Whatfarë është Gateway Default?

Ai lejon pajisjet brenda një rrjeti të dërgojnë informacione në pajisje brenda një rrjeti tjetër. Nëse jeni duke kërkuar një faqe të caktuar në internet, trafiku dërgohet së pari në portën tuaj të paracaktuar para se të dilni nga rrjeti lokal për të arritur në destinacionin e tij të synuar.

IMG

Shko te…

Doesfarë do të thotë Default Gateway?

Ndoshta mënyra më e thjeshtë për të kuptuar është të mendoni për atë si një ndërmjetës ose ndërmjetës midis rrjetit tuaj lokal dhe World Wide Web. Shtë thelbësore për transmetimin e informacionit nga nën-rrjeti lokal në nëndegë të tjera, dhe anasjelltas.

Në shumicën e rrjeteve shtëpiake dhe të biznesit, të cilat zakonisht përbëhen nga një ruter të vetëm dhe kompjuterë të shumtë të lidhur dhe pajisje mobile, adresa IP private e dhënë në ruterin tuaj është adresa e paracaktuar e portës portuale.

Kjo adresë numerike do të quhet “Portë e paracaktuar” në pajisjet e Windows, ndërsa normalisht përmendet si “Router” në pajisjet iOS dhe Mac. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për platforma të tjera, mund të emërtohet diçka në të njëjtën mënyrë “Gateway” ose “Itinerari i portës”.

Isfarë është adresa IP e portës / parafabrikatës sime?

Mësoni hapat për të gjetur adresën tuaj IP të portës në Windows, Mac OS X, Android, iPhone / iPad, Linux dhe Chrome OS.

Si të gjeni adresën tuaj të paracaktuar të portës IP në Windows

Duke përdorur Panelin e Kontrollit

 • Lloji Panelin e Kontrollit në kutinë e kërkimit të Windows (zakonisht vendosur në fund të majtë të ekranit) dhe goditni Enter kur të shfaqet.
 • udhëzues hap pas hapi për të gjetur portën e paracaktuar

 • Klikoni në Rrjet dhe Internet.
 • Shkoni te cilësimet e Rrjetit dhe Internetit

 • Klikoni në Qendrën e Rrjetit dhe Ndarjes.
 • Shkoni në qendrën e rrjetit dhe të ndarjes

 • Nën dritaren e Rrjetit dhe Qendrës së Ndarjes, klikoni Ethernet.
 • Klikoni në opsionin ethernet nën dritaren e rrjetit dhe ndarjes

 • Klikoni Detajet.
 • Shko te dritarja e detajeve

 • Gjeni adresën tuaj IP të portës të listuar pranë IPv4 Default Gateway.
 • Tani do të shihni portën tuaj të paracaktuar

Përdorimi i shpejtë i komandës

 • Shtypni tastet Win + R në tastierën tuaj.
 • Goditi dritaret dhe çelësin r në tastierë

 • Shkruaj cmd dhe shtypni Enter.
 • shkoni te komanda e shpejtë

 • Shkruajni komandën ipconfig në dritaren e Prompt Command.
 • Tani shtypni ipconfig në cmd të shpejtë dhe goditni enter

 • Gjeni adresën tuaj IP të portës të listuar pranë Default Gateway.
 • tani do t'ju tregohet adresa juaj IP dhe porta e parazgjedhur

Si të gjeni adresën e parazgjedhur të Portës Gateway në Mac OS X?

Duke përdorur preferencat e sistemit

 • Klikoni në ikonën e Apple (në pjesën e sipërme të majtë të ekranit) dhe zgjidhni Preferencat e Sistemit.
 • Klikoni Rrjeti.
 • Zgjidhni lidhjen tuaj të rrjetit dhe pastaj klikoni Advanced.
 • Zgjidhni skedën TCP / IP dhe gjeni adresën tuaj IP të portës së shënuar pranë Router-it.

Përdorimi i terminalit

 • Klikoni në ikonën e vëmendjes (në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit).
 • Shtypni Terminalin dhe goditni Enter kur të shfaqet.
 • Shtypni komandën e mëposhtme netstat -nr | parazgjedhje grep në aplikacionin Terminal.
 • Gjeni adresën tuaj IP të portës të listuar pranë Default.

