Si të vendosni profilet e përdoruesve në Kodi 18


Si të vendosni profilet e përdoruesve në Kodi 18

Botuar: 02 korrik 2019


Do përdorues i Kodit mund të krijojë profile të ndryshme Kodi me lehtësi. Mësoni si të vendosni profile të përdoruesit në Kodi në këtë udhëzues. Gjithashtu, përdorni PureVPN për vetëm 0,99 dollarë për të marrë qasje në më shumë shtesa dhe për të përmirësuar privatësinë në pajisjet tuaja streaming. Vrasni mërzinë dhe bllokoni Kodin sa të doni.

Cilat janë Profilet Kodi?

Kodi lejon përdoruesit të krijojnë ‘profile’ të ndryshme dhe t’i ndryshojnë ato me një klik të miut. Profili i parazgjedhur (administratori) që së pari krijoni quhet ‘master’, dhe ai mund të përdoret më tej për të krijuar ndonjë numër profilesh për përdorues të shumtë. Kjo veçori u mundëson përdoruesve të bllokojnë hyrjen në një rrjet ose dosje specifike, të krijojnë dhe rregullojnë bibliotekat e mediave të ndryshme dhe të vendosin shtesa.

Ai madje lejon përdoruesit të kenë burime individuale RSS dhe hartat kryesore. Kalimi midis profileve është gjithashtu shumë i lehtë dhe përdoruesit mund të gëzojnë një përvojë të personalizuar Kodi në të njëjtën pajisje.

Pse të vendosni profile të ndryshme Kodi?

Për të krijuar biblioteka të ndara të mediave

Të gjithë përdoruesit u pëlqen të personalizojnë bibliotekat e tyre në media sipas nevojave dhe shijeve të tyre. Kjo veçori vjen mjaft e dobishme për përdoruesit që duan të ndajnë pajisjen e tyre me miqtë e tyre, por nuk dëshirojnë që ata të rrëmbejnë ndonjë cilësim të rëndësishëm ose t’i lejojnë ata të hyjnë në dosjet e tyre personale.

Ju gjithashtu mund të krijoni biblioteka të ndara mediatike në mënyrë që të gjithë përdoruesit të mund të shijojnë përvojën e tyre në Kodi pa ndërhyrjen e askujt tjetër.

Për të provuar shtesa të ndryshme Kodi

Profilet Kodi janë gjithashtu të njohura në mesin e përdoruesve të nivelit të përparuar të Kodi të cilët janë gjithmonë në kërkim të shtesave të reja për t’u provuar. Sidoqoftë, këto eksperimente të shumta mund të bëjnë që biblioteka e Kodit të mbytet. Nëse edhe ju jeni një përdorues pro-Kodi, mund të shmangni sherrin duke krijuar dy profile të veçantë. Një për provë, dhe tjetra për përdorim personal.

Për të vendosur një version Kodi-Miqësor për Fëmijë

Interneti është përmbytur me informacion lehtësisht të arritshëm, të mirë dhe të keq. Kështu, është bërë shumë sfiduese për të kufizuar fëmijët nga qasja në çdo përmbajtje të qartë. Kjo veçori është më e mira për prindërit që kërkojnë një version miqësor për fëmijë të Kodi me një ndërfaqe të thjeshtë dhe qasje të kontrolluar në përmbajtje dhe shtesa.

Si të Vendosni Profilet e Përdoruesve në Kodi 18.2 Leia

Profilet e Kodit janë jashtëzakonisht argëtuese dhe të thjeshta për t’u instaluar. Këtu keni një mënyrë të thjeshtë për të krijuar një të tillë.

Hapi 1: Nisni Kodi në pajisjen tuaj

Hapi 2: Zgjidhni “Sistemin” nga e majta e ekranit majtas duke përdorur ikonën që duket si një cogdevice

Hapi 3: Tani, shkoni te “Cilësimet e profilit”

Hapi 4: Nën nënkategorinë e profileve, do të keni mundësi të shihni të gjitha profilet që keni krijuar më parë. Nëse për herë të parë po krijoni një profil të ri të përdoruesit, do të shihni vetëm profilin e administratorit të quajtur “Përdorues Master”. Tani, zgjidhni “Shto profilin” nga e drejta për të krijuar një profil të ri.

Hapi 5: Një kuti teksti do të shfaqet dhe do t’ju kërkohet të shkruani një “Emër të Profilit”.

