga govorio o streaming zajednici. Osim što je jedno od najsvestranijih dostupnih medijskih centara, Kodi podupire zabavu kao besplatna aplikacija za streaming zahvaljujući velikom broju dodataka koje nudi. No, s pravnim problemima oko Kodija koji uzrokuju da se mnogi i njegovi popularni dodaci isključe s vremena na vrijeme, korisnici razmatraju druge alternative. Dolje smo naveli šest najboljih Kodi alternativa koje možete instalirati i koristiti u 2019. godini.

Skoči na…

Zašto vam treba Kodi alternativa?

Osim pravnih pitanja, postoji nekoliko razloga zbog kojih će korisnicima možda trebati Kodi alternativa za svoje potrebe strujanja.

Kodi ima sjajne mogućnosti reprodukcije medija, ali sučelje aplikacije pomalo razočara dobar broj korisnika. Čak i uz predstavljanje najnovije verzije Kodi Leia s poboljšanom funkcionalnošću i boljim značajkama, korisničko sučelje je i dalje pomalo dosadno i nije mnogo zabavno za korištenje.

Drugi razlog zbog kojeg se korisnici odlučuju za alternativu je taj što je Kodi DIY projekt. Kodi omogućava prilagodbu odozdo prema gore, a to zahtijeva puno napora. Ručna instalacija i upravljanje više dodataka može biti zastrašujući zadatak, pa korisnici često traže alternativu koja je korisnija i koja nudi rafiniranije iskustvo strujanja..

6 najboljih Kodi alternativa

Bez obzira jeste li devastirani zbog isključivanja vašeg omiljenog dodatka Kodi, tražite li promjenu korisničkog sučelja ili se trudite shvatiti kako funkcionira Kodi; možete isprobati dolje navedene alternative. Također ih možete koristiti zajedno sa Kodi-om i napraviti vlastitu analizu konkurentnosti.

Stremio

Stremio je vrlo popularan među rezačima kablova. Sasvim slično Kodi-u, Stremio je usluga multi-platforme za strujanje medija na više platformi koja vam omogućuje gledanje filmova i TV emisija iz različitih izvora s jednog zaslona. Stremio razlikuje kod Kodija tok HD kvalitete koji nudi. Omogućuje vam stvaranje zasebnih medijskih biblioteka poput Kodija i dobro funkcionira na širokom rasponu uređaja, uključujući Windows, MacOS, Linux, Android i iOS. Jednostavno rečeno, Stremio je Kodi s nekoliko dodatnih značajki.

Još jedna uobičajena značajka je da Stremio također podržava nekoliko dodataka, službenih i neslužbenih. Međutim, razlika je u tome što su Stremio dodaci i instalirani putem interneta i vezani za vaš račun, što ga nakon toga čini dostupnim na svim uređajima na koje ste prijavljeni pomoću istog računa. Biblioteka dodataka nije tako opsežna kao Kodi, ali je sučelje mnogo korisnije i nije prilagodljivo. Dakle, ako tražite jednostavnu platformu za svoje streaming potrebe osim Kodi-ja, trebali biste pokušati Stremio.

Plex

Plex je još jedan bliski konkurent Kodi-ju koji ima na raspolaganju i plaćenu i besplatnu verziju. Osnovne su značajke besplatne, ali ako se prijavite za pretplatu na premium plex, možete uživati ​​u mnogim dodatnim značajkama kao što su mobilna sinkronizacija, Live TV & DVR, prijenos fotoaparata, automatsko označavanje fotografija i još mnogo toga. Dizajn klijent-poslužitelj Plex omogućava korisnicima istodobno strujanje istog sadržaja na više podržanih uređaja. Djeluje neovisno i omogućava korisnicima da stvore vlastiti medijski poslužitelj koji je najbolji za strujanje digitalnih medija koji su lokalno pohranjeni.

Kao i Kodi, Plex također podržava mnoge dodatke, službene i neslužbene Plex kanale. Slično kao kodi dodaci, ti kanali omogućuju vam strujanje sadržaja poput TV emisija, TV uživo i filmova kroz Plexovo višedimenzionalno sučelje. Plex je kompatibilan sa svim osnovnim operativnim sustavima, uključujući Windows, Mac, iOS i Android, ali ima i verzije dostupne za Windows telefon, PlayStation, Roku, Android TV i Linux. Ako ne i bolje, onda je Plex najbliži bilo kojoj alternativi da zamijeni Kodi kao primarni player za streaming medija.

