Si të rregulloni ekranin e zi Netflix në Windows

Botuar: 03 Mars 2020

Kur luani një titull specifik në Netflix, dhe gjithçka që ju merrni është një ekran i zi ndërsa tingulli mund të jetë ose nuk luhet, mos u shqetësoni. Shtë një problem i zakonshëm midis përdoruesve të Windows për të cilin shumë më shpesh sesa jo, Netflix mban përgjegjësi. Pak e dinë përdoruesit që ky problem shoqërohet me pajisjen e tyre, dhe jo vetë shërbimin Netflix. Më poshtë, ne do t’ju tregojmë se si ta rregulloni problemin “Netflix ekran i zi” duke bërë disa rregullime me pajisjen tuaj Windows.

Ekrani i zi Netflix në Windows

Si të rregulloni “Ekranin e Zi të Netflix” në Windows?

Ndonjëherë kur luani një film ose shfaqje televizive, ekrani shkon i zi ndërsa tingulli po luan. Në raste të tjera, video dhe audio të dy dalin jashtë. Këto janë dy situatat që një përdorues duhet të përballet me problemin e “ekranit të zi Netflix”, dhe të dy kërkojnë një metodë të ndryshme për tu fiksuar. Më poshtë kemi përshkruar dy seri të ndara të ndreqjeve për secilën situatë.

Ekran i zi Netflix me Audio

Në një rast, kur dalja e videos shkon bosh dhe audio po luan akoma, provoni zgjidhjet e mëposhtme.

Përditësoni shfletuesin tuaj të internetit

Ky problem mund të lindë nëse përdorni një version të vjetëruar të shfletuesit tuaj të internetit. Një azhurnim i shpejtë i versionit mund të rregullojë këtë problem dhe t’ju kthejë përsëri në streaming në asnjë kohë.

Për Chrome:

 • Hapni Chrome
 • Klikoni në butonin ‘tre pika’ në këndin e sipërm të djathtë të ekranit
 • Shkoni te “Ndihmë” dhe klikoni në “Rreth Google Chrome”
 • Tani Chrome do të tregojë versionin aktual dhe automatikisht do të instalojë çdo azhurnim që është në dispozicion
 • Klikoni “Rinisja”
 • Shikoni Netflix

Për Firefox:

 • Nisni Firefox-in
 • Luteni në menunë e shfletuesit dhe klikoni “Rreth Firefox”
 • Do të shfaqet një dritare e re dhe çdo azhurnim në pritje do të fillojë të shkarkohet automatikisht
 • Klikoni “Rinisni” për të azhurnuar Firefox
 • Shikoni Netflix

Nëse kjo bën hile për ju, shkëlqyeshëm. Nëse jo, provoni anasjelltas.

Përditësoni Shoferin e Grafikëve

Sigurohuni që pajisja juaj të ketë të instaluar një kartë grafike në përputhje, dhe ajo të azhurnohet në versionin më të fundit, sepse kjo mund të jetë duke shkaktuar problemin. Ju ose mund të përdorni një mjet të palës së tretë për t’i lënë shoferët tuaj të azhurnojnë automatikisht ose ta bëjnë atë manualisht duke ndjekur këto hapa.

 • Vizitoni faqen zyrtare të internetit të prodhuesit tuaj të kartave grafike, kërkoni për shoferin për versionin e sistemit tuaj dhe shkarkoni atë.
 • Pasi të keni shkarkuar, hapni skedarin e shkarkuar dhe ndiqni udhëzimet e thjeshta në ekran për ta instaluar atë.

Me dorë, mund të jetë e ndërlikuar të kërkoni shoferin e duhur për versionin e sistemit tuaj, kështu që shumë përdorues zgjedhin një mjet të palëve të treta që automatikisht identifikon versionin e sistemit tuaj dhe instalon drejtuesit e duhur.

Këto janë dy zgjidhjet e mundshme që mund të përpiqeni të rregulloni për situatën e mësipërme. Tani le të kalojmë në pjesën tjetër të problemit.