Hapi 6: Zgjidhni “Ok” pasi të keni bërë

Hapi 7: Tani, një kuti do të shfaqet e etiketuar si “Shfletuesi për dosjen”. Thjesht lini atë bosh dhe zgjidhni “Ok”.

Hapi 8:

 • Emri i profilit – Këtu mund të ndryshoni emrin e profilit
 • Fotografia e profilit – Këtu ju shtoni një pamje specifike për profilin që ta krijoni atë lehtësisht të identifikueshëm
 • Drejtoria e profileve – Këtu mund të vendosni një fjalëkalim për një lloj specifik të përmbajtjes. Për shembull, mund të vendosni brava të ndryshme për video, muzikë, shtesa, menaxher skedar, etj. Me një kod kodkalimi teksti, kodkalimin numerik ose një kombinim. Kjo është më e mira për vendosjen e një versioni Kodi miqësor për fëmijë me qasje të kontrolluar ose të kufizuar
 • Burimet e mediave- Ky dosje ka të gjitha filmat dhe shfaqjet televizive në dispozicion. Edhe pse është më së miri ta lini këtë opsion të sinkronizohet me profilin e administratorit, gjithashtu mund të keni mundësinë që të keni dy dosje krejtësisht të veçantë. Kjo lejon opsionet e mëposhtme.
  Më vete – Ndan informacionin e mediave me kontroll të plotë
  Të përbashkët me parazgjedhur – Ndani informacionin e mediave me përdoruesin master me kontroll të plotë
  Të përbashkët me parazgjedhjen (Vetëm lexo) – Ndani informacionin e mediave me përdoruesit e paracaktuar, ndërsa kyçet nga kodi master
  Të ndara (të kyçura) – Që profili të ketë informacione të ndara në media me përdoruesin parazgjedhur, por nuk mund të ndryshohet pa mundësuar kodin master
 • Informacione për media – Këtu mund të vendosni informacione të veçantë për pjesë të mediave për çdo profil përdoruesi. Ajo ofron të njëjtat mundësi si “Burimet e mediave”, por ne ju rekomandojmë ta lini këtë “të veçantë” për të krijuar profile individuale

Nëse nuk jeni të sigurt për çfarë ndryshimesh për të bërë në cilësimet e mësipërme ose burimet e mediave, ndjehuni të lirë ta lini atë si standarde.

Për t’i bërë gjërat veçmas, mund të keni një kopje një herë të informacionit dhe burimeve të mediave në hapin tjetër. Kjo mundësi vetëm ju lejon të kopjoni cilësimet ekzistuese si pikënisje, ndërsa burimet dhe informacionet e mediave qëndrojnë të ndara.

Si të Kaloni Profilet e Përdoruesve Në Kodi

Tani që dini se si të krijoni profile të shumta të përdoruesve në Kodi, mund të dëshironi të dini se si të ndërroheni midis këtyre profileve. Këtu është një mënyrë e thjeshtë për ta bërë atë.

 1. Lëshoni Kodi
 2. Shko te “Cilësimet”
 3. Zgjidhni settings Cilësimet e profilit ’.
 4. Klikoni në “Profilet” nga shirita e majtë
 5. Klikoni me të djathtën në profilin që dëshironi të hapni
 6. Klikoni në “Profili i ngarkesës”.
 7. Kodi do të marrë disa sekonda për t’u ngarkuar, dhe profili juaj do të jetë i gatshëm për t’u përdorur

Si të rregulloni cilësimet e profilit në Kodi

Tani që ju e dini se si të krijoni profile të shumta dhe të futeni midis tyre. Hapi tjetër është të mësoni se si të rregulloni cilësimet në secilin prej profileve. Ndiqni hapat më poshtë.

 1. Lëshoni Kodi
 2. Shko te “Cilësimet”
 3. Pastaj “Cilësimet e profilit”
 4. Zgjidhni “Gjeneralin” nga shirita e majtë
 5. Dy opsione do të shfaqen

Trego ekranin e hyrjes në fillimin e punës: Nëse doni t’i ruani përdoruesit e tjerë të mos përdorin profilin tuaj dhe përmbajtjen e tij, ky opsion sigurohet që sa herë që dikush po përpiqet të hyjë në Kodi, do t’ju kërkohet të zgjedhin një profil dhe të shkruajnë një fjalëkalim.

Hyrja automatike gjatë fillimit: Kjo mundësi ju lejon të zgjidhni se cili profil do të përdoret si parësor kur fillon Kodi. Zakonisht, kjo grup për profilin e fundit të regjistruar; ju mund të përdorni këtë mundësi për të bërë çdo profil si parazgjedhje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map