Si të shpejtoni internetin


Si të shpejtoni internetin

Ne kemi testuar 8 mënyra për të shpejtuar internetin. Para se të provoni secilën mundësi, filloni duke ri-pozicionuar ruterin tuaj


Sot, pothuajse gjithçka është bërë përmes rrjetit ose Internetit. Si i tillë, nëse doni një përvojë pa probleme duke përdorur Internetin, ose nëse shpresoni të jeni konkurrues në biznes, atëherë duhet të keni një shërbim të shkëlqyeshëm, të qëndrueshëm dhe të sigurt të Internetit me shpejtësi të lartë (HSI).

Me një Internet me shpejtësi të lartë, ju merrni një lidhje më të mirë në internet e cila është e dobishme kur komunikoni me klientët nga cepa të shumëfishtë të globit. Ju mund të shkëmbeni shpejt dokumente dhe të bashkëpunoni në kohë reale duke përdorur mesazhe të menjëhershme dhe programe të tjera të synuara biznesi. Kjo gjithashtu ju lejon të përdorni më mirë teknologjitë në zhvillim.

Për më tepër, një Internet me shpejtësi të lartë do t’ju lejojë të ulni kostot duke përfituar nga teknologjitë ekzistuese. Me këtë tutorial, ju mund të mësoni disa mënyra të thjeshta për të shpejtuar tuaj kështu që shkon si e re përsëri!

Ndryshimi i serverit DNS

Kur drejtoni një kërkesë për një URL të caktuar, pajisja juaj do të kërkojë adresat për t’ju drejtuar faqen e internetit të deklaruar. Serveri i zgjedhur DNS mund të ndikojë në kohën e ngarkesës së një faqe në internet.

Ju mund të ndryshoni Serverin DNS të paracaktuar, i cili ka shumë të ngjarë të sigurohet nga ISP (Ofruesi i Shërbimit të Internetit), në pajisjen tuaj ose në pikën e hyrjes (ruteri).

Për të ndryshuar Serverin DNS në Windows 10, ndiqni hapat e deklaruar më poshtë:

 • Paneli i Kontrollit të Hapur
 • Takoni në Rrjet dhe Internet
 • Zgjidhni Rrjetin dhe Qendrën e Ndarjes
 • Zgjidhni Ndryshimi i Cilësimeve të Adapterit
 • Shkoni te dritarja Properties e Rrjetit që dëshironi të ndryshoni serverin DNS Për.
 • Zgjidhni Protokollin e Internetit Versioni 4 (TCP / IPv4)
 • Zgjidhni Properties
 • Shkruajeni adresën IP për serverin tuaj të preferuar DNS
 • Klikoni në rregull

Bisedoni me ISP-në tuaj

Nëse keni një lidhje të ngadaltë në internet, gjëja më e mirë për të bërë është të provoni shpejtësinë tuaj. Kjo është shpejtësia me të cilën po funksionon lidhja juaj pa ndonjë ndërhyrje nga programi tjetër. Provoni dhe kryeni teste të ndryshme të shpejtësisë në periudha të ndryshme gjatë ditës dhe natës.

Nëse vëreni një model, ky mund të jetë një problem me ISP. Prandaj do t’ju duhet të telefononi dhe bisedoni me ta. Vini re se një nga çështjet më të mëdha që shkaktojnë ngadalësimin e shpejtësisë së lidhjeve në internet është që kompanitë e Internetit zakonisht nuk dërgojnë shpejtësinë e duhur të lidhjes në vendndodhjen tuaj.

ISP

Itinerari i përgjegjshëm

Do ndërhyrje mund të ndikojë në sinjalin Wi-Fi. Meqenëse ndërhyrjet ngadalësojnë shpejtësinë e Internetit, duhet të zvogëloni gamën e pajisjes tuaj Wi-Fi. Me përdorimin e ruterave të përgjegjshëm, do të jeni në gjendje të shijoni frekuencën më pak të përdorur 5GHz me lehtësi.

Këto pajisje nuk kërkojnë një modem të jashtëm për të komunikuar përmes një linje kabllo ose DSL. Me këtë pajisje, ju mund të rritni lidhjen tuaj të internetit kur Interneti është i ngadaltë. Vini re se nëse ruteri juaj nuk është i siguruar në mënyrë korrekte, njerëzit e tjerë mund të përdorin bandën tuaj të bandës pa ju pasur të dhëna. Prandaj, është thelbësore të siguroni ruterin tuaj nëse dëshironi një shpejtësi më të lartë të internetit.

rrugë

Përdorni një bllok ad për të bllokuar reklamat

Nuk ka dyshim që reklamat janë të bezdisshme, por ato mund të dëmtojnë përvojën tuaj të shfletimit, veçanërisht nëse lidhja juaj e internetit është e ngadaltë. Mbani në mend se kur këto reklama ngarkohen, ato marrin më shumë të dhëna nga serverë të ndryshëm, dhe kjo kërkon një pritje më të gjatë para ngarkesave në internet. Rekomandohet që të ulni sasinë e të dhënave të dërguara në kompjuterin tuaj duke përdorur bllokues reklamash.

