Whatfarë është kodimi AES 256 bit (AES)?

Kriptimi 256-bit është një teknikë e sigurisë së kriptimit të të dhënave / skedarëve që përdor një çelës 256-bit për të kriptuar dhe deshifruar të dhënat ose skedarët. Shtë një nga metodat më të sigurta të algoritmit të kriptimit pas 128 madhësive të çelësave dhe 192 bit të kriptimit të madhësisë kyçe dhe përdoret në shumicën e algoritmeve standarde të sigurisë së kriptimit, protokolet dhe teknologjitë, përfshirë AES dhe SSL.

Standardi i Avancuar i Kriptimit, i njohur më mirë si kodimi AES është një algoritëm shifrues që siguron sigurinë e aktiviteteve tuaja në internet.

Versioni më i njohur i Standardit të Kriptimit të Avancuar është kriptimi i madhësive të çelësave të enkriptimit AES 256-bit përmes AES i cili i referohet madhësisë standarde të kriptimit duke përdorur aes. Natyrisht, sa më e madhe të jetë madhësia e çelësit, aq më komplekse është të hamendësosh madhësitë e çelësit.

Sa bit është Encryption AES?

Standardi i Kriptimit i Avancuar (AES) është një variant i Rijndael i cili ka një madhësi të caktuar fikse prej 128 bitësh, dhe një madhësi kryesore të madhësisë së çelësit 128 bit, gjatësi të çelësit 192-bit, ose encryption 256-bit. Në të kundërt, Rijndael në vetvete është specifikuar me madhësi blloku dhe çelësi që mund të jenë çdo shumëfish i 32 bitëve, me një minimum prej 128 dhe një maksimum prej standardit të kriptimit 256-bit.

Sa e sigurt është kriptimi AES 256 bit dhe mund të kriptohet AES 256 bit?

Për ta kuptuar më mirë këtë me fjalë të thjeshta, për të goditur ose forcuar brutë një shifër çelësash simetrikë të standardeve të shifrimit të përparuar të AES, pasi AES përdor një madhësi fikse bllokimi me gjatësi kyçe 16 bajtësh do të duheshin miliarda kompjutera për të plasaritur sesa epoka e universit ( 13.8 miliardë vjet) për të goditur çelësin simetrik standarde të encryption 256-bit.

PureVPN përdor çelësin simetrik të enkriptimit 256-bit për të mbrojtur të dhënat e ndjeshme të përdoruesve ose sekretin e tyre më të lartë në mënyrë të përsosur, për të mbrojtur të dhënat. Edhe nëse dikush dëshiron të brutalojë forcën, atëherë do të duheshin 13.8 miliardë vjet për të goditur standardin e kriptimit standard të përparuar simetrik 256-bit për të mbrojtur të dhënat tuaja.

Siguroni komunikimet dhe aktivitetet tuaja në internet me kodimin e klasës ushtarake të PureVPN.

Pse duhet të kriptoni të dhënat tuaja në internet?

Kriptimi është i domosdoshëm sepse ju lejon të mbroni me siguri të dhënat për të cilat nuk doni që dikush tjetër të ketë qasje. Bizneset e përdorin atë për të mbrojtur sekretet e korporatave, qeveria e përdor atë për të siguruar informacion të klasifikuar për të mbrojtur sekretin kryesor, dhe shumë individë i përdorin ato për të mbrojtur të dhënat personale për të mbrojtur nga gjëra të tilla si vjedhjet e identitetit.

Spiunazhi përdor kriptimin për të mbrojtur me siguri përmbajtjen e dosjeve, të cilat mund të përmbajnë postë elektronike, histori chat, informacione tatimore, numra të kartave të kreditit ose ndonjë informacion tjetër të ndjeshëm. Në këtë mënyrë, edhe nëse kompjuteri juaj është vjedhur, të dhënat janë të sigurta.

Kriptimi është i nevojshëm për këdo që ndan informacione private në internet. PureVPN mundësohet nga serverat e vetë-inxhinierizuar dhe vetë-optimizuar. Këta serverë janë të siguruar me AES 256-bit çelës simetrik të kriptimit i cili u siguron përdoruesve nivelin më të lartë të anonimitetit për të shmangur forcën brutale pasi shifrimi 256-bit i njohur si AES përdor 14 raunde, kështu që këto sulme nuk janë efektive.

