Si të Port Forward PS4

Përcjellja e portit është një term relativisht i zakonshëm në mesin e lojtarëve në internet dhe kjo është kryesisht sepse në një moment të caktuar në kohë, lojtarët kanë provuar që loja e tyre të jetë e padisponueshme për shkak të çështjeve NAT.

video_thumb

Shko te…

Si të dërgoni përpara PlayStation 4 tuaj

Ndërsa portet e nevojshme për të hapur llojin NAT në PS4 janë të njëjta, procesi ndryshon nga ruteri në ruter pasi jo të gjithë ruterët kanë konfigurimin e njëjtë. Edhe pse cilësimet e routerit mund të ndryshojnë, hapat për të transferuar përpara në Playstation 4 janë kryesisht të njëjtat në çdo ruter. Thjesht duhet të gërmoni rreth cilësimeve të routerit tuaj.

Këtu janë hapat për të transferuar përpara në PS4:

  1. Hape Cilësimet aplikacionin në PlayStation 4 tuaj.
  2. Tjetra, lëvizni poshtë dhe zgjidhni rrjet.
  3. zgjedh Shikoni statusin e lidhjes.
  4. Vini re adresa IP e tastierës tuaj. Kjo do të kërkohet më vonë në procesin e përcjelljes së portit.
  5. Vini re Adresa mac e tastierës tuaj. Kjo gjithashtu mund të kërkohet për hapat e mëvonshëm.
  6. Identifikohu në ndërfaqen në internet të routerit tuaj.
  7. Cakto me dorë një adresa IP statike tek e jotja PS4 console. Përdorni të dhënat nga hapi i katërt ose hapi i pestë që i nënshtrohen ruterit tuaj.
  8. Gjeni rregullat e përcjelljes së portit për ruterin tuaj.
  9. Pasi të jeni atje, shtoni portet për TCP 80, 443, 3478, 3479, 3480 dhe UDP 3478, 3479.

Pasi të keni përfunduar me bërjen e ndryshimeve, rekomandohet që ju reboot pajisjen tuaj. Pas rindizjes, duhet të shihni një përmirësim në llojin tuaj NAT. Nëse po pyesni llojin më të mirë NAT, është natyra e tipit 2, e cila është e moderuar, me tipin 3 të jetë e rreptë dhe tipi 1 është i hapur.

Mësoni se çfarë është përcjellja e portit.

Cila është natyra?

Përkthimi i Adresës së Rrjetit (NAT) luan një rol të madh kur bëhet fjalë për lidhjen për lojëra me multiplayer në internet pasi vendos se si trajtohet trafiku në hyrje. Për gamerët në internet, NAT luan një rol të rëndësishëm pasi përcakton me kë mund të luani.

Përkthimi i Adresës së Rrjetit (NAT) është një metodë e përdorur nga ruterët për të interpretuar një adresë IP publike, e cila përdoret në internet në një adresë IP private, e cila përdoret në rrjetin tuaj shtëpiak dhe anasjelltas.

Në një botë të lojrave në internet, NAT mund të krijojë barriera nëse nuk është vendosur si duhet. Ka shumë arsye pse mund të keni një NAT të ashpër në rrjetin tuaj. Sidoqoftë, me dërgimin e portit në vend, ju mund të kapërceni me lehtësi pengesat në vend.

Duke folur për botën e konzoleve të lojërave, ekzistojnë tre lloje kryesore NAT që klasifikojnë lidhjen që ata kanë me lojtarët e tjerë përmes Internetit:

Natyra Tipi 1 – E Hapur

Ky është një lloj konfigurimi ku lejohet gjithçka. Kjo do të thotë që Playstation 4 juaj mund të lidhet me lojërat e secilit dhe lojërat e hostit. Nuk janë të gjithë, përdoruesit e tjerë nga e gjithë bota do të jenë në gjendje t’ju gjejnë dhe të lidhen me lojërat që po pritni. Ky lloj cilësimi është i lidhur direkt me Internetin pa ndonjë mur zjarri.

Lloji natyror 2 – i moderuar

Në këtë lloj cilësie, tastiera juaj e lojërave do të lidhet drejtpërdrejt me lojtarët e tjerë, megjithatë, disa aspekte do të kufizohen. Në mënyrë tipike, kur lidheni me internetin përmes një ruteri, do të merrni llojin NAT 2.

Natyra Tipi 3 – i rreptë

Me këtë lloj NAT, PS4 juaj ka lidhje të kufizuar me lojtarët e tjerë në serverin PlayStation. Lojtarët e tjerë me NAT Type 2 dhe NAT Type 3 nuk do të jenë në gjendje të bashkohen në çdo lojë që po përpiqesh të presësh. Në NAT Type 3, ruteri juaj nuk ka ndonjë port të hapur dhe kërkon përcjellje të portit.

Kjo do të thotë që ju do të keni përvojën më të mirë të lojrave në internet nëse jeni në NAT Type 1.

Mësoni rreth filtrimit të NAT.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me Port Forwarding në PS4

Cilat janë portet për PS4?

Pothuajse të gjithë lojtarët në internet shpresojnë të kenë një Natyre Type 2. Që të ndodhë, ju do të duhet të përcillni portat e mëposhtëm në adresën IP të Playstation tuaj 4:

Numrat e dërgimit të portit Ps4:

Portet TCP: 80, 443, 1935, 3478-3480
Portet UDP: 3478-3479

A ndihmon përcjellja e portit PS4 në lojrat online?

Qëllimi i dërgimit të portit është që të lidheni drejtpërdrejt tastierën tuaj PS4 me rrjetin PlayStation të Sony. Me dërgimin e portit në vend, PlayStation 4 juaj automatikisht do të marrë NAT Type 2 (Moderator), i cili ju lejon të shijoni përvojën tuaj të lojrave pa ndonjë ndërhyrje.

Port përpara PS4 tuaj dhe luani lojëra me lojtarët në internet. Merrni shtesën e Forwarding të PureVPN për vetëm 0,99 $

A është NAT Type 2 më e mira për PS4?

NAT tip 2 është i njohur të jetë më i miri për të luajtur lojëra online. Sidoqoftë, me siguri të moderuar, mund të çojë në një kërcënim të sigurisë për rrjetin tuaj, e cila është arsyeja pse ju duhet të përdorni dërgimin e portit me një VPN të konfiguruar në ruterin tuaj ose tastierën PS4..

Pse kërkohet përcjellja e portit në PS4?

Ju mund të mos jeni në gjendje të luani lojëra në internet me miqtë tuaj dhe njerëzit nga e gjithë bota nëse përcjellja e portit nuk është e konfiguruar në PS4 tuaj. E gjitha zbret në llojin NAT pasi si parazgjedhje, shumica e ruterave kanë një firewall të aktivizuar në mënyrë që të mos lejojë asnjë trafik të jashtëm të internetit të hyjë në rrjetin Wi-Fi.

Me dërgimin e portit të konfiguruar në PlayStation 4, lehtë mund të shfrytëzoni përvojën tuaj të lojrave në internet. Mësoni më shumë rreth përcjelljes së portit për lojëra

A është përcjellja e portit e sigurt për PS4?

Në përgjithësi, përcjellja e portit është i sigurt. Sidoqoftë, me çdo gjë që është bërë në internet, ekzistojnë rreziqe që lidhen, prandaj është thelbësore të përdorni një VPN kur shijoni një përvojë të lojës. PureVPN ju mban të sigurt nga sulmet DDoS (e zakonshme në mesin e lojtarëve).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me