Si të lidheni me WiFi pa fjalëkalim

Kishte një kohë disa vjet mbrapa kur nuk kishte më nevojë të aplikosh për mbrojtje me fjalëkalim; kushdo që ka vizituar shtëpinë tuaj mund të lidhej automatikisht me WiFi tuaj pa e shqetësuar askënd që të kërkojë fjalëkalimin.

Këto ishin periudhat kur WiFi ishte shumë e rrallë dhe telefonat inteligjentë nuk kishin WiFi, ose mbledhës të tjerë nuk ishin aty gjatë asaj kohe, kështu që njerëzit mund të lidheshin me ndonjë WiFi. Gjatë asaj kohe nuk kishte frikë se të dhënat tuaja mund të vidhnin; njerëzit thjesht do të ecnin në shtëpinë tuaj me një kompjuter fletore ose një pajisje për të luajtur lojëra.

Pra, shumë njerëz nuk kanë aplikuar për ndonjë mbrojtje me fjalëkalim. Por jo situata është e përmbysur, për shkak të rritjes së krimit në internet, të gjithë telefonat inteligjentë që kanë kompetencë WiFi dhe shumë faktorë të tjerë. Sidoqoftë, për ta bërë atë më të përshtatshëm për përdoruesit, prodhuesit kanë krijuar disa rrugë për ta se si të futen në ndonjë WiFi, pa ndërhyrje me fjalëkalim.

WPS

WPS qëndron për Konfigurimin e mbrojtur me WiFi; WPS është një protokoll standard i sigurisë që lejon lidhjen në internet duke përdorur protokollin e sigurisë WPA personale ose WPA2. Sidoqoftë, duke u larguar nga termat teknikë, funksioni kryesor i WPS është të krijojë një lidhje WiFi në rrjet që është fizikisht e arritshme nga mysafirët. Kështu që përveç shkrimit të fjalëkalimit me dorë, një mysafir thjesht mund të shtypë butonin WPS të vendosur në pjesën e prapme të ruterit.

WPS është një mënyrë shumë e zakonshme për t’u lidhur me WiFi pa fjalëkalim për një shtëpi ose një mjedis të vogël. Meqenëse njerëzit jashtë ndërtesës nuk kanë mjete për të hyrë fizikisht në ruter, ai mbyll hendekun për të vjedhur WiFi pa fjalëkalim. Shtë shumë e thjeshtë për të shtypur butonin e një ruteri pavarësisht se futni një grup të gjatë letrash.

Liria Pop

 • Hapni aplikacionin “Parametrat” ​​në smartphone tuaj
 • Navigoni në cilësimet e rrjetit dhe të internetit
 • Takoni “WiFi”
 • Klikoni në menunë “Cilësimet WiFi”
 • Takoni butonin “Advanced”
 • Takoni “Lidhu me WPS”

Një dritare pop-up do të shfaqet kur të lidheni duke thënë për të shtypur butonin WPS në ruterin tuaj. Ju keni një dritare prej 30 sekondash për ta bërë këtë para se të mbyllet protokolli i shtrëngimit të dorës. Pasi të jetë shtyrë, telefoni juaj do të lidhet automatikisht me rrjetin WiFi.

Mënyra e ftuar e routerit

Një tjetër alternative se si të lidheni me çdo WiFi me mysafirë pa telashe për të thënë fjalëkalimin për çdo individ është thjesht të krijoni një lidhje miqësore me ruterin tuaj. Shumë ruterë ofrojnë funksionin e lidhjes Wi-Fi të ftuar, por një nga pengesat për të pasur një rrjet WiFi të ftuar është natyra e tij e pasigurt. Rrjetet WiFi të ftuar nuk kanë nevojë për ndonjë fjalëkalim, në mënyrë që ta lini bosh. Rrjetet WiFi të ftuar mund të punojnë me çdo lloj pajisje.

Ndiqni hapat e dhënë më poshtë për të vendosur një rrjet të ftuarve në ruterin tuaj:

 • Hapni shfletuesin tuaj në laptopë dhe ngjitni adresën IP nga ruteri në kutinë e URL-së
 • Hyni si administrator
 • Pasi të jeni regjistruar, opsioni i rrjetit të miqve do të jetë i disponueshëm. Ju ka të ngjarë ta gjeni këtë në seksionin “Cilësimet wireless”
 • Gjeni dhe aktivizoni “Rrjetin e miqve”
 • Tjetra, emërtoni rrjetin tuaj të ftuarve që është SSID. Por rekomandohet ta mbani të njëjtën gjë ose mund ta lini atë bosh
 • Klikoni në butonin “Ruaj” dhe vazhdoni

Një tipar i shkëlqyeshëm i rrjetit të miqve është hedhja e brezit në mënyrë që mysafirët tuaj të kufizohen në një gjerësi të caktuar bande.

Kodi QR

Nëse jeni të interesuar të dini se si të përdorni WiFi të dikujt pa fjalëkalim ose t’i lejoni ata të përdorin tuajat, mund të përdorni gjithashtu kodet QR. Sidoqoftë, metoda e kodit QR mund të jetë pak teknik për disa njerëz. Do të ishte një mundësi më e mirë të shkruani fjalëkalimin WiFi për mysafirin tuaj, por për disa, është një zgjidhje e besueshme. Më poshtë janë paraqitur hapat e nevojshëm se si të përdorni kodin QR për t’u lidhur me çdo rrjet WiFi.

 • Nisni shfletuesin në internet në kompjuter dhe kërkoni për gjeneratorin e kodit QR
 • Do të ketë një menu të tipit të të dhënave të vendosura në anën e majtë të ekranit
 • Shkoni te butoni i hyrjes në radio WiFi dhe klikoni në të
 • Tjetra, nga pronari i rrjetit do të kërkohet të fusë kredencialet, ata gjithashtu do të zgjedhin llojin e rrjetit nga lista rënëse
 • Nisni aplikacionin e skanimit të kodit QR në pajisjen tuaj celular. Nëse nuk e keni atë në ekranin fillestar, thjesht shkarkoni thjesht përmes dyqanit Google play ose dyqan Apple.
 • Skanoni kodin me telefonin nga aplikacioni juaj dhe WiFi juaj duhet të lidhet atëherë

Shumë telefona inteligjentë tani kanë skanues të kodit QR të integruar që nuk kërkojnë të shkarkohen nga dyqani. Për më tepër, ju mund të përktheni kodin QR në një etiketë NFC. Performedshtë kryer me aplikacionin WifiKeyShare.

 • Shkarkoni aplikacionin nga dyqani Google play në aplikacionin e mikut tuaj
 • Pasi të bëhet shkarkimi, filloni aplikacionin
 • Lejoni mikun tuaj të fusë SSID dhe fjalëkalimin për rrjetin e tij
 • Kur gjenerohet kodi, takoni tastin NFC për të parë ekuivalentin e tij
 • Dërgoni etiketën në telefonin tuaj dhe duhet të jeni në gjendje të lidheni me WiFi pa ndonjë telashe

Shënim: ajo që duhet të bëni duhet të jetë e ligjshme, nëse përdorni ruterin e dikujt tjetër

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me