WiFi falas në agoikago

Agoikago është kryeqyteti i Illinois dhe është qyteti i tretë më i populluar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Qyteti është i njohur për infrastrukturën e tij të shkëlqyeshme, dhe vende të mrekullueshme për turistët për të vizituar dhe shijuar.

Siç pritej nga një destinacion i njohur turistik, Chicikago është plot me pika të nxehta publike Wi-Fi. Nëse po vizitoni agoikagon dhe ndërsa jeni duke bredhur nëpër rrugët e bukura të këtij qyteti, do të gjeni qindra vende ku mund të lidheni në internet pa kosto.

Udhëzuesi i mëposhtëm do t’ju ndihmojë të gjeni WiFi falas në agoikago, dhe gjithashtu do t’ju ndihmojë të qëndroni të sigurt në të gjitha këto vende!

IMG

Shko te…

Rrjetet publike Wi-Fi janë jashtëzakonisht të rrezikshme. Pa e ditur edhe për rreziqet e këtyre rrjeteve, këto rrjete janë duke u përdorur si shesh lojrash nga goberë kibernetikë, duke pritur në hije për të joshur njerëzit që nuk dyshojnë dhe të vjedhin të dhënat e tyre private. Do të ishte e mençur të lidhesh me ndonjë pikë të nxehtë Wi-Fi me të cilën ndesh pa pasur mjete për të mbrojtur të dhënat e tua.

Rreziqet e Rrjetit Publik Wi-Fi

Do të gjeni shumë rrjete publike Wi-Fi në agoikago. Këto rrjete mund të bëhen shumë të rrezikshëm për çdo shfletues në internet. Shtë e rëndësishme për ju të kuptoni natyrën famëkeqe të një rrjeti publik Wi-Fi. Megjithëse ofron lehtësi shtesë për këdo që është i lidhur me të, ai mund të rrezikojë seriozisht çdo të dhënë private të ruajtur në pajisjen e lidhur.

Zonat e Replica

Kriminelët në internet kanë prezantuar gjithmonë mënyra të reja për të shkelur çdo pajisje të lidhur me pikën e nxehtë, pa i paralajmëruar ato. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është të krijoni rrjete Wi-Fi kopje që kanë saktësisht emrat e njëjtë. Pajisja do të lidhet me atë pikë të nxehtë pa e ditur. Dhe kjo do të rrezikonte rëndë pajisjen tuaj.

Mjete hakmarrjeje

Shtë e vështirë të besosh, por realiteti është që hakimi në një rrjet Wi-Fi është shumë i lehtë, falë një municioni mjetesh të disponueshme në internet. Ekzistojnë mjaft komplete hacker në dispozicion falas që garantojnë qasje në çdo rrjet Wi-Fi pa lejen e përdoruesit. Anydo haker i dëshiruar mund të përdorë këto mjete për të komprometuar çdo rrjet Wi-Fi sipas zgjedhjes së tyre.

Rrjeti i prekshëm

Ruterat Wi-Fi vijnë me një set standard të çelësave të enkriptimit të instaluar, siç janë WPA, WPA2 ose WPA3. Këto çelësa kriptimi nuk janë shumë të besueshëm dhe ka pasur shumë raste në të kaluarën ku këto protokolle janë shkelur me malware. Dobësia e KRACK Wi-Fi është një shembull se sa i rrezikshëm mund të jetë një malware për sigurinë tuaj Wi-Fi.

Kërcënimi i Burrave të Mesëm

MITM është një kërcënim i të dhënave që përdoret për të monitoruar trafikun tuaj në internet. Sulmi MITM është natyrë famëkeq dhe lejon hakerët të shikojnë të dhënat tuaja dhe të shohin se çfarë po bëni pa ju madje nuk dini.

Lista e kontrollit të sigurisë para se të bashkoheni me një WiFi Falas në agoikago

Tani që e dini se sa të rrezikshme mund të jenë pikat publike të Wi-Fi, është koha që të filloni të siguroheni që po ndiqni listën e kontrollit të sigurisë të përmendur më poshtë:

Bashkohuni vetëm me Wi-Fis autentike

Përdorimi i Wi-Fi falas është argëtues. Por të gjithë kemi gabuar të lidhemi me një rrjet të panjohur Wi-Fi kur jemi ulur në një kafe apo një hotel. Siç u shpjegua më lart, hakerët dihet që krijojnë pikat e nxehta kopje për ju që të lidheni. Këto pikat e nxehta mund të prishin sigurinë e pajisjes tuaj. Cila është arsyeja pse duhet të siguroheni që të konsultoheni me stafin e zonës dhe t’i kërkoni prej tyre të ju ndihmojnë të lokalizoni pikën e saktë të Wi-Fi.

