Si të rregulloni gabimin “Lidhja juaj nuk është private” në Google Chrome

Nëse sapo keni hasur në mesazhin e gabimit “lidhja juaj nuk është private” në ekranin tuaj, nuk ka nevojë për panik.
Kjo është një çështje e zakonshme që përjetojnë më shumë përdoruesit e Google Chrome. Për fat të mirë, ju mund ta rregulloni menjëherë këtë gabim të lidhjes private.
Le ta kuptojmë pse ndodh ky gabim dhe si ta rregullojmë.
Lidhja juaj e internetit duhet të mbetet private përndryshe ju thjesht hapni një prapavijë për sulmuesit në internet për të shfrytëzuar dhe dëmtuar intimitetin tuaj të internetit.

gabim i privatësisë google chrome

Cfare eshte "Lidhja juaj nuk është gabim privat"

“Lidhja juaj nuk është gabim privat” është një mesazh nga Google Chrome i cili ju pengon të vizitoni një sit, pasi çertifikimi i tij nuk mund të vërtetohet. Përfundimisht, shfletuesi i kromit ju ndalon të përfitoni nga faqja e internetit sepse çertifikatat SSL nuk mund të konfirmohen.

Pse shfaqet lidhja juaj nuk është gabim privat?

Ky gabim tregon që Google Chrome po ju ndalon të vizitoni një uebfaqe jo të besueshme. Whatfarë do të thotë kjo është se shfletuesi juaj vëren një problem gjatë krijimit të një lidhje SSL, ose nuk është në gjendje të verifikojë certifikatën SSL të faqes në internet.

Kur shfletuesi nuk mund të verifikojë certifikatën SSL të një faqe në internet, kjo është kur mesazhi i gabimit do të shfaqet në ekran. Për të kuptuar më tej, duhet të dini se çfarë është SSL.

Farë është SSL?

SSL qëndron për Secure Socket Layer. Isshtë krijuar për të siguruar të dhënat tuaja online. Kriptimi SSL siguron të dhënat tuaja online duke parandaluar hakerat të shikojnë dhe vjedhin të dhënat private të përdoruesve: emrin, adresën ose numrin e kartës së kreditit.

gabim i privatësisë së Google

Si punon kjo? Kur shkruani një adresë në internet në shiritin e kërkimit të Google, në sfond, Google Chrome dërgon një kërkesë te serveri përkatës duke kërkuar faqen e internetit.

Nëse faqja e internetit e kërkuar përdor HTTPS, shfletuesi juaj do të skanojë automatikisht nëse ka një certifikatë SSL ose jo. Pastaj, certifikata kontrollohet për t’u siguruar që i përshtatet standardit të privatësisë.

Si parazgjedhje, Google Chrome menjëherë do t’ju ndalojë të hyrni në faqen e internetit nëse certifikata e tij SSL nuk është e vlefshme. Do të shfaq mesazhin e gabimit “Lidhja juaj nuk është private” në ekranin tuaj.

Përveç mungesës së një çertifikate SSL, ka shumë arsye pse lidhja juaj e internetit mund të mos jetë private. Pavarësisht, duhet të pastroni gjendjen SSL në Chrome në Windows përmes këtyre hapave:

 1. Klikoni në Google Chrome – ikonë me tre pika në të djathtën e sipërme, dhe pastaj kliko Cilësimet.
 2. Klikoni Shfaq Cilësimet e përparuara.
 3. nën rrjet, click Ndryshoni cilësimet e përfaqësuesit.
 4. Klikoni në Skeda e përmbajtjes.
 5. Kliko “Pastro shtetin SSL”, dhe pastaj klikoni Ne rregull.
 6. Rifillo, fillo përsëri krom.

Si të rregulloni lidhjen tuaj nuk është gabim privat në Chrome

Ndërsa një çertifikatë SSL e pavlefshme është zakonisht problemi, këtu janë disa mënyra se si mund të rregulloni lidhjen tuaj nuk është gabim privat në Chrome.

 • Rifresko faqen

  Ndonjëherë ngarkimi i faqes mund të rregullojë çështje të vogla. Mund të jetë që çertifikata SSL po rishikohet, ose ndoshta që shfletuesi juaj nuk arriti ta dërgojë kërkesën në server.