Emby

Ne tako davno je Emby bio samo još jedan medijski preglednik sa zajedničkim značajkama. No, najnovija inačica koja je već sadržana u značajkama poput sinkronizacije u oblaku i sinkronizacije mapa, Emby se održava uz Plex kao sjajna alternativa Kodi-ju. Emby i Plex dijele mnoštvo osnovnih značajki. Oboje nude dizajn klijenta i poslužitelja, omogućava jednostavan pristup medijskom poslužitelju za različite klijente. Možete se odlučiti i za premium pretplatu i dobiti pristup posebnim značajkama kao što su DVR, mobilna sinkronizacija, izvanmrežni mediji i još mnogo toga.

Emby podržava širok spektar uređaja kao što su Android, Windows, Linux, MacOS, Amazon Fire, Android TV, Roku, Xbox One, PS4 i još mnogo toga. Osim što ima mnoštvo značajki, Emby ima korisničko sučelje koje olakšava upravljanje medijskim bibliotekama. Slično kao kodi i Plex, Emby ne posjeduje nijedan njegov sadržaj i pronalazi dostupni sadržaj iz različitih izvora. Također možete dodati različite službene i neslužbene dodatke za veći pristup mrežnim medijima.

Medijski portal

Budući da je relativno nov u sceni prijenosa medija, Media Portal tek treba postati popularan, ali ima sve odlike koje bi mogao nazvati uglednom alternativom Kodi. To je open-source medijski uređaj koji vaše računalo pretvara u kompletni medijski centar. Besprijekorno se povezuje s vanjskim uređajima poput DVD playera, BluRay playera, TV-a i projektora i ima jednostavno sučelje koje vam omogućuje lako organiziranje medija. Iako ne nudi toliko značajki kao Kodi ili Plex, ali potpuno nadmašuje oba rivala u nekim specifičnim funkcijama kao što je DVR (Digital Video Record). Značajka DVR medija medija djeluje poput šarma i omogućuje vam snimanje, zakazivanje ili gledanje televizije uživo na dohvat ruke – značajka koju Kodi također nudi, ali ne bez nekoliko štucanja.

Osim DVR značajke, Media Portal podržava ogroman niz dodataka koji omogućuju pristup svemu s YouTubea na Live Sports. Jedini nedostatak Media Portala je taj što je dostupan samo za Windows korisnike, što ga i dalje čini atraktivnim izborom za one koji koriste PC kao primarni izvor zabave.

OSMC (Media Center otvorenog koda)

Mnogi korisnici smatraju da je Kodijevo sučelje složeno, posebno novorođenčad. Ako tražite alternativu koja vam nudi iste funkcionalnosti kao Kodi s jednostavnim sučeljem, onda je OSMC non-brainer To je medijski uređaj otvorenog koda koji se doslovno temelji na Kodijevom modelu i često se naziva Kodijeva Linux verzija. Linux distro.

OSMC dolazi s minimalističkim sučeljem koje donosi poboljšanu verziju Kodijevog prednjeg dijela na nekoliko uređaja poput Raspberry Pi i Apple TV prema zadanim postavkama. Također podržava nekoliko WiFi adaptera i TV tunera. Neke značajne značajke uključuju TV uživo, podršku TV tunera, strujanje lokalnih medija, a najbolji dio je taj što djeluje s gotovo svim Kodi dodacima.

Univerzalni poslužitelj medija

Universal Media Server je UPnP medijski poslužitelj koji vam omogućuje strujanje medija na širokom rasponu DLNA uređaja, uključujući pametne telefone, televizore, Blu-ray uređaje, pa čak i igraće konzole. Korisnici koji nemaju uređaj koji podržava DLNA mogu upotrebljavati sučelje web stranice i uživati ​​u istom iskustvu bez problema, kao i ostali.

Universal Media Server podržava razne video formate i automatski prilagođava brzinu prijenosa prema brzini vaše veze. Postavljanje zahtijeva malo nogu, ali korisničko sučelje je vrlo jednostavno za korištenje čak i onima koji prije nisu koristili takvu aplikaciju. Po defaultu dolazi s nekoliko korisnih dodataka, ali možete poboljšati funkcionalnost softvera instaliranjem dodatnih dodataka.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me