Ekrani i zi Netflix pa Audio

Kur ju merrni ekranin e zi, dhe dalja audio gjithashtu del jashtë, provoni serinë e mëposhtme të rregullimeve. Para se të zbresim në të, provoni një rregullim të shpejtë nëse po përdorni Netflix.com në një shfletues në internet. Provoni të ktheheni në faqen e mëparshme dhe të shihni nëse problemi vazhdon. Nëse e bën këtë, atëherë provoni këto zgjidhje. Shtë e vështirë të thuash se cili do të bëjë hile për ju, kështu që duhet të punoni në listën e mëposhtme dhe të shihni se cila metodë funksionon.

Pastroni cache dhe shfletuesit e të dhënave

Një spastrim i pastër i cache i shfletuesit tuaj dhe historia e shfletimit mund të ndihmojë në rregullimin e shumë problemeve, përfshirë ekranin e zi Netflix pa zë.

Për Chrome:

 • Lëshoni Chrome.
 • Klikoni në butonin ‘tre pika’ në këndin e sipërm të djathtë të ekranit
 • Shkoni te “Historia”, pastaj klikoni përsëri në “Histori” përsëri
 • Klikoni në “Pastroni të dhënat e shfletimit”
 • Klikoni “Advanced” dhe zgjidhni “All Time” në intervalin kohor
 • Kontrolloni “Të gjitha artikujt”
 • Zgjidhni “Pastroni të dhënat”
 • Provoni Netflix

Për Firefox:

 • Shkoni te menuja “Histori” dhe zgjidhni “Pastroni historinë e fundit”
 • Kontrolloni “‘do gjë” në menunë “Rrethi kohor për të pastruar”
 • Kontrolloni të gjitha kutitë dhe zgjidhni “Pastro tani”
 • Rinisni shfletuesin
 • Shikoni Netflix

Aktivizoni shfletuesin për të kandiduar si Administrator

Nëse jeni duke transmetuar Netflix në aplikacionin e tij të Windows, provoni të rivendosni cilësimet e aplikacionit për t’u siguruar që ai ka lejet e kërkuara për të ekzekutuar apo jo. Ja si:

 • Luteni te ikona e shfletuesit tuaj dhe klikoni me të djathtën mbi të. Tani zgjidhni “Run si Administrator”
 • Vendosni kredencialet e përdoruesve të administratorit kur ju kërkohet dhe lëshoni shfletuesin
 • Shikoni Netflix

Kontrolloni lejet e aplikacionit Netflix

Nëse jeni duke transmetuar Netflix në aplikacionin e tij të Windows, provoni të rivendosni cilësimet e aplikacionit për t’u siguruar që ai ka lejet e kërkuara për të ekzekutuar apo jo. Ja si:

 • Shtypni tastet Windows + L krejt
 • Zgjidhni ‘Aplikacionet, > “Aplikacioni Netflix” > ‘Opsione te avancuara’
 • Hit “Rivendosni” dhe kontrolloni lejet e aplikacionit
 • Shikoni Netflix

Kontrolloni për Përditësimin e Windows

Në rast se keni në dispozicion një version të Windows ose pritje të sigurisë së pritur, kjo gjithashtu mund të jetë duke shkaktuar problemin. Ja se si mund të kontrolloni për azhurnimin e Windows:

 • Shtypni tastet Windows + L krejt
 • Zgjidhni “Përditësimin dhe Sigurinë”
 • Nëse Windows nuk kontrollon automatikisht për çdo azhurnim të disponueshëm, zgjidhni “Kontrolloni për azhurnime”
 • Pasi të përfundojë instalimi, rindizni PC-në tuaj dhe shikoni Netflix

Pastroni cookie-t e shfletuesit Netflix

Thjesht shkoni te netflix.com/clearcookies dhe pastroni të gjitha cookie-t e shfletuesit. Pastaj regjistrohu në Netflix dhe shiko nëse ekrani i zi është zhdukur apo jo.

Ininstaloni / Antaktivizoni Antivirus dhe Adware

Nëse keni një antivirus të instaluar në sistemin tuaj ose Adware nëse jeni një zhvillues, provoni t’i çaktivizoni të dy pasi ndonjëherë ato gjithashtu mund të çojnë në problemin e ekranit të zi Netflix.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me