Si të ndryshoni fjalëkalimin tim Wi-Fi


Si të ndryshoni fjalëkalimin tim Wi-Fi

 • Së pari, Hyni në panelin e administratorit të Routerit duke futur adresën e paracaktuar të IP në shfletuesin tuaj të preferuar.
 • Tani Vendosni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e paracaktuar
 • Shkoni te Siguria Wireless dhe kërkoni një skedë të quajtur fjalëkalim
 • Vendosni një fjalëkalim të zgjedhjes suaj dhe klikoni në Save.

Si të ndryshoj fjalëkalimin tim WiFi

Gjeni adresën tuaj IP

Për të ndryshuar fjalëkalimin WiFi dhe / ose emrin, njohja e adresës IP është thelbësore, pasi kjo është ajo që ju lidh dhe ju ndihmon të komunikoni në internet. Në varësi të sistemit tuaj operativ, mund të ndiqni hapat më poshtë. Përndryshe, përdorni adresën e parazgjedhur të routerit (192.168.0.1/192.168.1.1).


Për të gjetur adresën IP në Windows 10:

 • Klikoni në ikonën Start dhe zgjidhni Cilësimet.
 • Klikoni në Rrjet & Ikonë e Internetit.
 • Për të parë adresën IP të një lidhjeje me tel, zgjidhni Ethernet në panelin e majtë të menusë dhe zgjidhni lidhjen tuaj të rrjetit, adresa juaj e IP do të shfaqet pranë "Adresa IPv4".
 • Për të parë adresën IP të një lidhjeje wireless, zgjidhni Wi-Fi në panelin e majtë të menusë dhe klikoni Opsione të përparuara, adresa juaj e IP do të shfaqet pranë "Adresa IPv4".

Për të gjetur adresën IP në Mac OS X 10.5 dhe më vonë kompjuter:

 • Nga menyja Apple, zgjidhni Preferencat e Sistemit … në Preferencat e Sistemit, nga menuja View, zgjidhni Rrjeti.
 • Në dritaren e Preferencave të Rrjetit, klikoni në një port rrjeti (p.sh., Ethernet, AirPort, Wi-Fi). Nëse jeni i lidhur, do të shihni adresën e saj IP nën "status."

Shkoni në ADMIN PANEL RUTER

Sapo të njihni adresën tuaj IP, mund të hyni në ndërfaqen në internet të ruterit duke futur adresën IP në shiritin e adresave në shfletues.

Kjo do t’ju çojë në një portë ku mund të hyni dhe të ndryshoni cilësimet e routerit tuaj. Para se të keni qasje në cilësimet, duhet të identifikoheni së pari duke përdorur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e routerit. Këtu është një listë e emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimeve të paracaktuar për panelin e administratorit.

HAPJEN SEKTORIN E WIRELESS

Pasi të detajoheni të dhënat tuaja dhe të regjistroheni, do të kërkoni për seksionin “Wireless” të faqes së konfigurimit.

Emri i përdorur si duhet për këtë opsion ndryshon dhe ndryshon nga prodhuesi në prodhues, por përgjithësisht ai përbëhet nga fjalë kyçe si “Wireless” ose “Settings / Setup Wireless”.

Nëse seksioni pa tel ka nënndarje të shumta nën të, ju do të kërkoni një faqe të quajtur “Siguria Wireless”.

NDRYSHIMI PASHA WIFI

Shkoni te "pa tel" > Siguria pa tela > Zgjidhni një mënyrë sigurie (WPA / WPA2) > Zgjidhni Fjalëkalimin / -elësin e parashtruar ose "passphrase".

Këtu mund të vendosni fjalëkalimin tuaj të ri WiFi. Për të parandaluar hakimin e fjalëkalimit tuaj WiFi, do të duhet të siguroheni që është një fjalëkalim i fortë dhe i vështirë për tu goditur / guess.

Nuk duhet të ketë lidhje me asgjë personale, sa më gjatë fjalëkalimin, aq më mirë, dhe një kombinim të përzier numrash, raste të rastësishme dhe karaktere speciale (siç janë! $ Ose madje #).

Pse e mbani të mbrojtur fjalëkalimin tuaj WiFi?

Wi-Fi është thelbësor për pothuajse të gjithë ne sot. Nga transmetimi deri tek trajtimi i proceseve komplekse në internet, teknologjia Wi-Fi ka shtruar rrugën për një të ardhme, ku gati çdo gjë shkon dixhitale.

Të gjithë kanë nevojë për një pajisje Wi-Fi sot. Por një Wi-Fi i siguruar dobët mund të vërë në rrezik informacionin tuaj personal, ose një Wi-Fi i pasigurt mund t’iu japë fqinjëve tuaj mundësinë për të lëvizur falas nga interneti juaj dhe të komprometojnë shpejtësinë dhe performancën e gjerësisë së bandës tuaj.

Megjithëse disa njerëz mund të zgjedhin të lidhen me WiFi pa një fjalëkalim, duke e mbrojtur fjalëkalimin e routerit tuaj dhe duke ndryshuar shpesh fjalëkalimin janë thelbësore për të mbrojtur rrjetin tuaj dhe për të mbajtur informacionin tuaj të sigurt.

Hapat shtesë për sigurinë e WiFi

Kontrolloni llojin tuaj të sigurisë

Sistemet Wi-Fi kanë tre lloje të kriptimit pa tel: WEP, WPA dhe WPA2.

WPA2 është më e sigurta për të gjithë, por nuk funksionon në pajisjet e vjetra pasi kodimi nuk do të mbështetet dhe do të shkaktojë gabime në lidhje.

Në raste të tilla, mund të kaloni në WPA. Në një shembull, WEP nuk rekomandohet fare pasi është e drejtpërdrejtë të prishni enkriptimin dhe mund të hakoheni brenda më pak se 30 minutash.

Ndryshimi Ju Emri Rrjetit

Ndryshimi i emrit të rrjetit nuk ka një lidhje të drejtpërdrejtë me sigurinë aq sa ka një lidhje indirekte.

Kjo për faktin se është thjesht një mashtrim psikologjik pasi që ruterat me emrat e paracaktuar shihen si objektiva më të lehtë për hakmarrje sesa ata që do të kenë një emër të ndryshuar.

Meqenëse emri i rrjetit transmetohet publikisht, ai nuk duhet të përfshijë asgjë personalisht të identifikueshme.

Ruani cilësimet tuaja

Në fund të fundit, pasi të keni përfunduar hyrjen e informacionit (siç është fjalëkalimi juaj i ri ose emri i përdoruesit) dhe azhurnoni cilësimet tuaja (llojin e sigurisë), klikoni në "aplikoni" ose “Save” butoni që zakonisht ndodhet në pjesën e sipërme ose në fund të faqes.

Pasi ta bëni një gjë të tillë, ruteri do të marrë disa momente për të përpunuar ndryshimet, në të cilën pikë të gjitha pajisjet e lidhura do të shkëputen automatikisht.

Pasi të ndryshohen cilësimet, atëherë mund t’i lidhni pajisjet tuaja përsëri në rrjetin pa tel duke përdorur fjalëkalimin tuaj të ri.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map