Si të gjeni adresën e paracaktuar të Gateway IP në Android?

 • Takoni Cilësimet.
 • Takoni Wi-Fi.
 • Takoni gjatë lidhjen tuaj të rrjetit.
 • Takoni Modifikoni rrjetin.
 • Takoni opsionet e përparuara.
 • Kaloni cilësimet IPv4 në Static.
 • Gjeni adresën tuaj IP të portës të listuar pranë Gateway.

Shënim: Hapat për gjetjen e IP tuaj të portës në Android do të ndryshojnë në varësi të versionit që jeni duke përdorur aktualisht.

Si të gjeni adresën e parazgjedhur të Portës Gateway në iPhone / iPad?

 • Nga pajisja juaj iOS, takoni Cilësimet.
 • Takoni Wi-Fi.
 • Takoni (i) ngjitur me lidhjen tuaj të rrjetit.
 • Gjeni adresën tuaj IP të portës të renditur pranë Router-it.

Si të gjeni adresën e parazgjedhur të Gateway IP në Linux?

 • Klikoni në Cilësimet ikonë në shiritin e majtë.
 • Shkoni te cilësimet u shfaqën në shiritin e majtë në Linux / Ubuntu?

 • settings shirita anësor, lëvizni poshtë dhe klikoni rrjet opsion. zgjedh cilësimet e lidhjes ikonë.
 • Goditni opsionin e rrjetit dhe shkoni te cilësimet e lidhjes në Linux / Ubuntu?

 • Gjeni tuajin Adresa IP e portës renditur pranë Rruga e paracaktuar.
 • gjeni adresën tuaj të parazgjedhur të portës ip u shfaq pranë rrugës së paracaktuar në Linux / Ubuntu?

Si të gjeni adresën e paracaktuar të Gateway IP në Chrome OS?

 • Klikoni zonën e statusit (në fund të djathtë të ekranit) dhe zgjidhni Cilësimet.
 • Zgjidhni rrjetin Wi-Fi ose Ethernet nga kutia e poshtme nën lidhjen e Internetit dhe më pas klikoni në lidhjen tuaj të rrjetit.
 • Klikoni në skedën Rrjeti.
 • Gjeni adresën tuaj IP të portës të listuar pranë Gateway.
 • Cila është rëndësia e një porte të paracaktuar?

  Ndihmon dy ose më shumë hostë me IP të ndryshëm për të komunikuar me njëri-tjetrin kur lidhen me të njëjtin ruter. Pa të, pajisjet e lidhura në të njëjtin ruter nuk do të jenë në gjendje të komunikojnë me njëri-tjetrin.

  Cili është ndryshimi midis një adrese IP dhe një maskë nën-rrjetë?

  Një adresë IP është një grup unik i numrave të caktuar për secilën pajisje. Një maskë subnet e ndan një adresë IP në dy pjesë. Pjesa e parë identifikon pajisjen tuaj, pjesa tjetër identifikon rrjetin të cilit i përket.

  A është Default Gateway njëjtë me një adresë transmetimi?

  Një adresë transmetimi është ajo që përdorni kur dëshironi që të gjitha pajisjet e afërta ta shohin kërkesën tuaj në mënyrë të dukshme. Nga ana tjetër, një hyrje e paracaktuar është ajo që përdorni kur doni një pajisje të largët për të kuptuar kërkesën tuaj.

  Mund që një adresë IP dhe porta e parazgjedhur të jenë të njëjta?

  Ata nuk mund të jenë të njëjtë. Computerdo kompjuter ka një adresë IP unike, dhe kjo është ajo që e dallon atë nga pjesa tjetër e pajisjeve.

  Mësoni më shumë rreth adresave IP

  • Cila është IP-ja ime
  • Si të fshehni adresën IP
  • IP anonime
  • Porta e Paracaktuar
  • Adresa IP e routerit
  • IP Router Netgear
  • Numri i Portit
  • Farë është një adresë IP private
  • Farë është Adresa IPv6
  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me