• PureVPN maskon adresën tuaj IP – Kur lidheni me PureVPN, IP juaj i vërtetë maskohet me një IP virtual për t’ju siguruar sigurinë e fundit të enkriptimit për të mbrojtur të dhënat tuaja me 256 bit ary encryption. Një IP virtual siguron anonimitetin e adresës suaj të vërtetë IP, në mënyrë që identiteti juaj dixhital të mbetet sekret. Pasi IP virtuale të marrë përsipër, aktivitetet tuaja në internet, skedarët që ndani dhe shumë më tepër janë të sigurta nga sytë e çmendur.

• Si pacient / mjek – Për shembull, nëse jeni një pacient që po komunikon me mjekun, do të dëshironit të përdorni shifrat e shifrimit 256-bit, në mënyrë që askush tjetër të mos mund të prekë raportet / të dhënat tuaja private për qëllime të sigurisë si një pacient që ju i keni këto të drejta të rezervuara.

• Blerje nga Interneti – Nëse jeni duke blerë mallra në internet, sigurohuni që keni një lidhje interneti të shifrimit 255-bitësh në mënyrë që kur po bëni pagesa, transaksioni / të dhënat tuaja financiare të sigurohen nga hakerat. Si Netizen, ju keni të drejtat e rezervuara për sigurinë tuaj.

• Qeveria – Shteti ka nevojë për shifrim 256-bit për të siguruar dokumente / të dhëna dhe biseda të ndjeshme kryesore që lidhen me sigurinë kombëtare kundër sulmeve kryesore globale në internet nga hakerat dhe shtetet.

• Aktivist Njerëzor – Nëse jeni duke qëndruar në këmbë për një kauzë, ju merrni vëmendjen e padëshiruar nga grupe që duan të dëmtojnë axhendën tuaj personale. Përdorimi i shifrimit 256-bit si AES i kriptimit mund të sigurojë përparimin tuaj kryesor dhe komunikimet me individë dhe grupe në internet pasi ju i keni këto të drejta të rezervuara.

• Gazetar – Si gazetar, për qëllime sigurie, shqetësimi juaj kryesor është të siguroni burimet tuaja. Kriptimi 256-bitësh si shifrat e kriptimit 256 bitet kryesore vërteton se janë të dobishme në mbrojtjen e hulumtimeve, zbulimeve dhe burimeve tuaja nga vëmendja e padëshiruar.

• Udhëtarët Udhëtimi është argëtues deri sa të mos mbylleni nga llogaritë tuaja sociale ose të mos bini viktimë e një hile. Të drejtat tuaja themelore të sigurisë janë të rezervuara, Kur udhëtoni jashtë vendit, encryption 256-bit si 256 bit encryption siguron aktivitetet tuaja online në rrjetet publike Wi-Fi. E gjitha do të duhej për të lidhur PureVPN dhe të shijoni shfletimin dhe transmetimin.

Si mund të zbulohen të dhënat tuaja?

Të dhënat janë të brishta dhe mjaft të vlefshme për sa i përket sigurisë tuaj kryesore. Të dhënat japin fitime për shumë njerëz, kjo është arsyeja pse ajo kërkohet gjithmonë nga kompanitë kryesore të minierave të të dhënave. Ndërsa të dhënat kryesore tërheqin shumë palë, ato shpesh janë në shënjestër dhe të ekspozuara në ueb të gjerë për popullaritet ose shiten te ofertuesi kryesor më i lartë për përfitime financiare.

Kur jeni duke bashkëvepruar në internet, një ndërhyrës për të gjithë atë që do të kërkonte që e hakoi rrugën e tij në rrjetin tuaj mund të hyjë lehtësisht në aktivitetet tuaja kryesore në internet, të lexojë bisedat tuaja dhe të shihni se cilat faqe në internet po vizitoni dhe më keq, të dini për çelësin tuaj detaje financiare.