Duke ndërmarrë këtë veprim të zgjuar, ju mund të përmirësoni shpejtësinë tuaj të shfletimit pasi që reklamat zakonisht ngarkohen para përmbajtjes tjetër në faqen e internetit. Për më tepër, e bën përvojën e Internetit më të durueshme.

bllokues reklamash

Qëndroni brenda Data Caps

Disa ISP vendosin kufizime në sasinë e të dhënave që mund të transferoni në internet. Sigurisht, kjo do të varet nga ajo që dëshironi të bëni në internet. Për shembull, transmetimi i një ore TV do të kërkojë shumë të dhëna që mund të jenë më shumë se 2 GB.

Ndërsa nëse dëshironi të dërgoni ose merrni një email, mund të përdorni vetëm disa megabajt. Këta ofrues të shërbimeve përdorin hedhjen në Internetin tuaj për të dekurajuar përdorimin e panevojshëm dhe taksimin e bandës së tyre. Zgjidhja juaj më e mirë, nëse nevoja juaj është të konsumoni më shumë bandë, është të përdorni një VPN.

Ju ose mund të rrëzoheni ose jo në varësi të ISP. Shtë e rëndësishme të theksohet se gjithmonë duhet të përdorni encryption për të marrë rreth ISP duke goditur dhe një VPN është vetëm ajo që ju merr rreth ISP duke u hedhur poshtë. Mosarritja e kësaj do të rezultojë në padinë e MPAA-s.

kapak bandë

Kryeni një Skanim Antivirus

Viruset janë një arsye e madhe pse lidhjet në Internet funksionojnë ngadalë. Këto janë aplikacione të vogla softuerësh që bëjnë disa gjëra të padëshirueshme për PC-në tuaj. Më e rrezikshmja nga këto është se sa viruse funksionojnë "dërgoni" informacion mbrapa tek hakeri që krijoi virusin.

Kjo përdor lidhjen tuaj në internet dhe mund të marrë shumë bandwidth, duke e bërë atë të funksionojë më ngadalë. Për të siguruar që kompjuteri juaj të jetë i lirë nga ndonjë virus ose spyware, duhet të shkarkoni një mjet antivirus dhe ta përdorni atë për të skanuar sistemin tuaj. Ka shumë mjete të dobishme falas atje.

Sidoqoftë, mos shkarkoni vetëm për ndonjë softuer që është në dispozicion në internet, provoni dhe vendosni për softuer me vlerësime të larta dhe vlerësime pozitive.

firewall

Përdorni LAN pa tel

LAN është një lloj i rrjetit të komunikimit të të dhënave i cili është i kufizuar në shtrirjen gjeografike. Interneti është i shpejtë dhe do t’ju lejojë të ndani kompjuterat tuaj të Windows me çdo pajisje të mundësuar Wi-Fi.

Me këtë cilësim, nuk ju duhet domosdoshmërisht ndonjë aftësi teknike pasi është miqësore për përdoruesit, duke ju lejuar të ndani lidhjen tuaj vetëm me një klik të një butoni. Për më tepër, nuk keni nevojë për pajisje shtesë ose litarë. Me këtë Wi-Fi, mund të keni një lidhje të shpejtë dhe të shpejtë në internet në asnjë kohë.

Ethernet

Konfiguroni ruterin tuaj

Duke u drejtuar te cilësimet e routerit tuaj, mund të zbuloni pika të shumta që mund të përmirësohen për shpejtësi optimale të internetit. Meqenëse çdo ruter ka një panel të ndryshëm, duhet të rishikoni cilësimet e routerit tuaj përpara se të bëni ndryshime.

panel admin

përfundim

Kompjuteri personal, kur është i ri, nuk përmban ndonjë informacion të padëshiruar ose skedarë të padëshiruar. Sistemi është i zoti, dhe ai kryen pa pengesa për të përmbushur të gjitha nevojat e llogaritjes. Pas përdorimit për disa muaj, kjo situatë ndryshon plotësisht.

Ju filloni të provoni probleme që ngadalësojnë shpejtësinë e kompjuterit tuaj; ekrani i kompjuterit ngrin rregullisht ndërsa jeni duke punuar PC. Nëse ky test i vogël nuk ndikon në shpejtësinë e shfletimit, atëherë Interneti dhe sistemi pa tel në shtëpinë ose zyrën tuaj nuk janë fajtorët.

Dhe në atë moment, do t’ju duhet të merrni Ofruesin e Shërbimit tuaj të Internetit për t’ju ndihmuar. Kontrolloni mënyrën më të mirë për ta bërë këtë. Ndonjëherë biseda live mund të jetë më e shpejtë me përsëritjet e shërbimit sesa një telefon.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map