E njëjta praktikë duhet të përsëritet edhe në kafene, aeroporte ose në ndonjë vend tjetër ku janë në dispozicion pikat e nxehta.

Disaktivizoni gjithnjë ndarjen automatike

Hakerët kanë në dispozicion taktika të shumta që mund të përdoren për të kollitur brenda rrjetit tuaj. Gjetja e dobësive është mënyra më e mirë për të hyrë në pajisjen tuaj. Dhe ndjeshmëria më e madhe është veçoria e ndarjes automatike që lejon hakerët të hyjnë në sistemin tuaj me lehtësi. Shtë e nevojshme të çaktivizoni veçorinë e ndarjes automatike sa herë që jeni i lidhur me një pikë të nxehtë publike.

Shmangni aktivitetet e ndjeshme në pikat e nxehta Wi-Fi

Pikat e nxehta publike Wi-Fi ofrojnë lehtësi maksimale, në mënyrë që të mund të shfletoni në internet me lehtësi. Sidoqoftë, rreziqet që bien në këto rrjete tejkalojnë përfitimet që ofrohen. Prandaj ju rekomandojmë që të shmangni të gjitha të dhënat private dhe konfidenciale në këto rrjete me çdo kusht.

Mbroni pajisjen tuaj kundër çdo kërcënimi në Wi-Fis Publike me një VPN

Bashkimi i rrjeteve Wi-Fi falas është tepër i rrezikshëm, përveç nëse i keni mjetet e nevojshme që mund të ofrojnë siguri të shtuar në trafikun tuaj online. PureVPN mund t’ju ​​sigurojë atë paqe mendore duke rritur sigurinë tuaj në internet dhe duke ju mbajtur të sigurt çdo anonim kur lidheni me një rrjet publik Wi-Fi.

PureVPN ka serverë të veçantë të mbushur me të gjitha tiparet e nevojshme për t’u kujdesur për sigurinë tuaj në internet. PureVPN ofron siguri të shkallës ushtarake në formën e standardeve më të mira të kriptimit që siguron që edhe hakerat më me përvojë nuk mund të hakmirren në trafikun tuaj.

Do të gjeni gjithashtu veçori si siguria Wi-Fi që dyfishojnë sigurinë e trafikut tuaj kur lidheni me një rrjet publik Wi-Fi.

Përveç sigurimit të aktiviteteve tuaja në internet, PureVPN gjithashtu ju bën anonim. Ai gjithashtu mundëson qasje në çdo përmbajtje të disponueshme në internet. Mund të bëni shumë më tepër me PureVPN ndërsa jeni të lidhur me një pikë të nxehtë Wi-Fi.

Vende me Wi-Fis Falas në agoikago

Tani që jeni të vetëdijshëm për praktikat më të mira që duhet të ndiqni para se të lidheni me një pikë të nxehtë publike Wi-Fi, në vijim janë disa vende që mund t’i vizitoni për të shijuar lidhjen falas me internetin.

Wi-Fi falas në Parkun Mijëvjeçarit

Përveç peizazhit të mrekullueshëm të këtij parku, do të përfitoni gjithashtu nga qasja falas në internet përmes pikave të nxehta publike të Wi-Fi në dispozicion në zonë.

Wi-Fi falas në Hotel Four Season

Ndërsa shijoni ushqim të mahnitshëm në komoditetet e dhomës tuaj, ju gjithashtu mund të shijoni qasje në rrjetet Wi-Fi falas.

Wi-Fi falas në Institutin e Artit të Chicikagos

Ka koleksione të mrekullueshme për ju për të parë, dhe ju gjithashtu mund të shfletoni në internet lirshëm nga sallat e mobiluara mrekullisht të këtij muzeu të mrekullueshëm.

Përveç qartë, ju mund të gjeni Free Wi-Fis në hotele, aeroport, studiot e palestrës, restorante dhe madje edhe parqe publike në agoikago.

Këtu janë disa udhëzues të tjerë për WiFi Falas në SHBA:

 • WiFi Falas në Shtetet e Bashkuara
 • WiFi Falas në Boston
 • WiFi falas në Los Angeles
 • WiFi falas në San Diego
 • WiFi Falas në New York
 • WiFi Falas në Phoenix
 • WiFi Falas Në Houston
 • WiFi falas në Filadelfia
 • WiFi falas në Mcdonalds
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me