Kriptimi 256-bit shoqëruar me një VPN

Një VPN përdor teknologjinë tokësore të aes 256 AES të kriptimit të çelësave duke përdorur për të siguruar lidhjen tuaj në internet kundër sulmeve kibernetike e cila përfshin sigurinë tuaj. Në të njëjtën kohë, një VPN ofron protokolle të fuqishme të shoqëruara me 256 raste të kriptimit për sigurinë tuaj që luftojnë sulmet me qëllim të keq dhe forcojnë identitetin tuaj në internet.

Një VPN është si një automjet i blinduar që mban të sigurt shoferin në çdo kohë për sigurinë e pasagjerëve. Ajo funksionon duke maskuar IP-në tuaj të vërtetë dhe duke ju caktuar një IP virtual të një lokacioni tjetër. Ideja e identitetit tuaj të vërtetë që fshihet nga një identitet virtual dëshmon për të mbajtur vendndodhjen tuaj fizike dhe aktivitetet tuaja në internet me sigurinë 256.

Si funksionon kriptimi i AES me PureVPN?

Kriptimi është forca shtytëse për anonimitetin në internet, dhe pa procesin e kodimit të një mesazhi, koncepti i intimitetit dhe sigurisë në internet do të rrezikohet. Për të qëndruar i sigurt gjithçka do t’ju ​​duhej të lidhej me internetin përmes 252 serverave të koduar të PureVPN, të gjithë komunikimin tuaj, aktivitetet e ndjeshme ose të dhënat mbeten të sigurta.

Në fakt, edhe nëse ka qasje të paautorizuar, ndërhyrësi nuk do të jetë në gjendje të hapë të dhënat e koduara të aes 256, për të mbetur i sigurt gjithçka që do të duhej për të lidhur PureVPN. Në fund të ditës, integriteti i të dhënave dhe intimitetit tuaj mbetet i paprekur. AES 256 Kriptimi është i punësuar gjerësisht nga bizneset dhe individët në mbarë globin.

IMG

PureVPN zgjedh kriptimin më të mirë i cili ju përshtatet

PureVPN automatikisht do të zgjedhë enkriptimin më të mirë duke përdorur standardin aes për ju, në mënyrë që të mos keni nevojë të shqetësoheni për këtë. Për më tepër, PureVPN ofron protokolle të shumta tunele dhe përdor shifrat 256-bit të kriptimit në OpenVPN (UDP / TCP), IKEv2, SSTP dhe L2TP / IPSec. PureVPN siguron kriptim duke përdorur aes në të gjithë serverët e tij VPN.

Pasi të lidheni me VPN, ju merrni kriptimin e aes si parazgjedhje. Qoftë në një desktop, smartphone, apo tabletë, encryption më i lartë i PureVPN me 256-bit përmes AES fillon një lidhje të sigurt me serverin VPN dhe siguron që të dhënat tuaja të transmetohen në mënyrë të sigurt. Gjithë do të duhej për të lidhur VPN-në.

Ndërsa nuk ka absolutisht asnjë mënyrë për të ndërhyrë, por nëse një haker arrin të prekë lidhjen tënde, të gjithë ata do të shohin janë informacione gibberish që po kalojnë nëpër rrjet. Prandaj, komunikimet e koduara në internet të aes dhe aktivitetet e tjera janë plotësisht të siguruara.

Kriptimi është një domosdoshmëri

Në kohën e sotme, sulmet në internet dhe shkeljet e të dhënave janë bërë të zakonshme. Me hacks masive të të dhënave dhe detaje private të hapura, kriptimi i aes është shoku juaj më i mirë. Kriptimi duke përdorur aes do të mbajë të sigurta email-in tuaj, të dhënat mjekësore, transaksionet bankare të mbrojtura, numrin e sigurimeve shoqërore të maskuar larg hajdutëve të identitetit dhe shumë më tepër.

PureVPN është njohur nga botimet kryesore si PCMag dhe të tjerët për angazhimin e saj të përkushtuar dhe masat e jashtëzakonshme të sigurisë. Pasi të jeni lidhur me PureVPN, të dhënat tuaja sigurohen përmes AES nga të gjithë palët e treta dhe grupet e mbikëqyrjes.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me