Si të rregulloni gabimin Netflix UI-122

Përditësuar: 15 Shtator 2019

  1. Fiks 1: Kontrolloni lidhjen tuaj në internet
  2. Fiks 2: Rinisni routerin tuaj Wi-Fi
  3. Fiks 3: Modifikoni Cilësimet e DNS

Lexoni këtë artikull më tej për hapa të detajuar se si të zgjidhni Erfin Netflix UI-122

Error Netflix UI-122 është një gabim i zakonshëm që haset çdo ditë nga mijëra përdorues të Netflix që lëvizin në tastierat e lojrave, kutitë e vendosura dhe shkopinjtë e prirjes. Suruditërisht, çështja nuk prek përdoruesit e kompjuterave kompjuterikë dhe smartphone.

Shko te…

Gabim Netflix UI-122. Pse ndodh kjo çështje?

Ekzistojnë shumë arsye të njohura se pse ndodh gabimi Netflix UI-122. Bazuar në diskutime dhe zgjidhje të dhëna nga ekspertë të Netflix në të gjithë botën, të gjitha zbriten në pesë arsye që shkaktojnë gabim.

Lidhje e kufizuar në internet

Nëse ka një problem me serverat e ISP-së tuaj, ose edhe nëse ka ndonjë problem me cilindo ndërprerës të rrjetit që sjell lidhje të internetit me pajisjen tuaj streaming, do të keni një lidhje të kufizuar në internet. Në një PC, është e lehtë të vëreni një lidhje të kufizuar në internet, të njoftuar për përdoruesit me një shenjë të verdhë të thirrjeve në shiritin e njoftimeve. Në tastierë ose shkopinj streaming; megjithatë, mund të mos jetë aq lehtësisht i detektueshëm.

Serveri i paarritshëm i DNS

Mund të ketë një problem me serverat DNS. DNS është një drejtori që ka një regjistrim të të gjitha faqeve të internetit dhe serverëve. Ndihmon përdoruesit të hyjnë në faqet e internetit / përmbajtjen e preferuar. Nëse ka një problem me DNS, nuk do të keni mundësi të hyni në Netflix ose ndonjë uebfaqe tjetër në pajisjen tuaj streaming..

Sinjal i dobët Wi-Fi

A është ruteri juaj Wi-Fi shumë larg nga pajisja juaj e transmetimit pa tel? Apo nëse përdorni një pajisje me tel në internet, tela është e dëmtuar apo shumë e vjetër? Issuesështje të tilla mund të bëjnë që paketat e të dhënave të humbasin gjatë rrugës për pajisjen tuaj streaming, duke rezultuar në një gabim Netflix UI-122.

Gabim në ruter

Ashtu si është një zakon i shkëlqyeshëm për të rifilluar smartphone tuaj shpesh, e njëjta gjë vlen edhe për një router Wi-Fi gjithashtu. Nëse nuk e rindizni ruterin tuaj aq shpesh, ai mund të rezultojë në çështje të ndryshme me kalimin e kohës, siç është një ruter i ngrirë. Në fakt, ruteri gjithashtu mund të ngadalësohet. Në fund të fundit, ju përfundoni me probleme si gabimi Netflix.

Përditësoni shfletuesin tuaj dhe ai duhet të zgjidhë problemin tuaj. Nëse nuk ju ndihmon, kaloni në rregullimin tjetër.

Aplikacioni i korruptuar Netflix

A po përdorni një version të vjetër të aplikacionit Netflix? Mund të ketë disa mangësi dhe dobësi të cilat mund të jenë fikse në versionin e azhurnuar. Rekomandohet shumë që të mbani të gjitha aplikacionet tuaja, përfshirë Netflix, të azhurnuara në versionet më të fundit.

Aplikacioni Netflix gjithashtu mund të korruptohet nëse po e përdorni duke përdorur disa hacks në pajisjet që nuk mbështeten direkt nga Netflix. Nëse jeni duke përdorur Netflix në një pajisje të tillë, mund të jetë pak sfiduese për të zgjidhur çështjen, por përfundimisht nuk është e pamundur.

Si të rregulloni gabimin Netflix UI-122?

Fiks 1: Kontrolloni lidhjen tuaj në internet

Sigurohuni që interneti juaj po funksionon mirë. Kryeni një provë të shpejtësisë në smartphone ose PC tuaj vetëm për të qenë të sigurt që po merrni bandën e duhur të bandës. Për më tepër, kontrolloni në routerin tuaj Wi-Fi për cilindo LED që mund të jetë e kuqe, duke ju njoftuar për gabime të mundshme. Nëse ka një problem me lidhjen tuaj të internetit, pyesni ISP-në tuaj për ta zgjidhur atë për ju, Sidoqoftë, nëse interneti juaj duket se po funksionon mirë kudo tjetër, por është vetëm aplikacioni Netflix që nuk po funksionon, kaloni në rregullimin tjetër.

Fiks 2: Rinisni routerin tuaj Wi-Fi

Kjo zgjidh shumicën e çështjeve në routerin tuaj Wi-Fi, përveç nëse problemi është në fundin e ISP-ve tuaj. Kur rindizni routerin tuaj Wi-Fi, cache e tij fshihet, duke i dhënë asaj një fillim të ri pa gabime. Në shumicën e rasteve, Gabimi Netflix UI-122 do të zgjidhet kur të rindizni routerin tuaj Wi-Fi. Nëse nuk ndodh, vazhdoni në hapin tjetër.

Fiks 3: Modifikoni Cilësimet e DNS

Ju do të keni nevojë për një PC për këtë.

  • Shko te Paneli i Kontrollit > Rrjeti dhe Interneti > Qendra e Ndarjes së Rrjetit > Ndryshoni Cilësimet e përshtatësit
  • Zgjidhni lidhjen tuaj, pastaj kliko në Rrjetin e Rrjetit
  • Klikoni Advanced dhe lundroni te skedari DNS.
  • Vendosni vlerat e mëposhtme dhe klikoni OK
  • ** Cilësimet e DNS: Manuali
  • ** Serveri fillestar DNS: 8.8.8.8
  • ** DNS-Server sekondar: 8.8.4.4

Kjo duhet të zgjidhë problemin tuaj.

Fiks 4: ininstaloni aplikacionin dhe riinstaloni

Ky është zgjidhja juaj e fundit. Nëse çështja juaj ka mbetur e pazgjidhur deri më tani, shanset janë që aplikacioni juaj Netflix të jetë i korruptuar ose të mungojnë disa skedarë thelbësorë që janë jetikë për funksionimin e tij. Ininstalimi dhe instalimi i ri i aplikacionit mund të rregullojë problemin tuaj nëse Gabimi Netflix UI-122 po ndodh për shkak të një aplikacioni të gabuar.

Fjala e fundit

Për shumicën e njerëzve, një nga katër ndreqjet e përmendura më lart gjithmonë kanë punuar dhe zgjidhur Erfin Netflix UI-122. A ishit në gjendje të zgjidhni problemin tuaj me këtë udhëzues për zgjidhjen e problemeve? Na tregoni në komente se cila zgjidhje funksionoi për ju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me