 • Mos e përdorni Wi-Fi Publike

  Kur përdorni një rrjet publik si Wi-Fi, kafene apo një aeroport të tregut, ka më shumë të ngjarë ta merrni këtë. Arsyeja është se rrjetet publike Wi-Fi zakonisht funksionojnë në HTTP dhe përmbajtja në internet për të cilën po përpiqeni të përdorni nuk mund të jetë e koduar. Përdorni një VPN në pikat publike.

  Mësoni si të qëndroni të sigurt në Public Wifi.

 • Pastroni historikun e memorjes, cookies dhe shfletuesit tuaj

  Bëni zakon të pastroni cache dhe cookies të shfletuesit tuaj nga mbingarkesa. Ndiqni hapat për të pastruar cache të shfletuesit nga Google Chrome:

  • Klikoni në tre pika në të djathtën e sipërme të dritares Google Chrome
  • Kliko Më shumë mjete
  • Kliko Fshi te dhenat e shfletuara nga nënmenuja
  • Kontrolloni kutitë afër Shfletimi i historisë dhe fotografi dhe skedarë të memorizuar
  • Goditi Të dhëna të qarta butoni për të përfunduar hapin

  Njoftohuni se cilat janë Super Cookies.

 • Provoni modalitetin e paprishur

  Përdorni dritaren e paditur të Google Chrome për të parë nëse faqja po hapet pa asnjë cookie, ose duke kërkuar histori.

 • gabim i privatësisë së Google Chrome

 • Verifikoni datën dhe kohën e pajisjes tuaj

  Shfletuesit mbështeten në datën dhe kohën e pajisjes tuaj për të verifikuar vlefshmërinë e certifikatës SSL. Ju mund të përjetoni Google Chrome “Lidhja juaj nuk është private” gabim për shkak të datës dhe kohës së pasaktë. Korrigjimi i datës dhe orës tuaj mund të rregullojë problemin.

 • Kontrolloni programin antivirus

  Një antivirus aktiv mund të bllokojë vërtetimet e SSL-së. Për të rregulluar këtë gabim, do të duhet të fikni antivirusin tuaj dhe të shihni nëse mesazhi i gabimit nuk shfaqet përsëri.

 • gabim i privatësisë google chrome

 • Procedoni manualisht me një lidhje të pasigurt (nuk rekomandohet)

  Ndërsa gabimi ju pengon të vizitoni uebfaqen, ju mund të përpunoni në faqen e internetit në rrezikun tuaj. Për ta bërë këtë, duhet të ndiqni metodën manuale: klikoni i përparuar > Vazhdoni në faqen e internetit. Do ta gjeni këtë në fund të ekranit tuaj.

 • Injoroni gabimin e certifikatës SSL nga Shkurtorja Google Chrome (nuk këshillohet)

  Mesazhi i gabimit mund të fiket përkohësisht. Duke injoruar mesazhin e gabimit të certifikatës SSL, ju do ta vendosni paralajmërimin vetëm në modalitetin e heshtur.

  Për të përdorur këtë metodë, ndiqni hapat më poshtë:

  • Klikoni me të djathtën shkurtore Google Chrome në desktopin tuaj
  • Kliko Vetitë
  • Në fushën Target, shtoni – gabime –ignore-certifikatë-gabime
  • Kliko Ne rregull
  • Nëse shfaqet kodi i gabimit NET :: ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID, anashkaloni kodin e gabimit duke klikuar vazhdoj.
  • Rishikoni faqen në internet dhe tani gabimi do të zhduket
 • Këshillat e ekspertëve

  Mund të fikni me dorë mesazhin e gabimit. Sidoqoftë, kjo hap një grup të ri rreziqesh krejt. Zgjidhja më e mirë e mundshme për të siguruar lidhjen tuaj në internet është që të keni encryption AES 256-bit të mbështetur aktivitetet tuaja në internet.

  Duke përdorur kriptimin, ju mund të jeni të sigurt për ekzistencën tuaj dixhitale pasi ju mban të sigurt kundër sulmeve në internet dhe aktorëve me qëllim të keq që po përpiqen të shfrytëzojnë në mënyrë aktive.

  Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me